Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sluznice


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
21 komentarjev na to temo

#1 Naty

Naty
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 8. december 2003, 10:20

Ne vem, če ste o tem že kaj pisali, pa vseeno. A kdo ve kaj pomaga, če imaš težave s sluznicami. Ne vem ravno, a imam vnete al kaj, ampak z vsemi sluznicami imam težave (sečevod, oči.... ). Alergolog je obupal, spl. zdavnik pa mi ponuja antidepresive, ker kao težim. Poskusila sem s FHESom, pa mi tako obremenjuje ledvica, da sem po 1 mesecu jemanja že kar utrujena od tega. Sluznice pa nič boljše. :sori:

A kdo ve za kakšen čajček al kaj takega?

Pozdravček!

#2 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 8. december 2003, 13:00

Hoj. Naty!
Najprej tole: FHES ne vpliva na odvajanje vode in ne more obremenjevati ledvic. Sama ga jemljem že več kot leto dni in to zaradi zdravstvenega stanja v večjih količinah; sem sicer nagnjena k otekanju (zadrževanju vode) in mi FHES na to ne vpliva, ne pospešuje odvajanja vode in torej nima takega vpliva na ledvice. Ali jemlješ še kaj drugega, kar bi ti lahko vplivalo na ledvice? Pač pa FHES pospeši čiščenje telesa (podobno kot pri postu- ke da ne tako močno), tako da je možno, če se prej nisi prehranjevala preveč "zdravo", da je pospešil izločanje sluzi iz telesa dokler ga ne očisti.

Glede sluzi imam kar precej lastnih izkušenj, so pa povezane bistveno in samo s prehrano - postom itd.... (razen če ne gre za vnetje itd..) Odkar delam vsako leto post, lahko dobro opazujem dogajanje v svojem telesu.
Prijateljica, ki se že dolgo prehranjuje "zdravo" mi je govorila, da ji mleko, mlečni izdelki - sir, pa tudi določeni ogljikovi hidrati ter gluten -kruh, še posebno bel ipd... , zasluzijo organizem... Videla sem na lastne oči, ko smo bili na dopustu, da - ko je izjemoma jedla parmezan in bele špagete, je bila drugi dan čisto zapackana (to je posledica zdravega prehranjevanja- telo je tako očiščeno, da enostavne ne moreš več "komot" vsega jest..... :eek: !!)
Že po prvem postu pa sem to na sebi še kako občutila, sedaj po tretjem postu pa sem verjetno že bolj "očiščena" in to čutim še močneje. Po zadnjem postu še vedno ne jem (razen izjemoma- minimalno) mesa, jajc, mleka, sira, belega kruha.... - enostavno mi ne paše. Občasno pa mi zapaše in takrat naredim izjemo. Reakcija mojega telesa je več kot očitna: ko se drugi dan zjutraj prebudim, imam totalno zapackane oči, smrkam kot bi imela nahod, čutim sluz v pljučih, ki jo moram izkašljati in vidim, da se je tud količina sluzi drugod povečala. Ko se to sčisti, je spet vredu (ponavadi že tekom dneva, če ga seveda spet ne "serjem".

Malo prečekiraj svojo prehrano in svetjuem ti, da poizkušaš izločiti taka živila, ki zasluzujejo- morda najbolj mleko in mlečne izdelke ter bolj fine sorte kruha.

