Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Cepljenje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
1555 komentarjev na to temo

#76 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. april 2006, 21:04

se stirnjma s teboj.
moram pa dodati, da na svetu verjetno se vedno prevladuje alternativa, dosti pred medicino!
drugo, tukaj v nasem prostoru je alternativa veckrat protiutez uradni medicini. vsaj poskusa biti. kar je prav, saj obe strani spodbujata drugo!
tretje: ce ne bi bilo farmacevtskih lobijev, bi bil pomoje planet dosti bolj zdrav! prav oni so pomoje krivi, da je na svetu toliko bolezni!
ker ce bi se lobiji v zgodovini usmerili v bolj zdravo prehrano in nacin zivljenja, namesto v proizvodnjo recimo natibiotikov, na katere so z leti postali imuni mnogi virusi, bi se zivljenjska kvaliteta sigurni dvignila, saj bi uzivali bolsjo prehrani, hkrati pa bi tudi narava bila bolj ohranjena.
moje mnenje. - vse ima dobre strani in vse ima slabe -

Freia :palec: :palec:

Kar se pa zaslužkov tiče, pa povem da Marsikdo služi in ne samo določeni v zdravstvu.
Meni gredo predvsem v nos (pre)prodajalci dodatkov, čudežnih preparatov, ki zagotovo pomagajo in pozdravijo bolezen v 99%.
Sam potem sem bil pa ravno jas vedno v tistem 1%, pri katerem ni bilo učinka in to kar nekajkrat zaporedoma.
Pa vsi imajo najboljše stvari in zelo ugodno,... potem pa stane recimo 60 kapsul, ki vsebujejo po 1 g česna v prahu 2000 SIT, se ga pa da dobiti za 500 SIT po kg z vsemi dajatvami, kar je več kot 30x ceneje. Ampak to je pa že druga zgodba in drug forum...

Ne Freia, vsi ne gledamo na svet povsem črno-belo. Sam poskušam vedno gledati na zadeve z različnih zornih kotov, tako s tistih, ki jih ponuja klasična medicina, kot tistih, ki jih zasledim na teh simpatičnih straneh.



#77 Nicky

Nicky
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 473

Objavljeno: 3. april 2006, 22:36

Free :palec: :palec: se strinjam

Lahko bi ....lahko bi marsikaj... :o|o:
Če bi, potem bi....sami predpogoji. :sori: :C:
"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

#78 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 4. april 2006, 09:18

Na splošno sem proti temu razširjenemu paranoičnemu cepljenju proti večkrat namišljenim boleznim. Konkretno pa je odvisno od vsakega primera posebej.

Ljubi zdravniki: bi nas radi resnično pozdravili?
Ljubi ljudje: bi se radi res pozdravili?

xrolleyesx
Possible—but highly unlikely.

#79 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. april 2006, 10:47

Dobra debata. :palec:

jaz sem svoje mnenje ze povedala daljnega.. hm, 04?
sam dodam, da zato nisem hotla cepit tamalga, ker sva se nekoc morala cepit v bolnici in bit zato nekaj dni tam - ker je bil alergik in bi ble lohk komplikacije.
s tezkim srcem pristala, kot lia. tezko z neznanjem ali pomanjkljivim presojas in prevzames odgovornost. plus zarad drugih.

In zato - ja.
zase, osebno - NE. xyesx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#80 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 2. avgust 2006, 20:16

:palec: sej določene bolezni morš prebolet, da veš kok fajn je če si zdrav x8Dx

:palec: :palec:
To je to!
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#81 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 2. avgust 2006, 22:38

Ja, mnoge bolezni preteklosti so izginile.
In mnoge bolezni, ki jih v preteklosti ni bilo se pojavljajo danes.

Prav šokiralo me je spoznanje, da je v Sloveniji torej cepljenje še vedno obvezno. A so vse tiste drževe, kjer cepljenja proti otroškim boleznim niso obvezna majn zdravstveno osveščene kot je Slovenija?

Leta 1987 je bila rojena moja prva hčerka. V Sloveniji. Doma, ker ni bilo zdravnika, ki bi se bil pripravljen sploh pogovarjati o mojih željah in željah otrokove matere, ki sva jih razvila po študiju knjig o porodu F. Leboyerja. Tako ni ostalo drugega kot biti sam "babica". Ta pravo babico smo dali poklicati šele, ko je bila punčka lepo rojena in povita, da je lahko pomagala pri "porodu" posteljice. In tako tudi ni bila hčerka avtomatično cepljena.
Seveda je vse skupaj povzročilo strašen škandal.
Zdravniki so zahtevali, da jo pripeljeva na cepljenje. Midva tega nisva hotela. Moral sem se nekajkrat hodit zagovarjat pred nekakšne inšpektorje. Še danes se dobro spomnim kakšna moreča atmosfera je bila tam. Grozili so mi celo z zaporom. Vendarle ni prišlo do nikakršne kazni do leta 1989 ko smo se izselili.
Danes imam skupaj pet otrok. Nobeden ni bil cepljen proti otroškim boleznim. To so brez problemov akceptirali v Švici in v Nemčiji.

