Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Cepljenje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
1555 komentarjev na to temo

#101 romanoddaleč

romanoddaleč
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 5. avgust 2006, 19:43

Tukaj sem našel še nekaj nasvetov, ki jih kritični zdravniki objavljajo v internetu:

1. Že v času nosečnosti, čim prej, naj se bodoča starša (seveda lahko to storita še preden "sta" sploh noseča) temeljito pogovorita in pretehtata vse vzroke za in proti cepljenju. Treba se je podrobno informirati iz različnih virov. Hkrati naj bi se pozanimala tudi o Vitaminu K, vitaminu D in jodu.
Idealno je če se lahko starša odločita že pred rojstvom otroka ali ga bosta dala cepiti. Če ja potem tudi kdaj in proti čemu.
2. Se natančno pogovoriti z babico, oziroma z osebjem bolnišnice kakšne so vajine želje za oskrbo med porodom in takoj po porodu. Najboljše bi bilo, da se dogovorjeno napiše. Diskusije med porodom ali takoj po porodu samo motijo in starša v tej situacuiji praviloma nista sposobna sprejemati premišljenih odločitev. Zato obstaja nevarnost, da bosta preprosto povožena z nekakšnimi rutinskimi ukrepi in posegi.
3. Že v času nosešnosti lahko s pozitivnimi misli pozitivno vplivata na razvoj otroka.
3. Oče, posebno če je to njegov prvi otrok naj se temeljito pripravi na porod in čas po rojstvu. Nič ne bo več kot je bilo. Od trenutka rojstva, bo materina prva naloga otrok in ne ti! In s tem se je treba brezpogojno sprijazniti. Ti si lahko pomagaš sam, novorojenček ne.
Če so te stvari res dodobra jasne, potem ima otrok nadpovprečno dobre možnosti, da se lahko v materinem telesu dobro razvija, da bo lahko na naraven način rojen, da bo imel dovolj materinega mleka takoj po porodu.

Vse to zaščiti otroka boljše kot vsako cepivo.
nadaljevanje sledi.
lep pozdrav
Roman
r.p.midgaard@mail.dk

#102 angeliina

angeliina
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 24. avgust 2006, 18:45

pozdravljeni...htela sem vam samo javit da država že pritisk name,ker nisem dala malega cepit,ker se mi ne da vsega ponovno pisat vam boj moj link prilepla iz mamine
se opravičujem da se nisem nič prav javla....mi je rač nagajo
ja ni blo nič posebnega...ni blo komisije....vprašala me je zakaj sem odklonila ceplenje in če se zavedam posledic.....ki jih prinesejo te bolezni....nisva kaj dost debatirale,ker je vidla,da sem dobro poinformirana in da poznam ogromno posledic ceplenja....rekla je da bo z prijavo še počakala...in da naj premislim....jaz pa sem njej tud povedala da ni lepo da laže staršem in da prikriva resnico o ceplenju....kje ima osnovno moralo...nekako tako je zgledalo vse
da vam povem današnjo štorijo.....zjutraj me kliče sestra iz zd in me vpraša če sem razmislila....pa ji jaz še enkrat povem,da nimam o čem razmišljat in naj me kar prijavijo,če želijo....pa začneženščina na mene bolit...kaj si jaz mislim...kaka mama sem...blabla....in na koncu mi gospa reče da bo poklicala policijo.....komaj sem ostala mirna pa vendar sem ji lepo razložla naj se milostljiva opraviči takoj ali pa jo prijavim na zd zbornico...zraven tega pa jo dam še na tv in v časopis...ma je nekaj zmutla....pa pravi vredu,kakor želite pa vas bomo prijavli....gospe sem mogla razložit,da je otrok moj in ne njen in ne od države...ta kura pa si res preveč upa....razmišljam če jo ima smisel prijavit,ko pa itak vsi držijo skupaj...kaj pravite...men so začeli res grozno težit...bomo vidli kaki so kaj "najvišji" če so na tako niskem nivoju kot ta sestra pol pa res ne vem

#103 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 30. november 2006, 18:43

Se mi zdi pa prav, da imamo obvezni cepilni program


Meni pa se to ne zdi prav. Zakaj?

Ja, mnoge bolezni preteklosti so izginile.
In mnoge bolezni, ki jih v preteklosti ni bilo se pojavljajo danes.

Prav šokiralo me je spoznanje, da je v Sloveniji torej cepljenje še vedno obvezno. A so vse tiste drževe, kjer cepljenja proti otroškim boleznim niso obvezna majn zdravstveno osveščene kot je Slovenija?

Leta 1987 je bila rojena moja prva hčerka. V Sloveniji. Doma, ker ni bilo zdravnika, ki bi se bil pripravljen sploh pogovarjati o mojih željah in željah otrokove matere, ki sva jih razvila po študiju knjig o porodu F. Leboyerja. Tako ni ostalo drugega kot biti sam "babica". Ta pravo babico smo dali poklicati šele, ko je bila punčka lepo rojena in povita, da je lahko pomagala pri "porodu" posteljice. In tako tudi ni bila hčerka avtomatično cepljena.
Seveda je vse skupaj povzročilo strašen škandal.
Zdravniki so zahtevali, da jo pripeljeva na cepljenje. Midva tega nisva hotela. Moral sem se nekajkrat hodit zagovarjat pred nekakšne inšpektorje. Še danes se dobro spomnim kakšna moreča atmosfera je bila tam. Grozili so mi celo z zaporom. Vendarle ni prišlo do nikakršne kazni do leta 1989 ko smo se izselili.
Danes imam skupaj pet otrok. Nobeden ni bil cepljen proti otroškim boleznim. To so brez problemov akceptirali v Švici in v Nemčiji.

