Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Miselni vzorci in zdravje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
44 komentarjev na to temo

#26 iigor

iigor
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 44

Objavljeno: 12. marec 2004, 08:33

drži, ne drži, se strinjam, se ne strinjam, tako je prav, ni prav -sami miselni vzorci. Vse je prav, pa nič ni prav. Glavno, da si zadovoljen

#27 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. marec 2004, 08:46

Ja, važno je, da se imamo kaj menit x:Dx x:Dx x:Dx

#28 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 12. marec 2004, 11:12

ne gre se zaradi klepeta, vendar je misel, da je to kaj drugi mislijo o meni njihov problem, malo nerodno povedano, hotel sem bolj na ravni svojega jaza reči, da se ne smemo obremenjevati z tujimi problemi, ker v tem iščemo rešitev svojih, zaradi tega sem tudi pritrdil razmišljanju nosoroga.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#29 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 12. marec 2004, 11:21

ne slona,  nodoroga, se opravičujem.

Slon, samorog, nodorog ...


Zdj so se na forumu pojavle še ene čudne žvali (krokodil), d je bolš kr prou napisat, drgač bo hitr kkšna zbrka. :zoro: :zoro: :zoro:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#30 vesna8

vesna8
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 80

Objavljeno: 26. junij 2004, 19:05

MISLI, BESEDE, DEJANJA,....
gre za sosledicen proces, zato je potrebno paziti kaj mislimo.

mislimo tisto, kar si zelimo kasneje izkusati

#31 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. julij 2004, 18:16

:palec: :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#32 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. julij 2004, 23:45

MISLI, BESEDE, DEJANJA,....
gre za sosledicen proces, zato je potrebno paziti kaj mislimo.

mislimo tisto, kar si zelimo kasneje izkusati

torej kasneje zelis izkusati, da bos imela potrebo po pazljivosti razmisljanja!? x:Dx

#33 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 8. avgust 2004, 13:00

Mačona za sečne infekcije ponavadi kriva jeza in to na nasprotni spol ali na ljubimca, skratka obtoževanje drugih.
Pomagaš si pa lahko tako, da se osvobajaš vzorca v sebi, ki je ustvaril to stanje, Pripravljena se moraš biti tudi spremeniti. Pa končno se moraš imeti rada in ceniti se x!x

Lp, B. x;)x :palec:

#34 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 8. avgust 2004, 13:17

Kar premisli Mačona, odtujenost z očetom, ne vem, mogoče tudi to, sicer pa nikoli ni prepozno za kakršnekoli pozitivno spremembo, v prvi vrsti se pa imej sama rada in ceni se, lep dan, Borism x:)x :palec:

#35 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 16. avgust 2004, 19:08

no ja pa tk, edn prisotnih staršev manjka, ni duše, je sam osnova :V:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#36 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 24. avgust 2004, 20:27

x?x

hmm...meni se je to tudi parkrat zgodilo. zagledanost pač- nič več. puberteta, raziskovanje...

#37 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 25. avgust 2004, 08:03

Dejstvo je, da je v energijskem smislu (v ta koš bom vrgel tudi izoblikovano osebnost, saj je vrsta energije) dinamična, stalno spreminjajoča se struktura, v stalni interakciji z VSEMI okoliškimi energijami. Oblikovanje naše osebnosti je kar zapleteno. Odvisno je seveda od startnega potenciala, nato pa predvsem od tega, kakšno energijo širimo in povratnega učinka okolice. Ključno pri oblikovanju osebnosti je torej povratni efekt okolice na naše misli, čustva in dejanja. Če so ti elementi sprejeti, se razvijemo v samozavestno osebnost, negativni povratni učinek pa nas običajno pahne v globoko depresijo. Poleg tega se začnemo izogibati situacij, v kakršnih smo bili čustveno ranjeni, kar stopnjuje našo "zaprtost" in energijsko nepretočnost.

  Ker smo torej v stalni soodvisnosti od okoliških energij, so problemi drugih tudi naši problemi. Prav sicer je, da se z njimi ne obremenjujemo, prav pa je tudi, da jih razumemo in jih rešujemo.

