Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Moje znamenje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
337 komentarjev na to temo

#26 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 12. maj 2002, 01:00

Se se jaz malce vkljucim v dialog, nekaj dni sem bil odsoten (arnes je prepocasen za forum) sedaj pa sem spet nazaj. Presenecen sem nad kolicino napisanega, sicer pa saj sta oba omenjala neke Dvojcke, Merkurje, Strelce in Jupiter... Ker pa imam Merkur skromno v Biku bom kratek:

Meni tudi ne delujejo normalne razlage, vedno sem nekako razpet med Ovnom, Bikom, Tehtnico, Skorpijonom. In zanimivo se mi zdi da zadnje case ko sem na to pozoren opazam da vsak vidi v meni le enega med stirimi znaki.

Huh koliko piseta, napisem lahko le : Najtezje je biti preprost.

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#27 elizabeta

elizabeta
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 104

Objavljeno: 13. maj 2002, 01:00

No pa da se vrnem na začetek teme.

Moj Merkur v Strelcu mi daje odprto, optimistično in iskreno komunikacijo, čeprav je včasih zelo površen /Strelec in ne samo Merkur tudi Jaz/, ker pa je med drugimi tudi retrograden sem kot goba, ki vpija besede in ko je dovolj moram pa to predelati in skomunicirati.

Venera, ki je ravno tako v Strelcu, pravi: "nikar me ne zapri, drugače zbežim". Cenim iskrenost, poštenost, sproščenost, odprtost, svobodo, tolerantnost... Ljubim iskreno in preprosto.

Mars v Devici vlaga veliko energije v vsakdanje delo, delo je zame bistvenega pomena in z delavnostjo poiskušam kaj doseči. Delam zaradi dela. In resnično uživam v tem. Dokazujem se analitično, strpno, rutinsko...

No, vladar mojega Sonca je Saturn, ki pa je v Ribi, sem mistična čutilka, moj notranji svet je globok in bogat, sem sramežljiva in romantična pa vendar nisem samo to!

Sonce v Kozorogu, ki se je rodilo kot Starec in z leti ta resnost z mojega obraza ali telesa upada. Sonce me uči, kam naj grem in pot do Kozoroga ni tako lahka, pa vendar je moja. Rada jo imam!

Luna moja zračna Luna, ki je v Tehtnici. Kako težko mi je takrat, ko nisem v ravnotežju in kako lepo mi je ko sem!

Imam Ogenj, ki daje intuicijo, imam Zemljo, ki daje čutilnost, imam Zrak, ki daje razum - misel in imam Vodo, da se potopim in "okopam".

Sem vse pa nisem nič!





E.

#28 ribica

ribica
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 14. maj 2002, 01:00

Mene pa zanima eno vprasanje in sicer kaksne lastnosti imamo ljudje, ki smo rojeni v znamenju rib, z ascendentom v vodnarju in luno v devici? Nekaj sem ze brskala po internetu, sedaj me pa zanima se vase mnenje. Vsem en lep pozdrav!

ribica

#29 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 14. maj 2002, 01:00

Bobnar: že kakšnih 10, 14 dni imava totalne frke na LN (kot kaže, je bilo krivo nekaj na Forumu in sva to zaenkrat kar odstranila... zadeve nisva rešila, ampak kar izločila). :]
- zato s Foruma ne moreš pošiljati (to je seveda samo začasno). Pač pa mi lahko podatke kar pošlješ na mail@lunin.net.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#30 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. maj 2002, 01:00

