Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sanje in sporočilnost le-teh


  • Ta tema je zaključena Ta tema je zaključena
- - - - -
382 komentarjev na to temo

#1 Milf

Milf
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 623

Objavljeno: 11. april 2002, 01:00

Spoštovani!
Zanima me vse v zvezi s sanjami. Moje so precej žive in neverjetno "pristne", aktualne. Jaz sem rak in v ascedentu škorpijon kakor imam tudi luno v škorpijonu. Sanjam zelo intenzivno in tako močno in slikovito, da kadar včasih o tem govorim, mi nekateri niti ne morejo povsem verjeti. Zanima me ali s sanjami dobivamo kakšna sporočila ali so to samo strahovi in želje naše podzavesti in ali im to kaj opraviti tudi z mojo astrološko postavitvijo. Ne sanjam preroških sanj ali kaj podobnega, vendar, če gre za kakšna sporočila bi se jih želel naučiti tudi brati. Za odgovore in komentarje se vam iskreno zahvaljujem.

mipo
It's better be dead and cool than alive and uncool

#2 Tadeja

Tadeja
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 33

Objavljeno: 11. april 2002, 01:00

Mislim da tvoj horoskop nima nič opraviti s sanjami. To je le podzavest, želje.Morda pa takšne sanje sanjaš zato ker si rak.(Raki so bolj čustveni in občutljivi) Seveda s sanjami dobivamo tudi skrita sporočila. Jaz ne vem kaj sanjaš. Mogoče padanje, smrt nekoga...takšne sanje so pogoste in imajo kar velik pomen.Bolj natančen odgovor ti lahko podam le če napišeš kaj sanjaš. Zagotavljam ti, da imajo sanje velik pomen.

#3 elizabeta

elizabeta
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 104

Objavljeno: 11. april 2002, 01:00

Tako kot ti je že Tadeja napisala imajo sanje zelo velik pomen. V njih najdeš preteklost, sedanjost in prihodnost.

Ravno tako jih moraš sicirati, kot astrološko karto, da vidiš njihov pomen.

V astrološki karti se da zelo lepo videti, kateri ljudje so bolj nagnjeni k sanjam ali pa kakšne sanje nas zdaj preganjajo.

Sonce v Raku in ASC, Luna v Škorpijoni veliko pove o intenzivnosti sanj.

Prvi korak: začni pisati svoje sanje!


E.

#4 marsovc

marsovc
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 11. april 2002, 01:00

Zanima me ali s sanjami dobivamo kakšna sporočila ali so to samo strahovi in želje naše podzavesti in ali im to kaj opraviti tudi z mojo astrološko postavitvijo. mipo

Sanje znajo biti včasih čisto konkretne, brez nekih simbolik ali sporočil in te so tudi bolj žive. Tista ideja z zapisovanjem se mi zdi dobra. In pa, poskusi v sanjah opazovati okolico, mogoče zna biti zanimivo.....Zgodi se, da človek v sanjah sreča koga, ki mu o tem kaj več pove.
Uživaj!

#5 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 11. april 2002, 01:00

Hvala za prispevek o sanjah in za lepe besede. x:)x

Sanje...
Sanje ponavadi v astrologiji pripišemo 12. hiši in njenemu vladarju, Neptunu in znamenju Rib - kakšne aspekte tvori Neptun, pa tudi vladar 12. hiše, predvsem z Luno, Soncem, ASC.
Prav tako sta bolj potentna znaka tudi Rak in Škorpijon, pa tudi Vodnar, prav tako tudi hiše, ki jih pripisujemo tem trem znakom (4., 8. in 12).
Res je, da se da to razložiti že z znamenjem Raka, vendar mislim, da gre v primeru slednjega predvsem za nekakšen spomin, tudi kolektivni spomin, zavest - odtod morda sanje o Tudjmanu.

Sicer pa mislim, da je to pri vas tudi zato, ker imate Luno v konjunckiji z Ascendentom - najverjetneje pa je nekje v bližini tudi Neptun in to vam verjetno povzroča tako intenzivno, slikovito in "preroško" sanjanje (*če ste rojeni nekje med leti 60-70, imate najbrž tako Neptun na Ascendentu in/ali Luni ali vsaj v bližini).

Poleg tega je, če ste v Asc Škorpijon, takšno pa je tudi znamenje Lune, slednja najverjetneje v 12. hiši. Kar je spet položaj, ki "obljublja" bogato sanjanje.
Prav tako je velika verjetnost, da imate v 12. hiši tudi Neptun-torej vladar praktično "doma"! - kar seveda spet poudari takšna (sanjska) doživetja.
Zanimivi sta v tem primeru točka duha in fortune, ki sta morda zelo blizu skupaj - najverjetneje spet v Raku - v bližini vašega Sonca.
In tako naprej.
Tako da - s takim položajem bi bilo skoraj neverjetno, če ne bi sanjali intenzivneje.

Kar se tiče sanj...
Mislim, da so sanje zelo individualna zadeva, zato jih je praktično skoraj nemogoče razložiti - drugemu.

