Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Statična elektrika


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
128 komentarjev na to temo

Anketa: Statična elektrika (54 Skupaj glasov:)

Statična elektrika

  1. da zelo pogosto (9 glasov [20.93%])

    Odstotek glasov: 20.93%

  2. da srednje (7 glasov [16.28%])

    Odstotek glasov: 16.28%

  3. da občasno (24 glasov [55.81%])

    Odstotek glasov: 55.81%

  4. ne nikoli (3 glasov [6.98%])

    Odstotek glasov: 6.98%

Glasuj Gosti žal ne morete sodelovati v anketi

#51 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. december 2003, 16:10

Marsa, da ti ne bo pozneje žal, če boš imela cel forum posoljen.
Tina, zakaj jo odsvetujejo, sprosti se malo in povej svoje mnenje, ne pa da samo sprašuješ. V tem razredu sem učitelj jaz, ti pa učenec.

stane

#52 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 12. december 2003, 19:13

A ko mene nekdo vprasa po ceni Koledarcka in vsebini, kaj je kaj notri - mu seveda ne podam pesmice - ceprav seveda ne vem, ce si je oni morda celo na tihem ne zeli. x;)x x:)x
Tudi ne recem - kupi koledarcek, pa bos videl, kaj je notri. :|

Marsa, predlagam, da Koledarčke prodajaš po 15-20 čukov! Potem te nihče več ne bo spraševal, kaj je kaj notri, ker ne bo nihče dvomil v kvaliteto! x;)x x:Dx x:Dx x:o)x Pa še zaslužila boš kaj z njimi! x8Dx

#53 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. december 2003, 19:39

Tamara, daj še meni oblikuj ponudbo za paket, mi jih je že mnogo reklo, da bi moral biti dvakrat dražji.

#54 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 12. december 2003, 19:45

Tamara, daj še meni oblikuj ponudbo za paket, mi jih je že mnogo reklo, da bi moral biti dvakrat dražji.

Hja, pol jih pa poslušaj in dvakrat podražaj!
Če pa boš še vedno premalo prodal, se obrni name - ti bom za dobro ceno (dobro zame) oblikovala ponudbo... x:Dx x:Dx

#55 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. december 2003, 20:07

Tamara, hitro poglej na mojo spletno stran. Si ti primorka?

#56 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 12. december 2003, 20:29

Sem pogledala. :vio:

Sem primorka. x^x A se mi vidi? x;)x x:Dx

#57 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. december 2003, 20:35

No, ja, po tvoji grivi bi sodil, da si iz Afrike, ampak tam na moj forum mi je neki Primorc postavil delikatno vprašanje. Čudno, da ga nisi opazila, ko se že tako na denar spoznaš.

#58 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 12. december 2003, 20:45

Kopiram:

Avtor: Primorc
Datum: 12.12.2003 20:09:13

Gospod Stane, iz zanesljivih virov vem, da ste še pred prodajo Sečoveljskih solin, katerih lastnik je bila Droga, podjetju Mobitel, svetovali danes zamenjanemu vodstvu, da naj Solin ne prodajo. Predlagali ste jim baje dobičkonosno proizvodnjo SALERSALUTE zdrave soli, s katero bi lahko pokrivali dostojne plače solinarjem, obnavljali park in nasipe brez pomoči države, dobiček pa investirali v projekte na Obali.
Baje, da bi lahko proizvodnja SALERSALUTE zdrave soli zaposlovala 200 delavcev in prinašala 50 milionov DEM letnega prometa.
Ali je današnja zamenjava povezana s tem?



Zanimivo!
In kdaj bom lahko prebrala odgovor na njegovo vprašanje? :irs:

#59 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. december 2003, 20:54

Številke so sicer dvakrat prenizke, nasvet sem jim dal, na vprašanje pa poskušaj ti odgovoriti, če si od tam.

#60 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 12. december 2003, 21:19

:sori: Nisem tolk brihtna.

#61 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. december 2003, 21:22

Na kaj misliš, na številke ali na povezavo z rotacijo?

