Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tesnoba, anksiozna stanja


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
443 komentarjev na to temo

#76 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 2. marec 2004, 10:18

Dominko, glej tule je Konj nekaj več povedala o homeopatiji, jaz pa sem tam dodala še link o Biomagnetnih kapljicah, ki delujejo na podobnem principu in so razmeroma poceni (1.500 tolarjev, se mi zdi).

Drži se :palec:

#77 dominko

dominko
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 4. marec 2004, 11:41

Mateja, hvala, se bom poglobil v tole zadevo. Mislim, da mi ne more škodovati.
Se pa oglašam zaradi druge zadeve in verjamem, da mi boste mogoče lahko pomagali. Kot sem že povedal delam na tem, da se preselim, vendar kot nalašč nikjer nič zame. Iščem namreč garsonjero v Novem mestu, že nekaj časa ni nič nikjer (oglasniki, agencije).
A mi lahko kdo kaj svetuje ali pomaga, kako naj se lotim te zadeve, takele zadeve mi niso tako poznane, ker se zdaj prvič ukvarjam s tem.

Drugače pa se bom s temle oglasil še na forumu "mali oglasi", mislim, da se tako imenuje.

Lep dan vsem.

#78 dominko

dominko
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 4. marec 2004, 11:50

Pozabil sem napisati, iščem garsonjero za najem.

#79 bogglefreak20

bogglefreak20
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 4. marec 2004, 12:25

Torej, najprej BRAVO! za pogumen nastop pred starši! x;)x x:Dx :palec:

Ne bom dolgovezil, naj samo izrazim svojo podporo v iskanju tvoje lastne Biti. Očitno si na dobri poti, zato se ne sekiraj. Sprašuješ se, kako odpraviti negativne misli, tesnobo in občutke manjvrednosti - prvo kot prvo, nihče ni več ali manj vreden od kogarkoli drugega. Samo poudarki so pri vseh na različnih mestih. Eden se bolj oblači, drugi zna izkoriščati svojo intuicijo, tretji lepo poje, četrti ima izjemno sočutje do sočloveka, peti spet kaj drugega... Za božji blagoslov ni nihče prikrajšan, samo najti moramo tisto, kar je naš adut!

Glede spolnosti - nikar ne obupuj! x:)x Zadeva zna biti res lepa, a pravo globino doseže le, če je zraven ljubezen. Te pa se, kot že veš, ne da nikamor siliti. Pride ali ne pride. In pride takrat, ko jo najmanj pričakuješ.

Nekje si omenil pozitivne afirmacije, ki da ti pomagajo. Morda bi ti potem koristilo ukvarjanje z avtogenim treningom. Gre točno za to - pozitivne afirmacije, ki si jih v mislih ponavljaš. Rezultat je bolj sproščeno telo, pravilnejše dihanje, manj nervoze, poleg tega si afirmacije gradiš tudi sam in prilagajaš svojim potrebam. Tvoj psihiater gotovo pozna to tehniko, sam pa priporočam knjigo (ni kak debel špeh, zato najbolje prebrati celo z zelo pomenljivim uvodom vred) Hannesa Lindemanna, Avtogeni trening. V uvodu opisuje, kako je šel v kajaku preko atlantika z zelo malo hrane in vode. Pomagale so mu ravno pozitivne afirmacije. Če se da to, se da vse! In ravno TI TO ZMOREŠ! x!x x!x x!x

Pa lep dan tebi in vsem ostalim! x:Dx
Beatus, qui venit in nomine Domini!

#80 iigor

iigor
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 44

Objavljeno: 4. marec 2004, 13:09

jaz ne dam preveč na astrologijo. Nikjer ne najdem dokaza, da to deluje, po mojem tiči vse bolj na avtosugestiji. Sem pa prebral, da si tesnobo izberemo kot eno izmed možnosti, kako potešiti določene potrebe. Pa mislim da ma rachek zelo prav, ko pravi da je vse kar moramo naredit, da prevzamemo odgovornost. In to zase, za druge pač ne moremo.