Veliko je tudi simbolov, ki naj bi pomenili to in ono.
Zanimivo je, ker ste omenili ravno vodo (že vse življenje je voda najpogostejši element in dejavnik mojih sanj); BISTRO vodo.
Kajti - v sanjskih knjig bomo našli tudi zapis, da voda pomeni smrt..
Čeprav je res, da se smrt večkrat napove prav s podobnimi simboli, nikakor seveda ni nujno, da zmeraj pomeni kaj podobnega.
Predvsem seveda voda pomeni prečiščenje - zato morda spremembe.
Kaže tudi na razgibano duhovno življenje.
Vendar mislim, da je pomembno tudi to, kakšen odnos imamo sami do vode; če se je npr. bojimo, so tudi sanje s to vsebino obarvane tako.
Če je voda bistra, je zagotovo dober znak.

Naše sanje so tudi nekakšna "čistilnica" (strahovi, misli, domišljijske podobe, podobe, ki jih ujamemo med gledanjem TV...) in ne napovedujejo vedno nečesa konkretnega, tudi če govorijo z zelo jasnimi simboli...

Ja - zelo primerno ravnanje je zapisovanje sanj - vendar vam lahko zagotovim, da si jih zapomnimo že, če jih zjutraj samo obnovimo v mislih - potem si jih tudi zapomnimo.

Kar pa se tiče sanjanja znanih osebnosti... :>))
Poleg tega, da sem enkrat sanjala ameriškega predsednika, enkrat Roka Petroviča (katerega pa sem imela čast kasneje spoznati in mi je celo pisal - pogovor z njim v živo pa je potekal skoraj tako kot predtem v sanjah) in večkrat sanjam športnike, sem nekoč sanjala Stepanijo, kako greva, frendovsko, z roko v roki (!) skozi snežno belino v nek zabaviščni prostor, h kateremu pa sva se počasi vzpenjala po hribu...
Kmalu po tem sem izvedela, da je podpisal pogodbo in odšel v ZDA, mene pa so povabili k nečemu zame takrat zelo pomembnemu.
To je bil vzpon na hrib, ki sva ga v sanjah skupaj s Stepanijo doživela.
Ali to pomeni, da imam kozmični stik s Stepanijo? Da je nekaj usodnega? Da ga bom spoznala in se z njim poročila? Da se bo kaj njemu zgodilo??
Nikakor ne..
Gre samo za to, da sva se nekje v prostoru in v času in v drugih dimenzijah srečala.
Stik, tudi usodni, ki ga imamo z nekom, ne pomeni, da moramo imeti nujno karkoli s tem človekom. Morda so se zadeve samo nekako "vesoljno poklopile" in spravile v red, morda na 0?

Ko pa se je začela vojna v Sloveniji, sem par dni pred tem sanjala, da mi je krvavo izpadel zob in sem ga hotela na vsak način stlačiti nazaj v usta - rano! :>))
Kot nas je hotela Juga na vsak način "stlačiti" k sebi nazaj...

Tako da zobje so edini simbol, ki mi je dejansko vedno napovedal slabo.

Voda, bistra, jasna, sveža in tako domača - pa je najpogostejši simbol v mojih sanjah. VEDNO bistra... Razen na predvečer mojega rojstnega dne, ko sta dva moja prijatelja z vrtiljaka padala v prej bistrozeleno vodo - ko pa sta padla, ni naredilo pljussk, ampak splastk. Padla sta v blatno, motno, umazano vodo.
Bil je moj rojstni dan (13.-ega v mesecu) - morala sem k prijatelju nekaj snemat s kamero. Hotela sem opozoriti to prijateljico iz sanj, naj ta dan pazi, pa me je nekaj nadrla, ko sva se srečali, ko sem prišla po kamero, pa sem si mislila: Pojdi se solit potem! in ji nič omenjala.
Šla sem k prijatelju, naredila posnetke, nakar strašno padla in staknila izvin gležnja in prvič v življenju dobila mavec..
Nastopali v mojih sanjah so torej drugi ljudje, njim se je v sanjah dogajalo grozno, v resnici pa se je zgodilo meni...


Tako da - mislim, da je skoraj nemogoče spraviti sanje v neko smiselno in zaključeno celoto - v smislu, da bi jo lahko artikulirano prenesli drugemu...
Zagotovo pa nam govorijo simboli.
A če bi bilo tako preprosto, da bi samo pogledal v neke tabelice in si razlagal konkretne stvari, dogodke, bi vse skupaj izgubilo svoj čar...
Jaz pravim tem mojim sanjskim (in podobnim) plastem in svetovom nekakšni moji "obsvetovi"... :>))
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#6 Milf

Milf
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 623

Objavljeno: 11. april 2002, 01:00

Ja hvala zelo izdaten odgovor, ni kaj! Torej le nisem edini. :)
Eno stvar bi še propomnil, da so sanje najmočnejče, če sem zelo utrujen ali pa, če dolgo v noč študiram in moram vseeno zgodaj vstati. Vzrok za načeto temo glede sanj pa je bil ravno v tem, da veliko ljudi reče in nasploh se jim dogaja. da vedo da so sanjali a se jih spomni vsebine bore malo ali skoraj nič, moje pa so tako slikovite, da lahko opišem čisto nepomembne detajle, ki morda niso sploh bistvo sanj, ali pač? Mnogokrat se dogodi, da sanjam osebo, ki sem jo dan poprej videl prvič v življenju in čeprav ni naredila popolnoma nobenega vtisa name, se pojavi v njih. Zdi se mi, kot da nepovabljen vdira v moj podzavestni svet (šala). :) No, sicer moram priznati, da v mojih sanjah prav uživam razen če sanjam smrt(npr.:otroka, kot sem na začetku opisal) ali pa vojne itd... Te me resnično motijo, ker leteti in ljubiti predvsem pa sanjati o nečem lepem mislim, da vsakomur polepša jutro, mar ne?