Nace:
Zelo se zabavam, ko berem tvoje poste - ne samo, da veliko veš in dobro razmišljaš, imas tudi smisel za humor - to pa mi je poleg inteligence najljubša lastnost pri ljudeh.
Pri tebi jaz najbolj opazim Luno v Dvojčkih in Merkur v Škorpijonu. Tudi Tehtnico - ta mi nekako daje končno sliko, jo nekako zaokroža ali pa je to pač ta prvi vtis - da si namreč umirjen, vsaj mislim, tako mi deluješ, zagotovo moraš biti dober diplomat in tudi dober strateg. Mislila sem seveda nekako umirjen v sebi, kajti z Luno v Dvojčkih ti ne bi mogla ravno dati roko v ogenj za umirjenost. :)
Čeprav takoj prebereš človeka, pa mu morda nekako dognanega ne "mečeš naprej".
Tvojo opozicijo z Luno bi - kot tudi ti sam praviš - bolj pripisala tvojemu čustvenemu življenju - in ker je Luna v Dvojčkih, tudi jemlješ vse skupaj tako "radovedno", raziskovalno - kot tudi sam ugotavljaš (oz. pripisuješ to svoji Luni v Dvojčkih). Da pa je vpleten še Mars, pa lahko kaže na kakšno okoliščino v zvezi s tvojo zgodnjo mladostjo - morda odnos - ti/mama/oče - nekaj tu najbrž ni bilo najbolj harmonično.
Nadalje: če je 6. hiša v Dvojčkih, je skoraj gotovo, da v življenju ne bomo počeli zgolj ene reči, ampak vsaj dve. Tako se morda poleg službe ukvarjaš še s čim honorarno (da ne govorimo o hobijih). Vsekakor Luna v 6. hiši vpliva tudi na to, da si precej "Lunin" tip - zdravstveno in tudi doživljajsko. Najbrž si nagnjen k poškodbam.
Tvoja izbira partnerke pa je absolutno "na mestu"... Zelo zelo velikokrat je praksa, da ima moški partnerko rojeno ravno v znamenju njegove Lune - kar je pravzaprav logično.
Aja! Še na nekaj sem pomislila ob tvoji opoziciji oz. konj. - morda sta se (zlasti v puberteti in zg. mladosti) "tepli" tvoja moška in ženska narava - s tem mislim, da ti je bilo od nekdaj težko uskladiti svojo dejansko čustveno stanje z vizualnim odsevom slednjega. V bistvu si "taf" in trden, po drugi strani pa si tudi sočuten in razumevajoč. Morda te je takrat begala "klasična" predstava, ki naj bi bila o moškem - da naj namreč ne bi bil čustven oz. naj čustev ne bi kazal itd..
No - a zdaj si to že uskladil. :)
Malo razmišljam.... ja - to je bil ta prvi moj vtis o tvojih položajih... Definitivno najbolj opazim to (Teht., Dv., Sco).. pa tudi 12. hiša je pri tebi zelo potentna - kar je kul, sicer bi morda lahko bil preveč površen, z Luno v Dvojčkih.
Še na nekaj sem pomislila - ali si kdaj razmišljal o svoji firmi (ali jo morda celo imaš)? Lahko bi bil uspešen na tem področju (*morda trgovina, gostinska dejavnost, uvoz/izvoz, transport.. pa tudi umetniške dejavnosti in medicina oz. zdravilstvo ali kaj, ki je povezano s tem) - kaj takega bi lahko tudi videla pri tebi oz. si te tako lahko tudi predstavljam. Sicer pa - veliko sprememb, ulovljenih, pa tudi zamujenih priložnosti, zelo "tekoče". :))
In seveda - odtod tudi skrb zase in pač ukvarjanje oz. zanimanje za duhovnost ipd.

***Dan X? - hehehe... :)))
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#31 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. maj 2002, 01:00

El Nino:
Dialog? hehe, boljše kot monolog... Sicer pa, pridruži se, pa ne bo več dialog.
Je pa seveda res, da raje poslušamo razlago naših položajev, a ne? x;)x
Priznaj pa, El Nino, da meni tule ni kaj očitati, saj sva tvoj Chart že ničkolikokrat obdelovala - od leve proti desni in od spodaj navzdol in naokoli. :~)))
Merkur imaš "skromno v Biku"? :~)))) Ma - si model! :)
ja - Merkur imaš v Biku, to zelo opazim pri tebi (*itak pa veš, kako te jaz vidim). ;)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#32 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. maj 2002, 01:00

Elizabeta:
Pri tebi najbolj opazim tvojo zemljo, zelo povezujem zraven tudi tvoj stelij v Devici in te tako kombiniram tam nekje - Devica/Kozorog.
Sicer pa čutim tudi tvoj zrak - Tehtnico, in tudi ti, podobno kot Nace, deluješ umirjeno in strpno. Zaenkrat pri tebi Strelca še najmanj opazim.
Ja - tudi ta vladar Sonca v Ribah pri tebi precej opazim - to ti daje poglobljenost, ko praviš, da znaš biti tudi površna (vendar jaz tebi površnosti ne bi pripisala, vsaj ne na prvi pogled).