#81 Meursault

Meursault
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 58

Objavljeno: 9. marec 2004, 00:04

Hm.. ravno prej sem slisal neko izjavo, ki se mogoce malo tice te teme..

"Ne moremo si izbrati, kje se bomo rodili. Lahko pa si izberemo, kje bomo ziveli in kje bomo umrli."

Lp

#82 dominko

dominko
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 16. marec 2004, 18:06

Živjo,
ne vem, ali je vreme krivo, ali kaj.... Že nekaj dni se nekam čudno počutim, podobno tesnobi, nezainteresiranost za nič, samo poležavnje, utrujenost. Mislim, da je vreme .....

Drugače sem pa kar dobro, tesnoba je še vedno prisotna, vendar se je nič več toliko ne ustrašim, mislim, da mi je enkrat celo ratalo, da sem se spopadel z njo in se je ne ustrašil kot ponavadi, nisem ji podlegel, vendar je to zelo težko .......

Dobro mi gre tudi pri iskanju stanovanja. Mislim, da mi bo ena varianta, ki je trenutno aktualna, uspela.

Kaj naj še povem ? Ko je vse OK, si že rečem, da zdaj je pa res OK, ni več tesnoba, SUPER, saj je vse dobro. Vendar ni tako, tesnoba še vedno udari, takrat, ko uporabljam drugačne vzorce od tistih, ki sem si jih prisvojil v otrštvu, ki so del mene. Ko naradim kako stvar, ki je drugačna (pravilna, človeška, zrela ....) od tiste, ki sem jo navajen. Npr. ko rečem komu "NE, ne morem danes", kako mi je takrat neprijetno, začne me glava boleti, slab občutek in podobno .....

A še nekaj sem se spomnil:
Mislim, da je predlog, ki mi ga je nekdo dal na forumu (Mateja, se mi zdi) dober. Zapisoval naj bi si pozitivne dogodke v dnevu in podobno. Vendar si zdajle, ko to še ne delam, sploh ne predstavljam, kako bi to zgledalo, čudno ...... Vendar, mislim, da bi na tak način veliko delal na sebi, a imam prav?
Na kašen način naj še delam na sebi, kako naj izpilim svojo samopodobo, svoje razmišljanje, da ne bi bilo tako negativno. Saj določene stvari že delam, saj sem jih že opisal (branje knjig - čeprav se mi kaj veliko ne da brati, pa čeprav bi mi to pomagalo, delavnice, rekreacija ....)

Se še kaj oglasim,

dominko

#83 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. marec 2004, 18:19

O, Dominko! :palec: Zivjo, ja.... kaj naj ti recem, morda sem nekje zasledila, da ne polagas prav veliko na astrologijo, tako je brez veze, da te morim s tem in te tako ne bom in bom tiho - vremenska povezava pa je smiselna... ;) itak pa je seeveda dejansko to povezano ;>)
Skratka - pridejo obdobja v obdobjih, ko smo se bolj dojemljivi za vse taksno... od nas je odvisno, kam bomo ta presezek usmerili, kako bomo to izkoristili.

Nasponaj si muziko, stopi k oknu, poglej gore, whatever!!! In si reci, power!! :vtz:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#84 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 16. marec 2004, 18:30

Spopadi se s tesnobo Dominko!

Kadar te bo napadla jo v mislih zagrabi in jo dobesedno napodi iz svojega telesa! Bodi močnejši od nje in kar naglas zakriči: ZGINI, NIMAŠ KAJ DELATI V MOJEM TELESU!