Je drugačna praksa v Sloveniji res posledica večje razgledanosti in osveščenosti Slovencev kot je le to najti recimo pri Švicarjih? Misli kdo da je tako? Ali pa je obvezno cepljenje bolj posledica socialistične miselnost iz preteklosti?


Predvsem ne moremo priti do odgovora o smislu cepljenja ne da bi se vprašali o smislu bolezni in posebaj o smislu otroških bolezni.

Jaz sem mnenja, da je bolezen najprej opozorilo, da je nekaj narobe, poziv k temu, da moramo nekaj spremeniti in potem tudi možnost za človeka, da doseže ponovno ravnovesje s samim seboj na nekem višjem nivoju.

Prav posebaj je otroška bolezen pot in način, ki lahko otrokovemu duševno duhovnemu bistvu, njegovi individualnosti pomaga, da lahko doseže novo ravnotežje in boljše zdravje v svojem organizmu, kot je to bilo pred nastankom te bolezni.
Otroška bolezen je pogosto radikalen izziv otroški individualnosti, da se aktivno vključi, da poseže, da deluje tako, da se vzpostavi ravnotežje v telesnih procesih tam kjer je le to bilo porušeno. In zanimivo je, da lahko gresta brat in sestra skupaj v isti vrtec v katerem ima nek tretji otrok neko otroško bolezen. Sin jo prinese domov, hčerka pa ne. Vedno znova sem lahko opazil pri otroku, ki je prebolel neko otroško bolezen, da je hkrati s tem prebolevanjem naredil (vsak nekako drugače) en čisto jasen korak v razvoju. Po tej bolezni je bil drugačen, v nekem smislu bolj zrel. Seveda je odločilnega pomena, da se starši ukvarjajo s tem, da poznajo bistvo točno določene bolezni in otroka tudi temu primerno med boleznijo negujejo.
In kaj se zgodi, če otroka cepimo proti otroškim boleznim? Neuravnoteženosti, neusklajenosti v delovanju in razvoju notranjih organov se pojavijo prav tako. Seveda tega mi ne moremo zaznati. Toda nastane neka potreba v telesu, predvsem v finih procesih znotraj organizma. nastane potreba po tem, da otrokova individualnost na duševno duhovni ravni poseže in v te procese. In način kako telo pokliče svoje višje bistvo, da naj bo aktivni tukaj in zdaj v tem telesu je otroška bolezen. Ta klic, ta poziv,to je otroška bolezen.

Prav neverjetno je kako dramatično se take bolezni včasih razvijejo. V enem dnevu se razposajeni, razigrani otroček spremeni v ubogo siroto, ki leži v postelji z visoko vročino, ki skoraj ne more jesti in je potrebna miru tišine in ljubeče bližine svojih staršev, predvsem svoje mamice.

In otrok, ki smo ga cepili ne dobi te bolezni. Fina nihanja, izguba ravnotežje v funkcijah notranjih organiv, žlez. Te so tukaj. Toda "zdravnika". Tistega edinega zdravnika, ki je v vsakem primeru kompetenten in sposaben napraviti red v svojem telesu ni (v antropozofiji se reče temu zdravniku "jaz" v drugih miselnih sistemih drugače- jaz bi jo imenoval univerzalno zdravilna moč, ki je v vsakem živem človeku tista moč, ki je opisana v evangelijih kot Kristus, ki tudi lahko vsakogar pozdravi, če je le ta pripravljen da to zdravljenje tudi sprejme.)
To, da zdravnika ni, s tem mislim, da ta moč otroške individualnosti v času, ko se pojavijo ta neravnovesja (najpogosteje v prvih sedmih letih človekovega življenja) sama po sebi še ni dovolj aktivna v svojem lastnem telesu. Prav to je tudi globlji smisel otroških bolezni. Otroške bolezni so klic, poziv svojemu notranjemu zdravniku naj ta pravočasno in odločno prevzame svojo funkcijo.
In da se to v procesu prestajanja otroške bolezni dejansko tudi zgodi, nam kaže nadvse očitna višja razvojna stopnja na kateri se otrok nahaja potem ko je to bolezen prebolel.

Ja in še enkrat- kaj se zgodi če otroka cepimo tako da neke določene ali celo nobene otroške bolezni ne more več dobiti. Ja res lahko pride do stranskih učinkov, ki jih potem vidimo. Toda najbolj nevaren stranski učinek cepljenj je ta, da ta fina neravnovesja v organizmu do katerih vsekakor prihaja... Saj brez rušenja ravnovesja ni nobenega razvoja! ...da ta fina neravnovesja z daljnosežnimi posledicami ne morejo več takoj priklicati v organizem tistega zdravnika, ki edini vsakogar posebaj daljnosežno in dejansko edini zmore ozdraviti.
Mi odrasli mislimo, da je otrok zdrav in se veselimo:
"Prav mu je temu butastemu sosedu zakaj pa ni cepil otroka zdaj pa mora biti cel teden doma...
Poglej ga našega junaka kako lepo je zdrav..."
Morda mislimo mi odrasli včasih tako.

Procesi fini in nevidni v otrokovem telesu pa gredo nevidno in nezaznano svojo pot.

