Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Evrosong


  • Prijavi se, če želiš komentirati
452 komentarjev na to temo

#451 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 27. maj 2012, 09:24

No - jaz pa sem velik Evrosong fen. In seveda smo familijarno pogledali oba polfinala in včerej finale. In moram rečt, da mi bila blazno všeč predstavnica Makedonije -bi si po moje zaslužila boljše mesto, pa tudi Islandije.
Kar se Eve Boto tiče - mislim, da je oddelala dobro. Pesem je pač takšna kakršna je bila...je pa vse ostalo bilo narobe - od pesmi dalje. Balada že slišana - obleka brezvezna - preresna za 16letnico, preveč back vokalistk in roko na srce -preblizu nje so bile. Če si back vokal, si back vokal ne rineš takoj v drugo vrsto. Obleko bi morala imeti recimo nekaj podobnega kot Španka - ki mi je tudi bila vredik, pa Italijanka tudi(pesem)- (eno tako lahkotno...magari minimalistično...ne pa načinkano s tistimi rožami...).
Seveda smo tudi glasovali - ker špar program in recesija -smo en glas namenili Švedski, enega pa Makedonji.
aja - dvojčici Prusnik - kaj pa vem - Irska je poslala Jedward, pa fontano -pa glih ni nekega vtisa pustilo, oni dve pa niti dovolj peti ne znata...Mladost in energija...ne vem, če bi bilo dovolj.

Je pa tole problem - energija in predvsem čustva - pri nas slovenčkih - smo tako brezvezno zadrti in tako neradi ali pa sploh ne kažemo čustva, da jih niti ne spravimo po glasu navzven. Verjetno obremenjeni s tem, kaj bodo rekli ljudje, da se ne upamo izpostaviti, če pa že...(recimo Sestre),potem pa napad panike in smo tam.
Gruntam, katere Slo pesmi so mi ostale v spominu - Derenda najbolj...energična, močan vokal in s srcem pri stvari..

Aha -no zdaj sem se spomnila - Molitva je tisto leto zmagala zato, ker je Marija odpela tistole ne le z glasom...ampak s srcem. Naša Eva pa je odpela brez napake (ona..ostale ne), ampak....je manjkala tista energija...statično je bilo, naučeno v nulo...na Misiji je več emocij bilo, kot na Evrosongu. Verjetno so jo peglali in izdelali v nulo...potem pa pozabili na ta glavno začimbo - emocijo..ali pa je jaz nisem zaznala.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#452 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 27. maj 2012, 09:34

Pa da nadaljujem :) - letošnji evrosong je postregel s kar nekaj poslušljivimi pesmi, ki se bodo po moje vrtele na radijskih postajah. Poletni hit Cipra - ki mi vokalno ne odgovarja, vizualno pa so sploh moški imeli kaj za pogledat, vendar je pesem šla v uho in verjetno tudi hitro z njega, zmagovalka se bo vrtela že zaradi tega ker je zmagala, Srbska se bo vrtela zaradi vseh ljubiteljev Joksimovića (mene ni prepričal - sploh začetek bil stoprocentno podoben enemu Coldplayevemu komadu).
Grčija poslala preverjeno formulo - ki pa že tolikokrat videna da joj, Španija me je navdušila, tudi Italija, tudi Francija mi je bila najprej všeč..pol ne več toliko.
Babuške iz Rusije so mi bile in so mi še vedno smešne. Ne morem si pomagat - ko jih vidim, se režim poleg... kar se komada tiče -previsoka uvrstitev - kar se tiče njih samih -jim pa privoščim.
Pohvalno je, da bilo veliko pesmi odpetih v materinem jeziku -in da veliko od teh celo med prvih deset.
Turčija po mojem ni imela kaj iskati v finalu, ampak jbg -diasporo imajo po celi Evropi...

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#453 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 16 938

Objavljeno: 16. maj 2022, 08:03

10 let od zadnje objave... ohmy.png

 

Letos je zmagala Ukrajina.

 

https://siol.net/tre...2-finale-579356

 

Nekateri pravijo da nezasluženo.

O tem ne morem soditi, ne gledam in ne poslušam tega cirkusa.

 

Za Ukrajino se je menda vedelo da bo zmagala že pred tekmovanjem.

Pa saj na Eurosongu že dolgo ni zmagala najboljša pesem, vedno je neka kuhinja v ozadju.

 

Slovenija je odpadla že pred finalom.

Verjetno zasluženo, ne vem kdo nas je zastopal niti ne poznam skladbe.

 

Pa kaj drugega tudi ni za pričakovati če v "boj" pošiljamo take kreature:

 

Znak, da bo prihodnje leto na Evroviziji spet Omar Naber?

 

https://siol.net/tre...er-video-579142

 

                                                             k025.gif  k026.gif

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0