Sooooooo xsmxl
kwa pa je to ...JING
666 zlobijeu....tralala
Kajmak in marmelada
#26 Gost_sstane_*
Objavljeno: 21. januar 2004, 15:50
#27
Objavljeno: 21. januar 2004, 15:51
tole je treba probat (no pa sej mamo vsi izkushnje s to kombinacijo)
pokoWC...pa njegovi teksti
666 zlobijeu....tralala
#28
Objavljeno: 23. januar 2004, 09:50
vse kislo/sladko sadje z zelo zemeljskimi okusi je tudi naravno, kot npr. jabolcna cezana s svinjino, slive v omaki s svinjino itd..:
pomaga pri prebavi in tudi stvari kot so kisle omake s teskim mesom ( npr. brusnice), ki pomagajo s C vitaminom pri absorbciji zeleza.
naslednja kombinacija je sol, ki pac povdari okus, ce jes kdaj piskote, ki so sicer sladki, ampak nekako brez okusa...je kdo pozabil dodat sol potel se sol v kombinaciji z kislostjo in mastnim: npr. fish&chips: mastno+slano+kislo ( tujci si ne dajejo kisa gor in se cudijo, ampak domorodci ze vedo zakaj to pase...potem se obilo piva za povrh, sicer ne vem, zakaj..? )
potem cokolada; v juzni ameriki dosti kuhajo s cokolado, kar ni cudno, saj je tam doma...ampak govorim o temni cokoladi, skoraj cisti kakav, ki je izjemno okusna v omakah s perutnino v kombinaciji s pomarancnim sokom ( npr. da ne mariniras piscanca z limono ampak s pomaranco). okus sam na koncu ni ne po pomaranci ne op cokoladi, je temna omaka, maso pa zelo socno. ce ne jes mesa, se isto naredi z npr. bananami ( tistimi za peko, ceprav se tudi te, ki jih tukaj jemo dajo uporabit, somo boljse je, ce so nezrele, ker drugace so prevec mokaste in razpadejo. mislim, da imajo tiste druge manj skroba).
torej cokolada v bistvu pase povsod...pa se hormone ti uravnava, v zmernih kolicinah...ne govorim o zasvojenosti, ampak naje je treba to nujo po cokoladi zelo resno jemat, ker ima dolocene snovi, ki nas ' osrecujejo' ( podobno kot banane, po katerih si boljse volje)...
in ce jih ne dobimo ( teh snovi) kadar jih rabimo, smo zelo zelo sitni!!!
skratka: vsi ste cisto normalni...
pa ne mislim v slabem smislu...da bi koga razocarala, da ni posebne sorte....
Kdo lahko spremeni svet?
#29
Objavljeno: 23. januar 2004, 10:10
Ko sem tam rekla, da ne maram teh kombinacij, ampak jih seveda 3/4 nastetih maram...
Seveda, tudi jaz dam vcasih (rjavi, drugega itak ne uporabljam) sladkor v paradiznikovo omako in podobno.
Samo vize, kot je piscanec s cim kiselkastim ipd., pa mi ne lezi.
Tudi sem probala neko divjacino nekoc ali kaj v slivovi omaki in mi je bilo celo kar ful vsec - samo narocim si pa tega sama ne - tako malo jem, da hocem da je tisto spica in to, kar mojim brboncicam pase.
Aja, celo - kaj se mi zgodi, ce po necem, ki ocitno (ali pa samo meni) ni kompatibilno s tem, kar jem potem...
Kar reakcijo cutim, nekako v bezgavkah ali kje (obcutek je, kot bi pretiraval s pihanjem blazine in ti potem kar cvrci cudno okoli uses, bezgavk) - no, tole se mi zgpdi, ko jem ananas, morda ce po recimo cem sladkem nekaj grenkega...
Nisem se opazovala oz. ne postekala 'pravila', samo postekala sem, da se ocitno nekaj med sabo 'tepe'.
Ampak to me vcasih prav tako grdo zaboli, grozno, da se primem takole nagonsko (pomaga pa seveda ne, pac pa se samo umiri po nekem casu), pa rece mama ali Mitja - a, spet tole, bezgavke? Saj niti ne vem, ce sploh so, ampak tam nekje je in se mi zdi, da ne more biti drugega.
Ali ima se kdo tole in kako si razlaga?
Picasso
#30
Objavljeno: 23. januar 2004, 10:46
prvic slisim...zanimivo!
meni se pa zdi, kot da imam nek cuden kovinski po-okus v ustih, ko pojem kaj takega, kar mi zelo ne pase...
tudi ne znam najbolje razlozit...kot, da se mi jezik zalepi na nebo in ga ne morem dat stran...malo kot ce pojes prevec kikirikijevega masla...ampak dosti bolj neprijetno
Kdo lahko spremeni svet?