In nekoč, morda čez 10 ali 30 let se procesi neravnovesja, ki niso pravočasno bili korigirani, strnejo v neko bolezen. Neko čisto drugo. Nekoč otrok je zdaj odrasel. In kot odrasel je zdaj sam soočen z zahtevo, če želiš zdrav naprej moraš nekaj spremeniti. V svojem življenju, svojem razmišljanju, svojem odnosu do drugih, do sebe samega, do zemlje, ki ti daje dom!
In tudi zdaj ni vsak dovolj daleč, da bi dojel ta klic...
Eden teče k zdravniku, jemlje take ali drugačne tablete in tabletke in lahko se zgodi, da potem tudi "ozdravi". Torej lahko se zgodi, da kjer je bolelo in peklo ne boli in ne peče več. In tak spet "zdrav" človek lahko dela in deluje naprej. Normalno.
Toda to pomeni, da ta človek tudi v drugem primeru ni dojel klica, svarila in prošnje svojega telesa.
Ali pa ni slišal vprašanja, ki mu je reklo: "Si pripravljen? Verjameš v moč, ki je v tebi samemu. Si se pripravljen spremeniti, da te bo ta moč lahko vodila kot nek globok notranji glas?"
In ker človek tudi v drugem primeru ni slišal sporočila, ki mu je bilo namenjeno, se bolezenski procesi v njegovem telesu razvijajo naprej, dokler se ne strnejo v še težjo bolezen.

In to gre tako dolgo, dokler človek ni toliko dozorel, da je pripravljen aktivno iskati trenutke miru, tišine, uravnovešenosti, v katerih lahko sliši svoj notranji glas svojega lastnega, pravega zdravnika, ki ga edini lahko pozdravi in, ki ga vsak od nas ima v sebi samem.
In človek, ki je v tretjem, petem ali desetem primeru prišel tako daleč, da sliši ta glas mora "samo še" urediti, bolje rečeno urejati, svoje življenje tako da bo v skladu z glasom, ki ga zdaj lahko sliši.
In tebi, ki to bereš- hvala za potrpljenje, ker si se prebil do sem.
xhypnox

Otrok ni sposoben, da sam prevzame to odgovornost, ki je tukaj na koncu opisana. Saj to ne uspe, oziroma še ni uspelo marsikateremu odraslemu.
Torej je otrok odvisen od odločitev svojih staršev. In če ti vedo, kar je opisano tukaj in se navsezazdnje da prebrati tudi v knjigah, ki so jih napisali zdravniki. Kajti so na svetu tudi zdravniki, ki vedo kar sem tukaj opisal.
Če se starši torej vsega tega zavedajo iz taga izhaja, da naj bi si prizadevali za odpravo obveznega cepljenja proti otroškim boleznim po eni strani.
Po drugi strani pa to pomeni tudi, da je takšnim staršem hkrati povsem tuje eksperimentiranje nekaterih staršev, ki namenoma (tudi preko interneta) iščejo otroke, ki ravno preživljajo kakšno otroško bolezen, da bi svojega lastnega otroka tudi pripeljali tja kjer je bolan otrok v upanju, da se bo še njihov otrok nalezel te dotične bolezni. Ja tudi to se dogaja in je popolna neumnost in sodi samo o tem, da takšni starši niso razumeli ničesar. Otroško bolezen, si otrok, ki ni bil cepljen prinese domov takrat in samo takrat, ko in, če le to točno določeno bolezen rabi v smislu tega kar sem tukaj opisal.

Lepo, lepo vas pozdravljam v upanju, da bo tudi v Sloveniji obvezno cepljenje kmalu ukinjeno.
In v upanju, da bo vedno več ljudi, ki se bodo zmogli truditi slišati svoj lastni glas in mu bodo potem pripravljeni tudi slediti.
Lep večer, lep dan vsakomur posebaj.
P.S.In seveda lahko kot starši četudi so bili naši otroci zaradi tega ali drugega cepljeni s svojim delovanjem tem otrokom čisto načtrno pomagajo, da dosežejo otroci potrebno ravnovesje po drugi poti. Oziroma, da se posledice tega posega omilijo.O tem kako, bom pisal drugič, saj bo zadeva sicer predolga.
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#82 angeliina

angeliina
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 3. avgust 2006, 20:05

lep večer vsem
Sem nova na tem forumu in tudi mamica eno leto starega fantka.Naš je bil ceplejen samo enkrat pri treh mesecih ...posledica ceplenja.....BRONHIALNA ASTMA!!!!!!!!!!NIKOL VEČ GA NE DAM CEPIT!!! vem da se podajam v težek boj z birokracijo,državo....ampak za mojga otroka in njegovo zdravje ni nikol nič preteško....najbolj smešno pa je to,kako se mnenja zdravnikov razlikujejo....pediatrinja trdi,da je bron.astma dedna,pljučni zdravnik pa da ne....spet tretji zdravnik pa govori,da je astma lahko ena izmed mnogih nevarnih posledic ceplenja!!!!!!!!!!! odločam se po svoji vesti in po svojem prepričanju za dobro otroka,kot vsi starši.....upam pa najbolj,da se bo hitro kaj v zakonu spremenilo,ker bomo tud mi imeli enkrat vnuke.....in ti svoje otroke....naj že ukinejo to vbrizgavanje NEVARNIH snovi v telesca naših največjih zakladkov
sem se kar malo razpisala,upam da vam nisem preveč zatežila
lp angeliina

#83 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 3. avgust 2006, 22:12

Angelina, pozdravljena!
Preberi si na drugi strani tega foruma vsekakor tudi Nickyjev prispevek. Mislim, da je od 2. Aprila. Tam je Nicky objavil tudi dva linka, ki jim je vsekakor treba slediti.
Lep pozdrav.

