Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zamolčano zdravilo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
85 komentarjev na to temo

#1 Arista

Arista
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 26. november 2003, 22:46

Ne morem verjeti (pravzaprav pa kar zlahka verjamem ...), ampak na slovenskih spletnih straneh sploh še ni najti niti omembe graviole (Annona muricata).
Kar sledi, ni kak "newagevski" larifari, ampak dejstva: zelo znana farmacevtska firma iz ZDA je več let proučevala omenjeno rastlino iz Amazonije, ker je ugotovila skoraj neverjetne učinke na vrsto bolezni, med drugim na raka.
Ker omenjena firma ni znala sintetizirati učinkovin - naravnih sredstev pa se (zaenkrat še, hvalabogu) ne da patentirati (beri: služiti z njimi) - je raje porabila več milijard USD, da je izsledke o učinkih graviole "zatušala".
Popolnoma pa se ji to ni posrečilo: eden izmed uslužbencev je imel toliko vesti, da je izsledke raziskav spustil v javnost.
Kogar zanima izvedeti več o gravioli, jo lahko poišče na naslednji strani:

http://www.rain-tree.com/

ali pa preprosto vnese to ime (graviola) v kateri koli brskalnik.

Srečno!

PS.: In če še ne veste: med desetimi najbogatejšimi korporacijami na svetu jih je večina farmacevtskih družb ... Ali res mislite, da jim gre za zdravje ljudi ...?

#2 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 26. november 2003, 23:36

Hej, Arista!

Ali lahko vsemu temu verjamemo? Kot vitaminu B17 (kako si upajo dati nečemu kar ime VITAMIN?) in še celemu kupu teh stvari? Ne trdim, da ne zdravijo, pa vendar je treba brez evforije zadevo trezno premisliti...
Verjami, da je veliko tega kljub "preverjenim informacijam" in "ozdravljenim ljudem" larifari.
Če bi bila kakšna stvar RES tako blazno zdrava, ne bi bilo meja za bolnike, da ne bi prišli do nje in VEČINA NAS (ja, nas- ker sem sama med njimi in še predobro vem, kakšna je situacija glede raznih pripravkov) - večina nas bi bila že zdavnaj zdrava !!

Take stvari iz lastnih izkušenj jemljem zelo zadržano. Preveč sem videla razočaranj in celo nepotrebnih prezgodnjih koncev...... Pa prosim ne jemlji tega osebno, to je samo moja reakcija na nove super proizvode..........Samo sam to pisala ja vazduh...... xcivx

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#3 Arista

Arista
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 27. november 2003, 00:09

Hej, Arista!

Ali lahko vsemu temu verjamemo? Kot vitaminu B17 (kako si upajo dati nečemu kar ime VITAMIN?) in še celemu kupu teh stvari? Ne trdim, da ne zdravijo, pa vendar je treba brez evforije zadevo trezno premisliti...
Verjami, da je veliko tega kljub "preverjenim informacijam" in "ozdravljenim ljudem" larifari.
Če bi bila kakšna stvar RES tako blazno zdrava, ne bi bilo meja za bolnike, da ne bi prišli do nje in VEČINA NAS (ja, nas- ker sem sama med njimi in še predobro vem, kakšna je situacija glede raznih pripravkov) - večina nas bi bila že zdavnaj zdrava !!

Take stvari iz lastnih izkušenj jemljem zelo zadržano. Preveč sem videla razočaranj in celo nepotrebnih prezgodnjih koncev...... Pa prosim ne jemlji tega osebno, to je samo moja reakcija na nove super proizvode..........Samo sam to pisala ja vazduh......  xcivx 


Popolnoma razumem takšne pomisleke; tudi sama sem skeptik zdrave sorte (tj. odprtega uma).
Ampak ne gre za kak pripravek, temveč za rastlino.
Za "meje" človekovemu zdravju pa, žal, pridno skrbijo farmacevti in vsi tisti, ki imajo od njihovih pripravkov materialno korist (hm, kdo neki bi to bil ..? ::)) Ravno o tem govorim. (In bom najbrž še kdaj: grozno je, kako pri nas ljudje verjamejo farmacevtom in zdravnikom. Pa ne samo pri nas, seveda - ampak drugod je vsaj laže najti alternativne informacije.) Mimogrede: znani nemški zdravnik dr. Mathias Rath je pred kratkim tožil to in še nekaj farmacevtskih firm zaradi - reci, piši - genocida ...