Hm, določene zadeve sem povsem tvojega mnenja, nekaj tega mislim pa za nianso drugače.

Kot prvo, zelo pomembno zadevo sem jaz prepričana, da je glavna naloga vsakega od nas živeti svoje življenje. Narediti iz njega najbolje kar se da, čimbolj napredovati. Če bi bili izolirani, bi nekako hitreje šli v smeri proti popolnosti. V otroštvu in puberteti imajo praviloma velik vpliv na naš razvoj starši, ker si takrat nekako postavljamo temelje čustvovanja, svoje osebnosti, skratka nekako postavljamo tiste čisto osnovne kriterije. Kasneje menim, da ima približno tako močan vpliv na nas partner. vsi ostali so praviloma manj vplivni.

Če se prepustiš ocenam okolice, oz. celo dopuščaš, da imajo ostali tolikšen vpliv na tvoje razpoloženje, da celo lahko zapadeš v depresijo ali pa se razvijaš v "zrelo osebnost", potem enostavno še nisi sprejel odgovornosti za svoje življenje ali pa se nimaš rad, kar je tudi zelo narobe.

Ravno oklolica, ki te ne sprejema, ti daje možnost utrditi se v prepričanju, da si zase najpomembnejše bitje, prisili te delati na tem, da se imaš rad, sicer res lahko kaj hitro zajadraš v depresijo.

Kar se tiče pa problemov drugih, je pa tako, da jaz mogoče kakšno zadevo skušam pomagat sanirat, če imam feeling, da sem zato tam, ne pa preveč vsiljivo, kajti vsak ima svoj urnik kdaj in kako bo napredoval in jaz ne morem nikomur vsiljevati svojih dognanj, ki veljajo samo zame, mogoče nekoga drugega te iste zadeve celo zavirajo.

Torej včasih Univerzum poskrbi, da smo postavljeni v neko situacijo, ko z malenkostjo manjkajoči delček energije nekomu posredujemo, zagotovo pa ne, da mu karkoli vsiljujemo.
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#38 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 25. avgust 2004, 12:30

Torej včasih Univerzum poskrbi, da smo postavljeni v neko situacijo, ko z malenkostjo manjkajoči delček energije nekomu posredujemo, zagotovo pa ne, da mu karkoli vsiljujemo.

To se meni zadnje leto ful dogaja, čeprav se zavedam, da posegam v druge s tem, a nekako ne morem nehat, kar samo od sebe se dogaja, da se najdemo prav taki, ki rabimo kako misel (največkrat na začetku negativna reakcija ega), ko je stvar adakta se pa ne srečujemo več.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#39 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 27. avgust 2004, 16:29

Nisem šla cele teme brat, ker nimam časa, ampak se mi zdi, da tole bolj sem paše, čeprav se je pogovor o tem začel v tibetančkih;

zadnje tri dni me kar fino boli hrbet (no, danes je že malo boljše), in sicer srednji del, prsni. Tudi na morju, ko sem prejemala akupresurno masažo, je maser rekel, da imam tenzijo na tem področju hrbta in da se verjetno počutim obremenjena, naj sama razmislim, s kakšne strani in kako bi lahko to rešila :palec:
Včeraj sem se končno spravila v Hayevo pogledat, kaj naj bi tole pomenilo, in našla naslednje (morda zna tole še komu pomagat, zato pišem sem x;)x );

Težava: HRBET - srednji del
Možni vzrok: Krivda. Obtičali ste v "tistem" tam zadaj. "Spravi se mi s hrbta."
Novi miselni vzorec: Osvobajam se preteklosti. Svobodno in z ljubeznijo v srcu se podajam naprej.