Boš videl, da ti bo lažje! x;)x

Veliko moraš pa tudi delati na samozavesti in predvsem se moraš imeti rad! xsrcx

C.l.
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#85 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 17. marec 2004, 07:58

A še nekaj sem se spomnil:
Mislim, da je predlog, ki mi ga je nekdo dal na forumu (Mateja, se mi zdi) dober. Zapisoval naj bi si pozitivne dogodke v dnevu in podobno. Vendar si zdajle, ko to še ne delam, sploh ne predstavljam, kako bi to zgledalo, čudno ...... Vendar, mislim, da bi na tak način veliko delal na sebi, a imam prav?
Na kašen način naj še delam na sebi, kako naj izpilim svojo samopodobo, svoje razmišljanje, da ne bi bilo tako negativno. Saj določene stvari že delam, saj sem jih že opisal (branje knjig - čeprav se mi kaj veliko ne da brati, pa čeprav bi mi to pomagalo, delavnice, rekreacija ....)

Se še kaj oglasim,

Tale predlog o zapisovanju kaj si nek dan naredil dobrega ali zase, ti je dala Mateja in se tudi meni zdi krasen. lepo napreduješ, se vidi iz posta v post x:)x :palec: .

Edina zadeva, ki jo resnično potrebuješ, je boljša samopodoba. Mislim,da z rekreacijo ne bi te zadeve spremenil, da bi na nek način zadevo, ki jo lahko precej izboljšaš pometel pod preprogo.

Jaz osebno vsak dan preden zaspim v mislih preletim svoj dan, premislim, kaj lepega se mi je zgodilo in kaj lepega sem naredila, pa četudi je kakšna čudna zadeva - na prvi pogled zoprna, izluščim kaj iz te izkušnje je vseeno dobrega zame in se potem zahvalim za vse lepe stvari.

To da bi si v zvezek zapisoval, kaj dobrega si naredil, se mi resnično zdi koristna zadeva v tvojem primeru, ker bolj ko se boš naučil videti, kaj vse ti je uspelo in kaj vse zmoreš, bolj in bolj se boš začel ceniti in imeti rad, boljšo samopodobo boš imel, več samozavesti in manj tesnobe.

Delavnice, knjige in vse ostale zadeve so uvod v delo s seboj, izhodišče, te zadeve te lahko usmerjajo kaj in kako boš pa ti uporabil sam zase, pa izberi sam, kajti vsak človek je drugačen, vsakemu ustreza kaj drugega.

No je pa resnično videti iz postov, da napreduješ, da ti gre dobro in veliko je že to,da odprto govoriš o svojih težavah x:)x x:Xx :palec: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#86 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 17. marec 2004, 08:23

Dominko, hoj x:)x :palec:

Tisti moj zveščič, v katerega sem 3 mesece vsak dan pisala (najmanj) 10 mojih dobrih lastnosti/dejanj... je meni precej pomagal zasukati zorni kot. Saj veš - vse je v glavi, pravijo in preusmeritev misli prinaša tudi drugačno realnost... svet in sebe začneš gledati z drugega zornega kota in tako začnejo v življenje kapljati tudi drugačne situacije kot prej.

Je pa tako včasih, kot pravi Marsa... pridejo taki dnevi... in nekateri bolj, nekateri manj intenzivno občutimo takšne reči (saj niti ne vemo, kaj vse, ker nismo ločeni od vsega, pač pa zelo povezani z vsem, samo ne zavedamo se tega)... takrat pa najbrž (vsaj meni) pomaga, da doživim ravno to - povezanost, posebno z naravo ... kajti, če dovoliš misli: 'sam sem v tem... samo meni se to dogaja.....', da se razleze in razraste, ti ta vzame moč in prebudi strah in paniko...

mene vedno pomiri narava xrainbowx xsrcbumx

vse dobro, Dominko :palec:

#87 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 17. marec 2004, 08:53

živio!

dominiko- cilj, cilj, cilj, akcija, akcija, akcija!!!

ko se počutiš brezvoljen se je treba spet aktivirati. :onfire:

meni pomaga tale vaja:
osredotočim se na spodnji del trebuha in zbiram energijo.
predstavljam si kako vame priteka oranžno-rdeča energija in si govorim: zbiram svojo moč. kličem nazaj svojo energijo. :palec: x:Dx

mislim da te starši dušijo in ti jemljejo moč. ne dovoli.
za to, da dosežeš svoje cilje rabiš voljo, energijo, zbranost, osredotočenost, moč.