Samo premisli: če je farmcevtska firma presodila, da se ji splača dati nekaj milijard USD samo za to, da prepreči objavo rezultatov (in to JE dejstvo, ne kaka izmišljotina) - kolikšen bi torej bil "izpad" njihovega dobička, če bi ta rastlina prišla v splošno uporabo (oni pa je seveda ne morejo patentirati) ...?

Sama graviole nisem preskusila; upam, da mi je nikoli ne bo treba. Veliko pa je takih, ki bi jim morda rešila življenje. In zanje se mi mi to vsekakor zdi vredno objave.

Veliko sreče!

#4 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 27. november 2003, 08:03

Ker sem v zadnjem casu precej v stiku s to tematiko, dodajam tole:


V reviji Karma plus smo v zadnjega pol leta pisali natancno o tem. Prispevek v stirih delih (zelo obsezen tekst smo razdelili na stiri priblizno samostojne dele, ki pa se dopolnjujejo) je spisal dr. Susman*, govori pa ne le o dejstvih okoli vitamina B17 in prepirom okoli njega, temvec je ost uperjena predvsem proti zasluzkarjem - farmakoloskim kartelom. Ce se komu zdi trditev, da je zdravljenje raka predvsem velik biznis, pretirana oziroma skodljiva, potem se mu (zal) ne sanja, na kaksnem planetu zivi.

Kratke notice o tem:
- ljudstvo Hunza (v Himalaji) ne pozna raka
- rak je bil dokazan ze pri mumijah
- cela desetletja je veljal za garantirano smrt; nato je nek Hrvat iz Kanade objavil knjigo o tem, kako ga je premagal in svet se je silno zacudil - kaj je zdaj to, ko pa nam ves cas vsi trdijo, da to ni mogoce?!; danes rak ne velja vec za nepremagljivega - je kdo imel interes, da do te informacije ne bi prislo?
- na sodnih procesih v ZDA (o katerih so napisane knjige in ki jih omenja avtor clankov) FDA NI dokazala, da vitamin B17 ne deluje - ravno nasprotno so priznali, da ni dokazov, da ne deluje - prepoved pa v ZDA vseeno velja?!
- FDA izvaja vrhovno kontrolo nad ameriskim trgom; brez njihovega 'zegna' v ZDA in se marsikam ne mores prodati nicesar (zdravila, hrana); pri pregledu zahteva se take in take evidence, izvide, skratka veliko papirja in opreme, ki jo potem obvladuje toliko in toliko zaposlenih, nakar je pregledana tovarna vedno manj konkurencna zaradi prevelikih stroskov dela
- itd. ...

Zanimivo, ne?

A slucajnosti ni. Biznis je biznis. Ljudje pa ... - ... ce imajo denar in lahko pomenijo interes, potem je cisto v redu, da so tu.

Prehuda trditev? Niti ne. V Kongu danes iztrebljajo cele vasi samo zaradi tega, da bodo v tistem delu (severovzhod) lahko nemoteno kopali koltan, superprevodno snov, brez katere si masovno proizvodnjo cvrckov (ki jim pri nas pravimo 'mobitel' in s tem nehote podpiramo monopolista) le stezka predstavljamo. Ljudje - kaj torej z njimi?

(Svoj cas (1972) so posneli film "Soylent Green" s Charltonom Hestonom. Grda vizija. Upam, da ne gremo tja.)

*Ime dr. Susmana marsikoga moti. Mene osebno ne, pri cemer niti slucajno nisem nekaksen privrzenec ali kaj takega. Dejstvo je, da se loteva stvari, pred katerimi drugi se vedno zapiramo oci. Pa naj je to komu vsec ali pa ne.


Lep pozdrav vsem!

#5 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 28. november 2003, 05:01

...
Kratke notice o tem:
- ljudstvo Hunza (v Himalaji) ne pozna raka
...

