Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Hladne predjedi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
13 komentarjev na to temo

#1 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 10:11

HOBOTNICA V SOLATI

Očiščeno hobotnico skuhamo z dodatkom jušne zelenjave, par žlicami olivnega olja, celega popra in lovorovega lista.Ne pozabimo na plutovinast zamašek, na ta način se hobotnica hitreje skuha.

Kuhano narežemo na koščke in dodamo:

- strt česen, peteršilj, malo kisa, olivno olje
- narezano čebulo, malo kisa, olivno olje
- narezano čebulo, kuhan krompir, malo kisa, olivno olje

To so trije načini priprave, izberite svojega najljubšega..

Astra
Per aspera ad astra

#2 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 27. december 2003, 10:13

x:px mljask

Ampak kakšno vlogo ima pa plutovinast zamašek? :eek:
Objavljena slika

#3 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 10:15

SUROVA TUNA V MARINADI

Lepe kose surove tune (pazimo, da je res dobre kvalitete)...narežemo na približno cm in pol velike kocke.
Rahlo posolimo in dodamo sezamova semena (bela)...
Dobro premešamo in zalijemo z zelo aromatičnim sezamovim oljem.Bodimo pazljivi pri izbiri olja, mora biti dobre kvalitete in imeti močan vonj in okus po sezamu.
Za kakšno uro damo v hladilnik, postrežemo z opečenim kruhom.

Astra
Per aspera ad astra

#4 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 10:17

Ampak kakšno vlogo ima pa plutovinast zamašek?  :eek:

Tina, zraven daš kuhat plutovinast zamašek, tako je hobotnica zelo hitro kuhana.

Astra
Per aspera ad astra

#5 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 10:21

DIMLJENA POSTRV

Dimljeno postrv očistiš in sfiliraš.
Na krožnik naložiš kalčke, najboljši so alfa alfa, nanje položiš file postrvi.
Ob strani dodaš omako iz naribanega hrena, pomešanega s kislo smetano.
Priložiš par listov motovilca in rezino limone.

Serviraš z opečenim kruhom.

Astra
Per aspera ad astra

#6 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 10:57

GOVEJI CARPACCIO

Uležan kos govejega fileja (pljučna) premažemo z grobo strtim poprom in damo za kakšen dan v hladilnik prelitega z olivnim oljem.
Pred uporabo ga zamrznemo za uro ali dve, da lažje režemo zelo tanke rezine.
Na krožnik damo par listov rukole, nanje polagamo rezine surovega mesa.
prelijemo z malo olivnega olja in potresemo z lističi parmezana.Sir mora biti v kosu, da lahko z nožem strgamo lističe.
Rahlo posolimo, potresemo z grobo mletim poprom in priložimo rezino limone.

Astra
Per aspera ad astra

#7 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 11:21

PARADIŽNIK Z MOZZARELO

Izbereš sočne paradižnike, ki imajo vsaj malo okusa po paradižniku.
Narežeš na rezine, naložiš na lističe rukole.Izmenično nalagaš v krog rezine paradižnika in rezine mozzarele.
Potreseš s svežo baziliko, če je nimaš, je dobra tudi mleta bazilika v olivnem olju.
Dodaš malo olivnega olja, lahko tudi par kapljic balzamičnega kisa.

Astra
Per aspera ad astra

#8 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 12:05

TELETINA V TUNINI OMAKI (vitello tonnato)

Izberemo lep kos telečjega oreha.Meso damo kuhat v vročo piščančjo čisto juho, dodamo zeleno, peteršilj, osminko suhega belega vina, sol, poper in lovorov list.

Omaka:
Tuno odcedimo in jo zmiksamo.Sardele očistimo, dodamo jajčni rumenjak in naredimo pasto.Počasi dodajamo olivno olje, na koncu še limonin sok.

Ko je meso kuhano, ga ohladimo in narežemo na tanke rezine.Prihranimo malo soka od kuhanja mesa in ga dodamo omaki.
Združimo tuno, sardelno pasto, začinimo s poprom, preverimo slanost in prelijemo kuhano meso.
Potresemo s kaprami in na drobno narezanim drobnjakom.

Astra
Per aspera ad astra

#9 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 12:15

PASTETA

Bel kruh prelijemo z malo mleka in zmeljemo.Prav tako zmeljemo mesnato slanino.Najbolje, da uporabimo strojček za mletje mesa, če ga še imate.Tako masa ostane kompaktna, v multipraktiku je preveč pacasto.
Zmiksamo piščančja jetrca.
Maso damo v skledo, dodamo majaron, celi zelen poper, sol, jajce, malo konjaka.
Izberemo kakšen pekač zanimive oblike, premažemo z maslom in potresemo z drobtinami.V pekač damo maso, čas pečenja določimo s pletilko.(razen tisti, ki imate najnovejše pečice z iglo).Pekač prekrijemo s folijo.

Ko je pečeno, zvrnemo na desko in ohladimo.Narežemo na rezine, okrasimo s poljubnimi prilogami.

Astra
Per aspera ad astra

#10 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 12:24

SARDELE V MARINADI

Sardele očistimo, pomokamo in spečemo na olju. Pečene vložimo v marinado.

Marinada:
Zmešamo olivno olje, vinski kis, suho belo vino, sol, mlet poper, ščep sladkorja, lovorov list in čebulo.Marinado kuhamo cca 20 min in ohladimo.Prelijemo pečene sardele, dodamo kakšen žajblev list in vejico timijana.
Prekrijemo s folijo in dan ali dva mariniramo v hladilniku.
Postrežemo s sveže nasekljanim peteršiljem.

Astra
Per aspera ad astra

#11 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 27. december 2003, 12:31

A lahko Astra zjutraj začneš nizati recepte, da vsaj potem nabavim tisto, kar rabim????

Sedaj se lahko samo slinim...


(pa nisem stekla x!x )

#12 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. december 2003, 09:57

Astra, dbest! x^x x8Dx x:Xx :palec:

Pa kolk si jih nastepala ze! :palec: :palec: x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#13 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 29. december 2003, 11:28

DOMAČI KROŽNIK

Piščančja pasteta

V slani vodi, ki smo ji dodali košček zelene, celi poper in peteršilj cca 10 min kuhamo piščančja jetra.Kuhana jetra drobno zmeljemo, dodamo sol,malo umešanega masla, muškatni orešček, gorčico, nageljnove žbice, naribano čebulo in česen ter žlico dobrega konjaka.
Pasteto za nekaj ur damo v hladilnik.

Črna redkev v solati

Črno redkev olupimo in naribamo.Naredimo solato z bučnim oljem.

Na krožnik damo kroglico pastete, malo solate iz črne redkve in par rezin kakšne dobre pikantne salame.(morda divjačinske)

Okrasimo z bučnimi semeni in bučnim oljem.

Astra
Per aspera ad astra

#14 Mašinca

Mašinca
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 667

Objavljeno: 29. december 2003, 13:34

Astra tole more bit pa vse blazno dobr x:px :palec:

Bom poskusla kako zadevco. x:Dx
Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0