Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Astročvek


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
438 komentarjev na to temo

#376 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 23. december 2005, 13:49

Horarni astrolog Tadej Šink je spisal horoskop za najdaljšo noč v letu in je danes objavljen v časopisu Regional

PRAZNIČNI HOROSKOP

Horoskop za najdaljšo noč v letu

Še malo in bo tu najdaljša noč v letu. Mnogi se že pripravljamo in delamo načrte, kako jo bomo preživeli, razmišljamo, kaj mora biti na praznični mizi, kako naj bomo oblečeni in nenazadnje, kaj bomo komu podarili.Pri darilih nam jo je zagodla Venera, ki je naravna vladarica in se bo sprehajala nazaj po nebesnem nebu, zato trikrat premislimo, kaj bomo komu poklonili. V nasprotnem primeru namreč lahko udrimo mimo. Pričujoči horoskop naj vam bo vodilo in dodatek k prazničnemu razpoloženju.

Oven
(21.03. - 20.04.)
Dan boste preživeli zelo delovno in sploh ni izključeno, da boste morali v službo ali pa boste kako drugače dejavni. Seveda ste lahko nekoliko bolj resni in ne poglejte preveč v kozarček. Zdi se, da se boste sprostili šele po polnoči, objemite partnerja in tako osrečite sebe in njega.
Darila: Osebi, rojeni v znamenju Ovna, lahko podarite nekaj praktičnega, morda bon za frizerja, seveda pride v poštev tudi pustolovski roman, lahko pa tudi trenirka in športni copati.
Skrivnostni nasvet: Za dobro razpoloženje ne pozabite obleči nekaj v rdeči in srebrni barvi. Lahko se odločite za močan nov parfum in potem boste gotovo glavni na zabavi.


Bik

(21.04. - 20.05.)
Priprave bodo trajale cel dan, praznična miza bo bogato založena in zato so potrebne pridne roke. Ta dan boste precej razigrani in polni nekih domislic. Najdaljšo noč v letu boste pričakali v krogu najbližjih in prijateljev. Partner vam bo zaupal nekaj, kar vas bo osrečilo.
Darila: Bika lahko povabite na večerjo, kjer ne sme manjkati živa glasba, sveče in cvetje. Prav gotovo ga razveselite z orodjem za vrt, s kakšno sliko pokrajine ali z družabno igro Monopoli.
Skrivnostni nasvet: Če želite pokazati svoj šarm, si omislite nekaj v smaragdni barvi in boste zelo učinkoviti. Ne pozabite na detajle, kot so svilena ruta, broška in verižica.

Dvojčka
(21.05. - 20.06.)
Vaši občutki se bodo spreminjali iz uro v uro. Če se ne boste dovolj naspali ste lahko nekoliko bolj nervozni. Dan bo v osnovi prijeten in imeli boste kar nekaj obveznosti. Vse pa boste postorili ravočasno. Tokrat se boste odločili za praznovanje v dvoje ali manjši zaključeni družbi.
Darila: Prvo in temeljno pravilo je, da je papir pisan in razigran,tako kot Dvojček sam. Lahko mu kupite lep zvezek, glasbenozgoščenko ali pa bon za kakšno potovanje, da odkrije še neznano.
Skrivnostni nasvet: Videti je magnetičnost, vsekakor ne pozabite na urejene nohte, lahko jih okrasite z bleščicami v srebrni barvi. Moški pa si omislite kravato svetlo zelene barve.

Rak
(21.06. - 22.07.)
Za vas je zelo pomembno, da se sprostite, saj veste, da bo zabava uspešna. Tokrat boste zelo povezani z družino, zato boste najdaljšo noč preživeli doma (kot vedno). Ne skrbite, pečat noči
bo nekaj posebnega, sledila bo zabava do jutra, nostalgična glasba in romantični ples.
Darila: Zapišite si par lepih besed, da jih boste povedali, to se vam bo obrestovalo. Sicer pa Rakom lahko podarite kaj, kar je povezano s kuhinjo ali pa kakšen dodatek za okrasitev doma.
Skrivnostni nasvet: Za najdaljšo noč oblecite nekaj v modri ali turkizni barvi. Vsekakor pa se vam bo podala kakšna ogrlica s turkizom ali topazom. Izberite nekoliko bolj odločen parfum.


Lev

(23.07. - 22.08.)
Čaka vas kar veliko dela in delovnih obveznosti. Seveda pa se ne boste dali in boste vztrajali. Za trud boste poplačani. Jezik vam bo tekel kot namazan in tako boste pritegnili pozornost vseh na zabavi. To pa vam bo laskalo, kajne? Zabava pa bo najbrž kje doma, mnogi pa jo boste preživeli v službi.
Darila: Velja nekoliko premisliti, kajti v nasprotnem primeru Leva lahko užalite. Naj bo nekaj izvirnega, morda ga peljite v igralnico in se tam zabavajta. Darilo mora imeti pomembno veljavo.
Skrivnostni nasvet: Vsekakor ne smete pozabiti na nekaj zlatega. Globok dekolte je vaš ponos, nanesite pa si veliko bleščic in tako boste očarali druge. Zberite si nekaj v svetlo zeleni barvi.

Devica
(23.08. - 22.09.)
Še zadnji dan boste lovili prah po stanovanju in bili na preži, da ne bi česa zgrešili. Po drugi strani pa se boste veselili in preživeli lep in prijeten večer. Praznovanje se lahko začne z obiskom gledališča ali pa kakšne prijetne restavracije. To bo večer prijetnih želja in upanja.
Darila: Pred vami ni lahka naloga, pa brez presenečenj, prosim. Devici lahko podarite nekaj, kar je vezano na zdravo prehrano ali pa kakšno knjigo na to temo. lahko tudi kaj za dom.
Skrivnostni nasvet: Posebno magnetični boste, če boste imeli na sebi nekaj v vijolični barvi in ne pozabite, da lahko v pričesko vpletete nekaj rožic. Tedaj boste tudi sami kot rožica.

