Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Bog je lenuh


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
148 komentarjev na to temo

#126 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 20. maj 2004, 22:02

Prav zanima me koliko ljubezni in resnice, ter lepote je v teh filozofskih razpravah o bogu.

Se ti zdi, da je ni? Jaz pa je recimo ne občutim kaj dosti (več) v tistih, kako že pravi Marsa... cmok, cmok, srčki, sončki, lubčki, mucki, kakovseljubimohohoh postih.... bog je namreč za marsikoga HUDA avtoriteta... in o bogu razpravljat za nekatere pomeni bit HUDO previden, ker... kaj že?

In verjamem, da nekaterim izjava 'bog je lenuh' pritiska na vse alarme, meni pa je všeč prav zaradi tega, ker to počne x:px x;)x (pa čeprav se z izjavo ne strinjam).

I am god also xsurprisex xppx

#127 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 20. maj 2004, 22:04

Prav zanima me koliko ljubezni in resnice, ter lepote je v teh filozofskih razpravah o bogu.


Vse dobro,


Mihela.

pametna Mihela xsrcx

#128 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. maj 2004, 22:50

Kaj pa Jezus :8):

#129 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 20. maj 2004, 22:53

Kaj pa Jezus :8):

zelo pameten, duhoven človek- ki šteka boga, energije in to ..hmmm :inocent:

#130 nimbus

nimbus
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 548

Objavljeno: 20. maj 2004, 23:04

Ne... Boga ne štekam!
Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!
Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.
Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

#131 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 20. maj 2004, 23:06

Kaj pa Jezus :8):

V zvezi s tem tipčkom toplo priporočam knjigo Sveta kri in sveti graal (več avtorjev, trije menda; mam nek doma, pa se mi ne lub poiskat). x:Ix
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#132 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 21. maj 2004, 07:12

mislim da je bog v vsakem pogovoru, len, ne ni len, le prosto odločitev nam je dal, sicer pa vsaka pot vodi domov. to sem nekje prebrala mogoče v knjigi Pogovori z bogom, nekako tko.

#133 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 21. maj 2004, 07:35

In verjamem, da nekaterim izjava 'bog je lenuh' pritiska na vse alarme, meni pa je všeč prav zaradi tega, ker to počne  x:px  x;)x (pa čeprav se z izjavo ne strinjam).

  I am god also  xsurprisex  xppx

:palec: :palec:

Treba razbiti vse predstave..
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#134 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 21. maj 2004, 07:36

le prosto odločitev nam je dal

Si tudi jaz mislim, da je zelo pretkan x:Dx x:)x :palec: , tako v pozitivo, da so nam ustvarjene priložnosti in možnost izbire, itak na tak ali drugačen način nekako zorimo, začimbe si pa izbiramo sami :8): .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#135 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 21. maj 2004, 08:06

V zadnjem postu sem govoril v istem duhu, kot v prejšnjem. Ne vem, kje vidiš razliko. Rekel sem, da je bog ustvaril materijo (z Zemljo vred), rastlinje, živalstvo, človeka, zdaj pa smo v fazi evolucije človekove zavesti, s čimer postajamo bogu podobni oziroma se spet začenjamo zavedati medsebojne povezanosti.

Nikjer ne trdim, da je bog tam nekje zgoraj, mi pa tu - a dejstvo je, da moje opisovanje morda komu res da vtis ločenosti človeka od boga. Če bi prebrala kakšne moje starejše poste, bi videla, da ne mislim tako, saj sem vsesplošno povezanost in "živo" vesolje večkrat omenjal.
Pa saj je vse v bistvu zelo enostavno. Če naslikaš sliko je prepojena z energijo, ki je bila vanjo vložena v zavestnem ustvarjanju in je na nek način vedno del avtorja. Tako je tudi bog s svojo zavestjo (univerzalno energijsko polje z evolucijsko in informacijsko komponento) ves čas povsod prisoten - smo torej del njega in v zadnjih letih v fazi, ko se začenjamo tega vedno bolj zavedati.

Tečka :inocent:


Ne malo si povedla drugace.. In sicer v prvem postu, da je bilo to ustavrjeno.. in v drugem postu, da je Zemlja bitje.. Oboje ne more biti res. Bitje ne more biti ustvarjeno, ker ce si ti ustvarjen.. potem si lahko tudi izbrisan. Nekdo ima moc, da te izbrise.. torej si odvisen od njegove dobre volje..
Ce pa je Zemlja bitje. potem ni bila ustvarjena.. potem je je od vedno.. Ce je bila ustvarjena.. potem je le iluzija.. potem si tudi ti ustvarjen in si le iluzija..
V bistvu jaz niti najmanj ne iscem odgovoora kako vse to skupaj deluje.. ker je totalno nepomembno.. mi je pa v uzitek prebirati najrazlicnejse razlage.. In zaenkrat imam lastno mnenje, da se vsi motijo.. Ker vsaj 300 razlicnih razlag je ze.. zakaj bi pa ravno ta bila pravilna?
Mihaela je hotla rect, da so te debate nasmiselne in jaz pravim enako.. Totalno so nesmiselne.. ker ustvarjajo samo prepricanja..
Ampak ce je ze neko prepricanje ustvarjeno.. in ce se navezes nanj.. je potrebno nekako to prepricanje sesuti, ker te vodi v stagniranje.. Vse religije sveta so samo razlicna prepricanja.. ki so v prvi fazi bila namenjena manipulaciji z ljudmi.