V kolikor se že prehranjuješ zdravo, pa ne vem... Ali se pregrešiš (kot jaz) ali kaj.... ?
Napiši kaj počneš, ker me zelo zanima.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#3 Naty

Naty
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 8. december 2003, 13:21

Ojla!
V bistvu ne gre za sluz, ampak za sluznice. Že od malega imam kronično spremenjeno sluznico nosu in grla zaradi alergij, ki sem jih z akupunkturo omejila (na testih so še vidne, zato ne morem reči, da sem jih odpravila). Pred dvema letoma pa so se mi pojavile težave s sečevodom. ki me ob vhodu zelo boli, vendar na vodi ni nič vidno. Na preiskavi pa mi je urolog rekel, da se na sluznici vidi, da sem alergig in me poslal k alergologu. Ta ni mogel nič rešiti s tableti in obupal. Zato sem se poslužila alternativ: najprej akupunktura, kjer je dr. to povezal z ledvicami, a ni nič pomagalo, zdaj pa še fhes, ki ga jemljem 1 mesec in sem imela na začetku res strašne reakcije. 14 dni raznoraznih muk (predgripozno stanje, zobobol, ...), potem pa se je umirilo, a ves čas me bolijo ledvica. Pa sem na forumu GOH prebrala, da imajo tisti, ki imajo težave z ledvicami, lahko probleme tudi ob jemanju fhesa, ker ledvice ne sfolgajo odstanit vse svinjarije. Res se zelo nalivam z vodo, vmes sem zmanjšala dozo na 1/2 kapsule in je bilo bolje. Zdaj sem 3 dni brez fhesa in mi je v ledvicah kar odleglo.

KAr se pa tiče sluzi, si mi pa odprla oči. Namreč odkar jem fhes imam čist zapacane oči in ker nosim leče, imam zdaj vedno večkrat očala, ker se mi leče čist zapackajo. Nisem mogla ugotovit od česa je to nastalo in sem mislila, da mogoče tudi očesna sluznica ni v redu in to povezala s sečevodom. Vidiš, čisto narobe sem sklepala. Seveda se bašem s špageti in sirom, da ne govorim o mleku in maslu. Adijo zdravje! Malo sem omejila, ker sem začela jemati tudi Map po 3 na dan. Seveda tudi zaradi sečevoda. prebrala sem, da map uravnava delovanje hormonov in probavam, če je mogoče moja sluznica kaj povezana s tem. Ginekolog mi je namreč rekel, da se to včasoh zgodi nosečnicam.

Kot vidiš, sem navalila z vsem in imam zdaj še večjo zmešnjavo, ker ne morem ugotovit od česa mi kaj fali. Malo sem že pomislila, če ob vseh mlečnih izdelkih nimam mogoče preveč beljakovin, zdaj pa še map, a sem raje skoraj izločila meso in sire, pa jem malo še map. A je očitno še vedno preveč sirčka, kajne. x;)x

Glede na tvoje izkušnje bom nadaljevala s fhesom po pol na dan.

Zanima pa me še nekaj. A so tebe kaj bolele žleze pri prsih? Mene so v začetku jemanja fhesa bolele vse bezgavke, a se je to umirilo, žleze v prsih pa so mi ostale boleče, kot npr. ob mesečnem ciklusu. A bi lahko to bil fhes ali map?

Še vedno pa komaj čakam kakšno rešitev za sluznico! xrolleyesx

čao čao

#4 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 9. december 2003, 00:17

Telo se ti očitno hoče krepko čistit in prav je tako, a le v primeru, da ga sproti ne packaš..
Če je človek zdrav in vse normalno, verjetno ni problema ne z mlekom ne s sirom, ne s kruhom... telo je ponavadi sposobno čez noč sproti očistiti vse stvari, če človek le ne pretirava s hrano. V to sem prepričana - okoli sebe vidim kup ljudi, ki je vse v pametni meri in so čisto zdravi!
Če pa imaš alergije ali kako drugo reč, se telo ne more sproti spucat in nastanejo problemi. Takrat je treba pa začeti "komplicirat"...
Kdor ti je dal FHES, bi ti moral povedat, da ga je treba začet jesti počasi, da telo ne odreagira premočno, če je zapackano. Da se počasi čisti. Stvari minejo sčasoma.

