Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Vpliv zemlje na ostale planete


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
93 komentarjev na to temo

#26 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 25. april 2004, 19:33

Jebeš lepoto, če je sevanje in vibracija  verjetno slaba.
Ampak sol pa je sol na zemlji Stane x;)x

Andres

Zvezda ti lahko pade na glavo, pa še vedno ne boš dojel, da ni Zemlja slaba, ampak, da je tvoje dojemanje tega kakšna bi mogla bit napačno. Problem je v tvojih željah in pričakovanjih, ne v tem kaj Zemlja je in kaj ni.
Sprejmi odgovornost.

Huda sem, a ti še vedno želim vse dobro,


Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#27 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 25. april 2004, 19:44

Mihela!

Opažam, da si huda, ampak ne morem mimo tega, da nebi bil vsaj malo bolj realen. Vse tvoje definicije so pravilne. Izvirajo iz starih civilizacij in deloma iz religije.
Nekoč mi je en musliman v Alžiriji rekel, da mu Alah da žito, zemlja pa obrodi. Ok vse lepo do tu.
Toda to je vse kar je z očmi vidno. Veliko je tistega kar ne vidimo zato se s tem ne ukvarjamo. In veš, jaz sem nenavaden in pogosto se lotim najtežjih stvari. To mi mogoče celo v horoskopu piše.
Rad te imam pa itak, kljub temu da eden od naju na oslu sedi.

Andres

#28 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 26. april 2004, 02:15

Žal so še pač vedno ljudje - in še očitno dolgo bodo, ki ne znajo živeti z Zemljo.
Škoda.

Da nas bodo pa ugonobile lastne smeti bi pa verjela. Ravno včeraj sem pop...la zavoljo enega soseda - kao on Nemec in bo že pokazal nam....in zmetal vso nesnago, ki jo ima po hribu navzdol. Če bi imela fotoaparat pri sebi bi ga kar poslikala in poslala policiji. Sem mu povedala svoje - pa kao ne razume...idiot pa je vseeno razumel x:Dx x:Dx
In to je to....zavedanje kaj imamo in kaj lahko izgubimo. Še tisto malo Vic si lahko spremenimo v pekel...če bomo tako brezglavi in vase zagledani.

Kakšne so torej vibracije, ki jih Zemlja oddaja v vesolje zdaj? V tem trenutku? Verjetno res precej negativne. Ful strahu prisotnega in jeze in sovraštva in zavisti..in predvsem zagledanosti samega vase.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#29 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. april 2004, 10:36

Andres, zanimivo si razmisljal tamle...
Strinjam se pa v nadaljevanju debate na nek nacin z obema, z Andresem in tudi z Mihelo.
Andres je pac 'realisticen', Mihela pa 'idealisticna'.

V bistvu je Andres malo razmisljal, Mihelo pa je to 'kar ujezilo'. ...
In zdaj kao: 'Andres ne razume Miheline razlage, navedb...' in podobno... x:o)x xDDx
Menim, da tudi Mihela ni v celoti postekala Andresevih 'razlag, navedb'. xDDx x;)x

Andres je malo bluzil, ni postavljal teorij, najbrz ni pisal tega z namenom, da mu bo nekdo pomagal spremeniti pogled na svet.

Nekdo razmislja tako, nekdo drug pa drugace. Hvala bogu! :palec:
Nekdo je slikar in nekdo drug trgovec.
Kar pa se ne pomeni, da trgovec ne bi smel ali mogel tudi cesa naslikati.

Vsakdo zemljo drugace dozivlja.
Nekdo jo bo naslikal kot modrozeleno kuglo, nekdo drug pa kot zelene travnike in gore in/ali prst (humus), nekdo pa bo naslikal potrese, vulkane...
Ali bo prisel kaksen znalac in bo rekel - tvoja zemlja ni pravilno narisana?
Ce bi narisal vulkan, bi ga nekdo na vsak nacin skusal prepricati, naj narise raje cvetoci travnik?

Menim, da govorita drug mimo drugega.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#30 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 26. april 2004, 19:41

Lepo napisano Marsa :palec: .