#62 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. december 2003, 14:44

Zakaj jo odsvetujejo?

heh, nazadnjaski zdravniki, pomoje!!
novejse raziskave kazejo, da je sol potrebna in koristna!!
(toda 'primerna' sol!)
tista navadna pa je bolj prazna.

no clanki:


Himalajska Sol
Kristalna sol iz Himalaje

Najčistejša oblika naravne soli je kristalna sol. Minerale in ostale elemente najdemo v kristalni soli v koloidni obliki, v kakršni jih ni ne v navadni in ne v morski soli.

Naravna kristalna sol na področju gorske verige vrhov Himalaje je nastala pred 250 milijoni let, po izsušitvi oceana. Zato potrebna sončna energija, se je v obliki biofotonov (svetlobna energija) vsrkala v prav vsak kristalni delec soli. Atomska zgradba kristalne soli ni molekularna, temveč električna. Če kristalom soli dodajamo vodo se energija, ki jo vsebujejo prične sproščati. Elementi so ionizirani in služijo neposredno kot osnova za metabolizem celic v telesu.

Himalajska kristalna sol vsebuje 84 glavnih komponent iz katerih sta sestavljena človeško telo in zemlja in ni umetno jodirano.

Kuhinjska in navadna sol v procesu prečiščevanja s kemičnimi snovmi izgubita vse elemente v sledeh in pomembne minerale. Ostanejo samo škodljivi natrijev klorid in aditivi.

Telo prepoznava natrijev klorid kot celični strup, ki ga mora kar najhitreje izločiti. Tako prihaja do trajne preobremenjenosti ledvic, saj večina ljudi užije več soli kot jo telo lahko predela. Telo poskuša zmanjšati prekomerno količino navadne soli brez škodljivih posledic, in sicer tako, da natrijev klorid ogradi z molekulami vode in ga s tem osami. Pri tem pride do ionizacije natrijevega klorida v natrij in klorid in tako do nevtralizacije. Vodo, ki je potrebna za ta proces si telo priskrbi iz naših celic. Telo mora torej za nevtralizacijo natrijevega klorida žrtvovati celično vodo, ki je za življenje celic esencialnega pomena. Dehidrirane celice odmrejo, saj jim je odvzeta njihova vitalna snov.

Posledica tega so edemi in prevelika količina kisika. Sečna kislina, ki nastaja zaradi tega, se kopiči v sklepih in lahko povzroča številne bolezni: protin, ledvični kamni, žolčni kamni, itd. Nastanek the anomalij je reakcija telesa s katero se zavaruje pred zastrupitvijo, ki bi nastala zaradi iracionalnega zaužitja hranilnih snovi. Če ostajajo nakopičene snovi v telesu dlje časa so strupene same po sebi, saj škodljivih snovi ni mogoče odstraniti.

Zaradi umetno dodanega joda in fluorida je učinek navadne soli v telesu še agresivnejši, saj je telo s svojo presnovo ne more predelati.

Kakovost morske soli se zaradi številnih škodljivih ekoloških posegov v morje vsako leto zmanjšuje. Razen tega 70% svetovnih proizvajalcev svojo morsko sol prečiščuje, pri čemer se izgubijo dragoceni minerali in elementi v sledeh.

Minerali v trdi soli so preveliki, da bi jih telo lahko vsrkalo v svoje celice. Biokemično ta sol človeškemu telesu ni na voljo, saj lahko le-to absorbira le minerale v ionsko-koloidni obliki.

Himalajska sol pa nasprotno vsebuje tako majhne minerale, da jih telo zlahka posrka. Razlog za tako dragoceno kristalinsko strukturo himalajske soli so tlakovni pogoji ob nastajanju soli.

S pomočjo himalajske soli kot hrane ali hranljive snovi lahko iz telesa izločimo odvečne in strupene snovi. Da pa bi se telo lahko očistilo vseh nezdravih (škodljivih) substanc, ki se v telesu nakopičijo v daljšem obdobju, je pomembno, da pijemo veliko naravne vode.

Bistvo zdravilnega učinka himalajske kristalne soli je njena specifična energetska frekvenca, ki omogoča uravnavanje količine energije v telesu.

Naravna kristalne sol je precej redka. Najbolj raziskana kristalna sol prihaja iz Himalaje. Vzporedno z raziskavami o kristalni soli in njenih pozitivnih učinkih so se pojavili tudi tržni interesi, katerih posledica so ponudbe kristalne soli slabše kakovosti. Prav zaradi tega je ugotavljanje porekla kristalne soli izjemnega pomena.


