Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tibetanske vaje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
2332 komentarjev na to temo

#101 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 11. januar 2004, 07:53

sej ne morem da ne bi še nekaj tule napisala. Sončna vila je imela vprašanje glede apetita, ker se je Marsi povečal apetit se mi zdi. No mislim da je to tko, ker imam nekaj kg :xx!: preveč sem imela malce pomisleka na a zdej pa še apetit, pa sem vseeno pričela z vajami po enem tednu se počutim super, največ energije mam dopoldan, le trebušne mišice zelo trpijo (upam, da ni ginekološko kej) in pazi, apetit se mi ni povečal, prej bi rekla da mi zadostujejo manjši obroki hrane, nisem lačna preprosto. Torej tole lepo uraavnava, tisti ki imaste premalo vam da, da pa ima vam telo kaj dat odvzame nam x:Dx
Uživajteše naprej ob tibetančkih. aja še to ko ravno pišem, kakšna pa je jutranja kombinacija tibetančki in pozdrav sončku, ok, ne še sedaj recimo malce kasneje? Hvala

#102 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 12. januar 2004, 10:57

hej bomboncek!
hvala za to informacijo, mam prijateljico, ki dela, v francetu bevku, bom malo vprasala x;)x x:)x
najbrz je to napisala ista oseba....?


selene, kako hecno, ravno danes sem zjutraj razmisljala, ce je ok dela oboje, in ce ja, kdaj in katero stvar prej!
sem si rekla: bom vprasala v forumu, pa pridem sem, pa je ze vprasano! :palec: :palec: x:Dx x:)x x:)x

no, me zanima, ce ima kdo kaj za povedat...

jaz jih se ne delam zadosti dolgo, tako nimam pravega feed-back-a, razen, da mi zelo pase, da se fino raztegnem zjutraj...
apetit se se ni spremenil, baje pa da res deluje tako-po potrebi....ce se kdo rabi zredit, se redi, in ce ne, ne.

lep dan! x:)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#103 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 13. januar 2004, 07:17

Zanimivo. Berem o tibetanskih vajah (ki jih sicer poznam že dolgo, kak reden vaditelj pa nisem, žal) in tudi o dodatni vaji "mačka", potem pa mi doma po mailu pride članek za revijo, v kateri je tudi "mačka".

A je tole, Marsa, ista mačka, kot jo delaš ti?


citat:


"… Oglejmo si torej nekaj vaj za sproščanje in razgibavanje hrbtenice in kolkov.

MAČKA
Če ste kdaj opazovali mačko, kako elegantno usloči hrbet ali kako med pretegovanjem po dremežu čudovito iztegne prednje tačke in ulekne hrbet, boste takoj razumeli, zakaj so jogiji to vajo po njej poimenovali mačka, mardžari. Vajo začnemo iz seda na petah, vadžrasane. Z globokim vdihom in izdihom se sprostimo. Preverimo ali je hrbet zravnan in se osredotočimo na izvajanje vaje. Na začetku jo bomo najbrž izvajali z odprtimi očmi, ko jo obvladamo in dobimo občutek za ravnotežje, pa oči zapremo in se osredotočimo na dihanje, sproščanje v končnih položajih in zavestno izvajanje in opazovanje vseh sprememb v telesu.

Vaja je serija desetih izmenjajočih se položajev. Z vdihom se z zravnanim hrbtom dvignemo na kolena v prvi položaj z rokami iztegnjenimi naprej v višini ramen. Dlani so obrnjene navzdol. Pri drugem položaju se med izdihom z ravnim hrbtom spustimo na dlani in nato izbočimo hrbet, ter spustimo glavo med roke, da pogledamo proti popku . Pomembno je, da je razdalja med dlanmi in koleni za dolžino trupa, tako da so stegna in roke pravokotno na podlago. Pri tretjem položaju z vdihom dvignemo glavo in hkrati uleknemo hrbet. V tem položaju raztegnemo trebušne in prsne mišice in zravnamo okrogel hrbet. Če imamo težave z vratnim delom hrbtenice, glave ne nagibajmo preveč nazaj. V četrtem položaju z izdihom spet izbočimo hrbet in spustimo glavo. V petem z vdihom uleknemo hrbet in dvignemo glavo. V šestem z izdihom izbočimo hrbet in spustimo glavo. V sedmem z vdihom uleknemo hrbet in dvignemo glavo. V osmem z izdihom izbočimo hrbet in spustimo glavo. V devetem se z vdihom dvignemo na kolena in iztegnemo roke (ponovimo prvi položaj). V desetem med izdihom z zravnanim hrbtom spustimo zadnjico spet na pete in spustimo roke na stegna, da se vrnemo v vadžrasano.