Menim, da si samo ti poštekala namen tega topica. Pač je potrebno začeti brati od začetka. :) Saj Mihela je, ampak pri njej gre ljubezen do zemlje. Enako bila užaljena če bi ji rekel, da ima recimo njen prijatelj zadah iz ust. In tudi zadah je neke vrste vibracija ki se čuti izven telesa. Seveda pa imajo vsi naši prijatelji kvalitete. Če jih niste našli potem nimate prijateljev. Če torej niste našli lepote na zemlji ste prikovan vesoljec. Isti šmorn.


Kljub temu, da sem Mihelo ujezil mi nekako ne gre da bi bil na njo jezen. Verjetno so to njene vibracije, ki meni pašejo. Tudi moj sin je Mihael, tako da pripeljala se je kot s kočijo do mene tale Mihela. x;)x

Andres

#31 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 26. april 2004, 22:28

Lepo napisano  Marsa :palec: .

Menim, da si samo ti poštekala namen tega topica.  Pač je potrebno začeti brati od začetka. :) Saj Mihela je, ampak pri njej gre ljubezen do zemlje.  Enako bila užaljena če bi ji rekel, da ima recimo njen prijatelj zadah iz ust.  In tudi zadah je neke vrste vibracija ki se čuti izven telesa. Seveda pa imajo vsi naši prijatelji kvalitete. Če jih niste našli potem nimate prijateljev.  Če torej niste našli lepote na zemlji ste prikovan vesoljec. Isti šmorn.


Kljub temu, da sem Mihelo ujezil mi nekako ne gre da bi bil na njo jezen.  Verjetno so to njene vibracije, ki meni pašejo.  Tudi moj sin je Mihael, tako da pripeljala se je kot s kočijo do mene tale Mihela.  x;)x

Andres

Sej ti v bistu veš, da nisem v resnici jezna.
Ko sem napisala, da sem huda, sem se smehljala zraven. (sem sangvinik, jamljem vse bolj zlahka)
Ne mislim tako, ker če bi tako razmišljala, mi proti vam, potem bi moja omika bila samo v besedah in še to enostransko.

Na nek način te razumem.

Vendar res ne verjamem, da je Zemlja kriva.

Tako, pa bom povedala:

res sem idealist in verjamem nekaj takega, da nam je zamlja dana kot idealen kraj za razvoj, a veš kot da bi bogovi nas, ki se še moramo učiti, namesto v vrtec odnesi na Zemljo in nas prepustili vzgoji življenja. In ker vedo ali ve (kar tu ni bistveno), kako težko je za nas ljudi živeti, ker se ne moremo kar prepustiti življenju, kot druga živa bitja, ampak moramo imeti vizije, sanje, občutek za pravično, želje in pričakovanja in s tem razočaranje in trpeljenje, so Zemljo obarvali v prekrasne barve in jo naredili še bolj lepo, da bi nam že preko oči in ušes sporočala, da je vse v redu, sprosti se in uživaj, pusti želje, pusti strahove, živi.

Nekej tazga.

Trplenje pa je.

In zdi se mi, če sem prav brala to kar si pisal, da je trpljenje tudi v tebi in da je povezano s tem, ker si delno tudi ti idealist in sanjaš o življenju, ki bo več kot to in to je v redu. Toda na žalost, po mojem mnenju ne boš zmogel biti srečen, dokler ne sprejmeš te realnosti, realnosti Zemlje.
Jaz sem rabila dolgo časa, nisem ji nikoli zamirila, vendar sem lebdela nekje vmes.
Sedaj sem na Zemlji, mogoče so kriva tudi moja leta in Saturnov povratek, toda sedaj sem na Zemlji.


Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#32 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 27. april 2004, 00:42

Kakšne so torej vibracije, ki jih Zemlja oddaja v vesolje zdaj? V tem trenutku? Verjetno res precej negativne. Ful strahu prisotnega in jeze in sovraštva in zavisti..in predvsem zagledanosti samega vase.

In sedaj lahko domnevaš kakšen astrološko karto ima dojenček na Luni, ki se rodi pod vplivom Zemlje in recimo Kozoroga. x;)x

Andres

#33 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 27. april 2004, 01:24

Mihela!