Druzba 'Biosa' iz Danske, ki s kristalno soljo preskrbuje (klikni mojo ikonco in poslji mail, e te zanima) ima z ljudmi na lokaciji pridobivanja kristalne soli v Himalaji osebne kontakte. Pridobivanje soli poteka ročno, sol pa se prodaja brez posrednikov.

Energetska pijača

Vzemite stekleni kozarec in ga napolnite z vodo.
Dodajte 3 čajne žličke grobe himalajske kristalne soli.
Postavite v hladilnik za 24 ur.

Po 24 urah vzemite nov kozarec vode in v vodo dodajte polno čajno žličko tekočine, ki ste jo 24 ur imeli v hladilniku (vendar ne kristalov soli z dna kozarca). Najbolje je, če napitek zaužijete zjutraj.
Če po nekaj dneh na dnu kozarca ni več kristalov soli, dodajte čajno žličko himalajske kristalne soli.
Ta napitek vam zagotavlja energijo skozi ves dan

#63 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. december 2003, 14:46

no, vsak ma svoje mnenje!.


Aleksander Véliki je bil prvi, ki jo je tovoril v Evropo za bogove in kralje.

Sol je za naše telo prav tako potrebna kot voda. Kristalna sol vsebuje minerale in mikroelemente, iz katerih je zgrajeno človeško telo. Iz vode in soli v povezavi z lučjo se lahko gradijo celo beljakovinske prvine.
Brez kalija in natrija v soli ne bi mogli ne misliti ne delovati.

Vse življenje iz vode in soli

O biofiziki vode obstaja veliko literature. Biofiziko soli je znanost do sedaj komaj upoštevala. Največji raziskovalec soli Peter Ferreira je avgusta 2001 objavil knjigo Voda in sol, pravir življenja. Od takrat je izšlo samo v nemščini še šest knjig o himalajski, aleksandrovi, kraljevi soli.
Nekateri jo imenujejo tudi Hunza sol - po najbolj zdravem ljudstvu v Himalaji, kjer kristalno sol v rudnikih kopljejo na roko. V Sloveniji imamo pa že tudi nekaj izkušenj z uporabo prečiščene vode in kristalne soli.

Človeško telo je zgrajeno iz vode in soli. V kristalni snovi se nahajajo vsi elementi, iz katerih je narejeno naše telo. V periodičnem sistemu poznamo 92 naravnih elementov. Vsi ti elementi (razen plemenitih plinov) so navzoči v kristalni soli.

Pod izrazom kristalna sol razumemo vedno skupek vseh naravnih elementov. To izrazoslovje morda ni kemično v redu, vendar ga uporabljajo znanstveniki, ki se ukvarjajo s to soljo.

V vodi in soli ni ne vitaminov ne beljakovin. Če pa analiziramo vodo in sol v telesu, ugotavljamo, da vitamini in beljakovine niso nič drugega kot komplicirane verige molekularnih spojin, ki se nahajajo posamič tako v soli kot v telesu. Iz vode in soli ter luči kot oblike energije lahko nastanejo geometrične povezave, ki so - v biokemičnem smislu - istovetni z našimi vitamini in beljakovinami. Solina je torej potrebna za zgradnjo vsega življenja.

Posrednik med energijo in materijo

Sol je zadnja oblika meterije, ki ostane, ko se materija razkroji in preide v finejše strukture. Dr. Wilhelm Schüssler (Schüsslerjeva solna terapija) je pred več kot sto leti ugotovil, da po sežigu človeskega trupla ne ostane nič drugegea kot razne soli, iz katerih obstoji človek. Vse sežigalnice za smeti proizvajajo sol.

Od nekdaj so ljudje (in živali) vedeli za pomen soli. Najdišča soli so skrbno čuvali, nastale so solne poti. V Alpah je največ soli na Solnograškem, kjer tudi živim. Peter Ferreira je iz Berchtesgadna-solne centrale, inštitut ima pa tudi v "solnorodnih" krajih.

