Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tesnoba, anksiozna stanja


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
443 komentarjev na to temo

#401 anne

anne
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 137

Objavljeno: 3. maj 2013, 09:57

Imaš prav, je bilo mišljeno za stresne dneve, recimo ko po službi ne moreš odmisliti in se želiš sprostiti. Če imaš druge probleme, se popolnoma strinjam s tem, da se raznim neugodnim substancam na veliko izogibaš.

 

Pasijonka je meni edina pomagala pri nespečnosti, kakšen hmelj, baldrijan... Ampak rešitev je bila pa drugjewink.png


Life begins at the end of your comfort zone. 


#402 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 3. maj 2013, 11:02

Hojla Morana21

 

Evo, en tak preverjen recept. Najprej se umiriš /meditacija, dihalne vaje, al kej druzga/ pol se fest zgoniš /tek, fitnes, tud kej druzga.../, pol počakaš pol ure da mal k seb prideš, pol se fest naješ, pol počakaš dvajset minut, da kri navali v želodec in rataš zaspana, pol greš pa spat. Skor zmerej deluje. Če kdaj ne in je glava še kr kt tobogan, lahko probaš molt /al pa mantrat al pa kej druzga enoličnga in ponavljajočga al pa speleš en obred zahvale/.

 

Aja, zakva si pa anksiozna?

 

Drž se

icon25.gif


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#403 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 3. maj 2013, 11:43

Alternativne bajke  biggrin.png 

 

Fobija je strah, ki ga ne razumemo niti ne znamo razumsko povezati s katero od izkušenj. Je intenziven in morbiden strah, ki človeka samovoljno obvladuje. Pojavlja se v določenih situacijah, ki jih človek prepozna in se jim zato izogiba Ker so ti bolestni strahovi običajno onkraj zaznavnega - vzroka ne zmoremo dojeti - potem je težava zrela za obravnavo pri psihoterapevtu ali bioterapevtu. Uspeh terapije je odvisen od najdenega vzroka. Iskanje temeljnega vzroka je nujno, brez njega bo zdravljenje zelo verjetno dolgotrajno, lahko pa celo neuspešno.


Anksioznost je za razliko od fobije, ki je ne moremo razumsko pojasniti, racionalen strah. Tudi z anksioznostjo se mora oseba načrtno spopasti. Če je ne zdravi, jo začne obvladovati še občutek nemoči pri doseganju določenih ciljev. To pa nadalje zavede v frustracije.


Za bioterapevta je zelo pomembna razlika med energijsko sliko človeka, ko ga obvladuje fobija, in sliko, ko ga muči anksioznost. Fobijo bioterapevt zaznava kot zamrznjeno strukturo, ki preprečuje normalen energijski pretok skozi telo. Pri anksioznosti pretok energije deluje v nasprotno smer od hotene (antagonistična motivacija), zato nastopi znižanje ravni energije, kar pa vodi do nesposobnosti uresničenja zadanih ciljev. Tudi anksioznost ima vzrok v prejšnjih življenjih, lahko jo podedujemo ali pa je posledica neprijetne izkušnje v tem življenju. Pogosto nastopa s športnim neuspehom in spolno nezmožnostjo pri moških.


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#404 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 3. maj 2013, 12:21

Morana. 

Najbrž si že ugotovila, da čaji ne pomagajo v taki meri, da bi kmalu občutila izboljšanje. Lahko si pomagaš tudi z malo fizičnih vaj na sebi, 

Vsak dan si masiraj hrbtenico, najbolj vratni del, da ponovno vzpodbudiš normalen pretok krvi do možganov ( vsaj 10-15 min. ). Lahko si z ledom tudi hladiš vrat in glavo, a ne pretiravaj predolgo. Naredi si vrečko ledu ( kupiš vrečke za ledene kocke ) in si vsak dan hladiš glavo toliko časa, da ne pride do bolečine. Lahko minuto ali dve, ne smeš prekoračiti da pride do bolečine, ker je potem že nevarnost za kap. 

S tem boš dodatno vzpodbudila pretok krvi v možganih, s tem pa boš tudi zelo pomagala sanirati svoj problem. 

Čez teden ali dva, boš ugotovila, da imaš bistrejše misli, boljši spomin in boljši spanec.

Vztrajnost bo obrodila sadove dela na sebi.

Srečno. wink.png



#405 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 3. maj 2013, 13:47

Morana21, ja, sebe morš spoznat. 



#406 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 3. maj 2013, 13:57

U, fajn si opisala, Morana21 icon1_thumbup.gif

 

Sej sem ziher, da DAM poznaš /tam je pomoje največ kompetentnih oseb in linkov, kar se jih da zbrat na enem mestu/ ampak bom vseen prlimal link...konckoncev...mrbit pa kdo, ki ga tle rab, še ne ve zanj.

