Ej contesa, sm probala tvoj recept in je kull. Še mal prakse, pa bo superca.70 dag moke Sestavine za velik nizki pekač ki ga dobiš s pečico!
1 kocko kvasa
1/2 dl mleka
1/2 čajne žličke sladkorja
približno 4 dl mlačne vode
sol po okusu
Mleko segrejemo, da je mlačno in v njem raztopimo sladkor,razdrobimo kvas in ga dodamo. Posodo pokrijemo, da začne kvas naraščati, nato ga dodamo moki in vodi in fino pregnetemo.Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem vsaj pol ure. Potem ga razvlečemo po naoljenem pekaču in obložimo s poljubnim nadevom, ter še enkrat vzhajamo. Če delaš na klasičen način potrebuješ še:1 kozarček pripravljene omake za pizzo,40 dag pizza šunke,25dag rezanih šampinjonov iz slanice,40 dag ribanega sira in nekaj oliv za povrhu. Velikokrat naredim tudi oblogo iz 6 vrst sira, spodaj pa je seveda omaka.
Pripravljen pladenj s pizzo damo v segreto pečico 250 oC in pečemo 15 minut. Če želimo na pizzi še jajce, ga dodamo minuto pred koncem, da lepo zakrkne, vendar je rumenjak še vedno tekoč!
Pa dober tek!
Pica
#26
Objavljeno: 30. marec 2004, 13:48
#27
Objavljeno: 30. april 2004, 14:16
Ruby72, tvoj pica - nora kombinacija, moram enkrat poskusit, še nisem niti videl na kakem jedilnem listu!Tudi zame je Pomi za take zadeve zakon!
Dodal bi še:
Po mojem je kar razlika med italijanskimi omakami, kupljene v SLO ali v IT, od istega proizvajalca! Zato Pomi kupujem izključno v IT. Valfrutta, kupljena pri nas, pa se mi zdi tudi zanič. Da ne rečem, kako je moka Barilla tip 00 cenejša od slovenskih mok in tudi boljša od marsikatere.
#28
Objavljeno: 30. april 2004, 14:38
Mašinca me veseli, da ti je všeč!Ej contesa, sm probala tvoj recept in je kull. Še mal prakse, pa bo superca.
HONORE DE BALZAC
#31
Objavljeno: 25. avgust 2004, 21:57
#32
Objavljeno: 25. avgust 2004, 22:00
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#33
Objavljeno: 25. avgust 2004, 22:04
Pri nas na Primorskem raste taka velika koruza in sir!Kr koruza pa tale sir sta ogrooomna!
#34
Objavljeno: 25. avgust 2004, 22:08
Je reku un ko ga je un ta drug uprašu ka ma to, ko je lubenico vn prvleku, pa je un tapru reku da je ribez.
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#36
Objavljeno: 26. avgust 2004, 06:30
se mi zdej tle sline cedijo v službi...
#37
Objavljeno: 26. avgust 2004, 06:33
potrjeno js sam primorske paradižnike čopam.... tle gor khm not v notranjskem majo vse take zadeve nekam boge....Pri nas na Primorskem raste taka velika koruza in sir!Kr koruza pa tale sir sta ogrooomna!
#38
Objavljeno: 26. avgust 2004, 18:08
Ni blema! Kadarkoli! Piši, kliči, pa se bova vse zmenile.tamara se lohk kdaj povabim?
#39
Objavljeno: 30. avgust 2004, 05:11
#40
Objavljeno: 28. september 2004, 06:44
#41
Objavljeno: 28. september 2004, 06:59
#42
Objavljeno: 28. september 2004, 07:57
Pica od Apolonije
TESTO
Sestavine: 1 kg moke (valda bele, smo probal z ajdovo, pa je u iber zanič, haha)
1 digo kvas (suhi kvas, dobiš ga pri začimbah al pa pr pecilnem prašku)
sol (jest testa ne solim veliko, ampak ene dva ščepca bosta ok)
sladkor (pol čajne žličke – da vzpodbudi kvas)
olje (jest dam jušno žlico olivnega olja ker ima boljši okus)
vroča voda ( cc. 2,5 dcl vroče vode, potem pa dodaš še en mal če jo je premal, ko mesiš testo)
Kako pa to skup zmešaš: v večjo posodo streseš moko, mal manj ko eno kilo, ostalo potem po potrebi dodaš če se bo testo packalo, vsuješ noter digo kvas, sol in sladkor in olje. Najlaži je vse to miksat z mikserjem (pa ne za stepat smetano ampak z nastavkom za testo). Skratka vse tele zadeve zmešaš in dodajaš vročo vodo tako da nastaja testo. Testo mora bit gladko (kot dojenčkova ritka) ko so vse sestavine vmešane. Testo pustiš počivati v enem mirnem kotu tacajt k ribaš sir.