Po vsem tem, kar si napisala, imaš v telesu zmedo- alergije, hrana, razni dodatki.... malo prehudo si ga napadla. Na tvojem mestu bi šla jaz na očiščevalno kuro, nekak mini post (par dni, največ en teden) s sadnozelenjavnimi sokovi... In to brez vsakih dodatkov (brez FHES in brez MAP- to lahko počaka za kasneje), da se telo lepo v miru samo očisti s svojim tempom. Ni dobro, da ga obremeniš z vsem živim naenkrat. Morda bi mu morala dati priložnost, da se samo lepo počasi spočije od vsega... Tudi za alergije bi ti dobro delo, če bi nekaj časa jedla oz.pila samo sadne in zelenjavne sokove. Ne bi bilo odveč si tudi sčistiti črevesje- najlažje in najceneje je če si med takimi dnevi narediš dnevno klistir.
Bi videla, kaj se bi dogajalo s sluznicami... Potem je pa treba začeti počasi in previdno jesti nazaj....

Če se boš odločila za kako tako čiščenje, mi obvezno piši na mail, da ti dam par napotkov ali priporočam kako knjigo, da kaj ne zalomiš- to niso heci, pa četudi gre za par dni- po drugi strani pa je brez veze tako reč delat, če ne delaš prav, ker potem se samo matraš, učinka pa ni.

Če ne, pa nadaljuj kot si rekla- pol FHES-a, MAP - tudi ni treba preveč- obremenjuje ledvice kot FHES - meni je deloval zelo diuretično... in išči lastne odzive na razno hrano. Si poskusila, če si morda alergična na gluten?

Glede ledvic in pitja- ko se telo čisti, ti je merilo barva urina. Če je temnejši in/ali moten, piješ premalo in so ledvice preobremenjene - povečaj dozo NAVADNE VODE. Če pa je svetel in čist, potem ni ledvicam nič hudega in količina tekočine je prava.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#5 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 9. december 2003, 06:17

Naty... po tistem, kar si napisala, bi rekla, da FHES dobro deluje in jaz bi na tvojem mestu nadaljevala s tem, kar si se namenila. Morda res tako, kot ti je svetovala daisy, najprej s sadnozelenjavnim postom in kasneje s FHESom. Če so ti odreagirale bezgavke in, ker praviš, da imaš sluznice ves čas nekako hiper delujoče, bi bil tudi klistir, kot ti svetuje Daisy, zelo primeren. S klistirjem namreč ne samo očistimo črevesje, pač pa ga tudi ohladimo. Zdi se, da je tvoje telo ves čas nekako v pretiranem delovanju, se pravi, 'pregreto'. Dobro zaleže 20 minutna solna kopel (v vodo streseš kilogram morske soli) v ne prevroči vodi (bolje mlačni). Tudi jabolčni kis 'hladi' pregreto telo (črevesje).

#6 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. december 2003, 08:48

Daisy, Mateja - :palec:

Ja, take it easy z FHES!
pocasi, pocasi...
glede na tvoje reakcije, bo potrebno tvoje telo pocasi razstrupljati!

Ljudje mislijo da je FHES pa neke tabletke... hm, prevec je ze ljudi,
ki so morali priporoceno dozo uzivanja zmanjsati celo na cetrtinko.
torej se ni za hecat!
povej tistemu, ki ti je dal FHES, da se malo pogovorita, ce hoces;
sicer pa lahko dobrodoslo vprasas in pises tukaj!

----------
zeliscne caje, ki menda zelo cistijo vodo, ledvica, etc...
petersilj, breskve, etc... odvajajo vodo.

meni osebno pri odvajanju pomaga tudi FHES, saj znizuje povrsinsko napetost
vode in se le ta ne zadrzuje v medcelicenm prostoru, temvec se lahko absorbira v celice,
ki potrebujejo pribl. 42 dyn za absorbcijo!
Ponavadi 15-20 minut po uzitju FHES ze laufan na wc. x:o)x

Tudi produkt 'Crystal Energy' pocen prav to - znizuje povrsinkso napetost;
res pa da ne v toliksni meri, kot je celicna raven (42 dyn);
ampak men tut ta pomaga!