ko um blodi po svoje, ker ni z ničemer zaposlen, ustvari plodna tla za vse mogoče skrbi in strahove. ko imamo pred sabo natančno določen cilj, smo boljše volje, vemo kaj hočemo, smo bolj močni.
torej CILJi. kaj si res želiš? kaj čutiš v duši? xsrcx

želim ti čim manj bluzenja in veliko zadovoljstva ob doseganju svojih ciljev! xsrcbumx xsrcbumx xsrcbumx

#88 dominko

dominko
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 31. marec 2004, 07:30

Živjo,

končno sem na svojem !

Preselil sem se v lepo garsonjero v precej mirnem kraju izven mesta, pa vendar je zelo bliz centra mesta.
Drugače pa sem vesel, seveda, vendar prihaja vse to za moano, kar se je dogajalo zadnjih nekaj dni (selitev pa to, pa kar nekako razumljiva reakcija staršev - nekako so se spreijaznili). Spet me daje tesnoba, ta strašen občutek, in vse kar paše zraven.....
Spet mi rojijo čudne stvari po glavi, da se mi bo kaj naredilo, ... kaj če ne bom izključil vse v stanovanju, ko
bom šel zjutraj v službo .....

bojko

#89 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 31. marec 2004, 07:37

Dominko, super, čestitam... a veš kolikokrat jaz razmišljam, aj likalnik sem ga ugasnila al ne... pa grem pogledat, mogoče boš na poti iz stanovanja se spomnil, kaj pa če nisem in boš lepo šel pogledat nazaj... sej če je prižgana luč, al pa radio, ma to je malenkost... ej fant, a ti sploh veš, koliko si storil zase... bravo. :palec: super si. ČESTITAM TI, a veš da marsikdo samo zbira pogum in ne stori ničesar x?x

#90 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 31. marec 2004, 07:41

Dominko bravo,

to pa je novica x;)x x:)x :palec: . jaz mislim da je bil tole najtežjio korak, ker je bil prvi tak ta večji in da bo vse kar sledi samo še lažje.

Čestitam ti resnično in ti želim, da bi se čimprej v svojem novem domu počutil sproščenega in doma x:)x :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#91 Neli

Neli
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 170

Objavljeno: 31. marec 2004, 09:10

Spet me daje tesnoba,  ta strašen občutek, in vse kar paše zraven.....
Spet mi rojijo čudne stvari po glavi, da se mi bo kaj naredilo, ... kaj če ne bom izključil vse v stanovanju, ko
bom šel zjutraj v službo   .....

Dominko, zmagu si! :palec:

Tole z izključenimi zadevami so le tiste ta "prijetne skrbi"... :farb: x:Dx x:o)x x:Dx
Se boš že navadil. Srečno!! xrainbowx :detelca: xcrossfingx xokx

#92 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 31. marec 2004, 09:47

Živjo,

končno sem na svojem !

Preselil sem se v lepo garsonjero v precej mirnem kraju izven mesta, pa  vendar je  zelo bliz centra mesta.
Drugače pa  sem vesel, seveda, vendar prihaja vse to za moano, kar se je dogajalo zadnjih nekaj dni (selitev pa to, pa  kar  nekako razumljiva  reakcija staršev - nekako  so se spreijaznili). Spet me daje tesnoba,  ta strašen občutek, in vse kar paše zraven.....
Spet mi rojijo čudne stvari po glavi, da se mi bo kaj naredilo, ... kaj če ne bom izključil vse v stanovanju, ko
bom šel zjutraj v službo   .....

bojko

:palec: :palec: :palec: x^x x^x x8Dx

DBEST!!! :hepko:

