Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tople predjedi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
4 komentarjev na to temo

#1 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 18:03

HOBOTNICA S KROMPIRJEM

Hobotnico očistimo in skuhamo.(gl.navodila v Hladne predjedi)..
Kuhano narežemo na večje kose.Krompir olupimo, ga narežemo na kose in damo na pekač.Vmes polagamo kuhano hobotnico.Dodamo nekaj strokov neolupljenega česna, malo peteršilja in olivno olje.
Pazimo, da narežemo hobotnico na dovolj velike kose, da se ne zažgejo, ko se peče krompir.
Na polovici lahko dodamo tudi par rezin česna.

Astra
Per aspera ad astra

#2 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 27. december 2003, 18:08

REZANCI S TARTUFI

Uporabimo kakšne domače široke rezance, najboljši so seveda narejeni doma.Ker je težko dobiti sveže tartufe, lahko uporabimo tudi mlete, ki jih prodajajo v boljših trgovinah pod znamko Zigante.(v majhnih kozarčkih)

Rezance skuhamo al dente.
Mlete tartufe na hitro popražimo in dodamo smetano za kuhanje.( Vindija)
Legiramo z jajčnim rumenjakom in zlijemo na tezance.
Hitro, enostavno...in božansko....za ljubitelje tartufov, seveda.

Astra
Per aspera ad astra

#3 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 27. december 2003, 19:07

Hm.....sem že pri hladnih predjedeh postal lačen x:px ....a ti to kaj tud povabiš? :vragec: x:Dx x:Dx x:o)x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. december 2003, 09:58

Ej, ful dobro, Astra, dbest, da te imamo, hvala, ker skrbis. x:Xx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 29. december 2003, 11:12

NJOKI V ŽAFRANOVI OMAKI

Naredimo običajne krompirjeve njoke.
Omaka:
Na žlički olivnega olja prepražimo na koščke narezano kraško panceto.
Smetano za kuhanje (uporabite pravo smetano za kuhanje, ne sme biti ne sladka, ne kisla)..segrejemo in dodamo žafran.Odstavimo in dodamo jajčni rumenjak.Popramo in previdno solimo, ker nekaj slanosti da že panceta.
Omako dodamo panceti, zmešamo in prelijemo njoke.

Astra
Per aspera ad astra




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0