Serijo običajno izvedemo trikrat. Prvič se osredotočimo predvsem na gibanje. Drugič čim bolj zavestno usklajujemo gibanje in dihanje. Tretjič se zavedamo, da smo mi tisti, ki izvajamo vajo. Če nam ustreza, lahko vajo upočasnimo in vsak položaj zadržujemo za nekaj vdihov in izdihov in se v njem sproščamo.

Če smo dovolj sproščeni in pozorni, bomo opazili, da se položaj poglablja z vsakim izdihom. Vaja odlično razgiba hrbtenico v smeri naprej – nazaj. Sprošča mišice vzdolž hrbtenice. Pospešuje prebavo. Lajša menstrualne težave. Pomaga nam, da se naučimo pravilnega trebušnega in prsnega dihanja." (še nelektorirano; poudarki: avtorica; odstavki: B.)

(Iz članka o Jogi za hrbtenico dr. Vojke Bole-Hribovšek, ki bo objavljen v februarski številki revije Karma plus)

#104 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 13. januar 2004, 08:34

Bern, hvala ti :wub: Pa ravno opis mačke sem nekje začela iskat, da ne bom kaj srala s svojimi prirejenimi izvajanji vaje :palec:

(Pa tuki na tibetančkih si nekaj misli beremo al kako :eek: x:Dx x:o)x )


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#105 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 13. januar 2004, 14:45

Zanimivo. Berem o tibetanskih vajah (ki jih sicer poznam že dolgo, kak reden vaditelj pa nisem, žal) in tudi o dodatni vaji "mačka", potem pa mi doma po mailu pride članek za revijo, v kateri je tudi "mačka".

A je tole, Marsa, ista mačka, kot jo delaš ti?

Bern,
Marsa priporoča tole "mačko" zato (jaz sem tako razumela xrolleyesx ), ker so te tibetantske vaje bolj moške, tale "mačka" pa je tipična ženska vaja (za medenico ...), prav gotovo pa koristi tudi moškim.

Pozdravček x;)x
Rika

#106 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 13. januar 2004, 14:50

nas zanima če je to ta mačka, ker jaz sem brala čisto nekaj drugega mačkice x:Dx

#107 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. januar 2004, 15:09

O, Bern, ma, res fino za tole, thanx! x:Xx :vio: :palec:
Prima, da si dal. x8Dx

Macko sem nekako zacela impulzivno vaditi zraven, kar 'pasalo' mi je zraven... Potem sem 'ugotovila', da bo to ziher zato, ker sem zenska (tipi, ki so delali, ki sem jih povprasala o tem, jim je bilo dovolj 5 vaj) - zaradi medenice in kolkov, predvsem.
Potem sem se posvetovala (da ne 'ucim' krive vere) z nekaterimi ljudmi, ki jih cenim, nekaterimi, ki se ukvarjajo s sportom tudi, pa so vsi menili, da lahko dejansko kvecjemu pomaga - in se tudi strinjali z mano, da utegne to res koristiti morda se bolj ali pa predvsem zenskam.
Kar pa seveda ne pomeni, da moski naj ne bi delali, saj gre za poponoma neskodljivo vajo, ki je hkrati seveda dihalna vaja, ki jo izvajas pac v tem polozaju.

Mack - je ful, ogromno; pri nekaterih 'Mackah' vdihnemo, ko se uslocimo, pri nekaterih pa storimo ravno obratno. ...

Tale, ki jo je navedel Bern, je zelo podrobna in posvecena - moja macka ima manj teh faz, je pa podobna vaja.

Jaz preprosto po 5. vaji nekako v nadaljevalnem gibu v bistvu pokleknem oz. sem z rokami in koleni na tleh, noge, roke so v nivoju bokov in ramen. Ko uslocim hrbet in se z brado priblizam prsim in naredim taksno 'grbo', vdihnem, ko pa se zravnam v prvotni polozaj in dam glavo malce (a ne prevec) nazaj - pa vdihnem.
To storimo -kot vse vaje in kot jogijske- v nekaksnem 'baletnem' ritmu, kar muvamo skoz....