To temo je popravil/a romanoddaleč: 3. avgust 2006, 22:16

Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#84 angeliina

angeliina
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. avgust 2006, 05:34

ROMANODDALEČ!
hvala za informacijo,ampak o svoodu vem že precej,samo včlanit se še moram...na mamini čvekalnici je veliko mamic,ki nasprotujejo ceplenju in vse nas je vsaj malo strah...včeraj sem se tam pogovarjala tud z eno,katere otrok je imel zelo podobne reakcije,kot moj....naj povem še to,da se je mojemu malemu kmalu po ceplenju na desnem ličku pojavil lišaj,pa mu nisem polagala kaj dosti pažnje...odstranit es ga pa ni dalo...po 4 mesecih je pa sam izginil....včeraj pa je ta mamica navedla isto težavo...MISLIM DA JE PRIŠO ČAS,KO MORAMO STARŠI STOPIT V BOJ ZA ZDRAVJE NAŠIH OTROK
LP

#85 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 4. avgust 2006, 09:41

točno tako je kot ti praviš. Tudi sam mislim tako in zelo rad pomagam pri tem četudi me več oziroma še ni v Sloveniji.
Mi lahlo poveš kje je mamin forum. In tudi težave, ki jih umenjaš- morda imam kako idejo kao pomagati. Ti pa lahko druge mamice iz maminega foruma opozoriš na to debato tukaj. Verjetno bo ena ali druga našla tudi kaj koristnega v mojem daljšem članku tu zgoraj.
Lep dan ti, vam želim.
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#86 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 4. avgust 2006, 09:46

lep večer vsem
Sem nova na tem forumu in tudi mamica eno leto starega fantka.Naš je bil ceplejen samo enkrat pri treh mesecih ...posledica ceplenja.....BRONHIALNA ASTMA!!!!!!!!!!NIKOL VEČ GA NE DAM CEPIT!!! vem da se podajam v težek boj z birokracijo,državo....ampak za mojga otroka in njegovo zdravje ni nikol nič preteško....najbolj smešno pa je to,kako se mnenja zdravnikov razlikujejo....pediatrinja trdi,da je bron.astma dedna,pljučni zdravnik pa da ne....spet tretji zdravnik pa govori,da je astma lahko ena izmed mnogih nevarnih posledic ceplenja!!!!!!!!!!! odločam se po svoji vesti in po svojem prepričanju za dobro otroka,kot vsi starši.....upam pa najbolj,da se bo hitro kaj v zakonu spremenilo,ker bomo tud mi imeli enkrat vnuke.....in ti svoje otroke....naj že ukinejo to vbrizgavanje NEVARNIH snovi v telesca naših največjih zakladkov
sem se kar malo razpisala,upam da vam nisem preveč zatežila
lp angeliina

Seveda, zavaruj otroke pred strupi, kolikor se le da. Moj prijatelj ima tri otroke. Niti eden ni bil niti enkrat cepljen, mimogrede niti mesa ne jedo celo življenje, in vsi trije so zdravi, da bolj zdravi ne morejo biti. x:)x
Possible—but highly unlikely.

#87 angeliina

angeliina
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. avgust 2006, 10:59

romanoddaleč biLA bi zelo vesela če bi se pridružo naši temi na mamini čvekalnici pod temo starši ki niso cepili otroka... vnela se je tam prav vroča debata...najbolj ironično pa je to da starši
ki so zagovorniki ceplenja spuščajo take pripombe NE BOM DOVOLIL DA SE MOJI DRUŽIJO Z NECEPLJENIMI KER SE LAHKO ČESA NALEJZEJO!!!! haloooooooo zakaj pa jih pol sploh cepite???? te pričakujem na mamini čvekalnici
lp angeliina

#88 angeliina

angeliina
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. avgust 2006, 11:28

hej
vidim da ste tukaj veliko manj kritični kot na drugih forumih...naj povem da somo posledico ceplenja se pravi astmo odpravili z kozjim mlekom in toplim oljem,ter praženo čebulo...to mi je priporošala ena romkinja...od takrat(trkam) moj malček več ni bil bolan in hvala bogu za to!!!! od takrat več tudi nisem bila z malim pri zdravniku...se pravi 9 mesecev nekje...hvala bogu res da je zdrav...od sestre tamali je cepljen po programu...je vseskozi bolan in ima alergije,ki so se kar naenkrat pojavile....lepo je vedeti da nisi paranoik in da so drugi istega ali podobnega mnenja
hvala vam

#89 angeliina

angeliina
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. avgust 2006, 11:34

http://www.mama.si/forum/index.php to je naslov mamine čvekalnice...bila bi zelo vesela če bi se mi tam pridružil še kdo,ker nekateri pač nočejo prevzet odgovornosti za svoje otroke in jih zato cepijo,da lahko ob primeru težav krivijo druge