Cestitke, bravo, mega se mi zdi, ful sem ponosna nate!!! x:Xx :8): x8Dx :palec:

Misli, ki te obhajajo, so v bistvu nekaj naravnega, ves; na cloveka, ki nerad spreminja zadeve, lahko taksnole deluje stresno.
V bistvu je 'selitev' po 'smrti' ali 'locitvi' med najbolj stresnimi zivljenjskimi okoliscinami.
Zdaj se moras prilagoditi, reorganiziral si bos cas, skratka - malo se moras navaditi na svojo novo vlogo in na svoje novo zivljenje.
Res bravo, svaka cast!!
Ne padaj v malodusje prevec, ampak delaj korake. Cim bi se hotel usesti v bad varianto, v slabe misli, depresivne, vstani, dihaj, NADOMESTI te misli s pozitivnimi. xsrcx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#93 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 31. marec 2004, 10:52

Spet mi rojijo čudne stvari po glavi, da se mi bo kaj naredilo, ... kaj če ne bom izključil vse v stanovanju, ko
bom šel zjutraj v službo   .....

o takšnih stvareh razmišljaš ker so ti starši natepli v glavo da ne moreš sam skrbeti zase x?x
zdaj ko je prekinjen fizičen kontakt ne dovoli da se vmešavajo v tvoje življenje x!x .
zdaj analiziraj kaj v tvoji samopodobi je programirano s strani staršev in drugih, ki so te kritizirali in podobno.
in potem se tega znebi, bljak, stran :xx!: :xx!: (knjige, različne delavnice,...)in počni tisto kar ti želiš početi, nekaj kar si v globini duše želiš.
skratka dvigni se nad vse to tesnobno sranje in akcija konkretni cilji, delo na sebi :switz: ... graditi svoje življenje x!x ... izraziti sebe :onfire: , se zgraditi :palec: x;)x


:palec: :palec: :palec:

#94 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 31. marec 2004, 14:02

Živjo,

Spet mi rojijo čudne stvari po glavi, da se mi bo kaj naredilo, ... kaj če ne bom izključil vse v stanovanju, ko
bom šel zjutraj v službo  .....

bojko

Naj te ne bo strah, če si vse izključil v stanovanju,.....IZKLJUČI ta STRAH, pa bo TESNOBA minila.

Uživaj na svojem :palec:
A preselitveni žur je že bil? x;)x
Glej naprej, če se le da,...

#95 dominko

dominko
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 8. april 2004, 06:31

Živjo vsem skupaj !

Počasi se le privajam na novo življenje v drugačnih okoliščinah in res mi gre na bolje , čeprav si bom moral marsikaj izbristati iz glave (strahovi, da se mi bo kaj naredilo in podobno ). Tesnoba je še vedno prisotna ampak mislim, da bo vedno, samo jaz bom moral to tesnobo drugače obravnavati.....

Ja kaj naj rečem, dobro mi gre, kadar sem jaz pravi jaz, kadar se zavedam, da sem jaz tisti, ki si kreiram svoje življenje ta trenutek ........
Upam, da bom nekoč normalno zaživel in zadihal...
Pa še to: tudi to se zavedam, da je tudi od mene odvisno, kdaj bo prišla tista prava ljubezen, ki si jo želim - takrat, ko bom zaživel, ko bom zadihal sproščeno, ko bom navzven videti srečen, ko bom oddajal pravo energijo ....... - delam na tem.
NEKAKO TAKOLE RAZMIŠLJAM.

P.S. Urejam si moj novi dom in tudi otvoritveni žur bo ....

se še kaj oglasim, hvala vam za vse

dominko

#96 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 8. april 2004, 06:57

Oho Dominko,

super, vidiš da ti gre x:)x :palec: . Krasno, sem vesela, da tako zelo lepo napreduješ, pa tudi imaš v glavi pravo vizijo, teh trenutkov, ko občutiš tesnobo bo pa zagotovo vedno manj.