Tehtnica
(23.09. - 23.10.)
Najdaljše noči v letu se boste zelo veselili in ob misli nanjo se vam bo raznežilo srce. Zabava bo nekaj posebnega in tudi vi se boste popestrili večer. Tokrat bo še posebej intimno in prijetno.
Poskrbeli boste tudi za celo paleto dobrot in srčnemu izvoljencu izpovedali ljubezen.
Darila: Najbolje je, da se po darilo za Tehtnico odpravite v trgovino z najnovejšo modo in izberete šal, kravato, nogavice za moškega in za ženske kaj estetskega, npr. čipkasto spodnje perilo.
Barve naj bodo umirjene.
Skrivnostni nasvet: Dobro bi bilo, da oblečete nekaj v rumeni barvi ali barvi starega zlata. Ne pozabite tudi na čevlje, nekaj pa naj bo v kričeči modri barvi. Če pa boste doma, si kupite par
posebnih copat.

Škorpijon
(24.10 - 22.11.)
Na ta dan boste izjemno komunikativni, zgovorni in odprti. Boste pa tudi zelo pozorni do partnerja in skupaj se bosta imela lepo. Praznično vzdušje in čas utripa lahko doživite na ulici. Ko pa se vrnete domov ali če boste praznovali doma, bo vzdušje toplo in prijetno.
Darila: Vsekakor bodite previdni, da ne boste za Škorpijone kupovali kakšnega kiča. Lahko jim kupite ljubezenski ali detektivski roman. Ne boste pa udarili mimo, če se odločite za kakšne preroške karte.
Skrivnostni nasvet: Magnetičnost bo tokrat prišla še bolj do izraza, če se boste odeli v kombinacijo rdeče, črne in srebrne. Čar noči se skriva v frizuri, okoli vratu pa si dajte nekaj kričečega.

Strelec
(23.11. - 21.12.)
Pred vami je zanimiv dan, čeprav boste z mislimi že pri naslednjem letu. Čutili boste bližino tistih, ki jih imate radi in če bo to večer v dvoje, bodo iskrice ljubezni preskakovale.Seveda pa boste imeli kar nekaj obveznosti in možno je, da boste službeno odstotni, a bo kljub temu prijetno.
Darila: Vsekakor je dobro, da za Strelca izberete nekaj v povezavi z izobraževanjem, kakšno dobro knjigo ali kaj, kar je vezano na potovanja ali na športne aktivnosti. Izberite tudi moderno darilno embalažo.
Skrivnostni nasvet: Bodite urejeni, elegantna obleka vsekakor sodi k tej noči. Naj bo tokrat nekoliko bolj strogega videza. Barve so lahko bolj temne, ženske pa izberite nenavadne uhane.

Kozorog
(22.12. - 20.01.)
Čustven dan je pred vami, prav zanimivo je, da boste zelo nežni in da bo to za vas družinski dan. Preživeli ga boste v krogu ljudi, ki so vam blizu. Zabava se bo zavlekla dolgo v noč, ne bo pa
manjkalo pogovorov. Ko ura odbije polnoč, pa se boste sploh dodobra sprostili.
Darila: Naj vas opozorim, naj bo za Kozoroga embalaža klasična, primerno darilo pa je kakšna zgodovinska knjiga, tradicionalna kuharica, komplet znamk ali pa buteljka kakovostnega vina.
Skrivnostni nasvet: Lepo bodo delovale bleščice, kot tudi make up, ki naj bo tokrat v nekoliko modrih tonih. Na sebi pa imejte nekaj v svetlih barvah in v odtenkih bele.

Vodnar
(21.01 - 18.02.)
Nekoliko bolj vase boste zaprti in sledili notranjemu glasu. Vendar pa boste na ta dan tudi uživali in se predajali majhnim pozornostim. Najdaljšo noč v letu boste preživeli na ulici med ljudmi, tam, kjer bo glasno, kjer se bo pelo in govorilo. Zabava bo vsekakor bučna in v njej boste uživali.
Darila: Vodnar je tako raznoliko znamenje, da bo vsakega darila vesel. Lahko mu podarite koledar z abstraktnimi slikami, pripomočke za aromaterapijo ali pa knjigo z razlago sanj.
Skrivnostni nasvet: Oblecite se v barve, kot so vodeno modra ali vodeno zelena. Poudariti velja trepalnice in nanesti nekaj bleščic. Vsekakor pa dodajte tudi nekaj srebrne barve.

Ribi
(19.02 - 20.03.)
Čaka vas dan, v katerem se bo čutil duh prijateljstva. Prav zanimivo je, kako se boste komunikativno lotili vsega in poskrbeli še za zadnje detajle. Predvsem ste lahko zelo zgovorni, čeprav boste morali paziti, da ne pogledate preveč v kozarček. Možno je, da boste povezani s službo.
Darila: Za Ribi morate izbrati tako darilo, da bo v njem čar romantike in to se vam bo obrestovalo. Lahko izberete komplet za slikanje na svilo, morda za kopanje v kadi ali pa kakšen steklen okrasek.
Skrivnostni nasvet: Vsekakor vam bodo pristale nežne barve, ki pa naj bodo odločne. Pomemben bo nakit, podala bi se vam ogrlica iz ametista. Moškim pa svetujem nekaj v zeleni barvi.
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#377 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 23. december 2005, 13:58

Zanimivo! :palec: Objavljena slika

Sem vodnarka... x;)x



#378 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 23. december 2005, 20:11

Beli vran :palec:

(par posebnih copat x:Dx )
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#379 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 24. december 2005, 09:16

Matis, sedaj, ko si izpostavila to debato, se bo gotovo javil kakšen astrolog in na dolgo in široko začel pisati in razglablati o tem, kako se piše horoskop. Sam sem se tega učil po knjigi Pogled v prihodnost. Seveda pa človek potem spoznavala nove in nove motode, kako približati ta horoskop ljudjem in je predvsem zabavne narave, da polepša praznike ai pa neko obdobje za katero je napisan. Vsekakor pa je tak horoskop spisan za široko množico in za vse ne more veljati - vsaj ne podrobno. Ena urednica zelo znane revije me je pred kratkim povprašala, zakaj pišem te horoskope in sem ji odgovoril, da zato, da se pojavljam v medijskem prostoru in je potrdila. Upam, pa se trditi, da moji horoskopi napisani še kar kvalitetno. V podrobnosti, zakaj sem nekaj napisal pa ne bi šel, male skrivnosti velik kuharjev.