Je drugačna praksa v Sloveniji res posledica večje razgledanosti in osveščenosti Slovencev kot je le to najti recimo pri Švicarjih? Misli kdo da je tako? Ali pa je obvezno cepljenje bolj posledica socialistične miselnost iz preteklosti?
Predvsem ne moremo priti do odgovora o smislu cepljenja ne da bi se vprašali o smislu bolezni in posebaj o smislu otroških bolezni.

Jaz sem mnenja, da je bolezen najprej opozorilo, da je nekaj narobe, poziv k temu, da moramo nekaj spremeniti in potem tudi možnost za človeka, da doseže ponovno ravnovesje s samim seboj na nekem višjem nivoju.

Prav posebaj je otroška bolezen pot in način, ki lahko otrokovemu duševno duhovnemu bistvu, njegovi individualnosti pomaga, da lahko doseže novo ravnotežje in boljše zdravje v svojem organizmu, kot je to bilo pred nastankom te bolezni.
Otroška bolezen je pogosto radikalen izziv otroški individualnosti, da se aktivno vključi, da poseže, da deluje tako, da se vzpostavi ravnotežje v telesnih procesih tam kjer je le to bilo porušeno. In zanimivo je, da lahko gresta brat in sestra skupaj v isti vrtec v katerem ima nek tretji otrok neko otroško bolezen. Sin jo prinese domov, hčerka pa ne. Vedno znova sem lahko opazil pri otroku, ki je prebolel neko otroško bolezen, da je hkrati s tem prebolevanjem naredil (vsak nekako drugače) en čisto jasen korak v razvoju. Po tej bolezni je bil drugačen, v nekem smislu bolj zrel. Seveda je odločilnega pomena, da se starši ukvarjajo s tem, da poznajo bistvo točno določene bolezni in otroka tudi temu primerno med boleznijo negujejo.
In kaj se zgodi, če otroka cepimo proti otroškim boleznim? Neuravnoteženosti, neusklajenosti v delovanju in razvoju notranjih organov se pojavijo prav tako. Seveda tega mi ne moremo zaznati. Toda nastane neka potreba v telesu, predvsem v finih procesih znotraj organizma. nastane potreba po tem, da otrokova individualnost na duševno duhovni ravni poseže in v te procese. In način kako telo pokliče svoje višje bistvo, da naj bo aktivni tukaj in zdaj v tem telesu je otroška bolezen. Ta klic, ta poziv,to je otroška bolezen.

Prav neverjetno je kako dramatično se take bolezni včasih razvijejo. V enem dnevu se razposajeni, razigrani otroček spremeni v ubogo siroto, ki leži v postelji z visoko vročino, ki skoraj ne more jesti in je potrebna miru tišine in ljubeče bližine svojih staršev, predvsem svoje mamice.

In otrok, ki smo ga cepili ne dobi te bolezni. Fina nihanja, izguba ravnotežje v funkcijah notranjih organiv, žlez. Te so tukaj. Toda "zdravnika". Tistega edinega zdravnika, ki je v vsakem primeru kompetenten in sposaben napraviti red v svojem telesu ni (v antropozofiji se reče temu zdravniku "jaz" v drugih miselnih sistemih drugače- jaz bi jo imenoval univerzalno zdravilna moč, ki je v vsakem živem človeku tista moč, ki je opisana v evangelijih kot Kristus, ki tudi lahko vsakogar pozdravi, če je le ta pripravljen da to zdravljenje tudi sprejme.)
To, da zdravnika ni, s tem mislim, da ta moč otroške individualnosti v času, ko se pojavijo ta neravnovesja (najpogosteje v prvih sedmih letih človekovega življenja) sama po sebi še ni dovolj aktivna v svojem lastnem telesu. Prav to je tudi globlji smisel otroških bolezni. Otroške bolezni so klic, poziv svojemu notranjemu zdravniku naj ta pravočasno in odločno prevzame svojo funkcijo.
In da se to v procesu prestajanja otroške bolezni dejansko tudi zgodi, nam kaže nadvse očitna višja razvojna stopnja na kateri se otrok nahaja potem ko je to bolezen prebolel.

Ja in še enkrat- kaj se zgodi če otroka cepimo tako da neke določene ali celo nobene otroške bolezni ne more več dobiti. Ja res lahko pride do stranskih učinkov, ki jih potem vidimo. Toda najbolj nevaren stranski učinek cepljenj je ta, da ta fina neravnovesja v organizmu do katerih vsekakor prihaja... Saj brez rušenja ravnovesja ni nobenega razvoja! ...da ta fina neravnovesja z daljnosežnimi posledicami ne morejo več takoj priklicati v organizem tistega zdravnika, ki edini vsakogar posebaj daljnosežno in dejansko edini zmore ozdraviti.
Mi odrasli mislimo, da je otrok zdrav in se veselimo:
"Prav mu je temu butastemu sosedu zakaj pa ni cepil otroka zdaj pa mora biti cel teden doma...
Poglej ga našega junaka kako lepo je zdrav..."
Morda mislimo mi odrasli včasih tako.