Toliko kolikor neka knjiga prinese nekomu dobrega.. lahko drugemu prinese slabega..

V bistvu jaz o tem ne vem cisto nic.. tudi zato, ker nocem tolazbe.. Umreti je potrebno z nasmeskom.. ne z upanjem, da te cakajo nebesa ali pa drugo zivljenje.. ali pa celo napredovanje v visje sfere.. kar-koli ze to je..
Ce je reinkrnacija.. jaz ne vem.. ker se ne spominjam prejsnjih zivljenj.. to ni moje izkustvo in raje, kot da bi verjel drugemu.. iscem svoja izkustva.. Da smo ljudje povezani, je moje izkustvo.. in to mi je jasno... Da meni ni potrebno skrbeti za nic.. ja tudi moje izkustvo.. in ni potrebno nikomur posebno prosjaciti...ampak samo ce ti nekaj ne gre.. prepustis.. ne vem komu.. ampak meni se s tem vec ni potrebno ukvarjat in je vse cool. Da lahko dobim odgovor na vsako vprasanje kadar-koli je tudi moje izkustvo.. in kdo mi da ta odgovor.. mi je cist vseeno..
ZDAJ zivim TUKAJ.. vsaj z zavestjo.. in ni se mi potrebno ukvarjat s TISTIM TAM in NEKOC. Samo s TUKAJ in ZDAJ!
Kar itak ni mozno.,. ker eno od izkustev je tudi to, da cas ne obstaja.. oziroma je samo en cas.. ZDAJ.. in kadar je nekaj samo ENO.. ne mores nic o tem reci, ke rni primerjave.

Ampak velikokrat.. iz enega naredimo dvoje.. Vidimo tulipan in recemo.. Lep tulipan.. In nismo doziveli tulipana.. ker smo mu dali idiotsko lastnost, da je lep.. Ce je ta lep.. potem je nikje tulipan, ki je manj lep.. ali pa bolj lep.. in imamo veliko razlicnih tulipanov.. in veliko razlicnih iluzij. Enako recemo ljudem.. in na koncu tudi bogu.. in nekdo mi lahko 100 krat rece, da govori o povezanosti.. ampak zal govori le intelektualno.. Nobenega izkustva ni v tem.. ker ce je prisotno razumevanje ENEGA.. povezave.. potem se vsi pardoksi nehajo.
Cudno je tole..
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#136 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 21. maj 2004, 10:17

Lep tulipan.. In nismo doziveli tulipana.. ker smo mu dali idiotsko lastnost, da je lep.. Ce je ta lep.. potem je nikje tulipan, ki je manj lep.. ali pa bolj lep.. in imamo veliko razlicnih tulipanov.. in veliko razlicnih iluzij.

:palec: uredu napisal,..ampak tulipan se zasidra nekomu v glavo, po lepoti svoji in potem to ima predstavo za v naprej..mamm jest zlo rad tulipane, ker so gladki in polikani x:Dx
....čudno ni in je , je le odmev tvojih dnevnih občutkov :8):
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#137 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. maj 2004, 11:42

Bu, jaz začenjam knjigo z lepoto, ker se mi zdi, da je ravno lepota univerzalni božji normativ vsega v človekovi glavi. Saj poznaš, ne :8):
Če že ni res, se pa vsaj lepo sliši x;)x

LEPOTA

Lepše je biti zdrav in bogat kot reven in bolan.
Misel, ki pove vse.
Človek noče biti zdrav in bogat zaradi bogastva samega, ampak zato, da bi bil lep.
Ali pa je v naravi kaj manj želje po privlačnosti in lepoti.
Lepe hočejo biti cvetice, ribe v morju, petelin na gnoju, drevesa v gorah.
Vse z enim samim namenom.
Živeti in nadaljevati življenje.
Zato so lepe tudi gore, reke in morja, oblak na obzorju, vetra poljub.
In Sonce.
In Zemlja.
In ko je bogato Sonca in Zemlje, je zdravo in lepo.
Življenje.

