Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kaj bomo pa danes kuhali?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
1942 komentarjev na to temo

#1 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 17. februar 2004, 10:44

Pri nas v službi, se gremo eno tako zanimivo igrico. Ko nekdo nima ideje za kosilo vpraša: "Kaj bomo pa danes kuhali?" (to sem ponavadi jaz x:Dx ) In potem vsak pove svojo idejo in xideax - včasih se spomniš jedi, ki je že dolgo časa nisi naredil.....
Upam, da sem dobro pregledala po temah, ker nečesa podobnega nisem našla!

Mi bomo danes jedli: Govejo juho (ne iz kocke x:Dx ), pa mesni burek, pa rdečo peso,
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. februar 2004, 10:47

Zelo kul, Naky! x^x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 10:48

ZDRAVA PREŽGANKA x:px

Sestavine za 4 osebe:

40 g bele moke
40 g maščobe
1 jajce
3 rezine belega kruha
1 lovorov list
ščepec kumine
1 l vode
8 GR ZDRAVE SOLI

PRIPRAVA:

Na maščobi rjavo prepražimo moko in počasi prilivamo mrzlo vodo, da se prežganje razpusti. Dodamo začimbe in kuhamo 20 minut.
Stepemo JAJČNI BELJAK in ga med mešanjem zakuhamo v juho.

V RUMENJAK VMEŠAMO 8 GR ZDRAVE SOLI IN S ČETRTINO TE MARINADE ZAKODIRAMO VSAK KROŽNIK PREŽGANKE!

K juhi lahko ponudimo opečene kruhove kocke.

Prežganka je zalo dobra juha za hujšanje in intenzivno polnjenje zalog iztrošenih elektrolitov.
V rumenjaku, ki ima pH 5,5 je veliko C-vitamina, ki v kombinaciji z zdravo soljo zelo ugodno vpliva na presnovo.


http://www.salesalut...ge2.asp?ID=1027

#4 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 17. februar 2004, 10:54

To je tudi moje najljubše vprašanje: kaj ste pa jedli ?

Mi bomo danes: meneštro s korenčkom, zeleno lečo in malo piščančje "gripe" (moj novi izraz za piščanca). In seveda vse z veliko začimbami, vse kar premore kuhinja !

LP!

#5 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 17. februar 2004, 15:19

Meni gre pa žew na živce si zmišljevat vsak dan kaj naj kuham, ker moja mularija ni povsem usklajena v tem, kaj bi jedli.
Rekla jim bom, naj vsak napiše pet jedi, ki jih ful mara, pet takih, ki jih še kar rad poje in pet takih, ki so "še užitne". Pol bom pa kombinirala. dobila bom 45 idej, kar nekaj se jih bo pokrivalo- če jih dobim ven 15, je že super...
No, ja, ne vem, če bom to naredila... x:)x Ampak dostikrat sem res že brez idej.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#6 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. februar 2004, 15:21

Meni gre pa žew na živce si zmišljevat vsak dan kaj naj kuham, ker moja mularija ni povsem usklajena v tem, kaj bi jedli.
... Ampak dostikrat sem res že brez idej.

Ja, tole... :o|o: xrolleyesx

Vceraj sem spinaco, danes pa bom ali rizibizi ali makarone, raje bi rizibizi, (tamali pa bi raje makarone)...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#7 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:24

MMMMMMM x:px :eek: x:Dx


ZDRAVI ŠPAGETI BOLOGNESE

Za dve osebi:

200 g špagetov
3 do 4 zrna česna
pet žlic olivnega olja
trije sveži paradižniki ali pločevinka olupljenih pelatov
4GR ZDRAVE SOLI(pol epruvetke)

ŠPAGETE DAMO V VRELO VODO IN ODSTAVIMO.
PRED TEM v ponev natočimo olivno olje, ki ga še ne segrejemo. Česen narežemo na zelo tanke rezine in rezine enakokomerno porazdelimo po olivnem olju. Nato vse skupaj segrejemo in česen pražimo, vse dokler ni hrustljav in rjav; takrat ga poberemo iz ponve. Paradižnike zgoraj in spodaj križno zarežemo in jih za 10 sekund potopimo v vrelo vodo V KATERI BOMO KUHALI ŠPAGETE. Nato jih preložimo v posodo s hladno vodo TAKO DA JIH LAHKO z lahkoto olupimo. OLUPLJENE narežemo na približno tri dele IN JIH POLOVICO "vržemo" v česnovo olivno olje. Tam jih DUŠIMO eno minuto, DODAMO PREOSTALE PARADIŽNIKE, KI JIH STISNEMO SKOZI PRSTE IN ODSTAVIMO. DODAMO ZDRAVO SOL IN PO ŽELJI STR ČILI IN DOBRO PREMEŠAMO.
IZ VODE Z VILIČASTIMI PRIJEMALKAMI ALI DVEMA VILICAMA DVIGNEMO ŠPAGETE IN JIH TAKO ODCEJENE DAMO V POSODO Z OMAKO IN DOBRO PREMEŠAMO.
SERVIRAMO S SVEŽE NARIBANIM PARMEZANOM.