Srečno!

beli Vran.
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#380 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 24. december 2005, 10:15

Aha, skrivnosti velikih kuharjev, torej nic povezano z izmisljijo, ampak po knjigi... Ceprav prej zgoraj poves, da je to horoskop zabavne narave. Tega stavka pa nisem razumela, da si urednici odgovoril, da pises zato,da se pojavljas v medijih in da je ona to potrdila. Hvala za odgovor :palec:


To pomeni, da včasih moraš kaj napisati, čeprav ni strogo strokovno, kajti nesporno verjamem, da se obrestuje strokovno delo, horarno svetovanje, natalne karte...


Horoskop pa je zabava, po knjigi je ena tehnika, potem pa razvijaš naprej...

Če imaš srečo in dobiš časopis, ker te ne omejujejo in podpirajo, je to lahko dobro razvijanje sposobnosti.
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#381 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 28. januar 2006, 12:28

Objavljam intervju, kateri je bil v petek objavljen v Regionalu, za tiste, ki ne prejemate omenjenega časopisa.


POGOVOR S TADEJEM ŠINKOM, HORARNIM ASTROLOGOM

Človek je vse življenje ujet v prostor in čas


Biti astrolog danes ni več nenavaden poklic. V tem negotovem času, ko nas iz dneva v dan skrbi, koliko časa bomo še imeli službe in obdržali svoje partnerje, mnogo ljudi išče pomoč in odgovore na življenjska vprašanja v mejnih znanostih, zlasti v astrologiji. Ta je nekoč pritegnila tudi mladega Tadeja Šinka, ki se danes, pri svojih 26 letih uvršča med najbolj znane in iskane astrologe v Sloveniji. Najprej je začel pisati horoskop za Gorenjski glas, nato za revijo Karma, danes svetuje v reviji Jani, časopisu Dobro jutro, Štajerskemu tedniku in Regionalu. Prava uspešnica pa je bil njegov Lunin koledar, ki so ga letos kot prilogo izdali v Jani in Lady. Zelo aktiven je tudi v društvu astrologov Mengeš, pripravlja gradivo za vodenje tečajev in vsakodnevno tudi osebno svetuje svojim strankam, ki ga včasih zbudijo celo sredi noči, ker nujno potrebujejo nasvet. V temle pogovoru smo mu postavili tudi zelo zanimivo vprašanje, namreč, kateri od naših županov bo zagotovo znova kandidiral na prihodnjih volitvah. Odgovora nam žal ni mogel dati, ker mu nismo priskrbeli natančnih rojstnih podatkov županov. Astrologija pač, kot pravi Tadej Šink, ni neko intuitivno ugibanje, temveč veda z natančno določenimi pravili.

Glede na to, kako mladi ste, najbrž živite z astrologijo že od otroštva?
Zanjo sem se začel zanimati, ko sem na televiziji videl reklamo za knjigo Velika šole astrologije in sem si jo zaželel za rojstni dan. Takoj sem začutil nek magičen naboj in željo, da bi se naučil te vede. Takrat sem bil star 15 let. Če povem po pravici, do takrat nisem imel pojma, kaj astrologija sploh je. Nikoli prej nisem prebiral horoskopov. Nato sem se vpisal na dopisni tečaj astrologije, ga uspešno zaključil in se vpisal na triletni študij v Ljubljani v šoli Stella in ga tudi uspešno zaključil. Bil sem med boljšimi učenci in sem najbolje opravil izpit iz interpretacije astrologije. Počasi sem se začel zavedati, da mi je astrologija usojena in da imam zanjo naravni talent. Vsak ne more biti dober kuhar, prav tako pa je z astrologijo. Seveda pa sem se pilil in pilil in študiral dneve in dneve. Najprej sem naredil astrološko karto svoji mami in kasneje več prijateljicam in prijateljem. Zelo razvojna in poučna je bila zame tudi karta brata Domna, ki je moj starejši dvojček in sva rojena s samo sedem minutno razliko. Spomnim se, da sem imel na začetku velik strah, kaj bo rekla stranka, ker sem tako mlad, zato sem nekaj let delal predvsem pisne analize.

Ljudje že od nekdaj iščejo različne pripomočke, ki naj bi jim pomagali napovedati prihodnost in osmisliti življenje. Zanimivo je, da se v sodobnem času, kljub vsemu napredku znanosti, zanimanje za tako imenovane mejne znanosti nič ne zmanjšuje, temveč se nekje od 70-tih let prejšnjega stoletja samo povečuje. Kako si razlagate to dejstvo?
Ljudje smo v svojem bistvu radovedna bitja. Če se ozremo nazaj v preteklost, lahko vidimo, da so bili nekoč ljudje z astrologijo zelo povezani, vsak vladar je imel svojega dvornega astrologa. Seveda pa je bilo včasih teže biti astrolog kot danes, saj je za nepravilno napoved šla glava. Smo na pragu Vodnarjeve dobe, torej dobe, v kateri bodo mejne znanosti vedno bolj priljubljene. Res pa je tudi, da je danes nekako v modi, da si »duhoven«. Po drugi strani nas narava uči, da moramo čimprej preiti k bistvu, da je za vsakega nujno, da najde srečo in da živi ustvarjalno življenje. Zanimanje za mejne znanosti res narašča in prav je tako, kajti vez z dušo in duhovnim življenjem je pomembna. Veliko ljudi pa je zmotno prepričanih, da imamo ljudje, ki se ukvarjamo z neko mejno vedo ali tisti, ki se ukvarjajo z duhovnostjo in ezoteriko, v roki čarobno palčko, s katero bodo samo zamahnili in naredili čudež. Žal tako ne gre. Vsakdo se mora truditi iz dneva v dan. Največkrat smo sami tisti, ki si lahko naredimo dneve lepe, nihče ne more tega doseči namesto nas.

Kakšni ljudje najpogosteje iščejo vašo pomoč? Kaj vas najpogosteje sprašujejo?
Obiskujejo me zelo različni ljudje, največ je seveda žensk, ki imajo težave in preglavice v ljubezenskem življenju, so nesrečne v službi ali imajo težave z zdravjem. Veliko ljudi išče zgolj neko potrditev in upanje, da bo bolje, toda tako zlahka to ne gre, saj že stara modrost pravi, da je vsak sam svoje sreče kovač. Velikokrat me prosijo za nasvet tudi podjetniki, ki potrebujejo nasvete glede podpisov pogodb, sodelovanj in drugih aktivnosti. Kar pa me zelo veseli, je dejstvo, da me obišče tudi veliko mladih, da jim nakažem pot in skozi natalno karto pokažem neke smernice. Ljudi poskušam ozavestiti, kje delajo napake in kje so njihove svetle točke, na katerih naj gradijo. Ko človek spozna sebe in svoje potenciale, lahko naredi iz sebe več.