#138 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 21. maj 2004, 12:10

Lepe hočejo biti cvetice


Cvetlice nocejo biti lepe, ampak so lepe, ker so tisto kar so. Vijolica se ne trudi biti tulipan.. ker bi ji bil tulipan bolj vsec.. zato lahko vscveti.
Clovek pa se vcasih trudi biti nekdo drug.. trudi se slediti nekomu.. namesto sebi.. in to potem postane cudno.. Ne more vscveteti..
Ce sledis nekemu idolu.. (Buda, Juzus, Mahivar, Sosan.. ) ne bos nikoli tisto kar si. Vzrok, da sledis drugemu, je vedno pohlep.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#139 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 21. maj 2004, 12:21

tjazy je punčka... se mi zdi... v fotkah-nude je brez atributov... x:Dx


Je to klic po atributih? x:Dx x:Dx x:Dx
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#140 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 21. maj 2004, 12:25

ne.

#141 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 21. maj 2004, 12:32

Uff :switz: Cool x:Dx
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#142 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. maj 2004, 15:19



Lepe hočejo biti cvetice


Cvetlice nocejo biti lepe, ampak so lepe, ker so tisto kar so. Vijolica se ne trudi biti tulipan.. ker bi ji bil tulipan bolj vsec.. zato lahko vscveti.
Clovek pa se vcasih trudi biti nekdo drug.. trudi se slediti nekomu.. namesto sebi.. in to potem postane cudno.. Ne more vscveteti..
Ce sledis nekemu idolu.. (Buda, Juzus, Mahivar, Sosan.. ) ne bos nikoli tisto kar si. Vzrok, da sledis drugemu, je vedno pohlep.

Tjazy, že tvoj psevdonim in javljanje na forum dokazujeta ravno to, želel bi lepše povedati neke stvari od drugih. Torej tudi ti hlepiš izkazati svojo lepoto kot tulipan ali petelin x;)x

#143 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 21. maj 2004, 21:44

Cvetlice nocejo biti lepe, ampak so lepe, ker so tisto kar so. Vijolica se ne trudi biti tulipan.. ker bi ji bil tulipan bolj vsec.. zato lahko vscveti.
Clovek pa se vcasih trudi biti nekdo drug.. trudi se slediti nekomu.. namesto sebi.. in to potem postane cudno.. Ne more vscveteti..
Ce sledis nekemu idolu.. (Buda, Juzus, Mahivar, Sosan.. ) ne bos nikoli tisto kar si. Vzrok, da sledis drugemu, je vedno pohlep.

:palec: :palec: :palec:
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#144 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. maj 2004, 19:56

Ce sledis nekemu idolu.. (Buda, Juzus, Mahivar, Sosan.. ) ne bos nikoli tisto kar si. Vzrok, da sledis drugemu, je vedno pohlep.

Brez veze. Kakšen pohlep? Maš kup ljudi, ki mislijo, da vedo, kaj ni prav, ne vedo pa, kaj je prav. Traparija, kot že ene par stvari, ki si jih napisal! :xx!:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#145 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 22. maj 2004, 20:08

Pohlep? :o|o: ... tole, kar tukaj pišeš, zelo spominja na Osha... pišeš njegove besede iz pohlepa, Tjazy x?x ... ali morda zato, ker to preprosto resonira s tabo... x?x ...

#146 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. maj 2004, 21:08

Pohlep?  :o|o: ... tole, kar tukaj pišeš, zelo spominja na Osha... pišeš njegove besede iz pohlepa, Tjazy x?x ... ali morda zato, ker to preprosto resonira s tabo...  x?x ...

Mateja, z mano pa po mojem resonira tvoje razmišljanje - ne le tule, ampak nasploh (v skladu s sferami, do katerih sem preko foruma lahko segel). Ful mi je fajn, kadar na forumu v temah, ki me zanimajo, naletim nate in ni se še zgodilo, da bi se mi zdel kak tvoj post "mimo". Komplimenti x:Xx x:Xx x:Xx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#147 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 22. maj 2004, 21:11

Me veseli, Nosko. Tudi jaz tvoje poste tako doživljam x:Xx :vio:

#148 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 23. maj 2004, 00:43

Vse je narejeno z nekim namenom. In to je Božje.
Ja sam ka mali pao s lipe

#149 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 23. maj 2004, 07:11

LEPOTA

Lepše je biti zdrav in bogat kot reven in bolan.
Misel, ki pove vse.
Človek noče biti zdrav in bogat zaradi bogastva samega, ampak zato, da bi bil lep.
Ali pa je v naravi kaj manj želje po privlačnosti in lepoti.
Lepe hočejo biti cvetice, ribe v morju, petelin na gnoju, drevesa v gorah.
Vse z enim samim namenom.
Živeti in nadaljevati življenje.
Zato so lepe tudi gore, reke in morja, oblak na obzorju, vetra poljub.
In Sonce.
In Zemlja.
In ko je bogato Sonca in Zemlje, je zdravo in lepo.
Življenje.

:8): Zelo lepo.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0