#90 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 4. avgust 2006, 11:48

Ja angelina, prav lepa havala za naslov. Takoj ko bom mogel, bom pogledal tja. Samo, mogoče bo to šele zvečer. Zdaj moram najprej kot dobri mož še hitro skuhat kosilo itd.. Torej čim bom utegni, se pojavim tam. Si ti tudi tam angelina? Oziroma pardon! Ste vi tudi tam angelina?

mystica!
Kaj pa če obstaja sredstvo, s katerim lahko skoraj gotovo odpraviš svojo alergijo?
Nasvidenje kot že rečeno, pozneje...
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#91 angeliina

angeliina
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. avgust 2006, 11:59

tudi tam sem angeliina...ne bo me teško najti
mystica(upam da sem prav napisala) pridi tudi ti na naš forum....ni samo za mame x:Dx
lep pozdrav vsem

#92 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 4. avgust 2006, 12:02

Svojih otrok gotovo ne bom dal cepiti.
Possible—but highly unlikely.

#93 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 4. avgust 2006, 13:46

:palec:

Svojih otrok gotovo ne bom dal cepiti.


Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#94 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 4. avgust 2006, 14:28

Če morda misliš Alveo, ali nekaj podobnega ... ne vem. Utrujena sem od iskanja nečesa. Toliko vsega sem že poskusila, da se mi vse skupaj zdi ena velika tržna prevara. Nezaupljiva sem postala.

mystica, si si prebrala moj prispevek tukaj? Mislim to o smislu bolezni.
Jaz sem prepričan, da je vedno, iz vsake bolezni neka pot. Vprašanje je v konkretnem primeru predvsem to ali si ti sama pripravljena spremeniti v tvojem življenju to kar bi bilo treba spremeniti? To je odločilnega pomene. Želiš sama res postati zdrava in narediti za to kar je treba?
In Alveo... No ja.
Alveo tudi ni nobena čarovnija.
Zagotovo pa je pomoč, ki ti je potem lahko zelo zelo dobrodošla. Seveda- pred tem je potrebna volja tebe same, da res želiš ozdraveti.
Samo vidim, da moram pazoti, da ostanem pri temi. Tukaj se gre za cepljenje in ne za Alveo.
No ja- toda v tvojem konkretnem primeru gre za to da je prišlo do alergije, ki je posledica cepljenja. Torej sva upam še vendarle pri temi, če ti na kratko odgovorim na tvoje vprašanje.
Torej jaz mislim, da je pravi škandal koliko alergij je. Vedno veš ljudi je ki so alergični. Zagotovo so cepljenja eden od vzrokov.
Toda če bo šlo tako naprej bo kmalu vsak od nas alergičen vsaj na nekaj.
In potem nam pravijo- prvi korak k zdravljenju je, da se izogibamo stvarem na katere smo alergični. Torej bi se morali izogibati travi, drevesom itd. itd...
Ja. Kam pa naj gremo?
Morebiti na nek drugi planet, kjer ni trave, kjer ni rož in ni dreves.
Jaz se s tem torej nikakor ne morem sprijazniti, da bi mirno gledal kako zemljo vedno bolj uničujejo. Saj to vendar pomeni, da smo v procesu katerega končna posledica je lahko, da ljudje na zemlji ne morejo več živeti, saj bodo postali nanjo alergični! Vsak na nekaj.

Zato je po moje prvi korak k zdravljenju razstrupljanje človekovega organizma. Moramo poskrbeti zato, da bodo vsi nakopičeni strupi- kot so mnoga "zdravila", sintetični "vitamini", umetna sladila, ostanki cepiv itd..-našli pot po kateri lahko zapustijo nas organizem. Moramo se torej očistiti. In to moramo potem početi vedno znova, dokler smo v svojem življenju pač vsakodnevno izpostavljeni škodljivim snovem, žarčenj ipd..
Drugi korak zame je poskrbeti za to, da organizem dobi vsa potrebna hranila, minerale in vitamine v taki obliki, da jih telo tudi dejansko lahko absorbira.
In krona vsega skupaj je, da se mora imunski sistem direktno ojačati tako, da bomo lahko živeli dobro kvalitetno življenje na zemlji taka kot pač zdaj je. In potem bomo lahko novo energijo, ki se bo začela sproščati kot posledica tega procesa, usmerili v prizadevanja za to, da lahko zdravilno delujemo na zemljo na kateri stojimo tako da bodo lahko živeli tukaj tudi naši otroci in njihovi otroci...
In eden pomembnih korakov na tej poti je prizadevabje za odpravo obveznega cepljenja proti otroškim boleznim.
Torej mystica-
tako naravno kot si me ti vprašala ti tudi jaz povem:
Dejansko mislim, da ti Alveo lahko bistveno pomaga na tej poti v kolikor bi se za njo odločila.
Če je kaj tržna prevara in sramota celih desetletij potem je to obvezno cepljenje!
Alveo pa...
No ja. Jaz sem dobil kot otrok v četrtem razredu osnovne šole seneni nahod. Grozno je bilo. Solze so mi tekle v potokih, ure dolgo sem kihal in ničesar več mogel slišati ali videti...
Se morda pozna malo tudi na moji slovnici kaj?
No ja to s senenim nahodom je tako šlo leto za letom. Od aprila do augusta.
Pred tremi leti sem odkril pripravek iz medu, ki je dejansko lahko ublažil simptome.
Lani jeseni sem začel piti Alveo. Niti ne zaradi senenega nahoda- preprosto zato, ker sem hotel preizkusiti.
Vseh mogočih pozitivnih učinkov, ki sem jih od takrat pri meni zaznal tukaj ne morem opisati.
Toda kar se tiče senenega nahoda:
Živimo na deželi. Vse naokoli so žitna polja na kar sem vedno bil še posebaj občutljiv.
Letos: nekajkrat me je zaščemelo v očeh, tako kot to poznam, ko se napad začne pripravljati... Toda to je že tudi bilo vse. Torej nobenih večjih problemov. In tega tukaj ti ne pišem zato, ker bi rad zaslužil 5€ pri steklenici Alvea, ki bi ga ti potem morda kupila. Saj to se nikakor ne more splačati.
Vendar če boš poskusila in tvojo alergijo s tem morda dejansko premagala. Pa ni ga plačila, ki bi bilo večje kot je veselje skupaj s tabo, ker ti je le uspelo!
Ja, tako gledam jaz na to.
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#95 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 4. avgust 2006, 18:28