Specializirali ste se za posebno vejo astrologije, ki se imenuje horarna astrologija. Bi lahko na kratko povzeli njeno bistvo?
Horarna astrologija je veja astrologije, ki je bila najbolj razširjena v 16. in 17. stoletju, ko mnogo ljudi ni poznalo ure svojega rojstva, bili pa so kajpak prav tako radoželjni kot danes. Njeno bistvo je konkretno vprašanje. Pomembna sta tudi čas, ura in datum, ko smo se ga zamislili. Horarna astrologija temelji na pravilih in najbolj znan praktikant je bil astrolog William Lilly, ki je pustil bogato zbirko pravil, ki jih uporabljamo še danes. Pri horarni astrologiji je zelo pomembno, da človek vpraša nekaj, kar ga resnično zanima. Ta veja dandanes spet pridobiva na ugledu, saj je poleg mundane astrologije, ki se ukvarja z usodo narodov in politiko, temelj astrologije. Mnogi astrologi po svetu so prepričani, da mora vsak obvladati horarno astrologijo, da dobi naziv dober astrolog, kajti tu ni ne ugibanja in ne dvojnosti.

Čas in kraj, ko smo pomislili na nek naš problem, naj bi torej določala, kako se bo ta problem razrešil? Bi torej lahko rekli, da že s samim razmišljanjem o problemu poznamo tudi njegovo rešitev?
Človek je vse svoje življenje ujet v prostor in čas. Ko si nekdo postavi vprašanje, je to kot nekakšen magičen trenutek: za trenutek se ustavi čas – ampak ker čas teče dalje, pač zapišemo uro, minuto in kraj in na podlagi tega naredim astrološko karto. Potem pa lepo po vrsti pogledam, kaj kam sodi in kaj lahko razberem in podam odgovor. Včasih ljudje poznajo rešitev, vedno pa ne, zaradi tega mora dober astrolog presoditi, kaj lahko pove in česa ne more.

Kaj je tisto, kar nam določa prihodnost? Astrologija trdi, da sta to datum in kraj rojstva. Toda kaj nam določi datum in kraj rojstva? So to starši, je to vesolje, Bog?
To vprašanje je precej delikatno. Astrologija temelji na predpostavki, da planeti s posebnimi vibracijami tvorijo usodo na Zemlji. Vendar pa naj poudarim, da je del astrološke karte tudi dednost, veliko stvari podedujemo po starših, starih starših in drugih sorodnikih. Starši se premalo zavedajo, da ima otrok, ki se rodi, že sam po sebi v sebi kar nekaj modrosti in da ni tako negobljeno bitje, kot se zdi na prvi pogled. Astrološka karta pripoveduje o osebi in vsak ima določene značajske lastnosti, tiste v pozitivnem smislu in tiste, ki mu niso v čast. Vendarle pa je nadvse modro, da se človek sprejme takšnega, kot je in da verjame vase. Moje osebno mnenje je, da je Bog tisti, ki da duši nalogo in potem se začne proces na Zemlji.

Ste verni?
Zase lahko rečem, da sem vzgojen v krščanskem duhu, vendar pa sem univerzalno veren, saj priznavam, da se vse odvija z namenom in da Bog že ve, zakaj je nekaj dobro. Verjamem tudi v reinkarnacijo, kar pomeni, da se večkrat rodimo. Po drugi strani pa se iz dneva v dan obračam tudi na angele, ki so neka posebna, zelo pozitivna bitja in nam pomagajo. Angelov je v vesolju nešteto in dovolj je že, da jih pokličemo in pridejo, da nam bi pomagali. Žalostno pa je, da ljudje želijo takojšnjo in neposredno pomoč, včasih pa le-ta ne pride na način, kot bi pričakovali, ampak na primer dobimo v roko neko knjigo, klic prijatelja, pismo … Vera je pomembna in večkrat se spomnim Jezusove misli, če bi imeli samo toliko vere, kot je veliko gorčično zrno, bi lahko gore premikali. Lepote življenja lahko opazujemo iz dneva v dan. V življenju sem dal skozi veliko in ni mi bilo lahko. Dandanes pa vem, da je čudež že to, da lahko živim, da delam in da sledim poslanstvu. V vsakem izmed nas je diamant, ki ga mora zbrusiti.

Če je naša prihodnost, kot trdi astrologija, določena z vibracijami vesolja, ali potemtakem imamo svobodno voljo ali se nam to samo zdi?
Seveda imamo tudi svobodno voljo. Včasih pa je le dobro, da si prisluhnemo in ravno težave, ki nam jih prinaša življenje, so tiste, ki nam kažejo, ali smo na pravi poti ali ne. Neke smernice in omejitve so s strani astrologije določene, naj pa poudarim, da smo še vedno svobodni.

Datum rojstva naj bi določal tudi posameznikov značaj. Ko berem opis značaja svojega znamenja, ki je strastno in maščevalno, si mislim – te lastnosti so sicer pri meni nekoliko skrite, ampak, bo že držalo. Vendar, tudi če preberem opise drugih znamenj, si lahko mislim: saj točno to sem jaz! Kako to? Ali ne gre to pripisati dejstvu, da smo vsi posamezniki splet vseh možnih lastnosti?
Izhajate zgolj iz Sončnega znamenja, ki pa je le vrh ledene gore v astrologiji. Vsak človek je sestavljen iz najmanj treh znamenj: se pravi iz Sončevega (po katerem beremo horoskope), Luninega (ki je nadvse pomemben za ženske) in ascedentnega. Potem nas določajo še vsi ostali planeti. Strokovno usposobljen astrolog je tisti, ki lahko presodi vse to in poda neko analizo značaja. Veliko ljudi meni, da je astrologija le horoskop, vendar je mnogo več. Je kot labirint, v katerem se človek odkriva delček za delčkom. Kajti iz astrološke karte se poleg značaja, s pomočjo prognostične astrologije da napovedati energetske smernice prihodnosti, torej, kaj se bo nekomu dogajajo v roku enega leta. Seveda pa je treba to početi na pravi način, stranke ne smemo vezati nase, biti moramo objektivni. Astrolog je svoji stranki lahko tudi učitelj in ko učenec doraste, naj gre naprej.