mipo
It's better be dead and cool than alive and uncool

#7 Milf

Milf
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 623

Objavljeno: 11. april 2002, 01:00

aja, imam še eno tako malo bolj drzno vprašanje. Jaz sem si na vaši strani vtipkal vse potrebno za izpis horoskopa, vendar priznam, da mi iz tistih diagramov prav nič ni jasno. Če se kdo spozna, bi bil zelo vesel, če lahko na podlagih mojih roj. podatkov, tako okvirno in čisto na kratko opiše tiste bistvene značilnosti zame (slabe in dobre) in kako kaže za vnaprej.
30.06.74; 15.15. MB

mipo
It's better be dead and cool than alive and uncool

#8 marsovc

marsovc
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 12. april 2002, 01:00

Zanimivo je, ker ste omenili ravno vodo (že vse življenje je voda najpogostejši element in dejavnik mojih sanj); BISTRO vodo.

No ja, saj je element voda energetsko ekvivalenten energiji sanjanja, mogoče jo pa uporabljaš za kakšne premike (kakršnekoli) v sanjah. To je dokaj pogost pojav pri sanjalcih.
Še enkrat povem, da simbolika ni vedno nujno prisotna.
Kaj čmo :)

#9 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. april 2002, 01:00

aja, imam še eno tako malo bolj drzno vprašanje. Jaz sem si na vaši strani vtipkal vse potrebno za izpis horoskopa, vendar priznam, da mi iz tistih diagramov prav nič ni jasno. Če se kdo spozna, bi bil zelo vesel, če lahko na podlagih mojih roj. podatkov, tako okvirno in čisto na kratko opiše tiste bistvene značilnosti zame (slabe in dobre) in kako kaže za vnaprej.
30.06.74; 15.15. MB

mipo


Tam na strani boste našli tudi nekakšno tabelico, kjer piše, kaj pomeni določeni izračunani položaj oz. kako beremo izračunane podatke.
http://www.lunin.net/astrologija

V pripravi pa je Lunin net softver - ki bo, poleg izračunov, nudil tudi vse razlage. Gre za velik projekt, zato ne moreva z gotovostjo povedati, kdaj bo v celoti dokončan, upava pa, seveda, da čimprej.
BTW - texti zanj so že napisani (napisala sem jih pred več kot enim letom - januarja 2001).

Sicer pa imate na netu precej astro strani, kjer dobite izčrpne analize tudi v pismeni obliki, vendar predvsem v angleškem jeziku (in drugih).
Povezave na nekatere od teh strani boste našli na LN povezavah.

Kot ste ugotovili, sem težko kratka, tudi pa je težko dati opis v parih besedah..
A vendarle lahko poskusim:

Izjemna, ekstremna občutljivost. Tudi prodornost. Potreba po samoti in umikanju - NUJNO je, da najdete pravi način za polnjenje svojih baterij, prav tako je nujno potrebno, da določen čas vsak dan preživite čisto sami s sabo.
Izjemna navezanost na dom in družino, starše - mama je zelo močna oseba v vašem življenju. Veliko vaših čustev je prežetih s slabo vestjo. V skupini kot goba vpijate energije drugih in okolja, preveč zadržujete v sebi in nagnjeni ste k umikanju v trenutku, ko bi bilo potrebno reševati.
Prirojena sramežljivost vam često otežuje komunikacijo.
Imate izreden spomin.
V življenju na vas močno vplivata dve ljubezenski zvezi.
Prav tako za življenje počnete (ali boste počeli) dve različni stvari.
Imate smisel za denar, posest - lahko tudi kaj dedujete.
Ste izredno pridni in vestni za delo, vendar je vse odvisno od tega, kako se počutite.

... ... ... ...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#10 Milf

Milf
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 623

Objavljeno: 13. april 2002, 01:00

Hvala Marsa! Sem se bal, da bo astrološka postavitev govorila nekako tako. :) Nekatere stvari so presetljivo točne, sploh tiste karakterne lastnosti, ki si jih ne želim LP

mipo
It's better be dead and cool than alive and uncool

#11 Tadeja

Tadeja
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 33

Objavljeno: 13. april 2002, 01:00

Ker ste tako dobro svetovali mipu, imam tudi jaz vprašanje v zvezi s sanjami. Tudi jaz imam intenzivne sanje. (po horoskopu sem devica/lev/rak). Zadnje čase pa se mi dogaja, da sanjam neke številke, pogoste številke so od 1-5. Kaj to pomeni? Pa tudi sanjam da se pogovarjam z neznancem, vedno moškim, ki ga nisem nikoli videla, se spoznala z njim. Naj omenim da včasih sanjam preroške sanje. To je res.Pa ne vem zakaj. Ali imam mogoče dar za to? Za pomoč se Vam lepo zahvaljujem.

