Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Pomoč


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
27 komentarjev na to temo

#26 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 23. oktober 2003, 08:33

Kreativa.. Zivjo..

Vsak otrok je sposoben brez-pogojne ljubezni.. res da z vsakim dnem manj... ampak na zacetku, predno zacenja razumeti kako naj deluje, da ga bojo drugi ljubili.. je pa cisto vsak otrok v naravnem stanju brez-pogojne ljubezni.
In ne vem zakaj bi to bilo sivo.. ali crno belo.. torej brez-barvno?
Ker ni custev?
Najprej je um.. potem so custva.. potem smo sele mi.. ki pa se v zivljenju na zalost zelo redko srecamo.
Vsako custvo, ki se pojavi.. se pojavi zaradi iluzij.. kar je enako EGOju. Ce imas prepricanje, da je to, da nekdo o tebi govori grdo, slabo.. se bo pojavilo custvo uzaljenosti ali jeze.. vedno, ko bo kdo o tebi govoril grdo. Ce spremenis to iluzijo.. in ves, da je to pac njegov problem.. ce o tebi govori grdo.. ne bos vec uzaljena ali jezna nanj.
Samo tukaj je velik past. To je lahko se slabse.. kadar se te iluzije spreminjajo samo umsko.. Ker spremenis iluzijo.. se spremeni reakcija.. kar pa je isti zapor. Isti EGO, ista iluzija.. samo iz drugega konca. Zdaj je ponizni EGO tako mocan, da ljudi, ki ti pocnejo "slabo" klasira v razred pod teboj.. in sam ostane neprizadet.. ampak je pa prisoten motiv.. in cilj, biti dober. To pa je slabse, kot biti jezen. Ce si jezen in ce te je strah.. si vsaj jezen.. nisi potlacen.. ce pa spremenis iluzijo.. se ta jeza zacne potlacevati, kar ni zdravo. Vse kar je potlaceno je nevarno. Bolje je sproti cistiti jezo.. kot jo shranjvati.
To se zgodi kadar clovek resuje svoj strah in jezo samo umsko.. in to se je zgodilo skoraj vsem clanov kakrsnekoli organizirane religije. Naredili so dolocene pravila, ki jih ponavljajo v molitvah in imajo dolecene obrede, ki jih spet ponavljajo samo umsko.. kar postane njihova mantra.. z drugimi besedami afirmacija.
Mantra in afirmacija sta auto-sugestiji, ki delujeta hipnoticno.. in zdolgocasijo um, zato se zdi, da se za nekaj casa um upocasni ampak to ne povzroci povecanje zavesti, zato je to pocetje nekoristno. Vrze te iz enega pola EGOja na drugi pol.
Strah je mozno resiti samo s povecanjem zavesti, kar pomeni, da zdaj postane pomembna resnica, ne pa iluzija.
Resnica ni to, da je nam kdorkoli naredil karkoli slabega, kadar je seksal z drugo..
In ce pogledam na zemljo iz lune recimo.. je v bistvu popolnoma vseeno.. s kom kdo seksa. Tezava pri spolnosti je ta, da je spolnost nezavedno dejanje. Tukaj ni kaj veliko zavesti, ljubezen pa je zavestno dejanje.. potrebno je zelo veliko zavesti, da si lahko v ljubezni. Zato je ljubezen mozna sele ko ni vec spolnosti.
Ko se dva spoznata obstaja zaljubljenost.. kar je iluzija.. takrat se ne vidimo taksne kot smo.. ampak taksne kot se zelimo videti.. nato pride spolnost.. in z njo suzenjstvo, goljufanje.. kar povzroci, da se dva vedno znova kregata in spet pobotata.. in spet kregata in pobotata.. mimogrede se se lastninita, ker sta odvisna eden od drugega.. zato bog ne daj, do bi kateri sel seksat s kom drugim.. Splonost in ljubezen ne moreta obstajati hkrati.. razen ko spolnost postane meditacija. Takrat je spolnost presezena.. in spolnost je prvikrat zavestno dejanje.. in orgazem ne obstaja vec.. ampak obstaja ekstaza..
Spolnost je srecanje dveh teles.. kar je popolnoma naravna zadeva.. nezavedna.. taksna je pac narava, da zagotovi svoj obstoj. Ljubezen je srecanje dveh dus.. in kadar obstaja ljubezen, obstaja prijateljstvo, zahvala in spostovanje.. Pot je skozi totalno spolnost.. ko je spolnost presezena.. in obstaja zavestna spolnost.. je mozna ljubezen. To vejo vse religije.. to pise v vedah, koranu.. povsod.. in ljudje.. idioti kot so.. so si izbrali bljiznico in so se odpovedali spolnosti, mislec, da bojo tako dosegli ljubezen. Ampak nikoli je ne bojo.. postanejo samo hipnotizirana trupla, ki umirajo v cerkvah, mosejih, samostanih.
Danes je vecina ljudi v partnerstvu.. kar pomeni samo eno.. nihce noce biti SAM! V samosti se zevedas, da si SAM odgovoren za vse, kar je v tebi.. v partnerstvu lahko prevalis krivdo na drugega.. v druzbi lahko prvalis krivdo na druzbo. V vecjo druzbo kot se klasiras.. druzina, religija, narodnost.. manj si odgovoren..

Tukaj se baje isce resitev kako se znebiti strahu.. Preko guruja ne bo slo.. z metodami manter ali afirmacij.. ki so samo umski triki, ne bo slo.. In vprasnaje, ce je sploh mozno, da v kateremu cloveku obstaja vec strahu, kot v drugemu. Verjetno je finta samo v zavedanju. Bolj kot postajas zavedajoc, bolj se zavedas strahu in vsega v sebi.
Po mojem je edina pot razumevanje sebe... kar ti ne more pomagati noben guru. Vse kar povzroci guru je druga celica v istem zaporu. Da ti nova prepricanja. Mogoce malo boljsa.. tako da se ti zdi, da te je malo manj strah.. ampak ce isces resnico, se ni spremenilo nic.