[quote name='Mystica' date='4. Aug 2006 2006b 16:31' post='671513']
V literaturi sem zasledila, da dobi tudi do 20 % žensk po cepljenju revatoidni artritis. In to mi je dalo misliti, da sem šla raziskovati dalje. Za prvo cepljenje pa itak ni nobene dileme, da mi je škodilo. Vnetja možganov ne dobiš kar tako. Vendar se o tem v tistih časih (1979) ni govorilo. Bog ne daj, da bi omenil, da je morda bilo pa prav cepljenje tisto, ki je povzročilo škodo.

to do sem je citat od Mystice
_________________________________________

Je že dobro mystica. Jaz tvojega pisanja nikakor niser razumel kot cinično. Sem prebral že nakaj tvojih prispevkov in moram reči, da mi je tvoj način razmišljanja blizu.

Toda zanima me kaj je revatoidni artitis. Lahko opišeš kaj to je in kako se kakšni so simptomi?

Zelo sem vesel tudi tvoje zadržanosti ob obljubah, ki jih nekateri dajejo. Meni je čisto jasno, da je največ kar lahko pričakujemo ravno to, da se v nas začne sproščati nova energija. Da imamo naenkrat na razpolago novo, dobro energijo. In potem moramo seveda videti in razmisliti kaj želimo in kaj lahko spremenimo v svojemu lastnemu življenju in kako lahko začnemo pomagati drugim. In kar se mene tiče se mi zdi, da sem se nekako začel ukvarjati s temi vprašanji.
Ja...
Lepo je v tem forumu.

To temo je popravil/a romanoddaleč: 4. avgust 2006, 18:29

Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#96 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 4. avgust 2006, 21:51

angelina ne morem pomagati bil sem tam na tistem maminem forumu, pa ne morem najti foruma kjer govorijo o cepljenju. Kako se imenuje toöno ta forum?
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#97 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 4. avgust 2006, 22:23

*************
Daleč najbolj pogost stranski pojav, ki so ga ugotovili po cepivu proti rdečkam, je bil artritis, saj se pojavi pri odraslih ženskah pri kar 12-20% cepljenih, pri otrocih pa pri 3% cepljenih. Nekateri tako povzročeni artritisi trajajo mesece in leta, predvsem pri odraslih.
povzeto po:CEPLJENJE
Pa tega je tudi dosti v tujih virih ...


Že samo to je dovolj škandalozno. To pomeni, da vsaka 5. ženska, ki so jo cepili zboli potem za tem hudičem!
Problem je tudi ko se zdravniki sigurno ščitijo medseboj, pa ne moreš nikogar niti tožiti. Si kdaj zahtevala kakšno odškodnino?
saj je morda povsem iluzorično in hkrati bi bilo pa vendarle tudi tako normalno.
Mystica, hočeš kaj napisati kakšne so potem tvoje težave konkretno.
In kako si prebolela vnetje možgan?
Imaš kakšne posledice?
nA KAJ MISLIŠ KO SI ŽELIŠ OZDRAVITVE? Katere težave so za katere si želiš, da bi se jih znebila?
Informacije, ki si jih napisala tukaj bom pregledal in se tudi pozanimal, če in kako se ti lahko kaj konkretnega svetuje.
Lepo te pozdravljam.
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#98 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 4. avgust 2006, 23:15

Hvala za link mysrica. Jutri bom spet tukaj. Morda se ti da odgovoriti še na moja druga vprašanja?
Ja... in lahko noč ti želim, pa da bi ti obkladki pomagali x:)x
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#99 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 5. avgust 2006, 12:48

Ne, zdaj si na vsa vprašanja odgovorila. Pa vendar še štiri vprašanji:
1. si zadovoljna tudi s svojim delom? Popolnoma zadovoljna?
2. imaš otroke?
3. koliko si stara (povej pač približno, če se ti zdi vprašanje preintimno...
4. Kaj si do zdaj storila zato, da bi se iznebila vnetja sklepov in kakšni so bili rezultati? Res si nekaj že omenila, samo bilo bi dobro imeti nek celovit odgovor. Sem bi potem tudi spadalo vprašanje o tem kakšne obkladke si delaš in s kakšnim občutkom.
Ja vidim- stvar lahko z mojimi vprašanji postane precej osebna. Če ti je to ljubše lahko nadaljujeva pogovor preko email? Imam pa že nekaj idej.