Ste se kdaj pri svojih napovedih in ocenah tudi zmotili in čemu bi lahko pripisali to zmoto? Ste kdaj tudi sebi napovedali kaj, pa se ni uresničilo?
Seveda sem se tudi zmotil, zelo s težavo pa je to priznati. Ne verjamem, da je nekdo stoodstotno nezmotljiv. Res pa je, da se trudim iz dneva v dan in skušam biti čimbolj nezmotljiv. Včasih je krivca, zakaj se je neka stvar razvila nekoliko drugače, kot sem predvidel, težko najti, kajti stranke so skrivnostne in veliko bolje bi bilo, če bi se odkrito pogovorile z menoj. Naj pa povem, da sem že mnogim ljudem pomagal in da se jih večina zelo rada vrne in pove, da so bile napovedi pravilne. Med drugim sem našel že več izgubljenih predmetov, živali in tudi ljudi. Z leti postane astrolog čedalje boljši v svojem poklicu in sam sem imel srečo, da sem svojo prakso opravljal tudi na nekem sejmu, kjer je prišlo v enem dnevu več kot sedemdeset ljudi in se tam naučil hitro razbirati podatke in pravilno odgovarjati. Na področju astrologije delam v povprečju šest ur na dan, veliko časa posvetim tudi pisanju interpretacij. In še nekaj je res: ko človek dela za medije, si napak ne more privoščiti. Svojo lastno astrološko karto pa gledam zelo malo, saj veste, da si zobozdravnik ne more sam popraviti zob. Ko pa kaj zaškriplje, pokličem kolegico astrologinjo in skupaj odkrijeva jedro problema. Tudi domačim nerad prerokujem, saj sem z njimi čustveno povezan. Zaradi tega večkrat slišim očitek, da je kovačeva kobila bosa. Zlasti zunanje stranke so tiste, ki širijo dober glas. Pregovor pravi, dober glas seže v deveto vas, slab pa iz devete v deveto.

Nekateri znani slovenski astrologi so že napovedali, kaj nas čaka to leto. Kaj menite vi? Bo leto 2006 za Slovenijo uspešno?
Tu bo odgovor bolj skop, kajti s tem se zaenkrat ne ukvarjam. Lahko pa rečem, da bo to leto učenja, trdnega dela in opazilo se bo zrelost države. Postati bomo morali bolj diplomatski in graditi na zdravih odnosih. Finančno stanje pa bo podobno gugalnici, zato previdnost ni odveč.

Ljudje radi razmišljamo o lepi prihodnosti, vendar pa se nam neprestano dogajajo tudi slabe stvari, nesrečni dogodki. Kaj storite, ko vas nek človek prosi za mnenje in v zvezdah vidite, da se ne bo vse izteklo tako, kot on pričakuje? Mu to iskreno poveste?
Včasih je težko po eni strani biti objektiven in po drugi povedati kaj lepega. Seveda vsak želi izvedeti nekaj lepega in je užaljen, če ga postavim na realna tla. Toda tako je moje delo in bolje je, da to storim takoj. Metode, kako to storim, pa se zelo različne. Predvsem se je treba zavedati, da se vsak problem da razrešiti in da se nobena stvar ne odvija v nedogled. Astrologija je tudi veda, ki nam pokaže neko pot in njen smisel ni črnogleda napovedi, temveč postavljanje smernic, kaj storiti, da se stvar razreši. Z leti sem se naučil, da moram biti pri svojem delu zelo temeljit in da le z vestnostjo pridejo rezultati. Pride pa tudi kakšen dan, ko so ljudje naporni in vso jezo stresejo name. Ključen in globalen problem, vsaj sam tako menim, je, da se ne znamo pogovarjati. Laže je nekomu groziti, ga ustrahovati in postaviti v kot. Seveda pa je v mojem poklicu tudi veliko lepega in sam ga ne bi zamenjal za nič na svetu.

Ana Hafner

NAGRADNO VPRAŠANJE

Tadej Šink za naš časopis pripravlja tudi strokovne astrološke članke. Tisti, ki jih berete, boste gotovo zlahka odgovorili na naslednja vprašanja. Pravilen odgovor pri vsakem je samo en.

Kateri planet je najbolj oddaljen od Sonca?

A. Zemlja
B. Pluton
C. Saturn

Katere lastnosti simbolizira planet Neptun?
A. Moč in agresivnost
B. Svobodomiselnost in naprednost
C. Čustvenost in fantazijo

Kateri planet je najmanjši od vseh v našem osončju?
A. Merkur
B. Venera
C. Mars

Odgovore pošljite do ponedeljka, 6. februarja 2006 na naslov Regional, Šutna 40 A, 1240 Kamnik. Med dopisnicami bomo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela brezplačno osebno svetovanje pri horarnem astrologu Tadeju Šinku.
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#382 tasi

tasi
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 132

Objavljeno: 28. januar 2006, 23:41

:eek:
Bravo beli Vran,
v zadnjem času nas razveseliš s svojo prisotnostjo "skoraj" samo tako, da objaviš svoje prispevke in se tako pridno samorpomoviraš. Sej veš tiste pregovore "lastna hvala - cena mala ali pa se pod mizo vala". Ampak zdej si pa res natrosu v teh odgovorih kr neki neumnosti. Prvo NIMAŠ DIPLOME v šoli Stela, kar se da na koncu preverit, jest pa vem iz zanesljivih virov. Mogoče se bo Ema prijavla in to potrdila. Pa še tisto o dobem astrologu ....... Čveka, Mantis, Amis Astra, Bern, Samson, Pinka, da o Marsi ne govorim, dejte začnite za božjo voljo študirat Lilija, da osvojite horarno astrologijo, sej pol imate mogoče šanse za "dobrga" astrologa, da o profesionalnem policnem astrologu sploh ne govorim, k so men se zdi samo trije - Ema, Viktor in Matjaž aja sori pa še Tadej. Blagor Astrotalismanu, ta je res na dobri poti.
Morm rečt, da mene tvoji odgovori v Jani niso prepričal, da bi začela študirat horarno, sj ne poveš nič konkretnega, horarna pa je glih za konkretne odgovore, moja prjatelca k je bla pri teb, je povedala, da si jo samo učil lepga obnašanja, kaj se sme in kaj ne, za ljubezenske probleme ji pa nisi nč povedu. Sem pa zadnjič brala tista vprašanja in odgovore v septembru od astrotalismana - ta je pa kerlc, kapo dol. Tud men je neki uganu.