zdej tesko govort kaj je za koga najbolj primerno a ne..., zatorej
poslusaj sebe kot 1 !!!!!!!!!!!!

tvoje telo je, ti si znjim vsak dan, mej ga rada, gledi ga, kako postaja vedno bolj in bolj zdravo,
prozno, prilagojeno tvojim potrebam... kako vsaka celica zivi in veselo opravlja svoje delo.
kako cutis tvoje prstke na nogah in tudi tvoje laske.
kako ga razumes, kako ga z mislijo zdravis in negujes. kako ga obliva bela mehka in
topla tekocina, ki ga neguje in zdravi. veckrat se spomni nanj, ce zelis in mu povej, da ga
imas rada. daj mu razlicno prehrano, minerale, razlicne caje, razlicno sadje in zelenjavo...
in opazuj kako se v njem pretaka energija, mirno, nezno in blago delujoce, ki zdravi.
dihanje ti lahko ob tem pomaga! da se zaves sebe in telesa! ... zavestno dihas, nezno..
opaujes vdih in kako telo samo izdihne... lepo pocasi, nezno... in veckrat.




Ob tem je primerno tudi pitje vrocih cajev, vroce juhe, etc... saj ima segreta
tekocina nizjo povrsinsko napetost kot hladan (iz pipe, usteklenicena, etc..)!

CIM MANJ MRZLE TEKOCINE!!
saj le ta povecuje sluz v telesu.

Sice pa ti lahko daisy in mateja povesta tudi njune izkusnje.

no, upam, da se se beremo!!

#7 tai-chi

tai-chi
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 332

Objavljeno: 9. december 2003, 08:49

Poklici na telefonsko 01-755-27-65, to je gospa Agatha iz Drenovega Griča, ki ti na podlagi pregleda tvoje prve jutranje vode pove kaksne tezave imas in glede na tvoje tezave ti zmesa poseben napitek, ki je zelo zdravilen. Da ti tudi čaje za kompletno ciscenje, za ledvica, kri cistilni, zelodec, pomirjanje. Veliko ljudem je pomagala. x^x
Resnično ne more biti ogroženo.
Neresnično ne obstaja.

#8 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. december 2003, 09:07

Cool!!! njeni caji in napitki zgleda res delajo! x^x
pa full mas lepo slikco! x:Xx

#9 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 9. december 2003, 09:08

glede sluznic...tezave niso nujno stvar prevelike kolicine ali premajhne kolicine vode...meni je nekoc pomagal kalcij, so mi ga dali, da se mi sluznice obnovijo. samo ga ne smes jemat predolgo, in ne v kombinaciji z drugimi stvarmi, ker lahko dobis ledvicne kamne itd....( to itak vse pise v navodilih za uporabo).

ampak na te reci, ki jih vi tle uzivate FHES in se druge se ne spoznam, pojma nimam kaj je vse to, tko,da mogoce boljse, da poslusas druge, ki to obvladajo...ko sem jaz uzivala kalcij, nisem uzivala nic drugega.

bi mi lahko kdo kaj vec povedal o FHES...? xrolleyesx
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#10 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. december 2003, 09:14

glede sluznic...
bi mi lahko kdo kaj vec povedal o FHES...? xrolleyesx

ja, tole je pa z res zanimivo postalo!! :eek:
kalcij!! - cist mozno!

lahko kaj vec poves?

