Nace - tam sem v nedogled razlagala svoje položaje, tvoje pa nekako zanemarila, pa še celo nekaj si vprašal oz. izpostavil...
Vsekakor se jim globlje posvetim ob priložnosti.
Po zgornji svoji objavi sem bila zaradi počasnega oz. sploh ne- delovanja Foruma tako slabe volje, da nisem imela energije za nadaljnje post-anje.
Objavila sem zgolj najnujnejše (če se je dalo).
...
Všeč mi je, ker si dober primer, kako si je koristno razlagati Astrologijo v vsakdanjem življenju in iz prve roke.
Nisem preveč za fatalizem - češ, to in to mi pravijo zvezde... etc..
Moje številke pravijo tako in tako - in to je zelo slabo...
In zdaj je to nekako dokončno.... Ali - nekaj, kar sem naredil, je že bilo slabo in se ne da več popraviti - v to nočem verjeti in zato zame ne obstaja.
Prepričala sem se namreč v to, da definitivno najbolj deluje ravno moč misli oz. naša osebna življenjska energija - Chi - če si znamo to najprej vzpostaviti, potem pa harmonizirati.
Vedno sem bila "narejena" tako, da če je bila katera filozofija ali ideologija nekako negativno nastrojena ali da je učila, da se bomo npr., zaradi tega ali onega razloga, zaradi ene odločitve, "žgali v peklu", si je pač nisem privzela..
Sem sodi npr. tudi stališče in odnos do splava ali vegetarijanstva ali okolja ipd., stališča nekaterih religij oz. kultov ipd.
Če naj bi Bog obstajal, si ga nisem želela predstavljati kot strogega omejenega zagrenjenega starca, ki samo preži, kako bo čimprej našel razlog, da bo lahko kaznoval, ampak dobrovoljnega, ki te podpira, tiho vodi, in ti reče, prav, odloči se, okej, je že bilo dobro tako... etc.
Sem zelo preprost človek - kar mi deluje, mi deluje, in v to verjamem in to furam v življenju.
Že kot majhna sem vedno rekla (tudi če je bilo kaj, kar se je zame izkazalo za slabše): Okej, še boljše... Celo hecali so me na to, če kaj ni šlo, potem, češ, saj še boljše, a ne?

)
Poštekati pa seveda, kaj je dobrega v tem in kaj iz tega potegniti oz. kam to vpeti oz. nadgraditi.
Ali sem zabluzila v temi?
Sem.
Ali je to slabo?
Ni nujno - kajti saj o vsem skupaj se tudi pogovarjamo...
Konec koncev tudi - v kaj sploh verjamemo...
Kajti nihče me ne bo prepričal, da ne morem verjeti še v lastno voljo in v konec koncev malo nepredvidene sreče..

Zato pa so mi tako všeč arabske točke - točka Fortune pa je prav ta, ki naj bi določala našo srečo, vendar ne to, ki si jo v glavnem predstavljamo - tu je mišljena kot taka, ki jo nezavedno sami skozi vse življenje -ali celo vse življenjske niti - krojimo; gradimo, gojimo, pletemo....
Pri analizi upoštevam predvsem Točko Duha in Točko Fortune.
Določa pa se ju iz položajev ASC, Sonca in Lune oz. iz medsebojnega razmerja le-teh.
Ko sva z Mitjo odkrila te točke, (prvič sem takrat slišala za to), sva jasno takoj izračunala zase... Mitja (on je med nama računalo) računa mojo točko Duha in pravi, ko že izračuna, kaj misliš, kje imaš "duh"... In uganem !!