Pri meni bo držalo tisto... "Skini se mi s hrbta..." , dve osebi sta, ki me težita... Eni tudi sama dopustim zaradi določene situacije, druga pa to dela brez moje privolitve, kar lepo na daljavo, kar mi pa ni tolk všeč, ampak ne morem kaj preveč ukrenit glede tega. V zadnjih dnevih nekako ne morem v jutranji meditaciji naredit zaščite okrog sebe, čeprav se trudim in s tem nisem imela nikoli problemov. Tako da bom pač morala zgleda počakat, da stvar gre mimo in ohranit neko objektivno razdaljo do vsega x;)x

Pozdravček x:Xx


Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#40 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 27. avgust 2004, 17:34

Pri meni bo držalo tisto... "Skini se mi s hrbta..." , dve osebi sta, ki me težita... Eni tudi sama dopustim zaradi določene situacije, druga pa to dela brez moje privolitve, kar lepo na daljavo, kar mi pa ni tolk všeč, ampak ne morem kaj preveč ukrenit glede tega.

v tem se s tabo ne strinjam, če v svoji podzavesti ne nosiš vzorca se tudi primerjati ne more in se ne nadgradi, torej ne gre preko multiplexsa v zunanjo nevronsko mrežo...torej v obeh primerih ti dopuščaš, da jih nosiš na sebi...če bi tega ne dopustila jih tudi nosila nebi....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#41 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 27. avgust 2004, 17:52

Oh seveda nosim ta vzorec v sebi, nisem rekla, da ne x;)x Prvi človek je na žalost moja mama, ki me je vzgajala in z njeno "pomočjo" sem ga tudi prevzela nase, tega se popolnoma zavedam... Vem tudi, da je odgovornost za popravljanje oziroma osvobajanje od teh vzorcev popolnoma na meni. Je pa problem, ker sem še vedno finančno odvisna od staršev in zato ne morem preprosto prekinit vsega tega... tu govorim že skoraj o bolezenskem vtikavanju v moje življenje z njene strani.
Druga oseba pa.. bom rekla, da jo čutim preko svojega energetskega polja, saj se še sama ne znam dobro izrazit pravzaprav... In ko ta oseba razmišlja o meni, jo ob sebi občutim z nekakšno težino... Kdaj mi to uspe uredu zrihtat sama pri sebi, te dneve pa nekako ne morem, kot sem že napisala... Bo pač šlo mimo, tako kot je že velikokrat. x:)x Umrla ziher ne bom od tega x;)x , prisotnost te osebe v mojih mislih pa v takšnih dnevih uporabim bolj za refleksijo preteklosti, saj tudi sama še nimam vsega počiščenega na tem področju.

x;)x



Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#42 Klinar

Klinar
  • D član
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 29. avgust 2004, 17:12

Ljuba Vila, pa bi bilo vseeno dobro, da to počistiš, tudi, če si še finančno odvisna, saj nisi NJENA LASTNINA. Kako? Vse kar te jezi osmisli, ubesedi ozavesti. Potem se vprašaj ZAKAJ? Nato je na vrsti "ribanje". .....Zato ker..... Najprej bodo privrela sama opravičila, ker te je strah, čutiš se premalo močno, da sebi poveš resnico o vsem, da si ti tista, ki MORA ZBRATI MOČ in POŠTENJE in razčistiti glede odnosa z določeno osebo. Nikoli ne moremo nikogar spreminjati, lahko in dolžni pa smo, spremeniti svoj odnos do te osebe. Ko ti postane jasno, katera situacija v otroštvu, ti je vtisnila te občutke, podoživi to in oddaj v črnjo lukno, saj preteklih dogodkov ne moremo spreminjati, še manj pa imajo pravico vse življenje manipulirati z nami.
Potem, se sooči z mamo in njenim načinom manipulacije. Bodi korak pred njo in ji sočutno povej kar je res.
Poizkusi, ne stoj križem rok, škoda je tvoje energije, da ti kar naprej odteka na tak način.