Hvala tebi za tvojo družbo
x;)x :palec:
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#97 dominko

dominko
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 14. april 2004, 08:01

Živjo. Ja, veliko sem delal na sebi, da bi premagal to mojo tesnobo, ki me tako muči. Pa saj je včasih vse uredu in že mislim, da sploh ni več prisotna tesnoba, potem pa kar pride naenkrat in vse uniči, vse moje načrte za tisti dan, ne morem nič, takrat grem najraje v posteljo in poslušam kakšno pomirjujočo glasbo ... Takrat je tak čuden občutek, občutek nemoči, strahu, utesnjenosti ...., da so vsi proti meni, da me nima nhče rad in podobno .......
Če se borim proti njej in ji ne podlžem in sem močan in grem naprej kljub njeni veliki premoči JE VSE O. K. - samo to je tako težko delati, jo premagovati, iti čez njo, včasih mi to uspeva, vendar porabim toliko truda in moči za tako premagovanje, morda bo sčasoma to lažje, kaj pa vem.. Včasih sploh ne vem zakaj se mi to dogaja , saj kakšnih groznih dogodkov v preteklosti nisem imel, razen tega , da so me starši bolj zadrževali doma, in preprečili pohajkovanja zunaj, dolgo nisem hodil ven na žurke, šele potem proti koncu srednje šole sem bil na tovrstnih zabavah malo bolj sproščen, nesamozavesten sem bil, zdaj dobivam malo več samoozavsti.
Veliko se ukvarjam z osebno rastjo , obiskujem delavcnice, sodeljujem v otroških delavnicah, rolam, fitnes, druženje, branje , ustvarjanje iz gline, barvanje, sprejemanje sebe takšnega kot sem, in ne ustvarjanje nekih namišljenih iluzij (to zadnje je malce težje ......)
Edino, kar me še malo bega in skrbi, je moja želja po ljubezni, po izkazovanju ljubezni nekomu in po sprejemnaju le te. Pa saj razumem ko mi pravite ali pravijo, da moram biti najprej s sabo zadovoljen potem bo ljubezen sama prišla - ne vem no ampak zgleda , da je želja tako močna, da ne morem čakati, ali pa mogoče še nisem vse s sabo r azčistil - enostavno ne vem - je pa res , da včasih ali pogosto (še vedno ) nisem čisto sproščen in ne deljuem navzven sproščeno, spontano, to pa verjetno zaradi mojih pogostih tesnobnih občutkov, napadov. Pa še nekaj, mislim da sem začel čutiti veliko potrebo bo seksu , verjetno ste prebrali v mojem prvem sporočilu, da kakšnih velikih izkušenj nimam v spolnosti.
V novem stanovanju se še navajam, zdaj ob tej spremembi je spet prisotna tesnoba in veliko jo je , ampak grem preko nje, samo včasih me ona premaga....

Tako, se bom še kaj oglasil, ker mi vaša mnenja, odgovori veliko pomagajo ne glede na to, kakši so , vi samo pišite. Včasih se čudim, kako sem sploh mogel iti čez vse to. Upam, da bom nekoč normalno zaživel......

Vse lepo vam želim, DOMINKO

#98 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 14. april 2004, 09:07

Pozdravljen Dominko x:)x ,

vsakega tvojega posta sem vesela. Naredil si relativno hitro velik korak naprej - preselil si se na svoje, začel aktivno živeti življenje in za to si lahko čestitaš vsak dan sproti.

Sigurna sem, da se tvoja tesnoba pojavlja manjkrat in za manj časa, tako da nepredek zagotovo je in sigurna sem, da bo sčasoma ta zadeva iz tebe enkrat popolnoma izginila, ker si na pravi poti.

Sprejmi se res takšnega kot si, vključno s tesnobo, ki te občasno še spremlja, je zaenkrat tudi še del tebe. Pohvali samega sebe za vsak mini napredek, za vsako drobtinico, ki ti uspe, ker si do svoje lastne pohvale upravičen. Ne jezi se nase, ker nisi še na colju - tam kjer želiš biti, tja boš prišel v svojem tempu in na svoj način.