Slovencem sol ni tuja, razen kadar jo imamo premalo v glavi. Martin Krpan bi jo tovoril tudi iz Himalaje, tako pomembno je odkritje kristalne soli.
Rimske vojake so plačevali s soljo, angleži pa imajo izraz "salary" za mesečno plačo. Človeku je bila sol bolj pomembna za preživetje kot pa zlato.
V besedah Bad Reichenhall in Hallein tiči keltski izraz za sol, to je "hall". Beseda sol je nastala v povezavi z besedo sonce, latinsko sol, solis. Mitološko pomeni beseda solina tekočo sončno energijo. Ta je povezana v geometrično strukturo, ki lahko življenje ustvarja in ga ohranja.
Življenje je nastalo iz soline pramorja.

Vsi elementi vibrirajo; v kristalni soli se nahajajo vibracije vseh elementov, ki sestavljajo človeško telo. Ko pojema informacija = energija = vitalnost, se z uživanjem soli spet zgradi. Čista kristalna sol se imenuje geološko "halit", iz keltskaga izraza "hall" - vibracija, in "lit" lux, luč, Licht. V prostem prevodu pomeni kristalna sol, halit - nihanje luči.

Kubična zgradba soli

Vodna kristalna struktura je tetraeder, mrežna struktura soli pa je kocka, v kateri tičijo kvanti luči, biofotoni, ki so čista energija. S sončno energijo je pramorje izhlapelo pred več kot 260 milijoni leti.
Energija, ki je bila za to potrebna, je shranjena v kristalni mreži. Z dodatkom vode se mrežna vezanost soli razbije in shranjena energija se sprosti. Voda ionizira elemente, ki so prisotni v kristalni soli. Tako nastane morje energije, ki samo čaka, da ustvari življenje ali da ga ohranja.

Atomska zgradba soli ni molekularna, ampak električna. Zaradi tega je sol tako spremenljiva. Če položimo gorski kristal v vodo in ga po 10 minutah vzamemo ven, je to še vedno isti gorski kristal. Ni se spremenil, ker ima molekularno kristalno strukturo. Svoje nihanje, svoj frekvenčni vzorec odda v vodo, kristal pa ostane kot je bil. Premočno je zasidran v materiji, da bi mu voda obrnila polariteto.

Če pa damo v vodo solni kristal, potem se ta raztopi. Tako nastane solina, ki ni ne sol ne voda, ampak predstavlja višjo raven energije. Če solino izparimo, dobimo spet sol. Ta spremenljivost soli omogoča, da se sol v našem telesu ne presnavlja. Škrob se spremeni v sladkor, beljakovine v aminokisline, maščoba v glicerin in kislino. Sol pa ostane sol; na razpolago nam je naravnost v ionizirani obliki kot solina. Vsa hranila moramo najprej razgraditi, da nastane nekaj novega. Sol ostane sol, kot solina pride celo v možgane.

Spremenljivost soli je podlaga celične presnove. Življensko važen princip presnove pri vseh živih bitjih je osmoza. Tekočine se pretakajo iz ene celice v drugo. Osmozo usmerja koncentracija soli v celicah. Tekočina se pretaka vedno iz celice z manjšo koncentracijo soli v celice z večjo koncentracijo, kajti stene celic so prepustljive za vodo, za sol pa ne. Telo hoče ustvariti izenačenje koncentracije.

Ni misli ne dejanja brez soli

Za vsak najmanjši proces v našem telesu je potrebna sol, oziroma njena ionizirana oblika elementov. Naloga živčnih tkiv je, dražljaje iz čutnih celic prevajati v možgane, od tod pa v mišice. Če pozitivni kalijevi ioni izstopijo iz tkiva, pozitivni natrijevi ioni pa zaradi velikosti ne morejo vstopiti, nastane na membrani električna napetost.

Zunanja stran je pozitivno nabita, notranja stran pa negativno. Ko je živčna celica vdražena, doživi membrana obrnitev polov in je prepustljiva za natrijeve ione. V tisočinki sekunde se spremeni električna napetost in sprosti pri vsakem živčnem dražljaju energijo 90 milivoltov. Sprejeti dražljaji se pretvorijo v misli in dejanja. Brez natrija in kalija v soli ne bi mogli niti misliti, kaj šele delovati. Da popijemo kozarec vode, je potrebnih več milijonov ukazov in dražljajev. Na začetku je bila misel, ki ni nič drugega kot elektromagnetična vibracijska frekvenca.