Zemlja nam je dana kot idealen kraj za razvoj. Predstavljaj si dojenčka, ki je rojen materi zapornici. Ona ga mora pač dati v dom za otroke, sirotišnica ali kako se tej ustanovi že reče.
Tak otrok nima pojma kaj je svet, nič ne ve dokler ne zraste in ima vpogled več kot pa je to sirotišnica kot poslopje in dvorišče.
In kaj imamo vpogled mi? Nič. Vemo kako je na zemlji. Vemo da imamo vodo (kdor jo ima) imamo zrak, imamo hrano, greje nas zemlja ali sonce, skratka vse je nekaj samoumevnega.
Samoumevno je zato ker smo tako navajeni. In če tega nebi bili navajeni bi nam bilo samoumevno da je tako kot bi bilo. In spet bi bili srečni.
Kljub temu ne gre prezreti možnosti, da smo tu zaradi plačevanja grehov. Opala. Super luxuzen hotel je tale Zemlja za izpiranje grehov. Kot islandski zapor, ti rečem.
A veš, nekaj mi ni bilo nikoli jasno. Če mi plačujemo greho zakaj so potem toliko bolj kaznovani črnci? Skozi zgodovino se vidi da črnska rasa ni odnesla nič. Je na dnu svetovne lestvice, zasužnjena, ponižana, velja za umazano, preznojeno raso. A vendarle tudi črnska rasa živi na zemlji, na tisti zemlji, ki so jo spoštovale vse predhodne civilizacije. Pač razlika se dela že pred prihodom na zemljo, kar pomeni, da bog, če ta obstoja ni pravičen. Enim šibo drugim zlat vrč.

In nenazadnje. Morebiti nas testirajo, zato če bo nam všeč, kot nam kot kaže je, bodo na koncu galaksijski lordi prišli semle živet.

V Kranju bo trdnjava z velikim radarjem. V Ljubljani bo vodnjak, saj galaksijski lordi ne pijejo nam pitne vode, deževnica jim odplakne sluznico. Barje, Barje je za njih. Koper bo postal zbirališče vseh možnih lordov, nek mali WTC bo tam stal. Maribor bo seveda namenjen odpravi in popravil nekih vesoljskih ladij. Vse to na tako malem mestu kot je Slovenija. kaj pa bodo potem delali s preostalim delom sveta? Posužnjili ga bodo.

In ravno to se sedaj dogaja Mihela.

Andres

#34 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 27. april 2004, 09:34

Andres verjetno se res ne bova nikdar zedinila. Ti gledaš samo slabo jaz se trudim gledati le dobro.

Vendar je tako tudi prav.

Afrika trpi zaradi drugih ne zaradi nje sama, po moje je Afrika ženska in, ker je tako blizu zahodnemu civiliziranemu svetu, ki po moje deluje po moških principih osvajanja in obvladovanja, potem je lobgično, kako in kaj.
Zakaj, ne vem?

Vendar poznam to kar živim in predvidevam, da živijo tudi v Afriki srečni ljudje in si upam celo trditi, da imajo več Venerinih kvalitet in da še bolj znajo uživati življenje.

Zdej pa resnično mislim, da te bom pustila v tvojem takozvanem racionalizmu.

Moj racionalizem je drugačen, jaz vem, da je vse odvisno od načina dojemanja.

Vse dobro,


Mihela.
,

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#35 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 27. april 2004, 10:23

Če prislonim svoj pisker vajini debati, so mi skoraj oči izpadle, ko me je prešinila misel nekoč, da je barva kože človeka odvisna od soli, ki jo uživa vekove.
Belci, sol je res bela, Kitajci rumeni, sol je res rumena, Indijanci rdeči, sol je rdeča.
Kaj pa črnci? Črne soli še nisem videl nikoli, niti slišal za njo. Pa vesta, da je. Če je ni. In resnično, ko sem malo pobrkljal po literaturi, črnci soli ne poznajo.
Tudi to mi je potrdilo mojo tezo, da je sol iz pračloveka naredila človeka.
Kot tudi to, zakaj najbolj za aidsom trpijo afričani. Belec jim je v humanitarne namene začel pošiljati hrano. Kuhano. Na sol je pa pozabil.
Zato me nihče ne prepriča, da ni bilo na zadnji večerji poleg vina in kruha tudi soli.
Je bil to le slučaj ali namen?