Potem ko zadnjic to naredim (izvajam jih tolikokrat kot predtem vseh 5 tibetancev) hkrati z izdihom se cisto spustim k tlom z iztegnjenimi rokami pred sabo in za nekaj trenutkov obstanem v tem polozaju...

Potem se pocasi privdzignem in se usedem v jogijski polozaj lotosa in se malo pomeditiram, morebiti izvedem se kako dihalno vajo sede, potem pa zelo pocasi vstanem in se se tolikokrat zavrtim kot sem se prej - in torej se 1x ponovim 1. vajo..

Joj, upam, da sem prav napisala. x:Ix :8): :vio:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#108 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 14. januar 2004, 13:45

nas zanima če je to ta mačka, ker jaz sem brala čisto nekaj drugega mačkice x:Dx

Ja, Selene, jaz sem tudi nekak izvajala drugo varianto mačke x;)x


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#109 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 14. januar 2004, 21:24

http://suryasaktiyoga.com/

#110 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 16. januar 2004, 06:55

Tibetančke redno vsak dan izvajam približno dva tedna in danes se je bolečina pri drugi vaji ponovila in bila tko močna da sem odnehala s to vajo po drugi ponovitvi. mogoče je tole povezano z ginekološkimi težavami xrolleyesx no bomo videli jutri.
Uživajte ob izvajanju vaj :palec:

#111 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 27. januar 2004, 09:44

Po enem tednu pavze s tibetančki sem jih spet začela delat... in sem že včeraj dobila musklfiber v roke :eek: Skor verjet nisem mogla x:)x

pozdravčki vsem... pa upam, da vam grejo tibetančki bolj redno kot meni x;)x x:Xx


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#112 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 27. januar 2004, 10:10

Jaz še vedno vztrajam pri tibetančkih in prav všeč so mi.....če nekaj sprejmeš, pa da je v redu, potem se moraš držat tega- redno x;)x :palec:

#113 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 27. januar 2004, 10:41

O, Bern, ma, res fino za tole, thanx!  x:Xx  :vio:  :palec:
Prima, da si dal.  x8Dx

Macko sem nekako zacela impulzivno vaditi zraven, kar 'pasalo' mi je zraven... Potem sem 'ugotovila', da bo to ziher zato, ker sem zenska (tipi, ki so delali, ki sem jih povprasala o tem, jim je bilo dovolj 5 vaj) - zaradi medenice in kolkov, predvsem.
Potem sem se posvetovala (da ne 'ucim' krive vere) z nekaterimi ljudmi, ki jih cenim, nekaterimi, ki se ukvarjajo s sportom tudi, pa so vsi menili, da lahko dejansko kvecjemu pomaga - in se tudi strinjali z mano, da utegne to res koristiti morda se bolj ali pa predvsem zenskam.
Kar pa seveda ne pomeni, da moski naj ne bi delali, saj gre za poponoma neskodljivo vajo, ki je hkrati seveda dihalna vaja, ki jo izvajas pac v tem polozaju.

Mack - je ful, ogromno; pri nekaterih 'Mackah' vdihnemo, ko se uslocimo, pri nekaterih pa storimo ravno obratno. ...

Tale, ki jo je navedel Bern, je zelo podrobna in posvecena - moja macka ima manj teh faz, je pa podobna vaja.

Jaz preprosto po 5. vaji nekako v nadaljevalnem gibu v bistvu pokleknem oz. sem z rokami in koleni na tleh, noge, roke so v nivoju bokov in ramen. Ko uslocim hrbet in se z brado priblizam prsim in naredim taksno 'grbo', vdihnem, ko pa se zravnam v prvotni polozaj in dam glavo malce (a ne prevec) nazaj - pa vdihnem.
To storimo -kot vse vaje in kot jogijske- v nekaksnem 'baletnem' ritmu, kar muvamo skoz....

Potem ko zadnjic to naredim (izvajam jih tolikokrat kot predtem vseh 5 tibetancev) hkrati z izdihom se cisto spustim k tlom z iztegnjenimi rokami pred sabo in za nekaj trenutkov obstanem v tem polozaju...