Prevodnost soli smo ugotavljali pri pouku fizike. Dva konca pretrganega toka, ki sta pritrjena na žarnico, potopimo v destilirano vodo: luč se ne prižge. Ko pa damo v vodo ščepec soli, žarnica zažari. Nekaj podobnega se dogaja v našem telesu. Ker nimamo dovolj soli v glavi, trpimo za kronično zrahljanim kontaktom zaradi pomanjkanja energije, to je potrebnih informacij. Sol ni zdravilo, sicer bi bilo tudi jabolko zdravilo. Sol je "živilo" z izrednimi sposobnostmi, ki so potrebne za vzdrževanje življenja.
V naravni kristalni soli dobimo, kar nam manjka, namreč frekvenčni vzorec in biokemično razpoložljivost.

Od belega zlata do belega strupa

Brez soli ni življenja, vendar zdravniki svarijo pred soljo. To pa zato, ker kuhinjska sol nima veliko opraviti s kristalno soljo. Kuhinjska sol je prevsem natrijev klorid, in ne sol, kakor jo potrebujemo v življenju. Naravna kristalna sol ne obstaja le iz dveh elementov, ampak iz vseh. To so ravno tisti elementi, iz katerih obstoji naše telo in iz katerih je nastalo življenja iz pramorja.

Zanimivo, da je naša kri identična s solino pramorja in ima še vedno isto razmerje kot takrat, ko je življenje zapustilo morje. Ta solina se pretaka po 90.000 kilometrih tekočinskih potokov z dvigajočo in padajočo močjo in tako vzdržuje telesne funkcije.

Z začetkom industrijalizacije, so naravno snov "kemično prečistili" in jo skrčili v natrijev klorid. Bistvene minerale in mikroelemente so enostavno označili kot "onesnaženje" in so jih izločili. Kot pri prečiščenem sladkorju je tudi tu nastal beli strup iz belega zlata. Natrijev klorid je agresivna snov, ki si išče soigralca antagonista, da ostane v telesu razmerje nevtralizacije. Naravni protiigralci kot so kalij, kalcij, magnezij in vsi drugi minerali in mikroelementi imajo svoje specifične frekvenčne vzorce, ki omogočajo geometrično zgradnjo v strukturah. Če teh struktur ni, nimamo energije, nimamo vitalnosti. Soli naj ne bi uživali zaradi okusa, ampak zaradi njenih vibracijskih vzorcev.

Ljudje trpijo na pomanjkanju soli, čeprav so prenasičeni z natrijevim kloridom. Pri tem pa potrebuje človek smešnih 0,2 gr soli na dan. Pod to mero nastane lakota po soli, kakor jo poznamo pri živalih. Kuhinjske soli se pri nas porabi 12 do 20 gramov vsak dan. Naše telo pa lahko izloči le 5 do 7 gramov kuhinjske soli preko ledvic. Telesu je kuhinjska sol tujek, katerega se hoče čim hitreje iznebiti. Tako so izločilni organi stalno preobloženi. Skoro v vsaki konzervi je kuhinjska sol - prav zaradi konzerviranja.

Kuhinjsko sol, katere ledvica ne morejo izločiti, organizem obda z vodnimi molekulami, da natrij in klorid ionizira in tako nevtralizira. Vodo pa pobira organizem iz celic. Telo mora žrtvovati silno dobro zgrajeno celično vodo, da nevtralizira natrijev klorid. Pri tem pa odmrjejo izsušene celice, ker jim je bila uničena vitalnost.

Posledica je tvorba zakisanih edemov in vodnega tkiva, ki se imenuje celulitis. Za vsak gram natrijevega klorida, ki ga ne moremo izločiti, porabi telo 23-kratno količino celičine vode. Če je natrijevega klorida še vedno preveč, telo rekristalizira v kuhinjsko sol s pomočjo živalskih beljakovin, kot se pojavljajo v mleku in ki so za telo brez vrednosti in katere mora telo tako ali tako izločiti.

V kolikor tako nastala sečna kislina ni odplaknjena, se rekristalizira z natrijevem kloridom in ti kristali se odlagajo v kosteh in gibalih. Posledica so revmatična obolenja kot so putika, artroza in artritis, in pa nastajanje ledvičnih in žolčnih kamnov.