Aha! x:)x
FHES

#6 ariso

ariso
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 43

Objavljeno: 6. februar 2004, 11:00

Sem se oni dan pogovarjala s prjatlom, ki ima firmo, ki se ukvarja s farmacevtskimi proizvodi in pripomočki, pa sem mu omenla, da obstajajo zdravila, ki so veliko cenejša kot tista, ki jih proizvajajo farmacevtske firme, in ker jih one ne morejo patentirat, delajo vse, kar je v njihovi moči, da ne bi prišla v javnost. A veste kaj mi je rekel? Citiram: če bi jaz naletel na kakega človeka, ki bi odkril zdravilo za kako hudo bolezen, in bi ga hotel dat na trg za nisko ceno, bi ga sigurno ubil. Kaj pa misli prasec, da nam bo odžiral zaslužek??!! Ja, farmacevtske firme zanima samo zaslužek, ne pa zdravje ljudi.

#7 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 6. februar 2004, 11:10

Seveda! In to ne samo pri raku!
Jaz pa verjamem v tole, se mi zdi dovolj 'logicno' (zal)... :o|o:

Bern - dr. Susman je pac posebnez, mene njegovo ime niti najmanj ne moti.
Meni pa je bil ravno vsec (za razliko od nekaterih drugih, ki me je njihova energija ob srecanju -neprijetno- presenetila) - je srcen, karizmaticen, hudomusnega pogleda (to mi je skoraj vedno vsec, se mi zdi, da izraza igrivega duha), pa mocen in pozitiven stisk roke ima. :palec: x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#8 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 6. februar 2004, 11:19

hm, sem gledala na stran, ki jo je podala arista, pa se med vsemi proizvodi ne znajdem najbolje, kateri naj bi bil tisti z vitaminom (al kar že je ) B 17 :o|o:

kdo ve kaj več x?x

farmacevtika je pa res poglavje zase kot tudi vsi ostali monopoli/sti, ki prikrivajo podatke - tudi o takih izumih, ki bi bistveno izboljšali zdravje ljudi, kvaliteto bivanja in predvsem čistost planeta

bolje, da neham, ker me lahko popade jeza, to pa tudi ni koristno x;)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#9 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 6. februar 2004, 12:18

hm, sem gledala na stran, ki jo je podala arista, pa se med vsemi proizvodi ne znajdem najbolje, kateri naj bi bil tisti z vitaminom (al kar že je ) B 17  :o|o:

kdo ve kaj več  x?x

farmacevtika je pa res poglavje zase kot tudi vsi ostali monopoli/sti, ki prikrivajo podatke - tudi o takih izumih, ki bi bistveno izboljšali zdravje ljudi, kvaliteto bivanja in predvsem čistost planeta

bolje, da neham, ker me lahko popade jeza, to pa tudi ni koristno  x;)x


Marelične koščice - posušeno jedrce. Pa če nekaj drugih sadežev*.

Sicer pa si več - o tem IN o farmakoloških kartelih - lahko prebereš v naši reviji Karma plus. Lani spomladi smo objavili Susmanov prispevek plus še malo z interneta - 4 nadaljevanja.
Da se dobiti v kaki knjižnici ali v NUKu ali pa na Mavričnih sobotah (prva sedaj bo 14.2.) po simbolični ceni.
Kar dosti matra je bilo treba, da je tisti originalni tekst dobil berljivo podobo; moja malenkost in njeni prsti so bili vmes.

*Na primer jabolka. Če olupite peško, odvržete rjavo lupino in pojeste samo belo jedrce, ima rahel okus po mandljih. Poskusite. Vitamina B17 tam ni malo, je ga pa le nekaj.

Lep pozdrav!

Bern

#10 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 6. februar 2004, 12:51

thx bern :palec:

mogoče bo kaj s temi mareličnimi koščicami poleti -zdaj ni ravno primerna sezona. se pa da z jabolčnimi-sam verjetno je to nekoliko premalo, glede na velikosti pešk. hm....

xsrcx
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#11 misek

misek
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 6. februar 2004, 13:58

Pa B 17 je še v koščicah breskve, češnje in tut pečkah pomaranče.

#12 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 6. februar 2004, 14:21

Pa B 17 je še v koščicah breskve, češnje in tut pečkah pomaranče.


