Sam sem se šele danes lotil pregleda družin v čebelnjaku in tudi rezervnih družinic poleg čebelanjaka. Za letos sem dobil prvo ''vakcinacijo'' in po rokah so me kar napikale kajti ni jim preveč godilo moje firbcanje po panjih.

Glede na okoliščine so se obnašale v sprejemljivih merilih pričakoval sem hujše atake
No stanje družin je fantastično

glede na vremenske razmere, zalege je od 2-4 sate povprečno je zalega na treh satih. Imam dve izjemi kateri imati cele 3 sate zaležene in še dva na polovico ti bosta hoteli na vejo vse tako kaže

Nekaj družin je z štirimi sati zalege dva cela in dva na polovico. So tudi izjeme z dvema satoma vendar so številčno družine zelo močne in me prav preseneča, da nimajo več zalege. Čebel je dovolj za gretje tudi peloda je v vsakem panju po najmanj 2 sata in to svežega sicer pa one že vejo kaj delajo. Kolkor lahko trdim iz prakse se bo zalega v 7-10 dneh razširila za 100% in to je ta pravo...
Hrane je tudi več kot dovolj tak, da vsako krmlenje bi bilo nespametno saj bi odnašale v medišča kar pa ni moj cilj. Prinašajo tudi svežo medičino kajti če sat streseš pade ven torej iva verjetno medi.
No našel sem tudi 3 brezmatične družine katerim sem dodal rezrvne. Tudi v 3 rezervnih družinicah ni bilo matic te bom pridružil. Taka je bilanca za polovico mojih čebel čaka me še tovornjak in nekaj rezrvnih družin na drugem stojišču.
Torej kako je drugo po Sloveniji kolegi čebelarji