Potem se pocasi privdzignem in se usedem v jogijski polozaj lotosa in se malo pomeditiram, morebiti izvedem se kako dihalno vajo sede, potem pa zelo pocasi vstanem in se se tolikokrat zavrtim kot sem se prej - in torej se 1x ponovim 1. vajo..

Joj, upam, da sem prav napisala.  x:Ix  :8):  :vio:

:wOOt: se nikoli nisem slisala za macko, ampak tole, kar je marsa opisala tudi jaz delam, skoraj identicno!!!
je prislo kar samo od sebe...ne vem, ko koncam 5 vajo, mi je prav nekaj manjkalo...pa se v takem polozaju si, da je slo kar samo naprej...!


sem ravno hotela vprasati, ce je komu kaj jasno, zakaj mene zadnji teden boli spodnji del trebuha...? kar pise selene mi je dalo misliti na to, da bi lahko bilo povezano...? ne vem, odkat delam tele vaje spet redno, kak mesec, je ocitno izboljsanje v moji gibcnosti in prekrvavitvi, ampak to se ze pricakovala, ker je bilo ze prej tako, pa na sreco bolecin v misicah nimam, ampak zdaj me stalno nekaj boli v trebuhu...
pa posebna bolecina, ne kot kaksno vnetje...cisto nekaj novega. kaj bi lahko bilo...?
:eek: neprijetno...sem malo razmisljala, da sem odprla kaksen kanal ali meridian, pa zdaj vse dela sto na uro, in se bo s casom vneslo...
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#114 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. januar 2004, 10:44

... tole, kar je marsa opisala tudi jaz delam, skoraj identicno!!!
je prislo kar samo od sebe...ne vem, ko koncam 5 vajo, mi je prav nekaj manjkalo...pa se v takem polozaju si, da je slo kar samo naprej...! ...

xokx
Evo, 'dokaz' vec, kako smiselna je macka po 5. vaji (in tudi Tinka je zenska). x;)x
:palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#115 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. januar 2004, 10:48

Mogoce se ti kaj ponovno aktivira, lahko da je kaj desetega, si se prehladila malo ali kaj takega.
Mozno pa je tudi, da pretiravas z vajami - samo dvomim, saj cutis, do katere meje lahko vadis.
Vcasih se to zgodi, ko se nam (npr. nekoliko povesen) organ nekako 'spravlja nazaj v svoj polozaj' - sory, tole sem zelo nerodno povedala, a da ne izgubim misli.
Kot je npr. povesena maternica, npr., pa se z vadbo in cvrscenjem misic lepo ucvrsca tudi maternica - pac, en primer, da si lazje predstavljamo.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#116 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 27. januar 2004, 10:55

Torej, jaz sem imela pred tibetančki precej močne menstrualne težave in mogoče je da sem s temi vajami naredila najboljše zase, res je bolelo, predvsem pri drugi vaji, ampak na enkrat so bolečine minile, recimo kot bi se nekaj rešilo klešč in zadnje menstruacija je potekala brez posebnosti, jaz sem vzela te bolečine za pozitivne in z vajami še vedno nadaljujem, vsak dan x;)x

#117 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 27. januar 2004, 11:00

Torej, jaz sem imela pred tibetancˇki precej mocˇne menstrualne tezˇave in mogocˇe je da sem s temi vajami naredila najboljsˇe zase, res je bolelo, predvsem pri drugi vaji, ampak na enkrat so bolecˇine minile, recimo kot bi se nekaj resˇilo klesˇcˇ in zadnje menstruacija je potekala brez posebnosti, jaz sem vzela te bolecˇine za pozitivne in z vajami sˇe vedno nadaljujem, vsak dan x;)x



jaz imam navadno izjemne bolecine, ce se mi obeta kaj takega, bom skakala do neba...!
x:o)x

(v bistvu so te moje sedanje bolecine po vajah res malo take....kot da nekaj ni na pravem mestu...! mislim, da moram se malo pocakat...
da vidim kaksne spremembe!)

