Kaj bomo pa danes kuhali?
#1
Objavljeno: 17. februar 2004, 10:44
Upam, da sem dobro pregledala po temah, ker nečesa podobnega nisem našla!
Mi bomo danes jedli: Govejo juho (ne iz kocke ), pa mesni burek, pa rdečo peso,
M. H. Alderson
#2
Objavljeno: 17. februar 2004, 10:47
Picasso
#3 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2004, 10:48
Sestavine za 4 osebe:
40 g bele moke
40 g maščobe
1 jajce
3 rezine belega kruha
1 lovorov list
ščepec kumine
1 l vode
8 GR ZDRAVE SOLI
PRIPRAVA:
Na maščobi rjavo prepražimo moko in počasi prilivamo mrzlo vodo, da se prežganje razpusti. Dodamo začimbe in kuhamo 20 minut.
Stepemo JAJČNI BELJAK in ga med mešanjem zakuhamo v juho.
V RUMENJAK VMEŠAMO 8 GR ZDRAVE SOLI IN S ČETRTINO TE MARINADE ZAKODIRAMO VSAK KROŽNIK PREŽGANKE!
K juhi lahko ponudimo opečene kruhove kocke.
Prežganka je zalo dobra juha za hujšanje in intenzivno polnjenje zalog iztrošenih elektrolitov.
V rumenjaku, ki ima pH 5,5 je veliko C-vitamina, ki v kombinaciji z zdravo soljo zelo ugodno vpliva na presnovo.
http://www.salesalut...ge2.asp?ID=1027
#4
Objavljeno: 17. februar 2004, 10:54
Mi bomo danes: meneštro s korenčkom, zeleno lečo in malo piščančje "gripe" (moj novi izraz za piščanca). In seveda vse z veliko začimbami, vse kar premore kuhinja !
LP!
#5
Objavljeno: 17. februar 2004, 15:19
Rekla jim bom, naj vsak napiše pet jedi, ki jih ful mara, pet takih, ki jih še kar rad poje in pet takih, ki so "še užitne". Pol bom pa kombinirala. dobila bom 45 idej, kar nekaj se jih bo pokrivalo- če jih dobim ven 15, je že super...
No, ja, ne vem, če bom to naredila... Ampak dostikrat sem res že brez idej.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.
#6
Objavljeno: 17. februar 2004, 15:21
Ja, tole... :o|o:Meni gre pa žew na živce si zmišljevat vsak dan kaj naj kuham, ker moja mularija ni povsem usklajena v tem, kaj bi jedli.
... Ampak dostikrat sem res že brez idej.
Vceraj sem spinaco, danes pa bom ali rizibizi ali makarone, raje bi rizibizi, (tamali pa bi raje makarone)...
Picasso
#7 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:24
ZDRAVI ŠPAGETI BOLOGNESE
Za dve osebi:
200 g špagetov
3 do 4 zrna česna
pet žlic olivnega olja
trije sveži paradižniki ali pločevinka olupljenih pelatov
4GR ZDRAVE SOLI(pol epruvetke)
ŠPAGETE DAMO V VRELO VODO IN ODSTAVIMO.
PRED TEM v ponev natočimo olivno olje, ki ga še ne segrejemo. Česen narežemo na zelo tanke rezine in rezine enakokomerno porazdelimo po olivnem olju. Nato vse skupaj segrejemo in česen pražimo, vse dokler ni hrustljav in rjav; takrat ga poberemo iz ponve. Paradižnike zgoraj in spodaj križno zarežemo in jih za 10 sekund potopimo v vrelo vodo V KATERI BOMO KUHALI ŠPAGETE. Nato jih preložimo v posodo s hladno vodo TAKO DA JIH LAHKO z lahkoto olupimo. OLUPLJENE narežemo na približno tri dele IN JIH POLOVICO "vržemo" v česnovo olivno olje. Tam jih DUŠIMO eno minuto, DODAMO PREOSTALE PARADIŽNIKE, KI JIH STISNEMO SKOZI PRSTE IN ODSTAVIMO. DODAMO ZDRAVO SOL IN PO ŽELJI STR ČILI IN DOBRO PREMEŠAMO.