#36 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 27. april 2004, 14:08

x:Dx ni je čez soli x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#37 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 27. april 2004, 18:45

Če prislonim svoj pisker vajini debati, so mi skoraj oči izpadle, ko me je prešinila misel nekoč, da je barva kože človeka odvisna od soli, ki jo uživa vekove.
Belci, sol je res bela, Kitajci rumeni, sol je res rumena, Indijanci rdeči, sol je rdeča.
Kaj pa črnci? Črne soli še nisem videl nikoli, niti slišal za njo. Pa vesta, da je. Če je ni. In resnično, ko sem malo pobrkljal po literaturi, črnci soli ne poznajo.
Tudi to mi je potrdilo mojo tezo, da je sol iz pračloveka naredila človeka.
Kot tudi to, zakaj najbolj za aidsom trpijo afričani. Belec jim je v humanitarne namene začel pošiljati hrano. Kuhano. Na sol je pa pozabil.
Zato me nihče ne prepriča, da ni bilo na zadnji večerji poleg vina in kruha tudi soli.
Je bil to le slučaj ali namen?

Zanimivo Stane. Nisem vedel tega in verjamem tudi mnogi ostali tule niso vedeli. Še ena manipulacija več kar zadeva življenja na zemlji.

Andres

#38 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 27. april 2004, 22:07

Haha ehja stane, včasih se mi zdi tvoja gorečnost že kaplja čez sol, khm rob.... se pravi več soli bolj si bel..... očitno moram ogromno soli pojest, k sem tako bel.... to bo nekaj za rasiste, nimajo soli ja pol so pa podsoljena rasa, hm sam kak to da nimajo soli? ne znajo izsuševat morja? hm hm hm škoda pa tolk hitro tečejo in tak dober ritem majo... ;) bo treba sol začet izvažat da zamejimo probleme kjer nastajajo..
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#39 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 27. april 2004, 22:28

Andres verjetno se res ne bova nikdar zedinila. Ti gledaš samo slabo jaz se trudim gledati le dobro.

Vendar je tako tudi prav.

Afrika trpi zaradi drugih ne zaradi nje sama, po moje je Afrika ženska in, ker je tako blizu zahodnemu civiliziranemu svetu, ki po moje deluje po moških principih osvajanja in obvladovanja, potem je lobgično, kako in kaj.
Zakaj, ne vem?

Vendar poznam to kar živim in predvidevam, da živijo tudi v  Afriki srečni ljudje in si upam celo trditi, da imajo več Venerinih kvalitet in da še bolj znajo uživati življenje.

Zdej pa resnično mislim, da te bom pustila v tvojem takozvanem  racionalizmu.

Moj racionalizem je drugačen, jaz vem, da je vse odvisno od načina dojemanja.

Vse dobro,


Mihela.
,

Iz vpliva zemlje na ostale planete sva prišla doAfrike, ki naj bi bila po tvoje ženskega spola. Potemtakem je resnično malo moških na tem svetu, saj večina je podlegla manjšini.
Zanimivo Mihela da sva si vedno enotna, vsak pa svoje nabija.

Andres

#40 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 27. april 2004, 22:38

Gledam iz avta v nebo in si mislim kakšen vpliv ima Zemlja na sosesko. Hm. Verjetno nič dobro. Najprej me prešine misel, da če ima neka oseba na nas kot posameznika nek vpliv, potem Zemlja kot celota mora imeti ravno tako valovanja.  In če se nekje na Luni rodi  otrok mu potem računajo horoskopo, da ima devico v Zemlji kar pomeni, da bo ful seksaški in na žalost ga bo večina partnerjev pustila, ker ne bo znal seksati drugače kot samo  s štrikom in bičem ter masko.