#12 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. april 2002, 01:00

Tadeja - najbrž nisi dobro prebrala, ampak samo preletela - Mipu namreč nisem kaj dosti razložila..
V glavnem sem bolj razglabljala ravno o tem, kako je sanje pravzaprav težko razložiti nekomu drugemu, ker samo on ve, kaj vse se mu dogaja in kaj naj bi kateri simbol pomenil točno njemu.
Kot sem razbrala iz tvoje objave, pa tudi sama razlagaš in razumeš sanje.
Jaz se pravzaprav ne poglabljam tako zelo - jemljem kot samoumevno in skušam izluščiti poanto, sporočilo. Včasih ga ni, včasih pride kasneje, ko se še nekatere druge reči vklopijo..
Etc.
Tako boš tudi o pomenu številk (o katerih te opozarjajo sanje) najbolje vedela prav sama. Ker pa praviš - 1 do 5 - ni posebnega poudarka na posameznem številu.
Včasih so takšno simboliko razlagali z datumi, z dnevi, ki naj minejo do česa pomembnega ipd.

Ko se pogovarjaš z neznancem - kakšen je občutek (čeprav ga ne poznaš)? - kajti tudi to je pomembno...
Če občutek ni dober, bodi pozorna na svojo okolico in v bližnji prihodnosti ne sklepaj ničesar z neznancem, kar ti šesti čut recimo odsvetuje.
Če pa je občutek dober, gre lahko za vodnika in bodi tako pozorna na to, kaj ti govori (ko praviš, da se pogovarjaš z njim). Tudi če ti govori s simboli ali stvari, ki se zdijo nesmiselne... Kasneje morda ugotoviš, kaj je bilo s tem mišljeno.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#13 marsovc

marsovc
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 16. april 2002, 01:00

Naj omenim da včasih sanjam preroške sanje. To je res.Pa ne vem zakaj. Ali imam mogoče dar za to?

Čas v sanjah pač ne teče linearno, pomeni, da si nadarjena sanjalka. Po mojem, se ni potrebno obremenjevati s posameznim aspektom sanjanja ("preroškimi sanjami"), ampak se je bolj priporočljivo ukvarjati s sanjanjem kot celoto. V raznoraznih knjigah pa je kup nasvetov in navodil za razvijanje sanjanja. Mogoče pa tudi tisti neznanec ve kaj več o tem?

#14 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 16. april 2002, 01:00

Meni se zdi zgoraj navedeno naravnost super opis v okviru astroloških postavk.
Mipo - rak/škorpijon, no, kdo bo sanjal, če ne ta vodni znak. In element voda. Potreba po o/čišenju, vsakič znova. Ko greš skozi neko življenjsko izkušnjo, najbolje, da zavestno opraviš obred čisčenja. To je moj nasvet. Mislim, da bodo poslej sanje določnejše. Zgled za to najdeš povsod, od religioznih izročil/obredov, do preprostega tuširanja. Morda ti bo koristilo oprhati se z vse hladenjšo vodo ob koncu kopanja, dokler pač izdržiš. In ko se kod sprehajaš, ob čisti vodi v potoku sezuj čevlje in pusti, da ti teče od palca na nogi proti peti. Priporočam ti tudi boso hojo po mokri travi.

2. Tadeja, tudi ti prav pašeš v svojo kombinacijo. Si nalašč tako odgovorila? Devica - kdo pa več šteje? Prvič, drugič, tretjič,... popredalčkati. Po mojem se ti v sanjah sortirajo dnevni vtisi. Če kaj študiraš, ali veliko slišiš, bereš, se ti gradivo organizira.
Pač po predalčkih. Če to delaš že za časa budnosti, boš hitreje opravila s temi sanjami in pričakuj naslednjo stopnjo...
Lev ima opraviti s pojavnostjo, s častjo. Po mojem hrepeniš po tem, da bi bila pomembna, recimo močna, kakorkoli, naredila da bi vtis: neznanca opazujuješ, tudi sama si želiš zbuditi pozornost. Nasvet: naredi nekaj po svojih dobrih lastnostih zavestno in se "predstavi", "nastopaj", naredi vtis. Če razlagaš sanje, je to že ena pot do vzbujanja pozornosti, da si za naključne prijatelje "pomembna". Najdi tisto, kjer si močna, kar znaš ali nastopaj pred strankami, domačim povej novice, npr. o principih zdravega življenjskega sloga - to si kot devica hitro zapomneš...
Rak - no, tole pa bo najbrž tisto potovanje v čutno-duhovno, ko lahko začutiš, kaj ljudje mislijo, kaj se dogaja v astralu misli - misli namreč lahko začutiš kot mobitel začuti oddajanje postaje oz. drugega mobitela, ko le-ta oddaja na njegovi frekvenci in kodi. No, na ta način lahko prideš "do podatkov" in potem to izpade kot "preroško". Strinjam se z Marso, da lahko take sanje včasih opozarjajo na nagibe kakega človeka do tebe, čeprav mislim, da v tem primeru gre za vzbujati pozornost.

