Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Glineni obkladki v primeru naglusnosti


  • Prijavi se, če želiš komentirati
1 komentarjev na to temo

#1 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 24. februar 2002, 01:00

Najprej pohvala vasi spletni strani.
Zanima pa me, koliko casa-dni je potrebno uporabljati obkladke iz gline cez noc (jabol. kis + voda; na tilniku od usesa do usesa - toplo) pri naglusnosti.

#2 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 24. februar 2002, 01:00

Sicer je pri glini ponavadi tako, da ucinek dosezemo s ponavljajocim
izvajanjem kure - torej navadno ne pride "cez noc".

Vendar pa pri tovrstnih bolecinah oz. tezavah lahko z nepravilnim izvajanem (ker gre ravno za uho) dosezemo ravno nasprotno.

Svetujem, da obkladek dajete npr. 3-5 dni vsako noc, potem pocakajte par dni, potem pa dajajte recimo 1X-2X tedensko - se kaksen mesec.

Poleg tega pa vam odsvetujem, da bi puscali obkladek gor kar vso noc -glina se bo namrec kar hitro zacela hladiti - ko bo povsem hladna in ko bo popokala in ko se bo obkladek sam lepo odluscil, ga dajte raje kar dol.

Ni prijeten obcutek, ce hocemo predel greti, ko se zaradi gline postopoma zacne hladiti.

Poleg tega pa - ko glina naredi svoje - bi lahko skodljive snovi, ki jih je vsrkala, "motile" ali celo unicile nadaljnji ucinek obkladka - zato je treba vse skupaj potem tudi odvreci in ne vec uporabljati.

Ce je tezava nastala tudi zaradi zunanjih okoliscin (npr. zamasen sluhovod zaradi vode ipd.) - v uho kanemo 1-2 kapljici svezega netreskovega soka (*kaktus, ki raste ob/na pokopaliscih, sadijo pa ga tudi po vrtovih in celo na balkonih - recejo pa mu tudi usesnik).

Tak tretman nikakor ne more skoditi - ce seveda ne pretiravamo in ce vse izvajamo cisto.

Pri tezavah, ki jih omenjate, vam bo kot dodatno pomagalo zelo koristil jantar, odvec pa ne bo tudi srebro in/ali platina.

Poleg tega pa je pri teh tezavah najprej treba pogledati okolje: ali je kaj takega, kar "prizadeto" osebo spravlja v polozaj, ko "noce vec poslusati (tega)"...

Vcasih so razlage zelo preproste... :-)

Ce gre npr. za otroka, ki mu nenehno nekaj govorimo, postavljamo zahteve, ga nenehno kritiziramo ipd., je mozno, da bo njegova reakcija taka... - da bo scasoma postal "malce naglusen".

Seveda pa ne smemo in ne moremo posplosevati - prav mozno je tudi, da gre za vnetje kakega zivca v glavi ipd...

Vendar pa ne gre obupati - v takem primeru se navadno zivec sam zaceli in pozdravi v nekaj mesecih.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0