Procesi fini in nevidni v otrokovem telesu pa gredo nevidno in nezaznano svojo pot.

In nekoč, morda čez 10 ali 30 let se procesi neravnovesja, ki niso pravočasno bili korigirani, strnejo v neko bolezen. Neko čisto drugo. Nekoč otrok je zdaj odrasel. In kot odrasel je zdaj sam soočen z zahtevo, če želiš zdrav naprej moraš nekaj spremeniti. V svojem življenju, svojem razmišljanju, svojem odnosu do drugih, do sebe samega, do zemlje, ki ti daje dom!
In tudi zdaj ni vsak dovolj daleč, da bi dojel ta klic...
Eden teče k zdravniku, jemlje take ali drugačne tablete in tabletke in lahko se zgodi, da potem tudi "ozdravi". Torej lahko se zgodi, da kjer je bolelo in peklo ne boli in ne peče več. In tak spet "zdrav" človek lahko dela in deluje naprej. Normalno.
Toda to pomeni, da ta človek tudi v drugem primeru ni dojel klica, svarila in prošnje svojega telesa.
Ali pa ni slišal vprašanja, ki mu je reklo: "Si pripravljen? Verjameš v moč, ki je v tebi samemu. Si se pripravljen spremeniti, da te bo ta moč lahko vodila kot nek globok notranji glas?"
In ker človek tudi v drugem primeru ni slišal sporočila, ki mu je bilo namenjeno, se bolezenski procesi v njegovem telesu razvijajo naprej, dokler se ne strnejo v še težjo bolezen.

In to gre tako dolgo, dokler človek ni toliko dozorel, da je pripravljen aktivno iskati trenutke miru, tišine, uravnovešenosti, v katerih lahko sliši svoj notranji glas svojega lastnega, pravega zdravnika, ki ga edini lahko pozdravi in, ki ga vsak od nas ima v sebi samem.
In človek, ki je v tretjem, petem ali desetem primeru prišel tako daleč, da sliši ta glas mora "samo še" urediti, bolje rečeno urejati, svoje življenje tako da bo v skladu z glasom, ki ga zdaj lahko sliši.
In tebi, ki to bereš- hvala za potrpljenje, ker si se prebil do sem.
xhypnox

Otrok ni sposoben, da sam prevzame to odgovornost, ki je tukaj na koncu opisana. Saj to ne uspe, oziroma še ni uspelo marsikateremu odraslemu.
Torej je otrok odvisen od odločitev svojih staršev. In če ti vedo, kar je opisano tukaj in se navsezazdnje da prebrati tudi v knjigah, ki so jih napisali zdravniki. Kajti so na svetu tudi zdravniki, ki vedo kar sem tukaj opisal.
Če se starši torej vsega tega zavedajo iz taga izhaja, da naj bi si prizadevali za odpravo obveznega cepljenja proti otroškim boleznim po eni strani.
Po drugi strani pa to pomeni tudi, da je takšnim staršem hkrati povsem tuje eksperimentiranje nekaterih staršev, ki namenoma (tudi preko interneta) iščejo otroke, ki ravno preživljajo kakšno otroško bolezen, da bi svojega lastnega otroka tudi pripeljali tja kjer je bolan otrok v upanju, da se bo še njihov otrok nalezel te dotične bolezni. Ja tudi to se dogaja in je popolna neumnost in sodi samo o tem, da takšni starši niso razumeli ničesar. Otroško bolezen, si otrok, ki ni bil cepljen prinese domov takrat in samo takrat, ko in, če le to točno določeno bolezen rabi v smislu tega kar sem tukaj opisal.

Lepo, lepo vas pozdravljam v upanju, da bo tudi v Sloveniji obvezno cepljenje kmalu ukinjeno.
In v upanju, da bo vedno več ljudi, ki se bodo zmogli truditi slišati svoj lastni glas in mu bodo potem pripravljeni tudi slediti.
Lep večer, lep dan vsakomur posebaj.
P.S.In seveda lahko kot starši četudi so bili naši otroci zaradi tega ali drugega cepljeni s svojim delovanjem tem otrokom čisto načtrno pomagajo, da dosežejo otroci potrebno ravnovesje po drugi poti. Oziroma, da se posledice tega posega omilijo.O tem kako, bom pisal drugič, saj bo zadeva sicer predolga.