Zaključek: sanje so nadaljevanje dnevnih dogodkov, zrcaljenje dnevnih vtisov, misli ob doživetjih. Zgodijo se pogosto dogodki, ki si jih nismo upali izpeljati čez dan, četudi smo nameravali, pa smo se umaknili. Dokončajo se v sanjah. Menim pa, da gredo lahko v obratnem vrstnem redu. VSekakor gre za delo s spominom in manj za presojanje, ker tisti predel možganov, kjer presojamo, logično razmišljamo, prmerjamo, prej zaspi, gre počivat kot predel, kjer imamo skladišče pojmov, dogodkov. Pa tudi ta zaspi v najglobljih sanjah, ko se ukvarjamo večkrat z vprašanjem lastne varnosti.
Menim, da se sanje ustavijo tam, kjer zadeve zavestno še niso razrešene, ali pa se dogaja skladiščenje.

Jaz kot tehtnica sanjam najpogosteje nedokončane odnose, kako bi lahko bilo drugače...

Veseli me za ta dva primera, vabim še druge, da poveste, kaj sanjate. V zvezi z astrologijo smo kar naprej v položaju, ko racionalisti hočejo dokaze in se premalo ozirajo - na vsebino.

#15 marsovc

marsovc
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 18. april 2002, 01:00

......Zaključek: sanje so nadaljevanje dnevnih dogodkov, zrcaljenje dnevnih vtisov, misli ob doživetjih. Zgodijo se pogosto dogodki, ki si jih nismo upali izpeljati čez dan, četudi smo nameravali, pa smo se umaknili. Dokončajo se v sanjah.......

Se strinjam, vendar je to le ena faza sanj. Tiste "druge" sanje pa so lahko precej bolj konkretne. In mislim, da se Tadeja spogleduje s takšnimi.

#16 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 19. april 2002, 01:00

Kaj pa ti praviš, Tadeja?
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#17 Tadeja

Tadeja
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 33

Objavljeno: 19. april 2002, 01:00

Uf, madonca! Zelo obširna razlaga mojih sanj.Nace je dobro povedal, da si želim biti opažena in to potem izrazim v sanjah. Lahko bi bila opažena vendar me vedno zasenčita dve osebi, s katerima se srečujem v sak dan. (moji prijateljici). Glede številk pa to: v sanjah nič ne popredalčkam. Sanjam matematični test, poln računov. Groza. Ko pa sem z neznancem ga vidim včasih celega (celotno podobo), včasih pa samo telo brez glave (glava se skriva v temi) In ta neznanec mi govori o mojih lastnostih, pove mi kakšen človek sem v resnici, včasih mi ta neznanec laska. (čudno) Hvala za tako obširno razlago sanj.

#18 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 23. april 2002, 01:00

Tadeja, hvala tudi tebi za dodatna pojasnila.
Astrološko bi bilo mogoče iskati povezave s kakimi kvadrati... :)
Toda iz tistega, kar si nam zaupala, mislim, da matematični test še vedno pomeni razporejanje s pomočjo logike, zakonitosti - in prideš do rezultata.
Česar pa se bojiš. Jaz sem imel rad matematiko, zato težko razumem, kaj pomeni "groza".
Vsekakor pa logično postavi prijateljici na svoje mesto - oz. si opredeli mesto, ki ti gre. Ne na njun račun, saj ima vsaj račun v testu svoj rezultat. Vedeti moraš, kaj si tisti trenutek želiš in greš proti cilju oz. izraziš, kar čutiš, neglede na prisotnost ali odsotnost prijateljic.
če ne gre, jih odrini za toliko časa, da ugotoviš svoj profil, potem pa jih toliko pripusti, da boš lahko skoncentrirana na svoj račun - do rezultata. Se pravi pot prehodiš v skladu z notranjim hotenjem v zunanjih okoliščinah. Po logiki. Pragmatično!

Kar pa se neznanca tiče: če je brez glave, pomeni, da ne razmišlja. Moški lutka. Se morda bojiš pokazati takšna, kot si?
Devica opazi kup podrobnosti - seveda tudi slabe lastnosti. Želiš, da jih drugi ne vidi?
Ne boj se, skoraj nobeno drugo znamenje jih ne opazi tako hitro kot devica.
Sploh pa - nekoč sem bral, da se moški najprej zaljubijo v napako, v tisto, kar je pri neki ženski drugačno - tisto opazujejo - in stopijo v zvezo...

Torej - vsaka lastnost, ki je tvoja, je lahko zapeljiva. Četudi si samokritična, spoznavaj, da je lahko včasih tudi pomanjkljivost dobro tržno blago.
So se sanje od zadnjič že kaj spremenile?

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#19 Tadeja

Tadeja
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 33

Objavljeno: 24. april 2002, 01:00

Ne, sploh se ne bojim pokazati takšna kot sem. Svoje napake si priznam. Mislim, da ča si človek prizna napake, jih lažje sprejema.Imaš prav, da Device dokaj hitro presodijo in analizirajo človeka. Tudi pri meni je tako. Glede tega kaj sanjam in če so se moje sanje kaj spremenile pa to:Sanje o testu in neznancu so se končno prenehale. Omeniti moram to, da se mi takšne sanje pojavljajo, kadar sem pod stresom in me je nečesa strah. Drugače pa nič posebnega.