Od kje ti to Andrejas. Si me kar malo razjezil.
Po moje je Zemlja raj in jo mi ljudje z našimi potrebami po velikem in več in še več, uničujemo. In s strahom pred lakoto, pred neuspehom , pred tem da za vedno izginemo, jo uničujemo.

Prosim glej Zemljo ločeno od človeka. Zemlja je veliko več kot človek. Zemlja je prekrasna. Če jo gledaš od zunaj je zeleno moder planet. Prekrasen. In vsa ta morja, ki jih človek še ni toliko uničil, z vsemi temi ribami in vsi gozdovi, prekrasni z vsemi živalimi. Po moji hipotezi, naj bo kdo rojen kjerkoli že in ima Zemljo kotno, to je bitje, ki UŽIVA IN ŽIVI.

Zemlja je raj, raj in samo človek s strahom pred svojo zavestjo, zavesto tega da ni večen in ni popolen, ga uničuje.



Vse dobro,



MIhela.

:palec: Mihela

Razen, da sam ne bi ničesar ločeval!

Kar ima začetek, ima tudi konec.
Kar ima "Spredaj" ima tudi "Zadaj"
itn.

Torej, več ko je na Zemlji "slabega" je tudi "dobrega" in Zemlja sama ima torej tudi nekje v vesolju "protiutež".

Poleg tega je Zemlja (vsaj za nas in z nami vred) trenutno najlepše in najboljše (hkrati torej tudi najgrše in najslabše), kar imamo.

To pa je čudovito in grozno!

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#41 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 27. april 2004, 22:46

Lepo zapisano Vojko. Mi smo se navadili na zemljo kot na lastno mamo, starše, tako da jo menjali nebi.
Pač dajo nam eno opcijo in znotraj te veliko smeri. Dajo nam zemljo in na tej veliko držav. Potem pa izbiraj.

Andres

#42 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 27. april 2004, 23:05

Haha ehja stane, včasih se mi zdi tvoja gorečnost že kaplja čez sol, khm rob.... se pravi več soli bolj si bel..... očitno moram ogromno soli pojest, k sem tako bel.... to bo nekaj  za rasiste, nimajo soli ja pol so pa podsoljena rasa, hm sam kak to da nimajo soli? ne znajo izsuševat morja? hm hm hm škoda pa tolk hitro tečejo in tak dober ritem majo... ;) bo treba sol začet izvažat da zamejimo probleme kjer nastajajo..

Nino, ne obračaj po svoje nepravilno mojih besed. Ko se bo tvoje oko naveličalo opazovati le svoje okolice, boš odkril marsikaj, kar te bo presenetilo in spoznal boš marsikatero zakonitost narave. Tako je tudi z barvo kože, ni prišel verjetno nihče in nas s penzlom barval, ampak je to storila vekovna evolucija. Seveda pa ti ne boš počrnel, če ne boš užival soli, niti ni Armstrong postal bel, čeravno je gotovo celo življenje užival belo sol.
Nekaj pa imaš prav. Hitro bi se lahko našla kakšna rasistična baraba in potegnila iz tega pasje zaključke.
Andres, naj izbrišem ta preblisk, ki ga še doslej nikjer nisem objavil?

#43 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 28. april 2004, 00:04

Lepo zapisano Vojko. Mi smo se navadili na zemljo kot na lastno mamo, starše, tako da jo menjali nebi.
Pač dajo nam eno opcijo in znotraj te veliko smeri.  Dajo nam zemljo in na tej veliko držav. Potem pa izbiraj. 

Andres

Andres

Se mi ni zdelo, da sem napisal kaj takega - da bi Zemljo zamenjali - se ti morda zdi tako? Kje? Kaj?

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#44 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 28. april 2004, 00:41

Tudi jaz nisem mislil, da bi jo menjal. Samo hotel sem napisat da tisto kar imaš si s tem tudi zadovoljen. Več ko imaš opcij manj si s prvotno opcijo zadovoljen.

Andres

#45 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 28. april 2004, 00:49

Mislim da sem tu dolžan Miheli še pojasnilo, saj je že dvakrat napisala, da sem nekako razočarana oseba.

Mihela!