In če smem še malo citirati:

http://www.pozitivke...nje_Otrok/print

samo en del izjav, ki so objavljene tam:

B. K. iz Kamnika: Ne želim, da je moja povsem zdrava 10-letna,
hčerka cepljena proti nalezljivim boleznim. Svojo odločitev podpiram z
naslednjimi argumenti:
- zdravniki mi ne zagotavljajo, da kljub cepljenju do bolezni pri otroku ne bo
prišlo. Številne tuje raziskave in članki medicinskih strokovnjakov tudi
dokazujejo, da je prebolevanje otroških nalezljivih bolezni večinoma nenevarno
in manj škodljivo od samih cepiv.
- starši nismo dovolj celovito informirani o sestavinah cepiv in njihovih
možnih škodljivih učinkih, čeprav znotraj same medicinske stroke obstoja
razdvojenost glede koristnosti cepljenja. O tem seveda naši zdravniki ne morejo
glasno spregovoriti, saj jih država sili v izvajanje obveznega cepljenja ne
glede na njihovo morebitno drugačno osebno mnenje. Znano je tudi, da mnogi
zdravniki svojih otrok ne cepijo.
- Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki še ne dopušča svobodne izbire
staršev glede cepljenja, čeprav statistike dokazujejo, da je do upadanja
nalezljivih bolezni v zahodnem svetu prišlo že pred uvedbo cepljenja.
- zdravniki ne prevzamejo odgovornosti za možne škodljive posledice cepiv,
natančna diagnostika, ki bi dolgoročno ugotavljala vse motnje in zaplete
povezane s cepljenjem prav tako ne obstoja.
- sprejeta novela Zakona o nalezljivih boleznih ponuja samo možnost izterjave
odškodnine, če bi po cepljenju prišlo do dokazanih poškodb. Prisiljeni smo
torej tvegati zdravje naših otrok, pravico do ugovora pa imamo šele, če pride
do trajnih poškodb.
- zdrava pamet nasprotuje vbrizgavanju tujih, potencialno škodljivih snovi v
povsem zdrav otroški organizem, ki ima močan lastni, naravni imunski sistem.
- logika strahu pred možnimi boleznimi v prihodnosti krade otrokom zdravje v
sedanjosti, pri čemer lahko tudi laična pamet ugane, da ima od tega velike
dobičke farmacevtska industrija.
- cilj medicine je zdravje ljudi; ko bodo zdravniki deležni temeljito
spremenjenega študija, ki jih bo spodbudil k osveščanju ljudi za zdrav način
življenja, k holistični obravnavi ljudi in sodelovanju z vejami alternativne
medicine, bo naša skupna pozornost končno usmerjena v zdravje in ne na bolezen.
Vibracija strahu priklicuje bolezen, v vibraciji ljubezni pa ni bolezni.
____________________________
Konec citata

Že opisi knjig, ki jih najdemo tukaj:

http://www.aegis.ch/.../de/dept_2.html

povedo marsikaj.

In še to:

http://www.aegis.ch/.../de/dept_2.html

#104 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 30. november 2006, 20:08

- zdravniki mi ne zagotavljajo, da kljub cepljenju do bolezni pri otroku ne bo
prišlo.


To je res. Cepljenje ne zagotovi vedno popolne imunosti. Včasih človekov imunski odziv zataji in se sploh ne odzove na cepivo. Vendar je to redko. Včasih ne proizvede zadosti protiteles, da ne bi zbolel, vendar zboli z mnogo milejšo klinično sliko, ki ga življensko ne ogroža..

Številne tuje raziskave in članki medicinskih strokovnjakov tudi
dokazujejo, da je prebolevanje otroških nalezljivih bolezni večinoma nenevarno
in manj škodljivo od samih cepiv.


Katere raziskave, kateri članki??? Niti enega pametnega dokaza za to ni. Danes se prakticira "evidence-based" medicino. Raziskave, ki narekujejo nove doktrine so večkrat ponovljene, morajo bit torej ponovljive, postopki jasni in nedvoumni. Samo povedat: tako je, ker sem jaz tako rekel, enostavno NE zadostuje.

- starši nismo dovolj celovito informirani o sestavinah cepiv in njihovih
možnih škodljivih učinkih, čeprav znotraj same medicinske stroke obstoja
razdvojenost glede koristnosti cepljenja. O tem seveda naši zdravniki ne morejo
glasno spregovoriti, saj jih država sili v izvajanje obveznega cepljenja ne
glede na njihovo morebitno drugačno osebno mnenje. Znano je tudi, da mnogi
zdravniki svojih otrok ne cepijo.

Starši so dovoj podučeni. Vedo, iz česa so cepiva. Vsak otrok, pri katerem se sumi, da je alergičen na jajca, se gre cepit v bolnico, pod nadzorom (v primeru cepiv, ki vsebujejo sestavine jajc).
Si pa ne predstavljam, kako bi potekalo delo v ambulanti enega pediatra, če bi za vsako cepljenje staršem podal 3-urno razlago o imunskem sistemu, principih izdelave cepiv in še vse o boleznih, proti katerim se bo cepilo... Ko greš k optiku naročat očala tudi ne zahtevaš, da te sproti na hitro še poduči o celotni sekciji fizike, ki se ji reče optika, ali pač?

- Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki še ne dopušča svobodne izbire
staršev glede cepljenja, čeprav statistike dokazujejo, da je do upadanja
nalezljivih bolezni v zahodnem svetu prišlo že pred uvedbo cepljenja.

No, tole je pa klasičen primer mešanja jabolk in cvetače... Nalezljive bolezni so več sort. Ene so bakterijske, ene virusne. Proti bakterijskim se da borit z antibiotiki, proti virusom pa nimamo kaj dosti zdravil, ker so hudo zviti, in se v naš genom skrijejo... Torej, o katerih nalezljivih boleznih je tu govora???
Črne koze so dolgo morile po tem planetu. Sedaj jih imajo le še v laboratorijih. Zakaj že? Ker starši niso pustili cepit otrok?
Ja, pa ta "svoboda" drugod po EU je tudi bolj fiktivna kot ne. Sicer imaš na izbiro, ali cepiš otroka ali ne, vendar necepljeni otroci ne smejo ne v vrtec ne v šolo. Superca, a ni?
Pa v Sloveniji se kar spretno cepljenju izogibajo, če smo čisto iskreni.