Potem sem delala preizkuse in me ASC sploh ni več zanimal, ampak samo zaradi računa..
Npr. nekdo, ki je bil videti totalno odštekan, pa nisva vedela niti ASC, sva se pozanimala po uri in ASC izračunala ne zaradi ASC samega, ampak da iz tega dobiva točko duha.
Praviva - kaj misliš, kje jo ima?
Mitja pravi - ker je tako odštekan, jo ima zagotovo v Ribah..
Jaz pa sem malo razmišljala in se mi je zdelo bolj verjetno, da jo ima v Strelcu.
Imel jo je v Strelcu.
Od takrat sem točko duha večkrat tudi "videla", opazila, izločila - čeprav seveda vsekakor nikakor ne gre za viden položaj...
Npr. Lilit pa me pusti mrtvo hladno - poleg tega pa me moti, ker imam nekje Lilit v Strelcu, drugod pa v Levu (drugačen izračun)- če pa se že moram opredeljevati, potem je zagotovo v Strelcu, oboje pa mi nič ne pomeni.
Svoja globlja bistva - tudi TO naravo, ki jo pripisujemo Lilit, najdem skozi Luno, ASC, Pluton, 12. hišo...
Uh, res dobra tema.... Nikoli ne zmanjka - saj, kot pri vsaki analizi... vedno gremo lahko globlje, višje...
Vendar potem pa je spet primerno poenostaviti zadeve.
Nekoč (skoraj 20 let nazaj) smo zadeve malo banalizirali, se hecali...
Pravim (nečimrna, kajti hotela sem v bistvu slišati ne vem kaj) - kaj bi bili po horoskopu, če bi bil "sadni horoskop"? Kaj bi bila jaz?
Pričakovala sem seveda kaj nepojmljivo eksotičnega, posebnega, privlačnega... ;~))
Ko je frend rekel, da bi bila jaz po horoskopu potem "jabuk", sem bila užaljena! :~)))
Zdaj pa vidim, da je bil to kompliment in da ne vem, če sem sploh kdaj dobila lepšega! :~))
Sicer pa sem po nekem horoskopu tudi Lipa - kar mi je všeč, itak pa mi je všeč lipa-drevo.
Po drugem spet pa sem Kača (ki mi je všeč kot žival)- to pa mi ni.. Ker ne priznam, mi ni všeč? Ne - ker preprosto zame ne drži. :~))
Hočem pa reči, da gledali bomo v vse tabele, raje si bomo privzeli privlačnejše lastnosti, redke pa bomo potem vključili v "končni obračun".
Konec koncev sem po astrologiji voda, sicer pa sem popoln kolerik/sangvinik.
Po došah sem ogenj/les.
Po kitajskem sem ogenj.
Po nekem drugem sistemu sem "misel".
V tarotu pa sem Pluton.
Sem intuitivna in umetniška, a po drugi strani pa sem tudi tisti, ki deluje, akter, bojevnik, sem zelo zelo za številke in druge kombinacije.
In.... kaj sem torej potem? ???
Če bom rekla, Oven sem... bodo rekli, ja, saj, se vidi, ko je taka, ima "tak način", divjaška, neposredna...
Če bom rekla sem Bik - aja, zato tako uživaška, trmasta in se ne premakne včasih in je tam rjovela in po mizi tolkla.
Če Dvojček, a zato torej neprenehoma govori in odtod izražanje na področjih..
Če Rak, zato tako nepredvidljiva in muhasta in oddaja tako "težo", če je zoprna.......
ITD. ...
Vse lastnosti, ki jih itak imam... ;~))
Ali zato govorim o sebi (in ne razlagam tvojih položajev), ker sem tak egoist? Tudi.
Vedno nas pač najbolj zanimamo mi sami.
Samo zato? Ne - o sebi je lažje govoriti - sedaj iz mene "bruha"...
Ko pa bom govorila o tebi (ali o komerkoli drugem), pa bom morala sliko najprej še malo sestaviti..
Moja je nekako že sestavljena - zdaj jo razstavljam - tvojo pa moram najprej malo sestaviti, kasneje bom razstavljala, pa spet potem sestavila dobljeno, potem pa izločila...
... ... ...
Moram pa pokomentirati tvoj izredno dober primer akcije - delovanje opozicije Lune oz. Marsa..
Ja - vsekakor to pripisujem temu... (tudi sama imam nekaj opozicij, prav tako sta vključena tako Mars kot Luna)
Všeč mi je tudi, ko si tako iskren (tudi do sebe oz. da to tako dobro zdaj vidiš), ko praviš v nekem razmišljanju, zaradi radovednosti.
Z mano je bilo podobno - vendar zaradi moči in pravzaprav krutosti - morda da vidim, koliko se še prenese? .. :|
Včasih sem namenoma "pičila v srce" - zgolj da nekako vidim reakcijo in sama sem večkrat ostajala presenetljivo hladna...
Analitik pač, raziskovalec...