 

http://www.nebojse.s...rtal/index.phpU

 

Fajn se rihtej in fajn se zrihtej.

 

Držim pesti, da boš enkrat spravla strahove tja, kamor sodijo...na smetišče zgodovine

 

icon25.gif

 

 


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#407 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 3. maj 2013, 14:43

Ti lahko pišem pa se malo pogovoriva o tem? smile.png wink.png Če rabiš prijateljico mi sporoči ?
Hvala.
 
wink.png wink.png

#408 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 3. maj 2013, 14:47

Ali ješ tablete??

 

 

mellow.png mellow.png mellow.png mellow.png



#409 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 3. maj 2013, 15:04

Hejj, seveda lahko!! smile.png

 

Trenutno nič, zadnje čase sem bolšega počutja in tudi upam, da bo tako čimdlje.

Pred kratkim pa sem imela le Helex-e.

Tudi meni je dala na začetku, helex, jih imam še vedno, ker ni bilo tako hudo, OK ti pišem....

 

inno.gif inno.gif



#410 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 3. maj 2013, 15:08

Ne vem zakaj ti ne morem tukaj gor sporočila poslati, mi lahko ti pišeš in odpišem?

 

hvala inno.gif inno.gif



#411 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 3. maj 2013, 20:56

morana a pa si kdaj poskušala kljub vsem tem občutkom vstrajati in ostati recimo v nakupovalnem centru a se ti je kdaj vv resnici odtrgalo ali je samo strah?



#412 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 3. maj 2013, 21:38

no sej to sem tudi mislila enkrat vzami svojo najboljšo prijateljico ki te razume da gresta skupaj v nakupovalno središče in počakaj tam da na pad mine pa boš videla da se ne bo nič zgodilo,moraš imeti pa full volje če si hočeš pomagati. vse to kar se ti dogaja ja so simptomi strahu, jaz sem padala v nezavest enostavno sem se odklopila.  ko me je pa enkrat moja mačeha pri sedmih letih me je pelala na kopališče in se je en samo rahlo zaletel vame stresla ko je videla da padam skupaj in rekla umiri se in zadihaj od takrat je pa vse šlo nabolje..



#413 anne

anne
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 137

Objavljeno: 3. maj 2013, 22:09

Poskusi opustiti strah (da se ti bo to zgodilo, da bo grozno, sedaj še da boš padla v nezavest) in če se ti to začne dogajati, poskusi mirno dihati in si govori, da bo vse OK. 


Life begins at the end of your comfort zone. 


#414 anne

anne
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 137

Objavljeno: 3. maj 2013, 22:14

Aja huh.png sem gledala, če mam mogoče tko naštimano, ampak nikjer nevidm, da bi mela?
Sem probala in nikjer nevidim, da bi ti lahko pisala (oprosti se bolj malo znajdem na forumih)

Bom še malo probavala in pogledala, če imam mogoče naštimano, da mi nemorš pisati.....

Očitno je tebi še nemogoče pisati, ker si nov član.

 

Aboyabnasanni pa pišeš tako, da greš z miško na njeno ime in se odpre en kvadratek, pa imaš potem na levi strani pod slikico tri pravokotnike, eden je oranžen, dva pa modra, čisto zadnji je Pošlji OS članu. Klikni to in menda da bo šlo.wink.png

 

Lahko greš pa tudi na njen profil in tam najdeš to opcijo. 


Life begins at the end of your comfort zone. 


#415 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 3. maj 2013, 22:15

E Morana samo en majhen nasvet...če uradni izvidi pokažejo vse v redu potem je pač klasika, da zdravniki trdijo, da je psiha...kar se pa psihe tiče ima pa alternativa več pojma kot uradna medicina...Neklasični psihoterapevti uradne medicine pač uporabljajo prijeme iz alternative (joga)...Kar se pa prebiranja bolezni iz kakšne medicinske bukvice tiče, je treba pa brati malo z distanco. V nasprotnem lahko človek brez osnov zdravstvenih vsebin  "prepozna" da ima simptome za vsako 3- 4 opisano bolezen...kar sevedapovzroči še večji strah...

 

By the way...v zgornjem tekstu sem opazil vsaj 5 podzavestnih vzorcev...nekaj je tvoje, nekaj je podedovano...klasika...ne pozabit, da lahko travme nastanejo že od spočetja dalje (nezaželjen otrok, prepiri med starši, strah pred preživetjem, itd.)...Obsedenost je pa zelo širok pojem...Človek je lahko obseden tudi od kakšne "family" dušice (ponavadi se gre za pokojne člane)...Ne bom govoril detajlov o bajkah...včasih je dobro raziskati tudi najbolj neverjetne scenarije (malo bolj zaupat svojemu feelingu), včasih zna rezultat biti zelo presenetljiv...