- zdravniki ne prevzamejo odgovornosti za možne škodljive posledice cepiv,
natančna diagnostika, ki bi dolgoročno ugotavljala vse motnje in zaplete
povezane s cepljenjem prav tako ne obstoja.

naj bi zdravniki sprejemali osebno odgovornost za vse, kar počnejo? za vsako zdravilo, za vsak poseg?
kdaj bodo pa bolniki začeli sprejemat odgovornost za svoje zdravje? veš kako malo ljudi sploh kaj naredi za to???
Natančna diagnostika... kaj to pomeni? 3 magneti za vsakega otroka letno? si predstavljaš to? zakaj ni dovolj obisk svojega pediatra v primeru težav? in potem diagnostika, če je treba?

zdrava pamet nasprotuje vbrizgavanju tujih, potencialno škodljivih snovi v
povsem zdrav otroški organizem, ki ima močan lastni, naravni imunski sistem.

povsem zdrav otroški organizem NIMA močnega imunskega sistema. Imunski sistem se šele oblikuje, spoznava z antigeni, mikrobi itd. Imunski sistem zori vse do odrasle dobe.
te tuje, škodljive snovi so oslabljeni virusi, ki ne morejo povzročit bolezni, jih pa imunske celice prepoznajo, naredijo protitelesa in se znajo spopast, če se ponovno srečajo z nativno, neoslabljeno obliko

logika strahu pred možnimi boleznimi v prihodnosti krade otrokom zdravje v
sedanjosti, pri čemer lahko tudi laična pamet ugane, da ima od tega velike
dobičke farmacevtska industrija.

predlagam, da si prebereš, kakšne bolezni to so. jaz si ne upam, da ne bi svojih otrok cepila. ne morem tolikšne odgovornosti prevzet.

cilj medicine je zdravje ljudi; ko bodo zdravniki deležni temeljito
spremenjenega študija, ki jih bo spodbudil k osveščanju ljudi za zdrav način
življenja, k holistični obravnavi ljudi in sodelovanju z vejami alternativne
medicine, bo naša skupna pozornost končno usmerjena v zdravje in ne na bolezen.
Vibracija strahu priklicuje bolezen, v vibraciji ljubezni pa ni bolezni.

študij medicine vključuje tudi veliko preventive, res pa (še?) ne alternativnih metod. osveščanje pa žal večinoma naleti na gluha ušesa.
ljudje radi pojamrajo, če pa slišijo, kaj morajo naredit, jih pa mine... "dajte mi no raje tiste tabletke, ki jih ima sosed za holesterol". TO je realnost.

Vem, da se včasih, hvala bogu redko, pojavi resen zaplet po cepljenju. Veliiiiika večina pa da to skozi brez vsake posledice, razen spodbujenega imunskega sistema.

Zadnje čase sem videla veliko tragičnih zgodb, ko se starši zanašajo na svojo laično pamet, ko s tem otroke očitno življenjsko ogrožajo, pa nimaš kaj naredit. Se menijo z njimi razni strokovnjaki, ampak ne, oni so najbolj pametni.
Pa enega vzvoda nimamo, da bi te otroke zaščitili. Tega je vedno več. Osebno pa še nisem videla nobenega zapleta cepljenj (vem, da obstajajo, so tudi sem pisali ljudje, Mystica, npr.). Hočem le povedat, da tega res ni veliko. Škodljivih staršev pa.
To je približno vse, kar imam za povedat, da imam čisto vest... prepričanih v kaj drugega pa tudi s trdnimi dokazi ne moreš prepričat.
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#105 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 30. november 2006, 21:25

Cepljenje je nekoliko manjše tveganje od resnične okužbe.
Toda, če je ozdravljiva okužba, je cepljenje še toliko bolj, če pride do resne okužbe.
Res pa je, da bi bila današnja podsoljena populacija brez farmacije podvržena kugam še bolj, kot staro in srednjeveška zaradi pomanjkanja soli.

#106 AleO

AleO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 30. november 2006, 22:47

x?x Tudi sam sem upornik, ko gre za doktrino, vem, da je medicina naredila dosti, a jim ne zaupam, ker za svojimi dejanji ne stojijo z odgovornostjo, podkrepljeni pa so z mocno avtoriteto, ki jim je delno vcepljena, delno izpolnjena, kot njihov osebni cilj. V lekarni sem poiskusil z vprasanjem, kaj pa si oni OSEBNO mislijo o nekih zdravilih in str. ucinkih, nastala je mucna tisina, kot da gre za nacionalno varnost in jaz v vlogi vohuna. A vidite, to me je spravilo v polozaj, da ce govorim z dohtarjem ali lekarnarko, jo-ga poslusam, A ODLOCAM sam, tudi ce gre za resno stvar.
Me pa nekaj zanima in to vprasam vse zagovornike in poznavalce doktrine x?x zakaj so l. 1987 silili mamice, naj cimprej nehajo dojit ( ni Crnobil ), docim l. 1992 priporocali, naj dojijo cim dlje, in se, ZAKAJ po novem v pediatricnih bolnicah ne zdravijo otrok z antibiotiki, le z raztopino s soljo. Ko pa ta otrok pride v ambulantno nego, pa ga Dr. napolni z antibiotiki, pa ceprav gre za nahod ali kaselj.
A veste, kolk otrok ima lahko dihalne tezave prav zaradi teh tablet, ( npr. astma ) to me malo boli, me je pa ze veliko bolj, in to jim malo zamerim, in prav se mi zdi, da ljudje izrazajo svoje dvome, saj, kot pravi moja predhodnica, vecini je vseeno in prav zato se eni malo trudimo opozarjat.
LP