Uživaj v spoznavanju samega sebe, v izkazovanju ljubezni sebi in vsem, ki jih imaš rad, pa se sigurno pojavi v tvoje življenje tudi ga. Prava in sigurna sem, da bosta srečna oba x;)x xsrcx .

Si na pravi poti, pa nekaj ljubezni tudi že imaš x;)x , tule mislim, da si se kar večini prikupil, tako da začetni kapital je. x:)x

Le tako naprej xokx xyesx
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#99 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 14. april 2004, 10:08

živio!

dominiko- cilj, cilj, cilj, akcija, akcija, akcija!!!

ko se počutiš brezvoljen se je treba spet aktivirati. :onfire:

meni pomaga tale vaja:
osredotočim se na spodnji del trebuha in zbiram energijo.
predstavljam si kako vame priteka oranžno-rdeča energija in si govorim: zbiram svojo moč. kličem nazaj svojo energijo. :palec:  x:Dx

mislim da te starši dušijo in ti jemljejo moč. ne dovoli.
za to, da dosežeš svoje cilje rabiš voljo, energijo, zbranost, osredotočenost, moč.

ko um blodi po svoje, ker ni z ničemer zaposlen, ustvari plodna tla za vse mogoče skrbi in strahove. ko imamo pred sabo natančno določen cilj, smo boljše volje, vemo kaj hočemo, smo bolj močni.
torej CILJi. kaj si res želiš? kaj čutiš v duši? xsrcx

želim ti čim manj bluzenja in veliko zadovoljstva ob doseganju svojih ciljev! xsrcbumx  xsrcbumx  xsrcbumx

:palec: :palec: :palec:

Se popolnoma strinjam.

Vendar se mi zdi, da je pred tem treba storiti še nekaj drugega in to je, da sprejmeš tesnobo( kot je bilo že rečeno), da se jo zaveš in jo sprejmeš. Vsaka stvar, ki jo s silo in z razumom hočemo preseči, ima na žalost tendenco da se še poveča.

Veš kako si jaz pomagam s tesnobo. Prvo tesnobo sprejmem in si mislim, kot vsa občutenja pride in gre. A veš Luna se ves čas spreminja, čustva se ves čas spreminjajo in če se mi ne haklamo na njih bodo odšla.
Drugi del je, da živim in funkcioniram, postorim vse najbolj nujno, ker imam vedno veliko dela nikoli ne zmanjka. Vendar samo najbolj nujno, ostali čas pa si večkrat pomagam tako, da se za 2- 3 minute sprostim in si predstavljam kako vsrkujem zlato rumeno svetlobo v pleksus in kako izdihujem skozi usta tesnobo. Meni pomaga, vendar morem biti vztrajna.

Včasih pa si pomagam tudi z Venero, to je tako, da si dam v kasetnik kako dobro muziko in glasno pojem zraven, ali veselo plešem. Sprva skoraj jočem ko pojem, včasih dejansko jočem, potem pa se ti občutki umaknejo in je smo veselje.

Pa še nekaj, vsi kdaj doživimo tesnobo, to je del človeka, in včasih jo doživljamo pogosteje in močneje, toda ne jo vzeti za svojo, ne si jo prisvajati. In tudi postopoma preusmeri pozornost drugam. Saj veš tistemu, čemer dajaš pozornost, tisto le narašča.



Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#100 AIDAN

AIDAN
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 14. april 2004, 10:18

Vse to je odlično opisano v knjigi Dr. Caire Weekes: Kako ohranimo zdrave živce
Avtorica piše, da je vse, kar se dogaja z osebo, ki doživlja vse simptome, ki jih povzroča simpatično živčevje potrebno:

SOOČENJE
SPREJETJE
"PLAVANJE" MIMO NJIH
IN DA SE PUSTI ČASU ČAS




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0