Nadvlada kemične industrije

Zakaj potem kemično predelujejo sol, da prihaja v naše telo kot strup?
Iz preprostega razloga: Približno 93 % svetovne pridelave soli se uporabi neposredno ali posredno v industriji. Za to pa potrebujejo kar najbolj čist natrijev klorid, ki omogoča kemične procese, pri katerih bi ostali elementi samo motili.
Kemična industrija izkorišča medsebojno učinkovanje soli za razne procese in produkte in tako omogoča industrijski napredek. Za sodo, pralni prašek, lak, plastiko, PVC, za skoro vse, kar nas oddaljuje od narave, se rabi natrijev klorid. 6 do 7 % soli se uporabi kot poceni, agresivni konzervans, da se da živilom več trajnosti. Skoro ni industrijske hrane, ki ne bi vsebovala natrijev klorid, pa naj bo to jogurt, kruh ali šunka. Za logistiko živilske industrije velik blagoslov, ker gre trajnost živil v leta, za človeka pa pomeni usoden razvoj.

Zelo majhen del svetovne proizvodnje soli roma v naše kuhinje. Z ogromnimi stroški skušajo prebivalstvo prepričati, da so halogeni dodatki, kot je hudo strupeni jod v soli, potrebni za naše zdravje. Jod za žlezo ščitnico, fluor pa za zdrave zobe. Oboje še poviša strupenost natrijevega klorida.

Telo nikakor ne more predelati jodovih in fluorjevih povezav.
Nitrosamine štejejo med najbolj agresivne povzročitelje raka. Jod pošestori tvorbo nitrosaminov. Japonska použije največ joda, pri njih ima 25 % ljudi raka na ščitnici. Jod zmanjšuje število spermijev pri moških.

Kuhinjska sol vsebuje še konservans kalcijev karbonat, magnezijev karbonat, E 535, E 536, E 540,E 550, E 551, E 552, E 553b, E 570, E 572 in še aluminijev hydroksid za sipkost soli. Aluminij je lahka kovina, ki se odlaga v možganih. Menijo, da je za visoko obolelost na Alzheimerjevi v ZDA kriv tudi aluminij, ki ga srečavamo v raznih embalažah.

Sol v naravi

Zemlja je bogata na soli, saj morja pokrivajo 70 % zemeljske površine.
Morje je odlagališče za težke kovine kot so živo srebro, kadmij, svinec, arzen in še marsikaj. Zato morska voda nima več tako pozitivnega vpliva na naše telo kot včasih.

Vendar je dovolj dobre soli in sicer tam, kjer je sončna energija pred milijoni leti izsušila pramorje. Ta kristalna sol, ki se nahaja v solnih rudnikih, je tako čista kot je bila v pramorju. Ta sol čaka na nas, da sprostimo shranjeno energijo, njeno vsebino fotonov. Kristalna solina predstavlja pravo morje energije.

Kamena sol je seveda veliko boljša kot kuhinjska, vendar je bil pritisk premajhen, da bi sol tvorila kristalno mrežo. Pri kameni soli se elementi usedajo na površine in medprostore kristalne strukture. V tem obstaja razlika med kristalom in kamnom. Kristal vsebuje višjo stopnjo naravnega reda, kar omogoča biofizikalično razpoložljivost elementov za naše celice.

Šele pod močnim pritiskom preidejo elementi v ionalno oziroma koloidalno stanje. To je velikanskega pomena, ker naše celice samo to lahko sprejmejo, kar je prisotno v organični oziroma ionalno-koloidalni obliki. Pod koloidi pojmujemo stanje materije, ki se prepoznava v enakomerni porazdelitvi, raztopini delčkov v velikosti 1 do 100 nm. V koloidalni obliki so na primer minerali v celicah rastlin. Zato ne moremo dobivati mineralov iz morske vode, ker so delčki preveliki, da bi pronicali v celice. Najboljši kalcij nič ne koristi, če ni na razpolago celicam.

Katera sol je najboljša?