S tem načinom dosežemo, da se zdrava sol in del paradižnika ne pregrejeta preko 65°C (BIOKODA)! Glede na kalorije in količino zdrave soli obrok zadošča za kosilo ali večerjo pri hujšanju.

http://www.salesalut...ge2.asp?ID=1027

#8 Kristalka

Kristalka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 088

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:27

pozen zajtrk.........................kosilo spustila..................pol bo pa mami nekaj skuhala, ko pride :yumy:

#9 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:40

Bobnar.......mmmmmm njoki xideax

Sem mal šparala z mesom, pa sem vmes med burek naribala krompir (predhodno popražen s čebulo) - bosanci temu pravijo Ćoravi burek!
Pa nezdravo sol sem uporabla x:Dx x;)x
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#10 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:41

Bobnar, a take x:px x:Dx


ZDRAVI Krompirjevi njoki

zrel, uležen krompir
maslo
JAJČNI BELJAK
ZDRAVA SOL
bela moka

PRIPRAVA:

Za pripravo njokov izberemo zrel, uležan krompir. Olupljen krompir skuhamo do mehkega in pretlačimo na pomokano desko za mesenje.
Dodamo maslo IN JAJČNI BELJAK.
Med mesenjem dodajamo belo moko, ki je mora biti ravno prav, da se testo drži skupaj.
Oblikovane njoke kuhamo v kropu, da povrejo.
Ko se dvignejo na vrh, so kuhani.
KO TEMPERATURA VODE PADE NA 65°C, JO POSOLIMO Z 8GR ZDRAVE SOLI/LITER VODE.
PO TREH MINUTAH NJOKE POBEREMO IZ VODE.
Ponudimo jih zabeljene z drobtinicami ali pa z golažem.

#11 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:42

Bobnar.......mmmmmm njoki xideax

Sem mal šparala z mesom, pa sem vmes med burek naribala krompir (predhodno popražen s čebulo) - bosanci temu pravijo Ćoravi burek!
Pa nezdravo sol sem uporabla  x:Dx  x;)x

:wOOt: :wOOt: :wOOt:

#12 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:46

:vragec:


slan krop :eek: x:Dx x:Dx


666 zlobijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#13 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:48

:vragec:


slan krop :eek:  x:Dx  x:Dx


666 zlobijeu....tralala





Pa liter šnopsa :blink: :wacko: :unsure: x:Dx

#14 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:52

:vragec:


to pa u savinjski dolini zhe za zajtrk x:Dx x;)x


666 zlobijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#15 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:55

Pa hmelovo župo x:px x:Dx

#16 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 17. februar 2004, 16:56

:vragec:


ti zhe vesh....k si s tapravih koncou x:px x:Dx


666 zlobijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#17 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 17. februar 2004, 17:03

krompirjevi pokonyokoti x^x
sem se jih naučil delat, res, hmmm
skor (almost´) na zalogi x:Dx

Dans bojo wampi na miz, sam jest nea bm jedu...(bom kr kr neki zmixu spet)

#18 SmartyM

SmartyM
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 17. februar 2004, 18:45

Danes krompirjeva solata
pohani malancani. x:px

#19 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 20:44

Contesa, kako ga pa pripraviš x:Dx

#20 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 21:03

Imaš prav, ja. Tam napiši.
Sem se zmotil, tukaj govorimo, kaj bomo jedli, ne kaj bomo kuhali x:px x:Dx
Jas sem si za večerjo privoščil krvavice s krompirjevo salato brez krvavic x:px x:Dx

#21 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. februar 2004, 22:46

Jaz pa sem danes skuhala dbest rizibizi, zraven pa sva pojedla ogromno skledo radicha (Tim ne je solate).
Do zadnjega rizka smo pojedli vse, pa ni bilo tako malo...
Samo Tim je rekel, skoda, ker si dala papriko (*nisem dala, to je bil suseni paradajz, narezan na koscke).
Melancani?
Dbest, ste mi dali idejo morda za jutri (no, se moram potem se tako pocutit), ful jih imam rada in ful dobre naredim. x:px
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#22 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 18. februar 2004, 08:04

Kisla repa, restan krompir (ocvirki x:px ) in krvavica !


LP!

#23 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 18. februar 2004, 08:15

Goveja juha, kuhana govedina, pražen krompir, smetanov hren...

Astra
Per aspera ad astra

#24 umetnica

umetnica
  • D član
  • Št. objav: 1 314

Objavljeno: 18. februar 2004, 08:21

piščančevi medaljončki v curryevi omaki z bananami, riž, solata, pa nekaj sladkega...
P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

#25 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. februar 2004, 10:01

Kako ste žleht, nobena mi noče napisati recepta za te dobrote ali pa se bojite, da vam ga bom malo zakodiral x:Dx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0