-----------------
FHES (Active-H) mineralni prah, ki ozivi vodo in zivila
- najmocnejsi antioksidant na svetu, etc... bla bla..

internet stran: http://goh-slovenia.cjb.net

(v izdelavi je nova x^x )

sicer pa tudi tukaj na forumu (satelitek.podforum):
GOH Slovenija Forum

#11 Naty

Naty
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 9. december 2003, 10:46

Najlepša hvala vsem, res ste se potrudili! Sem si morala kar čas vzet in malo razmislit o vsem, kar ste mi svetovali. Res je free, da sam sebe najbolj poznaš. In veš kaj je zame najbolj specifično? Da mi je vedno kaj takega narobe, kar zdravniki in tudi zdravilci ne razumejo. Telo se mi odziva čisto po svoje in ne pašem v nobene vzorce. Zato pa zdaj, ko so vsi obupali nad mano, tukaj iščem nasvete. In res ste zlati!! :2src: :2src:

Glede na to, da nisem ravno debela in mi že navaden zelenjavni obrok precej pospeši prebavo, se zaenkrat ne bi odločila za post s sadjem in zelenjavo, ampak bom raje malo povečala količino tega ob jemanju 1/2 fhesa. Bom vztrajala vsaj pri nečem, pa da vidim kaj bo.

Sploh se pa čudno veliko bolje počutim kadar jem meso, kot kadar jem zelenjavo. Zdaj ko pojem več zelenjave, se mi je prebava čisto zmešala in letam na WC po večkrat na dan. Prej pa sem imela jutranji obred med 9 in 10. uro vsak dan in nobenega črvičenja po trebuhu. Hecno, a ne?

Sem se pa malo zamislila nad kalcijem. Zdi se mi, da mi večkrat manjka kalcija, kljub vsem mlečnim izdelkom, ki jih pojem. Že kot otrok sem grizla in lizala zid, da smo imeli poškrabano kot bi imeli psa. x;)x Takrat so mi dali kalcijeve tablete. Vendar mi še zdaj včasih paše, da bi mal zidu pojedla in se mi kar sline nabirajo ob misli na to. Smešno, kaj. Zato sem se že v lekarni o tem pogovarjala, a so mi rekli, da se iz kalcijevih tablet tako malo absorbira v telo, da naj raje naravnega jem npr. skuto. Tako zdaj vsaj vsak drugi dan naredim kakšen skutni namaz (s česnom, čebulo...) in moram rečt, da me je želja po zidu malo minila - ampak samo malo. Seveda pa je vse to le moje mnenje, saj zdravnici tud omenit ne upam, da bi mi dala na pregled kalcij. Mi je že tako rekla, da sem čudna.... Prijazno, ne? Pa si očitno lahko zaradi neznanja privoščijo nesramnosti, saj v majhnih krajih manjka zdravnikov in nimaš ravno izbire.

Pa še to. Za ledvica so mi priporočili čaj iz zlate rozge - po požirkih večkrat na dan. Moja teta si je ledvica pozdravla z njim, pa je imela že tolk slabe, da je komaj šla po stopnicah. Seveda pa zraven vsak dan vsaj 1/2 urce sprehoda. Se bom poskusla držat tega! x^x

Spet sem tolk naložila, da moram nehat. Zdaj je že očitno tud to, da nič ne znam na kratko povedat. x:Dx

Lep dan vsem! Jaz grem pa božat moje telo.... xsrcx

#12 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 9. december 2003, 10:59

hecno, naty, meni so pa ravno vceraj v lekarni se enkrat svetovali, naj jem kalcij v tabletah, ce mi je sluznica malo iz sebe....
hm!! ocitno bi bilo potrebno malo vec kombinirat, da bi recimo poleg kalcija jedla stvari, ki ti ga pomagajo absorbirat...ne vem na pamet, zal, ampak bom poskusila kaj poiskat. je ze tako, da imamo vsak svoj nacin, jaz sem tudi vcasih jedla zid in potem kraske kamne, pa me je zdaj malo minilo.... x;)x