#20 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. april 2002, 01:00

Poleg vode, ki je osrednji element v mojih sanjah, velikokrat sanjam tudi promet.
To se mi je vedno zdelo zelo zanimivo, glede na to, da dolgo nisem bila voznik.
Sanje so bile (včasih, do 33.-ega, vendar to sodi v drugo zgodbo) prežete v glavnem s tesnobo, bolj kot s strahom.
Tako sem večkrat sanjala, da ne morem voziti drugače kot vzvratno, npr. po Dunajski cesti v Ljubljani.
Ali da se znajdem sredi križišča, oviram promet in nikamor ne morem (to sem kasneje povezala s tremo - ko si "na ogled", izpostavljen, sicer je pa to bilo povezano tudi z mojo nekakšno "robustnostjo", ko me je "preveč v prostoru", kar pripisujem (tudi) Marsu v 4. hiši).
Nekoč pa so se mi na cesti pojavljali psi. :)
Naenkrat je bil - kot tiste označbe na cesti - pred mano pes.
Joj! Sem pomislila! Ni bilo variante, da ga ne povozim - pojavil se je naenkrat - vstal je pred mano praktično iz ceste.
A ko sem zapeljala naprej, v bistvu čezenj, je nekako poniknil v cesto - kot da bi se "izognil" v luknjo.
V ogledalu sem potem videla, da se je spet pojavil in ga torej nisem povozila.
Potem so se na vsej tej cesti takole odštekano pojavljali ti psi in sploh jih nisem povozila.
Občutek po teh sanjah je bil dober. Kot da vse teče kot je treba.
Jaz sem poskrbela za svojo vožnjo in sem bila osredotočena na cesto, oni pa so se tudi po svoje znašli - naše srečanje torej ni bilo nikakor usodno.

Poleg tega pa največkrat sanjam različne hiše in poti - večkrat se kam vzpenjam.
Nekoč pa sem v sanjah celo iz temnega prostora odpirala vrata in se je širila svetloba, kar sem vzela kot izredno dobro znamenje - res sem kmalu zatem zanosila in smo se preselili v veliko boljše stanovanje (=svetlejše energetsko območje).

Zdaj tudi vem, zakaj sanjam promet.
Všeč mi je promet.
Všeč mi je, ker teče vse, kot je treba, vsi pač morajo poznati pravila (nič pa seveda ne de, v primeru, da jih sicer dobro poznaš in sicer spoštuješ, če kakšnega semintja mičkeno kršiš).
Ta zdaj zavija levo, desni imajo prednost, in to VSI vejo..
Ko bi le drugod tudi bilo tako.

Te moje sanje so težnja k redu - so ustvarjanje reda.
Promet kot red me dobesedno pomirja - česar seveda oseba, rojena npr. v znamenju Bika (mdr. moja mama) nikakor in nikoli ne bo mogla razumeti. :>))
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#21 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 5. maj 2002, 01:00

sanje.v njih sem lani poleti podoživela svojo smrt. s hčerko sva bili na prostem v času neurja. strele so udarjale in vpila sem na hčer naj se za božjo voljo uleže na tla. ker ni ubogala sem jo podrla na tla. in potem je strela zadela mene. v tistem hipu sem umrla. okrog mene je nastala "žametna" -ne najdem boljšega izraza - tema. vendar me ni bilo strah. nekaj oz. nekdo mi je povedal, da se nimam ničesar bati. nato je tema - črnina postajala redkejša in usmerila sem se tja. nato mi je nekdo rekel, da še ni moj čas...Potem sem se prebudila. sedela sem na postelji in zunaj je grmelo in udarjale so strele. celo noč sem prebedela in se spraševala kaj se mi je pravzaprav zgodilo.
vendar moram povedati,da ne glede kaj se mi je zgodilo vem, da se mi tam ne bo zgodilo nič hudega...
mnogokrat tudi sanjam različne kraje, dogodke, in ko pridem na tisti kraj se ga spomnim.
tudi glede strehe na hiši. sanjala sem, da ne smem imeti črne strehe, ker mi bo jemala energijo...
sicer sem strelec, asc. škropjon,luna tehnica, venera pa škropjon.



natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#22 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 7. maj 2002, 01:00

Nataly: "sanje.v njih sem lani poleti podoživela svojo smrt. s hčerko sva bili na prostem v času neurja. strele so udarjale in vpila sem na hčer naj se za božjo voljo uleže na tla. ker ni ubogala sem jo podrla na tla. in potem je strela zadela mene. v tistem hipu sem umrla. okrog mene je nastala "žametna" -ne najdem boljšega izraza - tema. vendar me ni bilo strah. nekaj oz. nekdo mi je povedal, da se nimam ničesar bati. nato je tema - črnina postajala redkejša in usmerila sem se tja. nato mi je nekdo rekel, da še ni moj čas...Potem sem se prebudila. sedela sem na postelji in zunaj je grmelo in udarjale so strele. celo noč sem prebedela in se spraševala kaj se mi je pravzaprav zgodilo."