GOR NAPACKAN:
Sestavine : 20 dkg prešane šunke
pol kg jošta (pa ne z poprom al pa z manj maščobe)
1 velika konzerva pelatov al pa dve majhni – Valfruta je zakon
sol
Jošta naribaš na tadebel ribežn. Pelate - cele kose vzameš iz konzerve in jih v eni posodi zmiksaš in po okusu dodaš sol. Kar je tekočine iz konzerve jo dej nekam posebej, ker pride fajn na spečeno pico.
Šunka je pa šunka.
V protvanj namažeš malo olja, ne pretiravi ker če ne se olje zažge in je tut testo zažgano spodi in to ni kul.
Testo lahko ali razvaljaš in položiš v protvanj al pa ga na roke raztegneš po protvanju. Kok testa dat gor je odvisno od velikosti protvanja, to testo je za dva srednja protvanja.
Na testo namažeš zmiksane pelate, potem vzameš rezine šunke in jih natrgane (vzameš v roke in si mal nasilen do šunke, haha) razdeliš po testu, gor posuješ nariban sir, spet, ne pretiravat, ker če je preveč je nasitno.
Tako, zadeva zgelda na prvi poged kar kul a ne?
Tole zadevo pečeš v ogreti pečici (poglej kok je največja temperatura), cc 10 minut najprej pečeš od uspodi (če ma pečica to funkcijo) potem pa še z ventilatorjem cc 7 minut, pol pa pogledaš kako kej zgleda, sir ne sme bit zažgan, haha testo pa zlato rumeno (kukr pravjo kuharji).
DODATKI:
Česnova »omaka« - nasekljaš česen na drobno in dodaš mešanico olivnega in navadnega olja – z oljem ne pretiravi, tolko da je česen v olju in da glih ne plava v njem.
Kisla smetana – je kisla smetana – ljubljanske mlekarne, una od merkatorja je bljak.
Olive – itak
Kuruza – oddelek konzerv – koruzni vršički v slanici
Omaka od pelatov – tisto kar ti je prej ostalo od ocejenih pelatov
#43
Objavljeno: 28. september 2004, 08:47
Ti, kolk kil josta, Apolonija?
.... seveda, zato tud pogledam ne v temo pica :o|o: ... ker nam ne dela pecica oz. si je ne upamo uporabljat.
Picasso
#44
Objavljeno: 28. september 2004, 10:46
#45
Objavljeno: 28. september 2004, 11:39
pizza?..................bljak
666 zlomkou...tralala
#46
Objavljeno: 28. september 2004, 11:50
drugač pa nisem ljubitelj pizze, no ja, kraško recimo
in najljubši dodatek: bučke
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)
#47 Gost_sstane_*
Objavljeno: 28. september 2004, 12:26
Brez vina je zanič, otroci pa pri nas vina ne pijejo
pizza?..................bljak
666 zlomkou...tralala
Ni čudno, da je vse bolehno
#48
Objavljeno: 28. september 2004, 13:06
Hvala!Apolonija super napisano!!!
drugač pa nisem ljubitelj pizze, no ja, kraško recimo
in najljubši dodatek: bučke
Drgač pa tut z rukolo ni slaba, mnjama...
#49
Objavljeno: 28. september 2004, 13:11
Apolonija odlično napisan recept
#50
Objavljeno: 28. september 2004, 13:13
Jaz pa cist shizim na pico.
pizza?..................bljak
666 zlomkou...tralala
Najrajs imam margarito s kaprami in olivami in z blazno dozo origana.
Sicer pa maram jih se ful - ne maram da je gor prevec zelenjave, bodisi iz konzerve, al pa kaksne kiselkaste gobe, gob sploh ne maram na pici.
vsec so mi morski sadezi, a v redkih picerijah... tudi s kaksnim prsutom mi je kul, sam pol sewm ful zejna vedno, ne maram pa gor kaksnih klobas in podobnega.
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0