glede mesa: nic cudnega, kajti zelenjava je polna vlaknin, ki ti delajo druge 'probleme' kot pa meso, ki je tezko. to se ces cas umiri, jaz kaksnih par let skoraj nisem jedla mesa, mogoce trikrat na leto, in sem bila vsa cudna -sprva- potem sem se navadila, vmes-kot vse vegice-malo pretirano prdela x;)x (se dobro, da se bolj slisi kot voha!! ) in potem -scasoma- je bilo bolj cudno tistih trikrat, ko sem jedla meso. problem je bil, da mi je grozno pasal prsut, saj ves: zelezo pa kri pa zenske....potem mi je bilo pa tezko, ker je to surova svinina in nisem smela pretiravat.
trenutno jem pretezno zelenjavo, vendar jem 1-2 krat na teden ribe ali belo meso, ker mi tako pac bolj prija, 1-2 krat na mesec pa tudi rdece meso...pred mesecnim perilom dobim take zelje, da je za v transilvanijo, nenormalno, bolj kot je drece, bolj mi disi. kaj cmo!

free- tezko povem kaj vec, samo to, da je meni pomagalo....hvala za link, bom sla malo tja pogledat ob priliki!
x:)x x:)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#13 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 9. december 2003, 11:17

Kako se rešiš prdanja ? x:Dx

#14 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 9. december 2003, 11:23

tko da kuhas vse z lovorjem xDDx
problem je v surovi zelenjavi... x:o)x
bolj ko zvecis lazje prebavljas, ampak kaj ko potem obstaka moznost, da pojes dosti zraka, potem se ti pa riga x:o)x x:o)x

take a pick.... x:)x x:)x x:)x :vragec: :vragec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#15 Naty

Naty
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 9. december 2003, 12:26

Tinka,
očitno sva si ful podobni. Tud jaz sem noooooooora na pršut. Pa zravn sirček pa olive. Še paradižnik in bazilika, pa se zame lahko zaključi s hrano. x:Dx

Zanima me, kakšen kalcij so ti dali. A šumeči Sandoz al kaj drugega?
Sem že gledala koralni kalcij, pa sem mal oskeptična, da ne bi blo to preveč agresivno glede na to, da ne vem, ali ga res rabim al se mi samo zdi.

Prav hvaležna sem ti, ker si napisala kako se zdaj prehranjuješ. Tudi sama zdaj prehajam na podoben režim, le z ribami gre bolj težko. Sem mal malomarna pri obiskih ribarnice, ker jih moram iz Ljubljane domov nosit - na Gorenjskem grejo zgleda bolj klobase, kot ribe, pa ni ribarnic. :xx!:

Pozdravček!

#16 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 9. december 2003, 12:38

Aha okej tinka, hvala ti. x;)x x:Dx

#17 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 9. december 2003, 15:40

Ja, dali so mi ta kalcij, ki ga omenjas, CA-C 500 Sandoz.
glede hrane...meni je malo lazje s prsutom, ker sem s primorske ...x;)x
ampak ribe se pa lazje dobi v LJ kot na primorskem, mislim, da je na gorenjskem enih par dobrih ribogojnic...pozanimaj se malo.
ce ti pase, bi bilo skoda, da jih ne jes...sej vodo mae pa dobro v hribih, potem so ribe tudi najbrz x:)x x:)x

sorry, ampak ko si ti zadnjic sprasevala o koralnem kalciju, sem res mislila, da ma kaj zveze s koralami... :o|o:
ocitno se moram se dosti naucit x;)x x;)x

aja, rachek, v vodi zna bit pa kar prijetno x;)x x;)x
jacuzzi pa tko :vragec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#18 Naty

Naty
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 9. december 2003, 20:54

Free,
spet rabim tvojo pomoč.
Če prav razumem fhes, se lahko zraven je tudi zdravila, kajne? Zato verjetno lahko hkrati jem tudi šumeči kalcij Sandoz?? :inocent: Predvidevam, da Tinka misli na še kakšne druge mineralne dodatke, da se jih ob kalciju ne sme jemati. Kaj misliš ti? Da ne bom spet kaj zajebala...