Veliko sreče
peace and love
clean
peace and love
Klinar

#43 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 29. avgust 2004, 17:35

Joj, Clean x:Ix Kako lepo si se potrudila pri vsem tem opisovanju, kako naj se tega lotim x:Xx Hvala ti za te lepe in spodbudne misli :palec:

Situacija je pač taka, da sem vse to že naredila, ne bom rekla, da sem do popolnosti razčistila najin odnos, ker ga zagotovo nisem, ampak večino pa x;)x Problem je le v temu, da mama komurkoli poleg nje ne dovoli lastnega življenja, ker misli, da mora imeti ona vse po kontrolo... In tako se vtika v vsako najmanjšo stvar, ki ji da povod, da začne s svojimi litanijami in pripombami in devanjem v nič. Pač taka je, kdaj ji skušam pomagat s tem, da ji nazorno pokažem, kaj dela, ampak kaj, ko vse zanika. Boji se, in to čisto razumem, saj sem tudi sama šla skozi vse to. Boli jo. Včasih sprejme moje mišljenje, vendar še to po kakšnih dveh mesecih razmišljanja in sekiranja sama pri sebi, ker pač vidi, da je tako, kot sem ji povedala, res in da se z drugačnimi izgovori samo slepi. Vendar ji je težko. To vidita tudi oče in bratec (ki je, mimogrede star 16 let, pa jo vseeno vidi), onadva živita z njo doma, in jo predvsem pustita na miru. Če se začne dret, rečeta samo "ja", si mislita svoje in se sama pri sebi nasmejita, naredita tisto, kar si je mama vpiknila v glavo, samo da bo čimprej mir. Ne da se jima več ukvarjat z njo. Meni je lažje, saj sem v Ljubljani, in tako se ravno jaz z mamo velikokrat udarim, saj imam še največ energije za bockanje z njo v nedogled. (Saj verjetno veš, kako to izgleda... Ko na nekaj pokažeš, pa zanikanje, pa potem skušaš obrazložiti na nevemkoliko slikovitih načinov in s primerami in slikcami... prijazno, brez napadanja, pa se človek vseeno počuti napadenega, ker je to v njemu, ker ima to zapisano sam pri sebi glede lastne vrednosti... pa spet zanika, se začne branit in v odgovor, kot obrambo samega sebe udrihat po tebi nazaj... in potem gre krog znova, kolkikokrat se ti pač da it spet okrog... na tem lahko izgubiva ure in ure, pa ne bova nikamor prišli... ampak se bo obrestovalo nekega dne, zaupam vanjo.. ). Ne vem, bomo videli... Z očetom sva se na morju pogovarjala o tem, in je bil popolnoma presenečen, ko sem mu povedala, da je par mojih nasvetov upoštevala... Je rekel; "Vsaj eden... vsaj eden, da lahko pride do nje...! Če je tako, potem nadaljuj s tem, prosim."

Tako da, Clean, hvala ti iz srca xsrcx Situacija pa je takšna kot sem jo opisala zgoraj. Ne bom šla še v večje podrobnosti, situacija je finančno še malce bolj zapletena z odplačevanjem moje štipendije, tole zgoraj je bilo samo za okus x;)x Bomo že rešili, niti pod razno ne dvomim v to, zna biti pa malce izčrpljujoče, če ti nekdo non-stop diha za ovratnik in se vtikuje vate. :vio:

Lep dan ti želim! x:Xx


Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#44 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 10. september 2004, 21:23

Eno vprašanje x:)x

Nekje sem med branjem ene knjige zasledila, da naj bi ena stran telesa predstavljala ženski, druga pa moški princip v nas. Sedaj pa me zanima, če kdo ve, katera je katera? Leva, desna stran...? Kako gre tole skup?

x:Dx

Primer... da nas boli leva roka, je to povezano z miselnimi vzorci, ki pač spadajo k roki, poeg tega pa lahko vzamemo še v obzir "levost" ali "desnost" bolečine in pogledamo, ali to izvira iz našega moškega ali ženskega principa... :inocent:

A sem preveč zakomplicirala x:Dx No, če mi kdo zna podat odgovor, mu bom zelo hvaležna xsrcx


Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#45 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 10. september 2004, 21:43

Tenks, srce xsrcx x:Xx


Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0