No tolk o tem. grem še kam drugm.

#383 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 29. januar 2006, 09:35

Tasi, res se ne mislim, javno prepirati, da nimam diplome šole Stella(kje pa sem napisal da jo imam, ker če bi jo imel bi imel strokovni naziv) ne pomeni nič, kajti sem eden redkih astrologov, če že ne edini, ki redno odgovarjam v reviji Jana (pač se ne spomnim, da bi to komu uspelo...). Če si pozorno prebrala moj intervju, si lahko videla, kaj sem povedal. Mentor na certifikantem izpitu je bil gospod Vasja Bratina in ko smo pisali karto sem dobil najboljšo oceno, od vseh, pa čeprav bi mi marskikdo prisodol drugače. Veš med astrologi žal vlada veliko nesoglasje in sam tudi ne omenjam, da sem ne vem kaj, članke pa rad objavim tu. Veš povedal ti bom nekaj mam 26 let, pa že kar nekaj za seboj, v življenju nekaj šteje poštenje, a misliš, če bi mahal s pildki okoli, da bi bil kaj bolj iskan. Glede dobrega astrologa. pa je širše mnenje. Na tem forumu sem kaj nekaj časa odgovarjal in res nimam več časa zato. Če bi pogledala mojo karto, kar nedvomno si. če pa ne si gotovo tudi slišala, imam vse potenciale za astrologa. Prihaja pač moj čas...

Srečno!

beli Vran.
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#384 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 29. januar 2006, 10:27

Tasi, lepo, da si se oglasila...in dala mal nasvetov.Zdaj pa pričakujem, da boš začela nesebično podajati svoje znanje tukaj...

..ki ga očitno premoreš več, kot vsi zgoraj omenjeni... :o|o:

Astra
Per aspera ad astra

#385 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 29. januar 2006, 15:51

Beli Vran kar pogumno naprej.

Ne daj se motit in naj te tile intermezzi ne prizadenejo. Saj kot astrolog dobro veš,da mlaj slabo vpliva na ljudi x:Dx
Pač Luna konjunkcija Sonce in ker ti ,kot oseba moškega spola v natalu, predstavljaš Sonce ,si je neka Luna dala duška.

Vesela sem,da si udarec dobro sprejel . :palec:


Tasi(sita) obstajajo dobri astrologi brez diplome in slabi astrologi z diplomo.Pa kaj bi.To ti je ,kot vse ostalo poznano.
Želela sem te samo spomniti.
Drugače pa,da za današnji citiram,pohvaljeno,astrologinjo z diplomo:MLAJ!Umirite duha,medittirajte,pojdite na samoten sprehod ali poiščite sorodno dušo . ......



Še tole:zelo cenim vsakega astrologa.



Lep pozdrav
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#386 tasi

tasi
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 132

Objavljeno: 29. januar 2006, 16:02

Huh, živjo beli Vran, tud jest se ne bi kregala s tabo, saj si starejši od mene. Oprosti, v intervjuju sem razumela, da si končal triletno šolanje z diplomo, aja, ti si končal šolo brez dilpome.Sori. Pri Jani si sigurn edini, sj bi blo nehumano do bralcev, da bi jim kr trije težil, ne vem pa kaj hočeš povedat - da si dober morbiti? - v meditacijskih krogih se govori, da si do Jane pršu po vezah in prporočilih (ne sekiraj se, tud Meta Malus ima močne veze v vrhovih cajtngov), pa tud Ema je faca, ki imaže nekaj let osredno stran v Astronovicah, pa Padežnik v Hopla in Misterijih, pa še ogromno drugih - Roža je enkrat mela kr svoj cajtng, Bern ga ma pa še zdej, ej, res ste vi vsi džeki, ostali se pa učte in učte, da se boste enkrat lhko pohvalil tko k Tadej. Vaja dela mojstra.

Astra, jest sm samo astro začetnik in nikol ne bom dober astrolog, ceu življenje si bom dnar služla kako drgač, ampak če kdo hoče, da mu kaj povem, pa kr s podatki na plan.

Aja Vran, tvoj horoskop brez ure ne pove nč, še najmanj o potencialih, zato dej uro, pol ti pa lahko kej povem. Boš mejbi presenečen.

#387 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 29. januar 2006, 16:49

Huh, živjo beli Vran, tud jest se ne bi kregala s tabo, saj si starejši od mene. Oprosti, v intervjuju sem razumela, da si končal triletno šolanje z diplomo, aja, ti si končal šolo brez dilpome.Sori. Pri Jani si sigurn edini, sj bi blo nehumano do bralcev, da bi jim kr trije težil, ne vem pa kaj hočeš povedat - da si dober morbiti? - v meditacijskih krogih se govori, da si do Jane pršu po vezah in prporočilih (ne sekiraj se, tud Meta Malus ima močne veze v vrhovih cajtngov), pa tud Ema je faca, ki imaže nekaj let osredno stran v Astronovicah, pa Padežnik v Hopla in Misterijih, pa še ogromno drugih - Roža je enkrat mela kr svoj cajtng, Bern ga ma pa še zdej, ej, res ste vi vsi džeki, ostali se pa učte in učte, da se boste enkrat lhko pohvalil tko k Tadej. Vaja dela mojstra.

Astra, jest sm samo astro začetnik in nikol ne bom dober astrolog, ceu življenje si bom dnar služla kako drgač, ampak če kdo hoče, da mu kaj povem, pa kr s podatki na plan.

Aja Vran, tvoj horoskop brez ure ne pove nč, še najmanj o potencialih, zato dej uro, pol ti pa lahko kej povem. Boš mejbi presenečen.



Kakšna podkovanost, samo noben od njih ni bil star 26 let, ko je to dosegel dragica... Morda boš ti, vso srečo ti želim!
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#388 tasi

tasi
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 132

Objavljeno: 29. januar 2006, 17:17

Jest si bom dnar služla kr s svojo službo, tkole bom pa mal zastonj horarno šlogala, pol bojo pa vrste avtov na avtocesti do Brnika, pol bojo pa od Jane pršli pogledat kaj ena babura u en krog gleda pa kr neki č.v.e.k.a., pol bojo pa še oni hotl, da zastonj odovarjam pr njih, pol bojo pa še drugi cajtngi zvedl da ne maram dnarja pol bo pa gužva, pol se bom pa zbudila, k bom stara 26 let in rekla: Kam te lahko prpelje horarna???

