Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ozimljanje čebel


  • Prijavi se, če želiš komentirati
76 komentarjev na to temo

#76 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 29. januar 2004, 20:31

Pavel čebele, ki so ostale zunaj ( verjetno jih ni veliko) so same izbrale, da ostanejo zunaj. Ne me narobe razumet ampak čebele, ki so tik pred svojim koncem se tako odločijo.
Razlika je le, če čebele zaradi nenadne ohladitve kake pooblačitve itd..otrpneju zunaj tukaj je bolj problem. Zapiranje panjev ni dobro, ker čebele začno v panju ''težit'' kajti panj se ogreje, nekateri imajo črno folijo, ki jo spustijo ob taki priliki pred čebelnjakom. Nekateri prezimujejo v medišču tud iz tega vidika, da se čebele pozneje premaknejo in ne izletijo.

Jaz ne delam ne enega ne drugega, pred čebelnjakom posujem žagovino, da čebele malo počijejo drugače pa vedno prepustim odločitev njim samim. Čebele, ki so čile in še sposobne se bodo vrnile v panj jasno nekaj jih ostane zunaj vndar kot pišem so te tik pred svojim končanim poslanstvom.
Obrnite malo pozornosti, če čebele nimajo napetih zadkov, oddajte mrtvice na pregled na nosemo in pršico kajti tudi ta dva dejavnika sta lahko prisotna....za kaj več bi rabil slike!

#77 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 29. januar 2004, 23:35

...ampak čebele, ki so tik pred svojim koncem se tako odločijo.

....pred čebelnjakom posujem žagovino, da čebele malo počijejo drugače pa vedno prepustim odločitev njim samim.

......kot pišem so te tik pred svojim končanim poslanstvom.

neverjetno, a da so jih tko opazovali.... .da so jih pogruntali :8): :palec:
haaaaa; nobel, tihi samomor
:inocent:




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0