Nataly, imam občutek, da so ti sanje predstavljale katarzo na relaciji ti in moški.
Zdi se mi, da si živela nek strah pred delom moške narave. Morda v zvezi z nekom, na katerega nisi mogla dovolj vplivati.
Sanje so ti odkrile, da si v globini v pristnem kontaktu z moškim, da je v globini človeški. In da bi morala komunicirati s tistim, kar je zadaj, ne s tistim, kar se vidi, ko stopi v sobo.
Se pravi - praktično ti zdaj razlagam - da skušaš najti način njegovega razmišljanja, dejavnike, zaradi katerih tako misli - in "ne daš veliko na končno izjavo", besede, obnašanje.
Pomembnejše je tisto, kar senco dela kot senca sama. Celo, če vidiš samo senco - v votlini, je opisoval Platon, stopi pred votlino in poglej, kaj je tisto, kar dela senco, ne trudi se z opisovanjem (samo) senc.

Sanje v zvezi s hčerko te tudi opozarjajo, da ona živi svoje lastno življenje. Ker si imela občutek, da je neukrotljiva, si iskala "razlog" v nevihti 8Zunanji razlogi, npr. poglej,v kakšnem položaju sva, stori tako...). Ni pomagalo, v globini pa si začutila, da ji delaš globoko krivico.
Menim, da želiš občasno igrati vlogo, ki jo pripisuješ avtoritarnemu moškemu - očka naj bi bil figura, ki bi ga hči na besedo ubogala, ker pa tega očka ni takšnega, si skušala ti vplivati na njen razvoj.

Ugotovila si, da soočenje z resnično naravo ni grozno, temveč nebeško žametno.
Hči je takšna, kot je, najboljša. Moški je, kakršen pač je! Raje opazuj kot pričakuj.
Ti sama pa imaš dovolj dela, če skrbiš zase in gledaš predvsem svojo pozitivno naravo, ki se nanaša na tebe samo. Drugi ti bodo sledili samodejno, ker si jim model in ogledalo. Če ne, je tako za njih bolje, saj so opazili, da imajo izbiro: svoje prejšnje in tvoje sedanje vedenje.

Nataly: sicer sem strelec, asc. škropjon,luna tehnica, venera pa škropjon.

Veš, tisto s črno streho - seveda je asociacija na škorpijon, ki je "le ascendent". Zato te pritegnejo skrivnostne razlage, kakršne si tudi sanjala - meja med življenjem in smrtjo.
Toda strelec tega ne more zadovoljivo prebaviti, tehtnica lahko, vendar je to "le luna", ki je močnejša čustveno.


Torej:
Čutiš - po tej luni, kako je prav, pa potem zaradi strelca nočeš, še posebno, ker te škorpijonovska energija prepriča, da je "tudi to možno".
Izberi mehko obliko delovanja, prijazno do drugih ljudi.
Venera v škorpijonu te sili v globoko doživljanje sebe v ljubezni - kar pa lahko z besedami grobo pokvariš.


Napiši še, kje imaš Marsa.
Čas je že, da se najdeš in najdeš potešitev, ki je prijazna tvojemu telesu in skladna s tvojo dušo.

Op.: nekatere stvari sem predpostavil iz tvojega življenja, ker se mi zdijo verjetne. Če sem zgrešil, se seveda opravičujem.
Mislim pa, da je navidezno (za stereotipe) tvoja kombinacija nekoliko težja, zato je prav, da se spoznaš - v originalu.

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#23 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 7. maj 2002, 01:00

Najprej se seveda zahvaljujem za razlago. seveda drži-nenehno se iščem.prav tako se mi včasih zazdi, da moram vplivati na življenje mojih dveh hčera... v dobri veri, da delam najboljše. mnogokrat pa sem jima kakor sestra...
glede Marsa...ne vem kje ga imam. na natalni karti, ki jo imam posebej ni izpostavljen oz. mogoče je niti nimam dobro interpretirane. kaj pa vem...
Mogoče mi boste lahko pomagali.
Moji roj. podatki: 23.11.1970. 7.15 min. kraj rojstva:wiepperfuerth nemčija - najbljižje večje mesto Koln.
Vas pozdravljam


natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#24 Milf

Milf
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 623

Objavljeno: 7. maj 2002, 01:00

Spostovani NACE! Vasi komentarji me vedno znova presunejo in dajo veliko za razmisliti. Tudi jaz (to sem v prejsnjih opisih morda pozabil omeniti) sanjam veliko nedokoncanih in predvsem nedorecenih stvari do dolocene osebe (ljubezen seveda, ki je ni manjkalo, morda celo prevec, da je prislo do razpada in prekinitve, pa ceprav je bila obojestranska). Zanima me ali je to morda na nek nacin komuniciranje na nezavedni ravni in ali to druga oseba cuti oziroma dozivlja in sanja podobno kot jaz, pa ceprav so na nek nacin vezi potrgane.
Se zahvaljujem za odgovor, komentirate pa lahko vsi in vas ob tem prav lepo pozdravljam.


mipo
It's better be dead and cool than alive and uncool

#25 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 8. maj 2002, 01:00

Mipo, hvala za kompliment.