Drži se Vran, kr še tko naprej sanjaj, če te bo pa pigal pa vzem hitr en Sanosan, da se ne boš prehitr zbudu.

sita tasi

#389 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 29. januar 2006, 17:25

Ker sva oba mlada, lahko ustanoviva svoje društvo astrologov, to bo fino...
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#390 tasi

tasi
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 132

Objavljeno: 29. januar 2006, 17:44

No pa dejva. To bova razturala s tole šlogarijo... Ja kako boš pa ti pustu u nevednosti une starce u Trzinu ali mengšu al kje že si reku.. Aja, pismo ne bo šlo, u društvu boš mogu zastonj gledat u karte. Kva bo pa zdej? Nč se bat, bova že kej mučnla z glavo.

Aja Vran, dej mi že no tvojo uro rojstva, da vidm s kom grem u španovijo. Sej lohk ti pa sploh ni za keš in se sam delaš, da si tak, k te ljudje vidjo.

#391 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 29. januar 2006, 17:47

v Mengšu je čisto kul skupina, midva bi imela društvo mladih astrologov Kranj, z vsem spoštovanjem starejših kolegic in kolegov, ure pa ne dam.

V španoviji še pes ckrne...
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#392 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 29. januar 2006, 18:34

še ena k je nore gobe jedla in dolg nič med nogami čutila x:Dx



kaj pa pamperce? x:Dx
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#393 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 9. februar 2006, 13:02

Tadej je bil priden in je napisal VALENTINOV HOROSKOP...

(objavljen bo jutri v Štajerskem tedniku)

DARILA ZA VALENTINOVO


Včasih šteje več prijazna beseda, topel objem, nasmešek in navzočnost. Spodnji horoskop pa je le iztočnica.

Oven
Ženska: Prevladuje naj nekaj v rdeči barvi, ker je strastne narave, trenerka, pustolovski roman, mogoče štoparica, močan parfum in ne pozabite na poljub.
Moški: Zdrav duh v zdravem telesu, rdeči športni copati, oprijete spodnjice, kričeča kravata ali šal. Bodite zelo praktični in ne kupujte cenenih reči.

Bik
Ženska: Romantika mora biti, obvezen je šopek rdečih vrtnic, nekaj naj bo iz svile, šal, ruta, denarnica, dekorativna torbica. Sledi naj elegantna embalaža.
Moški: Vsekakor nekaj uporabljenega in otipljivega, udoben pulover, udobne spodnjice, lahko pa mu le skuhate dobro kosilo. Romantika bo na višku.

Dvojčka
Ženska: Ker je zgovorno bitje, je primerna kartica za telefonske pogovore, lahko dobra knjiga, šopek pisanih rož. Darilna embalaža naj bo živa.
Moški: Papir naj bo pisan in dekorativna embalaža nekoliko večja, lahko je to blok, pisalo, nalivno pero ali pa kaj za avto.

Rak
Ženska: Nežno bitje, šopek rož nežnih barv, primerno so vrtnice, lilije ali rože v obliko zvončkov. Primerno tudi kaj za dom in družino.
Moški: Slovijo kot dobri kuharji, torej mu nabavite nekaj za kuhanje in naj se loti dela. Lahko pa tudi spodnje perilo, ki naj bo klasično.


Lev

[/b] Pred vami ni lahko naloga, cenena darila ne pridejo v poštev. Če boste zbirali med oblekami naj bo nekaj v zlati barvi, priporočam bogat šopek.
Moški: Nekaj, kar ga bo razveselilo in se bo videlo, lahko je to okvir za sliko, karta za gledališče ali pa spodnjice s posebnim vzorcem.

Devica
Ženska: Ne pretiravate, male pozornosti, bonboniera, lično zavito suho sadje, lahko pa tudi kakšno knjigo iz zbirke za dom.
Moški: Če boste pretiravali, bo dobil rdečico na obraz, bodite klasični, lahko mu kupite zgoščenko z umirjeno glasbo, kaj za dom ali pa kravato.

Tehtnica
Ženska: Oseba z estetskim čutom, torej nekaj, kar je vezano na dodatek, lahko je to ruta, broška, uhančki, če kupujete spodnje perilo – naj bo svetlo modre barve.
Moški: Hvaležen vam bo, ker se ga boste spomnili, primerne so pisane spodnjice, prav tako žive nogavice, kravata ali pa glasbena zgoščenka.

Škorpijon
Ženska: Slovi po svoji strastnosti, zato ji kupite nekaj v črni ali rdeči barvi, material pa naj bo saten. Priporočam dišeče palčke ali knjigo iz sveta mistike.
Moški: Strasten ljubimec, zato je primerno kakšne atraktivno spodnje perilo, detektivski roman, kakšna skrivnostna čajna mešanica ali preroške karte.

Strelec
Ženska: V njej je pustolovski duh, povabite jo na izlet v neznano, ji podarite eksotičen šopek rož, primerno pa je tudi moderno spodnje perilo.
Moški: Darilo mora biti vezano na izobraževanje, lahko je zemljevid tuje države ali mesta, pohodni čevlji ali spodnjice kričečih barv.

Kozorog
Ženska: To je oseba, ki prisega na pozornost, objem, toplo besedo. Najbolje je, da greste v cvetličarno, nabavite šopek vrtnic in se predate intimnim užitkom.
Moški: Saj poznate svojega dragega, navezan je na tradicijo, lahko mu kupite nekaj za dom, elegantno kravato ali spodnjice – vendarle take, ki jih nosi.


Vodnar
Ženska: Sama je nekaj posebnega in prav tako naj bo tudi darilo. Izberite nekaj nenavadnega in tisto, kar stopi v oči, lahko je tudi knjiga. Obožuje eksotično cvetje.
Moški: Svoboden duh je v njem, darilo je lahko vezano na zadeve, ki odstopajo, eterično olje močnega vonja, roman iz znanstvene fantastike ali kričeče nogavice.