#31
Objavljeno: 23. januar 2004, 13:26
Meni se tud tko nrdi da me včasih zaboli tko v vratu, npr. če spijem kaj zelo sladko kislega, al pa sej sem že jedla kej takega.. pa na grenko če potegne, skratka tolk zoprn občutek da kr zamižim zraven, se skremžim pa še jezik pokažem bljakkk..... in še strese me,... joj kok smotan res....Aja, celo - kaj se mi zgodi, ce po necem, ki ocitno (ali pa samo meni) ni kompatibilno s tem, kar jem potem...
Kar reakcijo cutim, nekako v bezgavkah ali kje (obcutek je, kot bi pretiraval s pihanjem blazine in ti potem kar cvrci cudno okoli uses, bezgavk) - no, tole se mi zgpdi, ko jem ananas, morda ce po recimo cem sladkem nekaj grenkega...
Nisem se opazovala oz. ne postekala 'pravila', samo postekala sem, da se ocitno nekaj med sabo 'tepe'.
Ampak to me vcasih prav tako grdo zaboli, grozno, da se primem takole nagonsko (pomaga pa seveda ne, pac pa se samo umiri po nekem casu), pa rece mama ali Mitja - a, spet tole, bezgavke? Saj niti ne vem, ce sploh so, ampak tam nekje je in se mi zdi, da ne more biti drugega.
Ali ima se kdo tole in kako si razlaga?
Razlaga: preveč preveč kar pač al kislo al sladko al grenko, skratka tko skoncentrirana mejna količina nečesa da enostavno ne prenesem.. bom dopisala kdaj pri čem se mi to zgodi, ko se bom spomnila...
#32 Gost_sstane_*
Objavljeno: 23. januar 2004, 13:48
#33
Objavljeno: 23. januar 2004, 13:49
oh slano jaaaaaaa....
#34
Objavljeno: 23. januar 2004, 13:52
Saj jih ne rabiš s polnimi usti knedlov in golaža.slivov knedl in pa golaž, to pa je res ( nim besed)
#35
Objavljeno: 23. januar 2004, 18:33
#36
Objavljeno: 24. januar 2004, 11:38
#37
Objavljeno: 24. januar 2004, 11:41
...and slice of lemonI take life with a grain of salt.
#38
Objavljeno: 24. januar 2004, 11:45
... and a shot of tequila...and slice of lemonI take life with a grain of salt.
#39
Objavljeno: 24. januar 2004, 12:04
Picasso
#40 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. januar 2004, 17:38
... and a big Milka... and a shot of tequila
...and slice of lemonI take life with a grain of salt.
#41
Objavljeno: 24. januar 2004, 18:39
Hm......nekaj let nazaj sem pogosto hodil v Nemčijo.......ena njihovih najbolj zame groznih kulinaričnih specifik........so bile sladkane solate
K. Čapek
#42
Objavljeno: 24. januar 2004, 19:11
... pa ribe s cebulo...
Picasso
#43
Objavljeno: 24. januar 2004, 19:18
pa pohorske sladke krvavice....
666zlobijeu....tralala
#44 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. januar 2004, 19:25
Edino presne
pa pohorske sladke krvavice....
666zlobijeu....tralala
#45
Objavljeno: 25. januar 2004, 02:43
Kaj pa je to biokodaVolk, biokoda živi samo v surovem, ko jo skuhaš, umreV McD restavracijah je veliko hrane, ki v sebi vsebujejo veliko sladkega, slanega in obenem tudi kislega okusa. Priznam da kot ljubitelj te hrane, nisem ravno zgleden antiglobalist .
#46
Objavljeno: 25. januar 2004, 12:34
ma si natanchn....chlouk se zatipku....hotu napisat BILO KUDA
666 zlobijeu....tralala
#47
Objavljeno: 25. januar 2004, 16:11
#48
Objavljeno: 25. januar 2004, 16:18
lohk bi naslou teme spremenil:
ĐEM IN MARMELADA
666 zlobijeu....tralala
#49
Objavljeno: 28. januar 2004, 19:22
Kikirikijevo maslo je "peanut butter", a ne?Sem se na to spomnila ko sem si namazala kikirikijevo maslo z marmelado!
Za Americane je peanut butter and grape jelly (grozdna marmelada) tradicionalna kombinacija, ki jo imajo prakticno vsi radi
Moz mi je zagrozil, da bo malo Zalo naucil jesti peanut butter and grape jelly. Jaz pa sem mu dala kontra, s tem, da jo bom naucila jesti solato iz kislega zelja.
#50
Objavljeno: 28. januar 2004, 19:29
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0