Spostovani NACE! Vasi komentarji me vedno znova presunejo in dajo veliko za razmisliti. Tudi jaz (to sem v prejsnjih opisih morda pozabil omeniti) sanjam veliko nedokoncanih in predvsem nedorecenih stvari do dolocene osebe (ljubezen seveda, ki je ni manjkalo, morda celo prevec, da je prislo do razpada in prekinitve, pa ceprav je bila obojestranska). Zanima me ali je to morda na nek nacin komuniciranje na nezavedni ravni in ali to druga oseba cuti oziroma dozivlja in sanja podobno kot jaz, pa ceprav so na nek nacin vezi potrgane.
Se zahvaljujem za odgovor, komentirate pa lahko vsi in vas ob tem prav lepo pozdravljam.
mipo ...
Jaz sem rak in v ascedentu škorpijon kakor imam tudi luno v škorpijonu. Sanjam zelo intenzivno in tako močno in slikovito, da kadar včasih o tem govorim, mi nekateri niti ne morejo povsem verjeti


Zakaj dvomiš?
Saj ti vendar sanje povedo.
Aha, nekateri ne verjamejo.
Npr. device.
Ampak ti imaš energije škorpijona.
Tisto, kar je potrebno, je da se učiš, to pomeni, da bereš, se pogovarjaš, kar počneš npr. tukajle na forumu. Zato, da izveš izkušnje tistih, ki imajo podobne kombinacije - izveš po vsebini, ki te zanima in jo ima nekdo na voljo.
No, toliko bolj za hudomušni uvod.

Povedal pa ti bom glede zveze.
Seveda komuniciramo med sabo.
Tudi ko nismo zaljubljeni.
Predstavljaj si dva mobitela. Če lahko tisti aparaturci z baterijo vred neznantne velikosti najdeta ena drugo, kako ne bi možgani, ki oddajajo v prostor podobne valove, našli ene druge? Tudi na daljavo, da.
Nikola Tesla ima znamenito ugotovitev: Obstaja pa energija, ki se od Avstralije pa do nas ne izgubi več kot v 2%...
Gre pa za tole:
Zunanje reakcije, astrološko simboliziramo z ascendentom, so odzraz nečesa v človeku, naj bodo to hotenja ali nagoni ali želje ali navade ali želja narediti nekaj dobro, izvleči se...
No, šele če poznaš "ozadje", lahko razumeš npr. besede.
"Ne maram te več," "zapuščam te," ne pomeni za vse, kar oseba v zvezi s tabo doživi, temveč za en del, kjer je bila opeharjena. To je klic k spremembi, "kjer vse izgubiš, ali pridobiš vse," če se partner na to konstruktivno odzove.
Če s pogovorom pravočasno ugotoviš, kaj je to, si morda tisto zadevo morda pripravljen ponuditi v drugačni obliki ali preživiš več (ali manj) časa s to osebo, narediš dodatne usluge, ali manj nadzoruješ, opazuješ njene korake...

Ostane pa bolečina.

Ker zaradi nekega ravnanja ali neizpolnjenega pričakovanja človeka zapustiš in ostaneš tudi brez vsega tistega, kar ti je nudilo ugodje, ali kar si imel rad.
Ostane bolečina in nikoli zares ne veš, ali le ni bila odločitev prehitra. Glede "ključne lastnosti" sicer ne dvomiš, toda kaj pa vse ostalo?

In skrivnostno vprašanje: kaj, če bi se tista ključna lastnost lahko spremenila ali se po dogovoru ne bi izražala tam, kjer mene moti?

Kako pristopiti?


Morda pa bo prišel nazaj, želel razčiščevanje in SE DOGOVORIVA: DOGOVORI GLEDE SPORNIH VSEBIN, KI PREDVIDEVAJO OBNAŠANJE SPREJEMLJIVO ZA OBA. Ali daj-dam. Kar pomeni: jaz sem takšen, ne znam se spremeniti, lahko pa te zato pol ure zvečer masiram, kar ti obožuješ. Ali bi bilo to sprejemljivo zate? Če ne, prav, če da, super...
Ali pa; tvoja ljubusmnost me moti, dobro, ne bom prijazen z drugimi ženskami. Ali si pripravljena v zameno hoditi ob petkih zvečer na ples?
Ali kaj drugega, kar je zate sprejemljivo...


In ti sanjaš, da moraš stvari dokončati, ker tvoja podzavest beleži, da sta se "sporazumela" na odru, na površinskem nivoju.
V globini pa sta oba na slabšem.
Nekaj morata spremeniti.


Če ponudiš podatke od te ključne osebe, bom lažje ugibal, kaj je to.

Če se odločiš odnos reševati, lahko vodiš temo v to smer ali mi pišeš na mejl, da zmanjšaš možnost prevelikih napak.
1. ali greš k ljubljeni osebi, jo lepo pozdraviš in naznaniš, da boš še prišel s predlogom, da se pogovorita, saj bi rad vedel, zakaj je v resnici prišlo do zapleta in razhoda. Da boš vedel za naprej in da poveš, da ji odpuščaš.
2. obnoviš zvezo, če tako ugotoviš, da ni dovolj, da ostaneta pri pojasnjevanju, temveč, da znata razlike premagati.



Če je ljubezni "preveč", kot pišeš, pride ego bolj do izraza. Ego se od ega drugega človeka bolj razlikuje kot priučene navade. Zato tudi prizadene prej.
Tedaj se umakneš na razdaljo, kjer je ravnotežje: s primikanjem in odmikanjem korigiraš bližino zveze.
Celo življenje...

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0