Ribi

Ženska: Pomembno vlogo igra romantika, lahko ju kupite nekaj, kar je vezana na svilo, sproščujočo glasbo, umetnost ali duhovnost. Prevladuje naj svetlo modra.
Moški: Potrebuje veliko sprostitve in zaradi tega lahko zbirate med glasbeno zgoščenko, plišasta igračka, barvice za risanje ali pa spodnjice, kjer so naslikani srčki.



Želim Vam veliko ljubezni, sreče in radosti. Naj Kupido pride in vas obda s tisoči poljubčkov.


beli Vran.
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#394 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 9. februar 2006, 13:51

...vran jaz mam samo 1 zeljo... vsekakor sem ti hvalezen, da tukaj lepis te "konfekcijske" horoskope... rad pa bi 1X za spremembo videl eno tvojo preprosto analizo rojstne karte ali horarnega vprasanja, da vidim kaxen je tvoj nacin misljenja, kadar prihajas tudi do bolj resnih sklepov... pa ne tega jemat kot napad nase... samo zanima me... hvala! x:Ix
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#395 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 9. februar 2006, 14:52

No evo nekaj zanimivih horarnih vprašanj ko sem pisal za časopise (Reginal, Štajerski tednik, Jana...)

ŠIFRA: Gibson
VPRAŠANJE: Zdaj sem še zelo mlad in moram fotra fehtat za jurja, ampak rad bi postal zelo zelo bogat. To si želim najbolj na svetu. Povejte, če mi bo uspelo, če ne raje ne povejte.
Ob vašem vprašanju sem se prav prijetno nasmejal. Prepričan sem, da je v vaši starosti tako razmišljanje zdravo in celo spodbudno. Pomembno pa je, da ozavestite dejstvo, da denar ni vse na svetu, bi pa se strinjal s tezo, da je veliko. Človek z leti dobi tako težko pričakovano modrost in z njo zdravo razsodnost. Priporočam vam, da se lotite kakšnega dela in tako vam ne bo treba »fehtati« staršev. Na srečo pa vas imajo radi in kljub temu da ste prava mala pokora, vam nudijo prav vse in to z ljubeznijo. Če boste multimilijonar ne vem, ker si boste to sami ustvarili, vem pa, da je veliko pomembnejše, da se zjutraj zbudite z nasmeškom, se razveselite novega dne in ni pomembno vreme, ampak notranja radost. Uživajte v danih danostih!

Šifra: SRCE
Bo moj ljubimec ostal poročen s svojo ženo in otrokom, imava skupno prihodnost, me dovolj ljubi, da bi zapustil ženo?
Ponosni ste in modra preveč zavarovani v to, da je to kar počnete pravilno in da če vas ima dovolj rad, bo zapustil staro življenje, ženo, otroka in se bo podal v vaš objem. Razmišljate nekoliko naivno in nezrelo za svoja leta. Seveda imate zagovor, da ljubezen ne pozna meja, to je že res, ampak zrelost in življenjske izkušnje prinesejo tako iskano potrebo po razsodnosti. Sami naredite spremembo in se odločite za nov list, tako bo harmonija vaša večna popotnica.

Šifra: LARA
Že dalj časa imam vse bolj pogoste težave z zdravjem. Zanima me če bo šlo v bodoče na bolje?
Težave z zdravjem so zgolj opozorilo, da je čas, da vzljubite sebe in naredite nekaj pomembnih korakov. O tem nočete nič slišati, ampak tu se skriva magični ključ rešitve, ki prinese tako iskano odrešitev. Ko se odločite in premagate dvome v sebi in nastopite osamosvojitev, se vam bodo stvari spravile v ravnovesje in zdajšnji problemi, bodo le bežen spomin. Za zdravila, ki jih uživate, pa se pojdite še enkrat posvetovat z zdravnikom in naj stvari analizira. Pomaga pa bi vam še neka tehnika umetnosti in izražajte se v umetniški luči- rišite občutke

Šifra: ZDRAVSTVENI TEHNIK
Stara sem 33 let, imam dva otroka. Kot najstnica sem se napačno odločila glede poklica, zdaj sem brez službe že 4 leta. V teh letih sem uspešno opravila prekvalifikacijo za zdravstvenega tehnika in trenutno opravljam volontersko pripravništvo, vendar me tam ne bodo zaposlili. Obupana sem, saj je zaposlen samo moj izven zakonski partner in živimo zelo težko. Kdaj oziroma ali bom sploh dobila službo kot zdravstveni tehnik?Prvo in temeljno pravilo je, da se ne obremenjujete preveč s tem, kaj ste naredili narobe in da to sprejmete kot danost. Resnično pa vam ni lahko in ko človek prenaša taka in drugačne bremena, premisli, kaj je naredil narobe. Vse se odvija z namenom in na vas je, da sprejmete stvari v drugi luči. Da pridobite še neko ustrezno izobrazbo ali pa delo poiščete v drugi ustanovi, kot ste si želeli v trenutku ko ste pisali vprašanje. Vidim vas v negovalni službi, najbrž pa kot delo v domu upokojencev ali nekaj temu sorodnega. Zaupajte, kajti stara modrost pravi, da človek obrača in Bog obrne.


No to je nakj primerov s prakse, jih ima tri fastikle...
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#396 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 9. februar 2006, 16:36

..sem mislil malo bolj resno, denimo da das zraven karto(ali pa vsaj cas) in napisano utemeljis s pozicijami planetov...
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#397 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 9. februar 2006, 17:02

..sem mislil malo bolj resno, denimo da das zraven karto(ali pa vsaj cas) in napisano utemeljis s pozicijami planetov...


samo to bi pa moral potem predelati...


lahko ti dam kakšno za domačo nalogo (svoj čas sem imel tečaj...)

pa boš rešil in potem bom objavil komentar...
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#398 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 9. februar 2006, 18:36

...eh, jaz se nism tolk dober... bi se rajsi na zgledu ucil... x8Dx
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#399 beli Vran.

beli Vran.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 623

Objavljeno: 9. februar 2006, 19:25

...eh, jaz se nism tolk dober... bi se rajsi na zgledu ucil... x8Dx

xrolleyesx
Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

#400 Pika Pikica

Pika Pikica
  • Lunatik
  • Št. objav: 16 659

Objavljeno: 9. februar 2006, 19:27

No, evo, se jst javim in jo dam, vidva jo pa secirajta do nezavesti. :inocent: Pa ne se kregat, sodelujta! x:Dx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0