Toliko sem razočarana oseba kot imaš ti grdi nick. In ob tvojemu imenu Mihela sem se že spotaknil.
Je pa res, da slabi ali slabši spomini iz preteklosti včasih ven pridejo.
To tako izgleda kot pri vas ženska ko se pod pazduho brijete. Nič, vse golo lepo, naenkrat pa nekaj kosmatega ven pogleda. Ops, hitro malo pence in želetko pa pobrit.
Taki so moji spomini na slabše obdobje mojega življenja. Ops, želetko pa prerezat, da ne bom nazaj v preteklost mislil.

Res pa je Mihela, da sem zelo širokogled. Morda pa to tudi v mojem horoskopu piše.

Andres

#46 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 28. april 2004, 05:59

...
Kljub temu ne gre prezreti možnosti, da smo tu zaradi plačevanja grehov.  Opala. Super luxuzen hotel je tale Zemlja za izpiranje grehov. Kot islandski zapor, ti rečem.
A veš, nekaj mi ni bilo nikoli jasno. Če mi plačujemo greho zakaj so potem toliko bolj kaznovani črnci? Skozi zgodovino se vidi da črnska rasa ni odnesla nič.  Je na dnu svetovne lestvice, zasužnjena, ponižana, velja za umazano, preznojeno raso.  A vendarle tudi črnska rasa živi na zemlji, na tisti zemlji, ki so jo spoštovale vse predhodne civilizacije.  Pač razlika se dela že pred prihodom na zemljo, kar pomeni, da bog, če ta obstoja ni pravičen.  Enim šibo drugim zlat vrč.
...


Nekaj takega sem nekje drugje na netu zapisal tudi jaz. Če začnemo gledati s tega zornega kota, se nam nekatere stvari prilično doibro poklopijo, nekatere take torej, ki se nam prej nikakor niso.

Črnci drugače kot mi? Še vedno velja isti pogled. V tokratni inkarnaciji so poslani tam, da bi skusili tudi to. Zato, da so obenem del nekega glomaznega sistema, ki nekako deluje in mu pravimo "življenje na Zemlji" in ki vsebuje tudi kamne, živali, odnose in drugo, na primer predsodke, strahove, vero itd. itd..
Podoben princip velja tudi pri grozoviti številki 20.000 posiljenih žensk v bosanski vojni (številka pobrana iz medijev). Kako to, da ravno tam in toliko? Odgovor je isto tak kot prej.
Vprašanje je potem, zakaj se potem rodijo Hitlerji?
Njegova inkarnacija je zelo logična. Če naj bi na tej Zemlji toliko in toliko ljudi med drugim okusilo tudi take vrste gorje (kot eno od nalog v verigi življenj), potem gorje najprej MORA BITI. Gorja pa ni, če ga nekdo ne naredi. Torej ga je Hitler recimo napravil dovolj za veliko duš, ki so bile v tistem času tu. In svojo nalogo (ustvariti pogoje za trpljenje številnih duš) je opravil "prilično dobro". Žal.

In še: seveda sploh ni nujno, da je točno tako. Še vedno pravim, da se pri takem razmišljanju navezujem na Mohoriča na eni in M. D. Newtona na drugi strani. Vsakdo, ki pozna ta načela, lahko razmišlja na ta način, prav tako pa tudi na drugačen način.

Bistvo pa je, da poskusimo razumeti, zakaj smo tu. In prav to počne človek že od samega zavedanja sebe dalje. Sprašuje, zakaj je tu.

Lep dan vsem!

#47 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 28. april 2004, 06:03

...
Andres, zanimivo si razmisljal tamle...
Strinjam se pa v nadaljevanju debate na nek nacin z obema, z Andresem in tudi z Mihelo.
Andres je pac 'realisticen', Mihela pa 'idealisticna'.
...


Ej Marsa, fejst punca, vedno imaš prav, ampak tukaj si pa kiksnila. x:)x
Tako lepo (in kot ponavadi) si poskusila nekako ponuditi mir, pa si mimo v oceni. Andres08 je verjetno res realističen, pri Miheli pa je malo težje. Če dobro prebereš, se v isti pošti najprej imenuje za "idealistično", na koncu pa trdi, da je "trdno na Zemlji" ali nekaj talega.