IZ VODE Z VILIČASTIMI PRIJEMALKAMI ALI DVEMA VILICAMA DVIGNEMO ŠPAGETE IN JIH TAKO ODCEJENE DAMO V POSODO Z OMAKO IN DOBRO PREMEŠAMO.
SERVIRAMO S SVEŽE NARIBANIM PARMEZANOM.
S tem načinom dosežemo, da se zdrava sol in del paradižnika ne pregrejeta preko 65°C (BIOKODA)! Glede na kalorije in količino zdrave soli obrok zadošča za kosilo ali večerjo pri hujšanju.
http://www.salesalut...ge2.asp?ID=1027
#8
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:27
#9
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:40
Sem mal šparala z mesom, pa sem vmes med burek naribala krompir (predhodno popražen s čebulo) - bosanci temu pravijo Ćoravi burek!
Pa nezdravo sol sem uporabla
M. H. Alderson
#10 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:41
ZDRAVI Krompirjevi njoki
zrel, uležen krompir
maslo
JAJČNI BELJAK
ZDRAVA SOL
bela moka
PRIPRAVA:
Za pripravo njokov izberemo zrel, uležan krompir. Olupljen krompir skuhamo do mehkega in pretlačimo na pomokano desko za mesenje.
Dodamo maslo IN JAJČNI BELJAK.
Med mesenjem dodajamo belo moko, ki je mora biti ravno prav, da se testo drži skupaj.
Oblikovane njoke kuhamo v kropu, da povrejo.
Ko se dvignejo na vrh, so kuhani.
KO TEMPERATURA VODE PADE NA 65°C, JO POSOLIMO Z 8GR ZDRAVE SOLI/LITER VODE.
PO TREH MINUTAH NJOKE POBEREMO IZ VODE.
Ponudimo jih zabeljene z drobtinicami ali pa z golažem.
#11 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:42
Bobnar.......mmmmmm njoki
Sem mal šparala z mesom, pa sem vmes med burek naribala krompir (predhodno popražen s čebulo) - bosanci temu pravijo Ćoravi burek!
Pa nezdravo sol sem uporabla
#12
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:46
slan krop
666 zlobijeu....tralala
#13 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:48
slan krop
666 zlobijeu....tralala
Pa liter šnopsa
#14
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:52
to pa u savinjski dolini zhe za zajtrk
666 zlobijeu....tralala
#15 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:55
#16
Objavljeno: 17. februar 2004, 16:56
ti zhe vesh....k si s tapravih koncou
666 zlobijeu....tralala
#17
Objavljeno: 17. februar 2004, 17:03
sem se jih naučil delat, res, hmmm
skor (almost´) na zalogi
Dans bojo wampi na miz, sam jest nea bm jedu...(bom kr kr neki zmixu spet)
#18
Objavljeno: 17. februar 2004, 18:45
pohani malancani.
#19 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2004, 20:44
#20 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2004, 21:03
Sem se zmotil, tukaj govorimo, kaj bomo jedli, ne kaj bomo kuhali
Jas sem si za večerjo privoščil krvavice s krompirjevo salato brez krvavic
#21
Objavljeno: 17. februar 2004, 22:46
Do zadnjega rizka smo pojedli vse, pa ni bilo tako malo...
Samo Tim je rekel, skoda, ker si dala papriko (*nisem dala, to je bil suseni paradajz, narezan na koscke).
Melancani?
Dbest, ste mi dali idejo morda za jutri (no, se moram potem se tako pocutit), ful jih imam rada in ful dobre naredim.
Picasso
#22
Objavljeno: 18. februar 2004, 08:04
LP!
#23
Objavljeno: 18. februar 2004, 08:15
Astra
#24
Objavljeno: 18. februar 2004, 08:21
#25 Gost_sstane_*
Objavljeno: 18. februar 2004, 10:01
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0