Ce se zdaj zavedas strahu.. potrebujes razumevanje in jasen pogled resnice. In za to ne potrebujes nicesar drugega, kot sebe. Instant resitev, je samo za instantni kratek cas.

Problem je se eden.. zardi cesar nas je strah. Kako videti resnico, ce pa vse spreminjamo v besede. Najvecji problem pri vsem tem, je kako se znebiti besed. Ce se znebis besed, je zelo simpli videti resnico. Besede so v druzbi potrebne.. ampak ko si SAM, pa jih ne potrebujes, ampak kako jih izklopiti? Tezko, ker je UM vedno pripravljen na akcijo.
Ko se pojavi obcutek lakote.. ta obcutek traja samo delcek sekunde.. Um takoj zacne obcutek spreminjati v besede.. in konec je.. Zgresil si lakoto. Zdaj lakote vec ni.. obstaja samo misel o lakoti.. ki pa sploh ni misel.. je samo predstava 6 stih crk. L-A-K-O-T-A.. to um ponavlja dokler ne potesi te predstave. Obcutek je sprozilo telo.. in ker ni ostalo pri telesu.. ampak se je preselilo v UM, je se ena tezava.. in sicer ta, da prevec pojemo. Ko zacnemo jesti, ima telo kmalu dovolj.. UM pa zelo tezko ugotovi, kdaj je dovolj. Kar je in je.. in ko vec ni prostora.. ne mores storiti vec nicesar drugega, kot prenehati jesti.
Isto je z vsemi drugimi stvarmi.. Ko gledas drevo.. za trenutek vidis drevo.. in sicer samo do takrat, dokler se ti ne pojavi misel, da je to drevo.. Od zdaj naprej drevo postane iluzija. In ko vidis drugo drevo.. mu spet reces, da je drevo.. in zdi se da je to ista stvar. Se vec.. lahko reces da je lepo drevo.. Tukaj se pa vse neha. Kako bo drevo lepo? To je popolnoma nemogoce!! Govorimo ciste bedarije. Ce je drevo lepo, obstaja tudi grdo drevo. Torej je izor grd? Popolni nesmisel.

Ce resis spolnost.. bo izinil strah, ce resis verbaliziranje... bo izginil strah. Krajse povedano.. ce resis iluzije, bo izginil strah, ker obstaja kot posledica iluzij.

Lahko resis strah pred smrtjo.. ki je temeljni strah.. Ce se bojis smrti, se bojis meditacije, ker je meditacija mala smrt. Ce se bojis meditacije se bojis ljubezni, ker je ljubezen mala meditacja. Ce se bojis ljubezni, se bojis SEBE ker si ti mala ljubezen.
Strah pred smrtjo je mozno resiti samo ce nimas nobenega prepricanja. Ce si ustvaris izmisljotine o prepricanjih.. o raznih bogovih, o reinrkancijah o karmah.. bo vsako prepricanje povecalo strah. Ce hoces karkoli resevati, moras resevati zdaj.. in ce si zmozna biti zdaj, potem smrt ne obstaja.. in je nesmiselno imeti strah pred smrtjo.

OK.. dost. Vseeno je ce kdo to prebere ali pa ne.. ker je itak nesmiselno. Kar preberes je lahko samo intelektualno. In celo trditev, da je nekaj lahko samo intelektualno, je samo intelektualna, zato je ta trditem totalno nesmiselna. Smisel ima samo v tem, da nesmisel vodi v smisel.

Ce postanes gospodar svojega UMA.. zate smrt ne obstaja vec.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#27 Kreativa

Kreativa
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 235

Objavljeno: 24. oktober 2003, 16:04

Tjazy: Relacija spolnost - ljubezen?
1. ljubiš osebo in z njo uživaš v spolnosti
2. ljubiš osebo, a v spolnosti z njo ne uživaš
3. nimaš ob sebi takšne osebe in se vzdržuješ spolnosti
4. nimaš ob sebi takšne osebe, pa kar tako ... počez ... zadovoljuješ svoje tovrstne potrebe

Dober filing tam pod točko ena, a ne? Če zadovoljuješ svojo dušico in telešček x:Dx obenem.

Ampak jaz nimam problemov z ljubosumjem ... se zavedam svojih potencialov - čustvenih in onih drugih.
Bojim se druge izgube .... minljivosti, ločitve od dragih oseb - nekaj njih imam preprosto PREVEČ rada in nekoč jih bom izgubila ... zato razumem tudi ljubosumje ... oboje je strah pred izgubo.
Preveč ljubezni - je to sploh mogoče? ... pa dost brezpogojne ... molim za njihovo zdravje in varnost in srečo, pa ne rabim njihove prisotnost vsak dan ... le zavest, da obstajajo ... tisto prelivajočo ljubečo energijo med nami ... Strah me je, da bi kdo od njih trpel, ker bi sama trpela še bolj - ego na delu torej xrolleyesx Včasih bi kar pobegnila proč, tako me to obremenjuje ... v smislu, dajmo naredit tole, ker enkrat bo itak treba ... Sem preozka, pa predobro nam funkcionira in ne gledam na Zemljo z Lune - zame pa postal to ... BIG problem :eek:
Noro, saj vem.


#28 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 24. oktober 2003, 16:16

..ja preveč lbezni x8Dx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0