hvala deklice, ste me malo pomirile x:)x xsrcx
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#118 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 27. januar 2004, 12:35

sem ravno hotela vprasati, ce je komu kaj jasno, zakaj mene zadnji teden boli spodnji del trebuha...? kar pise selene mi je dalo misliti na to, da bi lahko bilo povezano...? ne vem, odkat delam tele vaje spet redno, kak mesec, je ocitno izboljsanje v moji gibcnosti in prekrvavitvi, ampak to se ze pricakovala, ker je bilo ze prej tako, pa na sreco bolecin v misicah nimam, ampak zdaj me stalno nekaj boli v trebuhu...
pa posebna bolecina, ne kot kaksno vnetje...cisto nekaj novega. kaj bi lahko bilo...?
:eek:  neprijetno...sem malo razmisljala, da sem odprla kaksen kanal ali meridian, pa zdaj vse dela sto na uro, in se bo s casom vneslo...

tinka, ravno o tem sem včeraj brala v knjigi Mantaka Chie "Prebuditev zdravilne energije". Knjiga ravno tako kot tibetančki kaže na delo z življenjsko energijo v nas, uravnavanju čaker/energij v našem telesu, zato ti bom kar prepisala Chieve besede:

"Mnogi ljudje občutijo ob teh vajah senzibilnost ali bolečino v telesu. To je samo znak, da spet čutijo prej neobčutene telesne dele - tako kot občutimo bolečino, ko prične ščemeti zaspala noga.
Nekaj je prav gotovo: energija vam bo dobro dela. Pazite na sporočila in občutja vašega telesa; pazljivo prisluhnite in boste lahko intenzivno občutili svoje telo. Ta dragocena sporočila signalizirajo, da ustvarjate skladnost s svojim eteričnim energetskim telesom, ki povezuje fizično telo z duhom."

Chia, M. (2003). Prebuditev zdravilne energije, 54. Ljubljana: založba Gnostica.

To z meridiani me je prav fasciniralo, šele v tej knjigi sem imela priložnost brat o tem malce bolj zgoščeno in razumljivo x;)x

Torej se tudi pri tibetančkih pričnejo po nekaj časa izvajanja čistiti blokade (seveda mislim tu energetsko), tako kot pri teh vajah za odpiranje tokov chi, ki jih Chia opisuje v svoji knjigi? Še kakšne dodatne izkušnje? Tega pravzaprav nisem vedela, mislila sem samo, da ti tibetančki na splošno izboljšajo počutje x:Ix

pa pa


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#119 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 28. januar 2004, 19:23

Danes me že cel dan oblivajo vročinski valovi... Eden se je začel direkt po tibetančkih, ko sem se usedla za računalnik... :eek: Smešno je to, ker nimam neprijetnega občutka ob tem, mogoče se mi pa res dviguje nivo energije... :inocent:

Izkušnje z odpiranjem blokad - anyone? Bi blo ful luštno prebrat o čem takem... :palec:


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#120 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 28. januar 2004, 19:27

a imaš okno odprto x:Dx x;)x
jaz sem luftala cel popoldan, ja vroče mi je pa zelo veliko vode zadnje dni spijem, počutim se pa ok glede na vse kar se mi dogaja x:)x

#121 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 28. januar 2004, 19:43

Tibetanske sem začela (ponovno) delat konec oktobra in vsak teden dodajala po dve ponovitvi, do 21 ponovitev... bilo je preveč, prehitro... sem se slabo počutila, pa kar vrtelo se mi je... za kratek čas sem prenehala in potem nadaljevala z 7 ponovitvami... ta ritem pa mi ustreza :palec: ... ravno pravšnja doza Tibetancev zame x:Ix ... z mačko na koncu je tudi pri meni natanko tako, kot pravita Marsa in Tinka... enostavno se telo postavi v tak položaj... bi kar nekaj manjkalo na koncu, če ne bi tako zaključila ... tiste vročinske valove, ki jih omenjaš Sončna Vila, sem tudi jaz imela na začetku, pa pri tretji vaji, kot, da se mi nekaj premika v trebuhu, malo bolečine tudi, po vajah morda malo slabosti, blazno vroče, ja, pa žeja... vse to je minilo po nekaj tednih... tele dni sem precej prehlajena, čisto virozna, solzne oči, kiham, smrkam, kašljam in to... ampak vaje pa delam vseeno vsak dan... mi paše
x:Ix x:)x

#122 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 28. januar 2004, 19:49

Okno odprto skoraj skoz x:Dx x:Dx

Potem sem se spomnila, da sem danes zjutraj pred tibetančki pila še eliksir iz kamene strele, pa je možno, da ima tudi to kaj prste vmes... x:Ix dvojno obdelovanje x:Dx x:o)x