#107 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 30. november 2006, 22:53

na wem da b se kdaj cepu, wem pa da sm ceplen x^x x^x x^x

p.s.a ni doooobrrrrr????? x^x x^x x^x
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#108 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 30. november 2006, 23:06

A ODLOCAM sam, tudi ce gre za resno stvar.

Vedno odločaš sam.
Kot otrok se braniš z instinktom.
Kot starš ravnaš brezglavo za svoje otroke.
Še bolj za svoje starše.
Ko si star, se bojiš, kaj bodo mislili tvoji otroci.
Ves čas odločaš sam, v strahu, kaj bo.
Nič ne bo, rodil si se sam in umrl boš tudi sam.
Vmes pa uživaj življenje, s starši in otroki.
Brez strahu, ker strah je votel, znotraj ga pa nič ni x:Dx

#109 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 30. november 2006, 23:10

ker strah je votel, znotraj ga pa nič ni x:Dx


ja kuko??? a ni soli usepowsod??? x^x x^x x^x x;)x x;)x x;)x

stane... jes jo bi tut kupu. a so navodila zrawn?
resn mislm.
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#110 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 30. november 2006, 23:28

ja kuko??? a ni soli usepowsod??? x^x x^x x^x x;)x x;)x x;)x

stane... jes jo bi tut kupu. a so navodila zrawn?
resn mislm.

Vprašaj tisto, ki jo že ima x;)x

#111 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 30. november 2006, 23:30

Vprašaj tisto, ki jo že ima x;)x


uprašam nej tisto sol, ki jo že ima???
matr, sej tolk prbit pa nism nooo...
dej še enkrat plis :vio:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#112 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 30. november 2006, 23:48

uprašam nej tisto sol, ki jo že ima???
matr, sej tolk prbit pa nism nooo...
dej še enkrat plis :vio:

Če cepiš jurko na šmarnico, sta tako grozdje kot vino super, česa se potem bojiš :8):

#113 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 30. november 2006, 23:50

Če cepiš jurko na šmarnico, sta tako grozdje kot vino super, česa se potem bojiš :8):


kliknem jutr... al kdaj???
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#114 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 30. november 2006, 23:56

kliknem jutr... al kdaj???

Kam :eek:

#115 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 30. november 2006, 23:58

Kam :eek:

x^x x^x x^x
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#116 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 2. december 2006, 01:38

To je res. Cepljenje ne zagotovi vedno popolne imunosti. Včasih človekov imunski odziv zataji in se sploh ne odzove na cepivo. Vendar je to redko. Včasih ne proizvede zadosti protiteles, da ne bi zbolel, vendar zboli z mnogo milejšo klinično sliko, ki ga življensko ne ogroža..


Navedel sem ti cel kup knjig v katerih ZDRAVNIKI podrobno navajajo zakaj je cepljenje bolj škodljivo kot večina virusnih bolezni proti katerim cepijo.


-" Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki še ne dopušča svobodne izbire
staršev glede cepljenja, čeprav statistike dokazujejo, da je do upadanja
nalezljivih bolezni v zahodnem svetu prišlo že pred uvedbo cepljenja."
citat na katerega je freia odgovorila tak:

No, tole je pa klasičen primer mešanja jabolk in cvetače... Nalezljive bolezni so več sort. Ene so bakterijske, ene virusne. Proti bakterijskim se da borit z antibiotiki, proti virusom pa nimamo kaj dosti zdravil, ker so hudo zviti, in se v naš genom skrijejo... Torej, o katerih nalezljivih boleznih je tu govora???
Črne koze so dolgo morile po tem planetu. Sedaj jih imajo le še v laboratorijih. Zakaj že? Ker starši niso pustili cepit otrok?
[b]Ja, pa ta "svoboda" drugod po EU je tudi bolj fiktivna kot ne. Sicer imaš na izbiro, ali cepiš otroka ali ne, vendar necepljeni otroci ne smejo ne v vrtec ne v šolo. Superca, a ni?[/b]


Vidiš tukaj pa govoriš o nečemu, česar očitno sploh ne poznaš. Ali pa? kakšne konkretne izkušnje imaš s tem. Štirje moji otroci so odraščali v švici in Nemčiji. Nobeden ni bil cepljen. Vsi so hodili v vrtec in v šolo. Nikoli ni nihče delal zaradi zega problemov.