čau čau

#19 Naty

Naty
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 9. december 2003, 21:08

Daisy,
oprosti, v mrzličnem razmišljanju ob vsem napisanem in službi, sem tebi pozabila odogvorit.
Na alergoloških testih so mi ugotovili le alergijo na prah, pršico, pelode in pasjo dlako - kar vem že dolgo. Na hrano pa na srečo ne. Tudi oni so posumili gluten, jajca ali mleko, pa na nič od tega nisem alergična. Zato so mi dali ene tablete, ki bi mi morale delovati na kožo, če je zadeva zaradi alergije. Pa ni bilo učinka in so primer zaključili.

Glede urina, pa si me kar potolažila. Seveda je moj zelo svetel ali pa brezbarven - lahko si misliš, kolk vode popijem! x^x x^x

Ko se odločim za post, pa se ti javim. Hvala! x:Ix

#20 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 10. december 2003, 00:32

Naty, prepričana sem, da se boš pošlihtala. x;)x x;)x x;)x x;)x :palec:
Mi vsi smo ti veliko naložili, ti pa nagni glavco postrani, potrkaj malo po njej in stresi ven kar je naloženega. Kar je namenjeno da ostane, bo samo od sebe ostalo noter!

Nauči se poslušati samo sebe- ne kaj imaš RADA za jest ampak na kaj ti telo pozitivno in na kaj negativno odreagira, kako se počutiš po posamezni hrani. Opazuj se.
Vsak si piše svojo zgodbo in vsaka odločitev je pravilna. x:)x Nepravilnih odločitev ni, saj nam vsaka prinese s sabo določena nam potrebna spoznanja. Zato je važno, da se odločiš.
SAMA, ne pod vplivom drugih. Prav je, da vprašaš in dobiš polno različnih odgovorov. Izbira pa je tvoja. In to je zame čar našega življenja! x:)x

PS- nekajdnevno uživanje sokov ni ravno post in tudi hujšanja ni preveč. Bolj ko je človek suh, manj kil izgublja, na sokovih pa sploh- saj imajo tudi sokovi kalorije in energijo. To mimogrede- vsekakor ni primerno, da greš na sokove, če tega ne "začutiš". Jaz sem več kot leto dni (!!!!) razmišljala o postu, preden sem se odločila, pa se mi je šlo za zdravje pri resni bolezni! Ko -in če sploh kdaj-ni nujno, da sploh kdaj- bo čas za tako reč, boš že začutila. Res je bistvo in radost življenja v tem, da ga živimo "sami", da ga "čutimo". To pa je kot v šoli: Vaja dela mojstra x^x

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#21 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. maj 2004, 03:28

Free,
spet rabim tvojo pomoč.
Če prav razumem fhes, se lahko zraven je  tudi zdravila, kajne? Zato verjetno lahko hkrati jem tudi šumeči kalcij Sandoz?? :inocent: Predvidevam, da Tinka misli na še kakšne druge mineralne dodatke, da se jih ob kalciju ne sme jemati. Kaj misliš ti? Da ne bom spet kaj zajebala...

čau čau

kwa sm najdu x:)x x:Dx

naty:
odvisno kaksna zdravila in kaksno dozo le teh uzivas!

fhes naj bi menda pojacal ucinke nekaterih zdravil (vsaj po pricevanjih nekaterh ljudi);
hkrati pa se ga NE priporoca ob uzivanju antibiotikov!

ce imas vse druge pogoje za 'normalno' absorbcijo kalcija, se bo le ta z dodatkom FHES se pospeseno absorbiral!
kajti sam FHES naj bi menda pojacal absorbicjo celo za dvakrat ali vec!

nekaj vec je tudi na spletni strani: goh.slo.m.
pod zavihkom FHES, kjer je v enem clanku 'FHES in zdravila'.

#22 najada

najada
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 13. maj 2004, 07:51

Naty, čao!
Glede urina: kolikor vem, tudi ni najbolje, če je čisto brezbarven, ker to pomeni, da vnašaš preveč tekočine in s tem preobremeniš ledvica.
Vse lepo... :palec:




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0