Njuna debata potemtakem niti ni čudna.

Gremo raje naprej.

#48 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 28. april 2004, 12:06

Toliko sem razočarana oseba kot imaš ti grdi nick. In ob tvojemu imenu Mihela sem se že spotaknil.
Je pa res, da slabi ali slabši spomini iz preteklosti včasih ven pridejo. To tako izgleda kot pri vas ženska ko se pod pazduho brijete. Nič, vse golo lepo, naenkrat pa nekaj kosmatega ven pogleda. Ops, hitro malo pence in želetko pa pobrit.  Taki so moji spomini na slabše obdobje mojega življenja.  Ops, želetko pa prerezat, da ne bom nazaj v preteklost mislil.

kak si napisau, sm prav trikrat mogu prebrat :8):
:inocent: ampak prav želetke so lahko prispodobe za Vse

#49 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 28. april 2004, 12:10

Zato, da so obenem del nekega glomaznega sistema, ki nekako deluje in mu pravimo "življenje na Zemlji" in ki vsebuje tudi kamne, živali, odnose in drugo, na primer predsodke, strahove, vero itd. Podoben princip velja tudi pri grozoviti številki 20.000 posiljenih žensk v bosanski vojni (številka pobrana iz medijev)Vprašanje je potem, zakaj se potem rodijo Hitlerji? Njegova inkarnacija je zelo logična. Če naj bi na tej Zemlji toliko in toliko ljudi med drugim okusilo tudi take vrste gorje (kot eno od nalog v verigi življenj), potem gorje najprej MORA BITI. Gorja pa ni, če ga nekdo ne naredi. Torej ga je Hitler recimo napravil dovolj za veliko duš, ki so bile v tistem času tu. In svojo nalogo (ustvariti pogoje za trpljenje številnih duš) je opravil "prilično dobro". Žal.  

:8): :palec:

#50 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. april 2004, 13:56

hmm... Andres, da ne bos prevec zabluzil ali ratal celo nesramen, v bistvu je hecna tista primerjava. :o|o:

Ampak to kar pravim - govorita drug mimo drugega.

Bern - ja, saj... imas prav, sem parkrat se hotla vmesat, pa je debata se se razvijala, pa sem hotla, da se pogledi do konca predstavijo...
V zacetku sem mislila celo, da pravzaprav nekako govorita o isti stvari oz. da tile mnenji le nista tako vsako na svoji strani, kot se zdi na prvi pogled.
Potem sem ob svojem komentiranju celo nazaj sla parkrat prebrat, ker mi je nekaj 'hodilo narobe' malo. xDDx
Se mi je zdelo - cakaj malo, hm... xscratchx

Pa se en aspekt je, ki ga niste vzeli v obzir (jaz pa, takoj ko sem zagledala temo in njeno vsebino) - namrec, Andres je Lev z merkurjem v levu in tu je merkur kot vemo v padcu... Sem veckrat opazila prav pri Andresu, kako hecno je postavil stvari oz. recimo odprl novo temo:
Astrolosko odprtje bancnega racuna? Skleroza (in nekaj)... x?x In potem notri cisto drugacna debata od v bistvu pricakovane.
Torej, ne mroem si kaj, da ne bi takoj opazila hkrati in sproti tudi Andresevih polozajev - z merkurjem se nekako ne izjasni tocno, kaj sploh, v bistvu samo malo razmislja, ce bi govoril oz. ce bi se pogovarjali v zivo, bi povedal bolj slikovito, imel zraven mimiko, mahal bi z rokami in zraven morda kaj pomeziknil ali kaj takega. ... Torej, debata bi vseeno potekala malo drugace (samo niansica, ze bi se razvila v drugo smer, vibre bi bile drugacne). ...
Ker ima pa Luno v Kozorogu in je pravzaprav precej in celo mocno zemeljski, je 'realist', tako je res idealisticno od njega pricakovati, da se bo npr. odzival kot Rak ali Ribi ali Tehtnica.

Ali je razocaran oz. ali ta post kaze na to?
Po mojem ne.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0