 

Vzroki za strah pred javnostjo so pa na nivoju duše, kar pomeni, da bi moral napričati kakšne mistične bajke...bo treba kopati kar globoko v podzavest...na področja, ki jih uradna medicina ne priznava...V glavnem iz napisanega je zaznati full veliko strahcev + ostalo, samo govorjenje in afirmacije v takih primerih niso dovolj, treba je ozavestiti določene stvari. To pa je že področje alternative, meditacije, ipd...


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#416 angelit

angelit
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 3. maj 2013, 22:30

pred kratkim sem še jamrala zaradi socialne fobije. zdaj sem kul. redno delam vaje za premagovanje soc fobije. 80% izginilo. pač ni strahu!

pred leti si določenih stvari nisem upala, npr koga poklicat po tel, zdaj lahko. malo še cvikam, kako bom to speljala potek pač, ... imam pa še par tablet- antipsihotikov, kar verjetno zamegli strah samo po sebi.

pri meni ni samo strah, zdaj pa vsaj prepoznam nore misli in jih presežem.

imam pa čudne filinge v telesu, zabloda energij. posebej ko sem sama. pomagam si z družbo, tako ali drugače. je pa res, da ima vsak svoje vzorce, jaz sem najraje nevtralna. z nekaterimi se posledično ne družim predolgo. jaz pa kontra- samo da ghrem iz hiše pa je 50% lepši svet

folk je tudi težek vsak po svoje, zato se je treba prilagodit, ... en psiholog ne bio škodil.

#417 anne

anne
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 137

Objavljeno: 4. maj 2013, 06:54

Anne: Hm. Jaz nobenih trikotnikov nevidim nikjer in ničesar. huh.png

 
Poskušam še enkrat - pojdi z miško na Aboyanasannino ime. Prikaže se kvadratek. Klikni na zadnji temno modri znakec pod njeno slikico (sem naredila print screen, pa mi ne delajo priponke, zato ne morem dati zraven slikice).
Če to ne gre, klikni na Aboyanasannino ime in se ti odpre njen profil. V isti vrstici zgoraj, kot je njeno ime, bodo na desni strani spet trije temno modri pravokotniki, na srednjem piše Pošlji mi OS.
 
Upam, da bo zdaj šlowink.png
 
Sicer pa, kot si napisala - čas, ampak bo treba tudi delati na tem.

Life begins at the end of your comfort zone. 


#418 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 4. maj 2013, 08:38

Sem šel na prvo stran pogledat kako je bila tema zastavljena...pa da povem kar bistvo...Pristopi, ki so po mojem mnenju najboljši glede na izraze, ki se pri nas uporabljajo in stvari, ki sem jih opazil, videl, čekiral...govorim za stvari, če so res izvedene po mojih normativih...kao lestvica pristopov--- najboljši- srednji- "zadovoljivo" za nekaj časa...

 

1. karmična diagnostika, theta healing

2. nehipnotična regresoterapija, analitična psihologija (psihoterapija) z elementi alternative, integralna biorgonomija

3. PEAT, EFT, NLP- nevrolingvistično programiranje, deset tedenski proces prisotnosti, pozitivne afirmacije, ipd.

 

Za sproščanje energijskih blokad, ozaveščanje vzorcev, strahov, ipd. ni potrebno vedeti kdaj, v katerem časovnem obdobju se je nekaj zgodilo. Dosti je če se vzorec (npr. strah pred javnostjo) prepozna, se ga ozavesti in "osvobodi"...obstajajo različni procesi, različni pristopi in metode...pomembno je da se pride do vzroka in se ga razreši...

 

Če se že prvič "sprocesira" ključne podzavestne destruktivne vzorce, se zdravstveno stanje lahko že takoj izboljša za 1/ 3...ostalo pa potem traja kakšne 3- 6 mesecev ali več, odvisno kaj vse pride iz podzavesti na površje, koliko se je človek sposoben soočiti s tem, koliko dela na sebi, itd....Lahko se pa seveda poštima tudi hitreje, če je človek dovolj "odprt" in sposoben "udarniškega" tempa...Odvisno ali se pri procesih loteva glavnih strahcev katerim so ostali podrejeni ali se začenja pri vsakemu strahcu posebej...podobno kot pri drevesu ali se žaga vsako vejo posebe ali pa se loti kar glavnih vej iz katere rastejo manjše...Ponavadi v igri niso samo strahovi, ampak tudi druge stvari...icon_smesko.gif


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#419 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 4. maj 2013, 12:14

Morana, kakšna je tvoja prehrana ?