Čista kristalna sol je bila milijone let pod ogromnim pritiskom. Čim močnejši je pritisk, tem višja je kristalna zgradba. Sol je v prvi vrsti nosilka informacij in ne začimba. Zato mora sol imeti geometrično kristalno strukturo. Kemično gledano sta tako kremenjak kot gorski kristal silikata.
Kljub temu se bistveno razlikujeta, razlika pa je odvisna od pritiska med nastajanjem.

Kristalna sol se vleče kot belkasta, roza ali rdečkasto blesteča žila skozi solno gorovje. Kristalni delčki so tako majhni, da lahko prodrejo v človeške celice. Kristalna sol v najpopolnejši obliki se geološko imenuje tudi "halit", kakor smo že rekli. Nekoč so jo imenovali "kraljeva sol", ker je bila pridržana plemstvu. Preprosto ljudstvo je dobivalo kameno sol.

Pridobivanje kristalne soli danes ni rentabilno, ker se nahaja samo sporedično v obliki rudninskih žil. Zato se ga ne da pridobivati in obdelovati s stroji. Deloma je treba izkopati sto kg kamene soli za pridobitev enega kg kristalne soli. Da se ohranijo frekvenčni spektri, je treba to sol pridobivati ročno.

Znanost se s to soljo ni ubadala, dokler niso bile objavljene prve študije o lastnostih kristalne soli iz solnega rudnika Berchtesgaden in iz Himalaje. Kristalna sol iz severne Nemčije in Poljske ni čistega značaja.
Kristalna sol iz Himalaje ima tudi do stokrat višjo strukturo in vsebino informacij kot pa kristalna sol iz Berchtesgadena.

Razporeditev elementov igra pomembno vlogo. Po svetovnem standardu za živilsko sol (Codex limentarius), mora vsebovati vsaj 97% natrijevega klorida. Ta odločba nima sicer veliko opravka s celovitostjo, vendar se je treba predpisa držati. Ta odločba je omogočila vpeljavo rafinirane soli v naše kuhinje. S tem predpisom veliko solnih rudnikov ni moglo več naravno kameno sol ponujati kot prehrambeni artikel, ker vsebuje preveč drugih mineralov. Kristalna sol iz Himalaje pa odgovarja predpisu, ker so elementi močno komprimirani. Ne gre torej za količino nekega elementa ampak za kakovost razpoložljivosti. Najboljša oblika se nahaja v kristalni soli iz Himalaje in to je znanstveno dognano.

Zdravilni učinek soli

Več sto zdravnikov in terapevtov že s pridom uporablja to znanje. Že tisočletja zdravijo zdravniki raznih kultur številne bolezni z vodo in soljo! Zaradi industrijalizacije se je prvotno védenje o kristalni soli popolnoma porazgubilo. Solina ni zdravilo, ampak živilo. Sprememba v prehrani je nujno potrebna. Kristalna sol raztaplja v telesu odvečne strupene odpadke, katere splakuje čista voda. Voda in sol čistijo naša telesa tako kot pralni stroj čisti naše perilo.

Največji solni rov v Evropi je v Wieliczki, 12 km pred Krakavom. Tam je 226 metrov globoko bolnišnica za astmatike, pljučne bolnike in alergike. Ozdravi se jih 90%. Tudi v solnem rudniku v Berchtesgadenu prakticirajo speleoterapijo, ker je v solnem rudniku čist zrak. Naš zrak je nasičen z vibracijami iz elektromagnetičnih aparatov, ki proizvajajo preveč pozitivnih ionov. Ko telefoniramo le 30 sekund z mobilnim telefonom, se za osem ur odpre zapora možganske krvi, ki čuva naše možgane pred strupi.

Neka švedska študija ugotavlja, da ženske, ki nosijo bakreno špiralo in istočasno telefonirajo z mobilnim telefonom, v 90% zbolijo za rakom na maternici. Špirala deluje kot antena za vibracije, ki povzročajo bolezni.
Naravna kristalna sol nevtralizira negativne vibracije. Atomska industrija uporablja solne rudnike za odlaganje gorivnih elementov kot v Gorlebenu v Nemčiji. Sol nevtralizira celo radioaktivno žarčenje.

Z solino iz kristalne himalajske soli solimo jedi, umivamo zobe, oči, nosne votline, rane; koža postane gladka, to pa ni kar tako.


dr. France Susman

#64 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. december 2003, 14:50

Free, dbest - koncno da se poda nekaj konkretnega, infotov in vsega - nestrpno ze skoz pricakujemo kaj, pa vse tako skrivnostno, pesnisko in filozofsko. ...