#117 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 2. december 2006, 01:46

zdravniki ne prevzamejo odgovornosti za možne škodljive posledice cepiv,
natančna diagnostika, ki bi dolgoročno ugotavljala vse motnje in zaplete
povezane s cepljenjem prav tako ne obstoja.

na gornji citat odgovarja freia takole
naj bi zdravniki sprejemali osebno odgovornost za vse, kar počnejo? za vsako zdravilo, za vsak poseg?


Tukaj pa smo ravno pri temi o vlogi znanosti, kjer se je ta diskusija ponovno začela.

Seveda zdravnik naj bi odgovarjal za vsak poseg. Za vse kar dela!
zdravniki pa dejansko res ne prevzamejo odgovornosti za možne škodljive posledice cepiv,

Vsi odgovarjamo za vsa kar počnemo. Vsaj to naj bi bilo kristalno jasno.

#118 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 2. december 2006, 02:10

povsem zdrav otroški organizem NIMA močnega imunskega sistema. Imunski sistem se šele oblikuje, spoznava z antigeni, mikrobi itd. Imunski sistem zori vse do odrasle dobe.
te tuje, škodljive snovi so oslabljeni virusi, ki ne morejo povzročit bolezni, jih pa imunske celice prepoznajo, naredijo protitelesa in se znajo spopast, če se ponovno srečajo z nativno, neoslabljeno obliko


Tuje škodljive snovi se pa vbrizgajo v mišice,
kjer telo nima organov, ki bi se sploh lahko z virusi spopadli.
Poleg tega so virusi vbrizgani direktno v telo in s tem zaobidejo vse organe, katerih namen je, da se z virusi spopadejo že pri vstopu v človeški organizem.

Nekje si opazarjala tudi na možne škodljive posledice ošpic. Pri tem nisi povedala, da je večina primerov pri katerih statistična poročila dejansko navajajo npr. encefalitis kot posledico ošpic, bilo ugotovljenih pri otrocih, ki so bili cepljeni, pa so ošpice vseeno dobili. Torej teh otrok cepljenje ni obvarovalo niti pred ošpicami niti pred komplikacijami. In skoraj si ne morem predstavljati, da ti tega ne bi vedela.
Do encefalitisa po ošpicah pride predvsem zaradi neprimernega "zdravljenja" ošpic. Sredstva za zbijanje temperature namreč otroškemu telesu odvzamejo možnost, da z visoko temperaturo vire uniči. Z raziskavami je bilo namreč dokazano, da že pri 39 stopinjah ohromijo skoraj vsi virusi. V teh okoliščinah je levkocitom in limfocitom veliko lažje premagati vire. In edino to pomeni dejansko jačanje imunskega sistem.

Uradna medicina tišči globoko glavo v pesek in se ne pusti podučiti iz svojih bolj izobraženih kolegov, ki poleg uradne medicine obvladajo tudi alternativno medicino.

Ravno danes je neka gospa po televiziji prepričevala gledalce, da se s cepljenji rešili miljone življenj.
Samo stvar časa je, ko bodo ljudje spoznali, da cepljenje dejansko uničuje zdravje miljonov ljudi. Mit o koristnosti cepljenj je eden največjih in najbolj usodnih zablod prejšnjega stoletja.
Vsepovsod nam bolezni imunskega sistema govorijo svoje. Samo vprašanje je ali res znamo poslušati in brati v tej knjigi življenja. In s tem smo že spet pri temi o vlogi znanosti. O znanju, ki misli da ve...

#119 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 2. december 2006, 09:46

Porny,
tukaj se lahko informiraš in najdeš odgovore na tvoja vprašanja

http://www.aegis.at/

ali

http://www.geburtska...om.html?Banner=

tukaj pa imaš lepo našteto za vsako stvar posebaj kako in kaj.

http://www.aegis.ch/neu/index.htm

#120 strelka02

strelka02
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 2. december 2006, 10:01

da se še jaz mal vmešam v tole debato nisem vsega brala pa vendar .....ljudje pojemo že vsega boga a ne...ozračje je že tako nasičeno z vsemi stupi itd...človeški organizem je že sam posebej tako zastrupljen , da enostavno marsikdaj naravna zdravila ...zelišča vsaj tista ki jih navadni ljudje poznamo enostavno odpovejo ..ali pa je zdravljenje že tako dolgotrajno da je včasih že prepozno. Imunski sistem je potemtakem še zelo načet. Tako da preventiva vsaj tista ceplejna ki so nujno potrebna ... To samo kot primer.

Za vsk cigumigu se preventivno pa se res ni treba cepiti. Mogoče malo mimo kako si potem razlagate npr homeopatijo....strup se s strupom zdravi sicer v minimalnih količinah pa vendar. Potem pik strupenjač škorpijonov....itd. Mogoče malo mimo, pa vendar ....

Upam da sem razumljiva. Govorim pa čisto na pamet ....lajični bralec x;)x

xsrcx

Sicer pa kako cepiva delujejo...npr cepivo proti gripi...pa tetanus ...

xsrcx

#121 MIRYAM

MIRYAM
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 2. december 2006, 13:22

:palec: se popolnoma strinjam....