Nekatere vrste prehranjevanja tudi lahko močno vplivajo na strahove, wink.png



#420 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 4. maj 2013, 12:40

Kaj skupej si padla zaradi pretiranga strahu?!. huh.png mellow.png

Zdaj pa me še to skrbi...upam, da jaz nebom kdaj...tega me je najbolj strah

Jaz ko dobim te napade nemorem bit primeru, pomaga mi samo to, da hodim...takrat hitro hodim.

Tebe tut zelo nenormalno vroče postane, ko dobiš napad tesnobe?

Mene nenormalno oblije...kot da bi doživljala nek mrtvaški put, groza...moje domišlije.  shuriken.gif

 

To je res, volje imam veliko...če pogledam vse za nazaj do danes..se čudim kako sem lahko sploh spelala vse to. Ubistvu sem se naučila odlično obvladovati teh trenutkov, sama sebe se prepričati nekaj itd. probavala z vsem možnim... ampak zmeraj pač negre...najhuje je takrat, ko smo uredu...nato pa se spet pojavi... in tokrat huje... ko se vmes že malo razvadimo..ampak potem smo spet nekako v formi in stvar speljemo.

Včasih pomislm..da se že skoraj celo življenje samo s tem ubadam :S, no..seveda sem imela vmes obdobja, ko sem bila tudi odlično!

Ampak človek se ponavadi zapomne slabih trenutkov.

nisem tako mislila da te prestrašim sam povedala sem ti moj primer jaz sem bila takrat se otrok in potlej od ttakrat nisem imela tega več zato ti pravim ne se izogibat,pojdi skozi strah in strah te bo naredil močnejšo



#421 Silica

Silica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 135

Objavljeno: 4. maj 2013, 13:53

IMO je kar fajn biti previden pri takšnih predlogih ala "sooči se s strahom". Izpostavljanje (prekomerno) ne deluje vedno in povsod in s tem se lahko naredi kar krepko škodo.

Če človek ne zna plavati in / ali se vode boji, ga ne boš kar vrgel noter, češ, ajde mahaj z rokami, a vidiš da ti nič ni....oh ups, tale je pa utonil, ok naslednji prosim.


Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.


#422 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 4. maj 2013, 14:35

IMO je kar fajn biti previden pri takšnih predlogih ala "sooči se s strahom". Izpostavljanje (prekomerno) ne deluje vedno in povsod in s tem se lahko naredi kar krepko škodo.

Če človek ne zna plavati in / ali se vode boji, ga ne boš kar vrgel noter, češ, ajde mahaj z rokami, a vidiš da ti nič ni....oh ups, tale je pa utonil, ok naslednji prosim.

kakšno škodo povej pol malo več če že komentiraš.drugače pa ,zato sem pa napisala v prejšnem postu naj vzame svojo prijateljico ki ji zaupa,s  sabo,misli,koliko vse obrnete na ekstremno sam da se sliši čudno. a ne znate povezati enega posta z drugim,pol raj ne komentiraj ker izpade neumno.



#423 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 4. maj 2013, 20:16

jaz mam pa občasno krizo še ....



#424 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 4. maj 2013, 20:27

Psihoterapevti bi težko samo s pogovorom ali analizo ugotovili določene strahce...so potrebni malo drugačni pristopi...ženski spol se lahko malo testira na spodnje strahce, seveda če se zna...obstaja kar nekaj različnih metod, ki jih nekateri psihoterapevti uporabljajo (npr. mišični testi)...Tudi, ko se dobi odgovor "yes" ga je treba še zmeraj "sprocesirat", če je pa odgovor "no" pa ne treba raditi ništa...Lahko pa se procesira na blef in če se ga zadane, se lahko začne dogajat marsikaj...tralala...biggrin.png

 

Najbolj pogosti strahovi pri ženskah:

- strah pred tem, biti ženska,
- strah pred tem, biti mati,
- strah pred tem, da deluje na ženski način,
- strah pred tem, da so ženske manj vredne kot moški,
- strah odpreti se moškemu,
- strah pred tem, da začuti svoje telo,
- strah pred tem, da čuti s svojim telesom,
- strah pred tem, da uživa v svojem telesu,

- strah prevzeti odgovornost za svoje življenje


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#425 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 4. maj 2013, 20:45

haha laugh.png laugh.png laugh.png  Meni pa ta zvezdica pomaga, da žarimo naprej...






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0