Ampak samo namigec - ali se ti da popravit tole, ker si dal copy/paste, pa je ful presledkov in vse.
Prvic jemlje ful placa, drugic pa je nepregledno oz. zoprno za brat.

Enkrat ko bos imel cas, pa te vabim, da postnes se na Novice tole. x:Xx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#65 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. december 2003, 14:56

Aja, Sstane, saj res...

Daj pliz pojasni mi tole potem, no... kako da sem prepolna tele staticne, a hkrati sem med najbolj zdravimi?
... aja, tamle si nekje uporabil izraz 'polozi' - evo, vidis, ampak prav to pa se mi nikoli ne naredi...
Nazadnje me je bolezen 'polozila' (in pred tem ne 15 let) na tocno 33. rojstni dan - pa zracunaj, koliko je to ze casa - da bom se jaz malo zagonetna. x:)x

Skratka - kako je potem s tem?
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#66 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. december 2003, 14:57

sem glih popravlu k si pisala!
ej, le da je prvo od firme k prodaja pri nas asctive-shape (beljakovino);
- sem zastopnik za prodajo!
se da objavit!!, sol pa je pri firmi drazja, kot pri nas v trgovinah;
- pravijo, da je prava iz zile kao x;)x

drugo pa je od dr. susmana; pa ne vem ce se lahko objavlja??
- pa mogoce treba g. susmana vprasat!?

---
ej a ste dobili mobitel zascite!??

#67 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. december 2003, 15:01

Marsa, skoči na moj forum, da vidiš, kako deluje zdrava sol. Prenašati sem vsega pa nima smisla. Bi pa postavil povezavo z LN na moj forum, če to želiš in dovoliš.

#68 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. december 2003, 15:03

To, Free! xokx
Dbest ko stekas scene tele... :)
Pa se res je lazje brati in bolj se ti sploh da. Kul, thanx! :palec:

x:Ix x:Ix :8): :sori: ... a se ti res se nisem zahvalila? :o|o: :sori: x:Ix x:Ix
Sory. Dobili. NAJLEPSA HVALA za pozornost - da si se sploh spomnil, izbrskal naslov in vse.
Ja, bila sem zelo vesela - sem mislila, da sva se vmes ze kaj slisala ali kaj takega - ko sva se kar na zvezi.
Hvala, res - se oddolzim. x:Xx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#69 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. december 2003, 15:05

saj se stalno oddolzujes, nehi zdej.. x:Ix

#70 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 29. februar 2004, 10:28

Nosorog, da ne odpirava nove štromarske teme, ti predlagam, da kar tukaj nadaljujeva razgovor.
Morda bo s tvojo pomočjo tudi ta anketa dobila na statistični veljavi in bova imela bolj trdno izhodišče za debato.
Kaj praviš, pihni malo lunatkam na srce, da jo izpolnijo, če že za miss niso navdušene x;)x

#71 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 29. februar 2004, 10:55

Zanimivo, da me je prejšnji teden, po daljšem času, enkrat tako fajn streslo pri izstopu iz avtomobila, da sem se takoj spomnil na Staneta x;)x xDDx

#72 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. februar 2004, 11:18

Mene tudi, ampak sem poleg na Staneta pomislila tudi na blizino urana soncu in merkurju. x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#73 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 29. februar 2004, 11:55

Saj je res logična povezava....uran(elektika)....merkur(vozilo) xideax

#74 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 29. februar 2004, 13:15

Nič ne rečem, da v primeru nizke koncentracije elektrolitov tudi planeti ne vplivajo na to, pravilo pa to ne more biti, saj mene in tiste, ki so dali biodieto skoz, ne trese več. Ravno zato vabim nosoroga na diskusijo, vse vas pa na anketo.

#75 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 1. marec 2004, 08:14

Stane!

Da se lahko vključim, moram prebrati najprej tisto, kar je bilo do sedaj napisano. Ta teden bom še mal štrajku, k mam eno gužvo, pol bo pa bolš. No morda pa ipak med tednom najdem kak večer, da zadevo mal preberem in komentirram. x:Dx :wOOt: :zoro:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0