že z vplivi okolja smo tako zastrupljeni, da postajamo imuni že na skoraj vsa cepiva.... ne pa na bolezni

po moji lastni izkušnji me najbolj rešuje dovolj močan lasten imunski sistem;
tako fizično proti raznim virusom, bakterijam
tako čustveno (da se mi fučka kaj drugi doživljajo)
pa tudi mentalno (nihče ne more več manipulirat z menoj)

še "alergije" na zdravniške halje so me na kardiološkem oddelku UKC ozdravili!!!

najboljše zdravilo zame je da poslušam svoje telo - samo pove kaj rabi, kaj mu je odveč.... sicer je trajalo leta, da sem se naučila tega, a zdaj me bolezni tako lepo obidejo...

kot sem brala v enem prejšnih prispevkov: tudi meni se je nekaj let dogajalo, da sem naenkrat dobila visoko vročino (brez kakršnih koli ostalih znakov bolezni) primorana sem bila nekaj dni preležati - in v teh dneh je mnogo starih vzorcev in potlačenih travm dobesedno izgorelo... moje življenje se je po takem počitku precej spremenilo...

tako da se povsem strinjam s to teorijo, da bolezen nekaj spremeni v nas (ne samo v otrocih)




PS: me pa zanima če kdo pozna cepivo proti tečnim in prezahtevnim šefom in sodelavkami.... a to obstaja???
tega bi pa rabla.... x;)x x;)x x;)x

#122 girly

girly
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 891

Objavljeno: 2. december 2006, 13:42

Otroku maminih znancev je po cepljenju (ne vem, proti čemu) začelo zvijati kosti.

Zdaj nabavljajo neka blazno draga zdravila iz Amerike (na lastne stroške), da bodo rešili, kar se še rešiti da.

PS: me pa zanima če kdo pozna cepivo proti tečnim in prezahtevnim šefom in sodelavkami.... a to obstaja???
tega bi pa rabla.... x;)x x;)x x;)x



Pri meni je do zdaj najbolj delovala odpoved. Verjemi, da te tisti vmesni čas, ko iščeš službo in nimaš ne vem kaj keša, psihično manj izčrpa kot vsi bedaki v službi.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...


#123 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 3. december 2006, 00:52

najboljše zdravilo zame je da poslušam svoje telo - samo pove kaj rabi, kaj mu je odveč.... sicer je trajalo leta, da sem se naučila tega, a zdaj me bolezni tako lepo obidejo...

:palec:


PS: me pa zanima če kdo pozna cepivo proti tečnim in prezahtevnim šefom in sodelavkami.... a to obstaja???
tega bi pa rabla.... x;)x x;)x x;)x


Ja. Jaz poznam to cepivo. In verjetno je to edino cepivo, ke dejansko deluje!
Cepivo se imenuje MLM. x:)x
Oglasi se, pa ti povem KAKO to cepivo deluje. xsrcx

Pri meni je do zdaj najbolj delovala odpoved. Verjemi, da te tisti vmesni čas, ko iščeš službo in nimaš ne vem kaj keša, psihično manj izčrpa kot vsi bedaki v službi.

:palec:

#124 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 3. december 2006, 01:19

Mogoče malo mimo kako si potem razlagate npr homeopatijo....strup se s strupom zdravi sicer v minimalnih količinah pa vendar.


Homeopatija študira zdravila, v obliki nestrupenih, razredčenih in potenciranih pripravkov, na zdravih preizkuševalcih. Pri tem opazuje homeopatski zdravnik znake bolezni in simptome. Če ima nek po naravno poti oboleli človek podobne simptome (kot so bili prej opaženi), bo ta začetno preizkušeno zdravilo, zdravilo za tega drugega naravno obolelega človeka. Naravna bolezen je pa nekaj drugega kot je skozi cepiva povzročena umetna bolezen. Pri cepljenjih se dogaja, da se uporabljajo točno tiste substance, enake, ki bolezen povzročajo.

Homeopatija zdravi s podobnim.
Uradna medicina, v kolikor prisega na cepljenja, si domišlja da zdravi z enakim.

Homeopatija lahko enega že obolelega človeka tako specifično stimulira, da pride pri obolelem do lastne notranje aktivnosti, ki končno more dejansko bolezen premagati.

Cepljenja povzročijo po drugi strani vedno "bolezni". To so cepljeno-umetne-bolezni.
Že bolnemu človeku škodujejo cepljenja in še poglobijo njegovo bolezen pogosto do neozdravljivosti. Hkraten vnos cepiva z boleznijo, ki se je v organizmu že po naravno poti začela (ne da bi mi to že opazili) je fatalna. Prav zato, ker k bolezni pride še enako cepivo.

Na kratko- homeopatija ne zdravi z enakim, pač pa s podobnim.

Homeopatski zdravnik zdravi bolne ljudi.
Pri izbiri zdravila ga vodi pogled na subjektivne simptome točno določenega pacienta.

Cepljenje dela bolne zdrave ljudi.
Pri izbiri cepiva se medicina ne ozira na konkretno subjektivno situacijo otroka. Cepljenja po vnaprej določenem programu.

Eni največjih nasprotnikov cepljenja so ravno homeopatski zdravniki.

Sicer pa kako cepiva delujejo...npr cepivo proti gripi...pa tetanus ...


To je tukaj za vsako stvar posebaj opisano:

http://www.aegis.ch/neu/index.htm

#125 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 10. december 2006, 20:55

http://www.svarun.or...ow-22strani.pdf

Tukaj predogled knjige, ki končno tudi v slovenskem jeziku pojasnjuje nesmiselnost cepljenja.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0