Pri vročinskih valovih mi pa ni neprijetno, niti me ne presenečajo, se mi zdi kot nek naravni proces (čeprav bi v starih časih šla takoj mami medicinski sestri na telefon, kaj zaboga je narobe... :o|o: x:Dx ) .... prvič, da neko dogajanje v mojem telesu doživljam kot tako... kaj pa vem, mogoče sem si vedno bolj domača, kar je itak pozitivno... :palec:

Mateja - pri tvojih bolečinah v trebuhu - je možno, da je tudi pri tebi šlo za sproščanje kakšne blokade? Zanima me, kako si jih doživljala, kako si si jih razlagala...? Če ni preveč osebno vprašanje x:)x


Lep večer vam želim xsrcx


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#123 tiana

tiana
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 167

Objavljeno: 28. januar 2004, 20:16

Pozdravljena Sončna vila! Jaz sem začela intenzivno delati vaje za odpiranje čaker + meditacija in tudi pri meni se pojavljajo neka čudna počutja. En čas me ful zebe, pa trese, potem mi je vroče. Čutim tudi močno pomanjkanje energije. Možno je, da res prihaja do nekega čiščenja. Gre pa za drugačna počutja kot pri bolezni.

#124 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 28. januar 2004, 23:23



eeeeermmmmmm....

:eek:

:eek:

:eek: :eek: :eek:

ermmm... ravnokar sem mal kukala na tisto stran, ki si jo podala, Mateja (srčna hvala ti zanjo xsrcx )... imam direktiva 10 Shaumbra simptomov moje prebujajoče se božanskosti :eek:

zdaj pa... a sem jaz tolk nekritična pri ocenjevanju same sebe... al je to eno smešno naključje, kar se mi zdi še najbolj verjetno... al sem pa preprosto nora, ker verjamem v takšne stvari, kot je prebujajoča se božanskost v človeku, ki jo znajo opisat tut drugi...?

bom še enkrat mal pobuljila: :eek:

Mateja, tole, kar si pa napisala o sebi, da se učiš predvsem sprejemat in zaupat... :palec: Tudi jaz se pri sebi ukvarjam z istimi stvarmi...
Drugače pa... ko si napisala, da je neko novo obdobje... postavitev planetov... hmmmm ja, ful se mi zadnje čase, od novega leta dalje, dogajajo smešne stvari... nehala sem kadit, kar naenkrat ukvarjat s tibetančki, ful več naravnih stvari in navad vnašam v svoje življenje... potem se pa sprašujem, če je z mano vse uredu... meni se zdi to popolnoma naravno, medtem ko se te stvari drugim zdijo že cel juhu in zanje mejijo na insanity... ko bojo doma izvedeli, v kakšne vode se podajam, bo kar malce masakra verjetno... no ja, pač :o|o: (aja... pojasnilo... ogrožena bo njihova lastna fizična varnost s tem, kar delam x;)x neznanega se pa ljudje bojimo ane x:Dx )


Nočko srčki x:Xx


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#125 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 28. januar 2004, 23:28

Pozdravljena Sončna vila! Jaz sem začela intenzivno delati vaje za odpiranje čaker + meditacija in tudi pri meni se pojavljajo neka čudna počutja. En čas me ful zebe, pa trese, potem mi je vroče. Čutim tudi močno pomanjkanje energije. Možno je, da res prihaja do nekega čiščenja. Gre pa za drugačna počutja kot pri bolezni.

Tiana, katere vaje za odpiranje čaker delaš? In meditacijo? Tudi sama bi nekaj rada začela še malo bolj zavestno v tej smeri, pa me zanima, kje si ti našla vaje. Pa tudi, če mi malce bolj opišeš svojo izkušnjo s tem, bi ti bila ful hvaležna xsrcx - kako namreč doživljaš vse skupaj, kaj se ti dogaja, etc... karkoli ti pač pade na pamet x:)x Vsako informacijo bomo z veseljem sprejeli :palec:

Zaenkrat grizljam skozi knjigo "Prebuditev zdravilne energije", pa se mi še ne zdi čas, da bi začela to izvajat... Zato me tudi zanima... Prej bi rada kaj bolj "oprijemljivega", čeprav je tudi o oprijemljivosti govoriti le iluzija... x;)x


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0