_____________________________

Včeraj zvečer sem bil tudi na tistem mama forumu. Našel sem sicer nekaj zelo dobrih prispevkov, naprimer eno navodilo, čisto s pravnega stališča- za starše, ki se želijo izogniti ceplenju. Mislim, da bom ob priliki tisti prispevek skopiral sem noter, ker je res zelo praktičen.
Drugače se mi zdi nivo nekaterih diskusij tam zelo daleč pod nivojem tega kar se piše na Luninen forumu. Neverjetno indoktrinirani so nekateri ljudje tam. Kot da bi trikrat na dan jedli izključno uradno propagando...
Zainteresiran sem za sodelovanje, če bo kdo sprožal kakšne akcije za odpravo obveznosti cepljenja.
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#100 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 5. avgust 2006, 13:00

Tukaj tudi še nekaj pravnih napotkov
povzeto po mamini klepetalnici od dominike:

"Objavljeno: 21:58; Petek, 04. Avg, Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

za mamice , ki ne odobravate obveznega cepljenja!

našla sem en super forum! če imate čas si ga preberite. Najde se veliko pametnega!!!!!!!

lep pozdrav

NASVETI ZA STARŠE OB OBVEZNEM CEPLJENJU OTROK

1. Ukrepi pred uvedbo upravnega postopka
a) Pogovor z otrokovim osebnim zdravnikom. Najlepša možnost bi bila, v kolikor otrokov osebni zdravnik ni slepi zagovornik cepljenja in bi opustitev cepljenja spregledal. Zdravnik s tem tvega, vendar v praksi kljub temu prihaja do takšnih primerov.

B) Menjava osebnega zdravnika. Že pred "sezono cepljenja" je dobro poznati zdravnikov odnos do obveznega cepljenja. V kolikor je slepi zagovornik, ga poskušajte zamenjati.

c) Poskrbite, da se v otrokovo kartoteko zabeleži vsaka zdravstvena težava. Pogosto je pomanjkljivost vpisov v kartoteko vzrok temu, da otroke z oslabljenim imunskim sistemom obravnavajo enako kot vse ostale, kar lahko povzroči dodatne težave.

d) V času prehladov in drugih začasnih bolezenskih stanj lahko cepljenje samo odlagate, kar tudi ni slabo.

e) Zahtevajte izročitev slovenskih in originalnih navodil za vsako posamezno cepivo, s katerim želijo cepiti vašega otroka. Dobro je vedeti, da so že originalna navodila na nekaterih mestih dvoumna in da so pisana za tržišča s prostovoljnim cepljenjem. Slovenska navodila prevede trgovec sam in se pogosto pomembno razlikujejo od originalnih. Posebej pozorno si oglejte poglavje o sestavinah in poglavje o kontraindikacijah.

f) Zahtevajte čim daljši čas, da navodila preučite. Bodite pozorni na zavajanja proizvajalca v navodilih. Primer je cepivo proti ošpicam, mumpsu in rdečkam - Priorix, proizvajalca GlaxoSmithKline, v slovenski verziji našteva samo šest pomožnih snovi (sestavin), originalna verzija jih našteje dvanajst.

g) Zahtevajte testiranje na alergijo zoper vse sestavine in pomožne snovi, ki naj bi jih pri cepljenju uporabili. Kot kontraindikacije za cepljenje (razlogi za opustitev cepljenja), navodila običajno naštevajo alergije na sestavine cepiva in oslabljen imunski odgovor osebe. Prav tu prihaja do prve sistematične kršitve predpisov s strani zdravstvenega sistema! Da bi zagotovili čim večjo precepljenost in se izognili stroškom testiranja, se cepljenje opravlja brez predhodnih testiranj glede alergij na sestavine cepiva. To se opravi le izjemoma, kadar je pri otroku očitno, da ima težave z odpornostjo.

h) V kolikor ima eden od staršev katerokoli avtoimuno bolezen, si pridobite mnenje strokovnjaka, da obstaja možnost za oslabljen imunski odgovor otroka. Glede tega si mnenja zdravstvenih strokovnjakov niso enotna, zato poiščite takšnega, ki bo glede cepljenja vsaj previden, če že ne naklonjen opustitvi.

2. Po uvedbi upravnega postopka zoper starše, ki otroka niso cepili

V kolikor bi po vseh zgornjih ukrepih Komisija za kontraindikacije izdala mnenje, da ne obstajajo razlogi za opustitev cepljenja, vam bo po spremembah ZNB, Ministrstvo za zdravje izdalo odločbo, da morate otroka cepiti.