Nak, dekle, v breskvah pa ne! Ni treba poskusiti - zelo neprijetno je, koristi pa nič. B17 se nahaja v koščicah osmih sadežev. Citat iz članka, ki sem ga prej omenil:

Pred 50 leti je ameriški zdravnik dr. Ernst Theodor Krebs odkril, da gre pri raku za nekaj podobnega kot pri skorbutu: gre za bolezen prebavil, ki se odpravi, če se použije dovolj tiste snovi, ki bolezen preprečuje. V primeru skorbuta je šlo za vitamin C, v primeru raka pa je to vitamin B 17. Še nikdar slišali o tem? Ravno v tem tiči problem…
Vsi biblični patriarhi pred Noetom so dočakali starost nad 600 let, pregovorna je Metuzalemova: 969 let. Prehrambeni zakon v Genezi sem omenil na začetku tega spisa. Ko so razvozlali biblično kodo, so odkrili, da so tam naštete rastline, ki nosijo semena: ječmenova trava, pšenica, grozdje, dateljni, oljka, figa in granatno jabolko. (Vir: dr. Jeffrey Satinover: "Skrita poslanica Biblije"). Ta seznam je zelo podoben seznamu osmih bioaktivnih sadežev, ki so ga poznali zdravi in dolgo živeči presnojedi eseni (Jezus-Ješua pa je bil tisti, ki je njihovo znanje posplošil in razglasil za splošno veljavno): grozdje, dateljni, oljke, fige, granatno jabolko, marelice, rožiči, in jabolka. V Esenski poslanici miru je tudi zapisan in komentiran naravni elohimski zakon prehranjevanja s sadeži, ki vsebujejo semena.
Po dolgih letih raziskovanj je v petdesetih letih preteklega stoletja zelo zagnani biokemik dr. Krebs iz teh semen, zlasti iz mareličnih, izoliral nov vitamin, katerega je oštevilčil z B17 in ga poimenoval laetrile. V naslednjih letih je prišlo na tisoče ljudi do prepričanja, da je Ernst Krebs našel snov, s katero se da rak popolnoma kontrolirati, in število tistih, ki se temu mnenju pridružujejo, raste iz dneva v dan. (Vir: Joe Vialls: "Laetrile: Another Suppresion Story").


Pozdrav!

#13 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 6. februar 2004, 19:03

Tole pa zelo zanimivo! Hvala za te informacije :palec:

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 6. februar 2004, 19:09

Jo.
A ni zanimivo, ko ze kar ves?
Namrec - tele koscicke - marelicne smo susili, grickali (grenkaste, a ful dobre), pac pa breskvine - beda, pregrenko. :o|o:
No, in to je to...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. februar 2004, 16:14

jod :8):

#16 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 15. februar 2004, 19:31

Jaz pa ne razumem nekaj drugega.
Če je B17 res tako dober, zakaj se niso farmacevtske družbe- vsaj ena, vrgle v proizvodnjo kakršnekoli njegove oblike in preplavile z njim svet, sebe pa z zaslužkom? Saj niso neumni. Če bi bilo to res zdravilo, bi na njem bajno zaslužili. Saj ljudje vsako minuto zbolevajo za rakom in potrošnji- tako kurativni kot preventivni, ne bi bilo konca ?

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#17 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. februar 2004, 19:45

Zakaj se pa za jod tega ne vprašaš :sori:

#18 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 15. februar 2004, 19:54

Kaj pa vem, Stane, preveč me vprašaš.
Sem trmasta in v tisto kar me kdo sili, zlepa ne ugriznem, kljub vsem svojim apetitom.

Tema okrog joda me nekako ne prevzame.
Mogoče zato, ker sem imela z njim opravka zdravstveno in iz tega vidika gledam nanj pozitivno.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#19 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. februar 2004, 20:00

Si za analizo tvojega pozitivnega mnenja o jodu? Ne veš, s koliko takimi mnenji se srečujem.