Pogosta napaka staršev je, da ne vložijo pravnega sredstva zoper odločbo. Verjetno je razlog v temu, da odločba sama ne pove, kaj se zgodi v kolikor je starši ne izvršijo. V tem primeru namreč sledijo sklepi o izvršbi in denarne kazni, ki se ponavljajo vsakih par mesecev in se glasijo na zneske od 20.000 SIT do 100.000 SIT. Zoper odločbo ne morete več vložiti rednega pravnega sredstva, temveč samo še izredna, ki pa so lahko uspešna samo v izrednih, z zakonom točno določenih primerih. Zoper odločbo je torej potrebno vložiti redno pravno sredstvo, ki je po spremembah ZNB (januar 2006) tožba na Upravno sodišče RS.

Tudi v tožbi ne morete uspešno navajati česarkoli, vsekakor pa dodajte morebitno pomanjkljivo ugotavljanje kontraindikacij (če niso bile popolnoma preverjene - kar je velika možnost) in neskladnost zakona z ustavo in odločbo Ustavnega sodišča U-I-127/01 (v nadaljevanju "Odločba US"). Odločba US je namreč postavila zahtevo, da se v ZNB uredi odškodninsko odgovornost za škodo na zdravju, ki bi nastala kot posledica cepljenja. Zakon je to storil tako, da je v prvih dveh odstavkih 53 a člena določil pravico za odškodnino, v tretjem pa je določil izjemo, v kolikor bi škoda nastala zaradi strokovne nepravilnosti ali kot posledica neustrezne kakovosti cepiva. Ker sta to tudi edina dva razloga, zakaj lahko škoda nastane, je s tem tretji odstavek v nasprotju z prvima dvema, hkrati pa je v nasprotju z Ustavo RS in odločbo US. To pomeni, da objektivne odškodninske odgovornosti države sploh ni, zato ne more biti niti njene pravice po poseganju v ustavne pravice do svobodnega odločanja glede medicinskih posegov v telo stranke.

3. Tipične napake pri izpodbijanju odločbe o cepljenju
- sklicevanje na dejstvo, da cepiva niso varna,
- sklicevanje na Ustavo RS in pravico do svobodnega odločanja,
- sklicevanje na deklaracije in norme o človekovih pravicah,

Kot tipično napako v zvezi s problematiko cepljenja naj omenim tudi precenjevanje ali podcenjevanje zahtevnosti upravnih postopkov. Vsekakor priporočam pogovor s strokovnjakom, saj je razumevanje predhodnega teksta lahko zelo različno. Pričujoči tekst je nastal v času spremembe ZNB, glede katerih še ne obstaja zadostna pravna praksa, zato raje navajajte več pritožbenih razlogov kot premalo.

4. Predpisi, ki jih je potrebno poznati in njihove konkretne določbe (tudi preostali tekst predpisov je koristno poznati):

Zakon o zdravstveni dejavnosti, nadalje ZZD (Ur. l. RS, št. 23/2005)
- v drugem odstavku 47. člena določa: "Za otroke do 15. leta starosti in za osebe pod skrbništvom uveljavljajo pravice iz prejšnjega odstavka njihovi starši oziroma skrbniki."
- v četrti alinei 47. člena določa, da ima vsakdo pravico biti predhodno obveščen o vseh možnih posledicah in učinkih zdravljenja.

Zakon o nalezljivih boleznih, nadalje ZNB (še ni objavljen v Ur. l. RS)
- v 22. a členu določa: "Zdravnik, ki opravlja cepljenje mora s pregledom osebe, ki se cepi in vpogledom v njeno zdravstveno dokumentacijo ugotoviti morebitne razloge za opustitev cepljenja, zaradi katerih bi se zdravstveno stanje osebe lahko trajno poslabšalo. Med razloge za opustitev cepljenja se štejejo alergije na sestavine cepiva, resen nezaželen učinek cepiva po predhodnem odmerku istega cepiva, bolezen ali zdravstveno stanje, ki je nezdružljivo s cepljenjem.
- v petem odstavku 22. a člen določa: "Poleg zdravnika predlog iz prejšnjega odstavka lahko da tudi oseba ali njeni starši oziroma skrbniki. (predlog se pošlje na Ministrstvo za zdravje)
- tretji odstavek 22. č člena določa, da zoper odločbo ministra, glede opustitve oziroma neopustitve cepljenja ni pritožbe, možen pa je upravni spor.

Zakon o splošnem upravnem postopku, nadalje ZUP (Ur. l. RS, št. 22/2005)
- v 8. členu določa načelo materialne resnice: "V postopku je treba ugotoviti resnično dejansko stanje in v ta namen ugotoviti vsa dejstva, ki so pomembna za zakonito in pravilno odločbo. Na podlagi verjetno izkazanih dejstev lahko organ odloči le v primeru, da tako določa zakon."
- v 9. členu določa načelo zaslišanja stranke. Prvi odstavek: "Preden se izda odločba, je treba dati stranki možnost, da se izjavi o vseh dejstvih in okoliščinah, ki so pomembne za odločbo (zaslišanje stranke). "

Toter to je citat.
Roman
r.p.midgaard@mail.dk




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0