#20 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 15. februar 2004, 20:08

Po pravici povedano o jodu sploh ne razmišljam (vem, da bi po tvoje morala x:)x ), takrat mi je koristil, je tudi element, s katerim so mi delali scan preiskave..., žal mi je tudi, da ga moje tažleht celice ne pijejo več, ker če bi ga, ne bi imela več problemov z zdravjem...
Ne, Stane, ne ljubi se mi analizirat mojega mnenja o jodu, ker nimam nekega ne vem kakšnega mnenja sploh- sem že napisala, da se s tem ne bi ubadala, spomnilo me je pač na pozitiven učinek pri moji terapiji in to je vse, ČISTO VSE.
Imam druge "domače naloge", ki jih bolj z zanimanjem in veseljem rešujem.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#21 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. februar 2004, 20:21

stane, koliko časa pa naj bi jemau tole tvoje˝sol, da bojo rezultati tut vidni, prec nekak, hmm




Če te daje zgaga, boš to videl takoj, če imaš angino, viroso, sinusitis in take akutne zadeve, tudi takoj, v nekaj dneh, če te daje kaj bolj trpežnega, pač pozneje, vse odvisno od tega, kolikšna je že izčrpanost elektrolitov, najdalj pa v devetih mesecih, ko se boš prelevil.
Enako seveda tudi, če si prejodiran, problem s ščitnico itd.
Tudi teža se ti mora v tem času uravnotežiti popolnoma.
Če ti pa nič ni, boš pa vsaj gurmansko jedel ta čas x:Dx

#22 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. februar 2004, 21:30

Pa naslov mi že pošlji od tvoje kuharice xDDx

#23 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 15. februar 2004, 23:10

Če ti pa nič ni, boš pa vsaj gurmansko jedel ta čas

x:Dx :palec:

#24 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. februar 2004, 18:43

Pa naslov mi že pošlji od tvoje kuharice xDDx

:8):

#25 misek

misek
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 23. februar 2004, 11:31

Pa B 17 je še v koščicah breskve, češnje in tut pečkah pomaranče.


Nak, dekle, v breskvah pa ne! Ni treba poskusiti - zelo neprijetno je, koristi pa nič. B17 se nahaja v koščicah osmih sadežev. Citat iz članka, ki sem ga prej omenil:

Pred 50 leti je ameriški zdravnik dr. Ernst Theodor Krebs odkril, da gre pri raku za nekaj podobnega kot pri skorbutu: gre za bolezen prebavil, ki se odpravi, če se použije dovolj tiste snovi, ki bolezen preprečuje. V primeru skorbuta je šlo za vitamin C, v primeru raka pa je to vitamin B 17. Še nikdar slišali o tem? Ravno v tem tiči problem…
Vsi biblični patriarhi pred Noetom so dočakali starost nad 600 let, pregovorna je Metuzalemova: 969 let. Prehrambeni zakon v Genezi sem omenil na začetku tega spisa. Ko so razvozlali biblično kodo, so odkrili, da so tam naštete rastline, ki nosijo semena: ječmenova trava, pšenica, grozdje, dateljni, oljka, figa in granatno jabolko. (Vir: dr. Jeffrey Satinover: "Skrita poslanica Biblije"). Ta seznam je zelo podoben seznamu osmih bioaktivnih sadežev, ki so ga poznali zdravi in dolgo živeči presnojedi eseni (Jezus-Ješua pa je bil tisti, ki je njihovo znanje posplošil in razglasil za splošno veljavno): grozdje, dateljni, oljke, fige, granatno jabolko, marelice, rožiči, in jabolka. V Esenski poslanici miru je tudi zapisan in komentiran naravni elohimski zakon prehranjevanja s sadeži, ki vsebujejo semena.
Po dolgih letih raziskovanj je v petdesetih letih preteklega stoletja zelo zagnani biokemik dr. Krebs iz teh semen, zlasti iz mareličnih, izoliral nov vitamin, katerega je oštevilčil z B17 in ga poimenoval laetrile. V naslednjih letih je prišlo na tisoče ljudi do prepričanja, da je Ernst Krebs našel snov, s katero se da rak popolnoma kontrolirati, in število tistih, ki se temu mnenju pridružujejo, raste iz dneva v dan. (Vir: Joe Vialls: "Laetrile: Another Suppresion Story").


Pozdrav!

http://www.curezone....s/laetrile.html

tam pravi da je, kako naj pa zdaj vem kaj je res?? xrolleyesx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0