***
Ko pravim "na prvi pogled", mislim s tem - prvi vtis - nikogar od tu sodelujočih namreč osebno ne poznam oz. se osebno še nisem srečala z nikomer.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#33 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. maj 2002, 01:00

Ribica:
http://www.lunin.net...p/sonceribi.asp
http://www.lunin.net.../lunadevica.asp
http://www.lunin.net...p/ascvodnar.asp

Takole bi ti jaz odgovorila (pa da ne ponavljam kar naprej).
Samo še dodam, da vse to skupaj daje najbrž eteričnejši videz, izjemno občutljivost, nenehno vključene vse možne "radarje", ukvarjanje s sabo (zdrava prehrana etc), v najslabšem primeru pa težave, katerih izvor je težko odkriti - možna pa je tudi hipohondrija.

Prepričana pa sem, da ti bo še kdo drug kaj povedal oz. dodal ali pokomentiral.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#34 tasa

tasa
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 15. maj 2002, 01:00

Pozdravljeni!

Ze dva dni berem to vaso zanimivo razpravo in moram priznati, da res uzivam.
Nace, ti si s svojim Merkurjem v sco kot ziva encilopedija - kar ne morem verjeti, od kod se ti jemlje.

Ko sem prebrala tisto prosnjo od´ribice´ me je res skoraj iz stola vrglo in sem se raje odlocila, da se (kot vceraj) ne bom oglasala, ker bi mogoce lahko rekla kaj zaljivega (se opravicujem, moj Merkur je v Ovnu).
Kljub temu pa mi je bil tvoj post zelo zanimiv, ker sem tudi jaz riba po soncnem znamenju, luno imam v devici (torej enako), ASC je sicer v strelcu (v konjunkciji z Neptunom in v opoziciji z Saturnom) in nehote sem se hotela primerjati s tabo, obenem pa bi te najraje nadrla, kako lahko s takimi osnovnimi naivnimi vprasanji sploh prides ven - no, pa saj ti je Marsa lepo kulturno odgovorila.

Marsa, rada bi povedala, da sem si tudi jaz pred casom, ko sem se prebrala vse, kar je bilo v najmanjsi povezavi z astrologijo (danes je to bolj redko), imela izdelano osebno karto in ko sem si jo pred casom ponovno naredila na luninem netu, so se planeti (vsaj kolikor se na pamet spominjam) znasli v zamaknjenih hisah. Kaj sedaj to pomeni?
Natancno se spomnim, da je bil v moji rojstni karti Pluton v konjunkciji z MC na vrhu desete hise - malo naprej pa se Uran, tudi v deseti hisi in oba v Tehtnici.
V novi karti so torej planeti premaknjeni v druge hise in zdi se mi, da se v tej karti sploh vec ´ne najdem´.

Rada bi pozdravila tudi Elizabeto. Ne vem zakaj, ampak ob tvojih odgovorih dobim obcutek, da si zelo modra spostovana gospa, ki bi ji z veseljem zaupala. Zelo bi bila vesela, ce bi si lahko vzela nekaj casa in mi napisala nekaj besed, kaj ti menis o moji poklicni karieri - marsikdo mi namrec ocita (od mojih najblizjih), da mi je sluzba najpomembnejsa in da sem v primeru, ko bi lahko tam slo kaj narobe, neizprosna. Mogoce bi ti morala kaj vec napisati o aspektih, vendar se jih sedaj na pamet ne spomnim.

Lep pozdrav vsem skupaj in pravi uzitek je brati vase razprave - kot nostalgija na stare case...

Tasa

#35 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. maj 2002, 01:00

Tasa! Hvala za tvoje mnenje in tvoj intermezzo. :)

Kar se tiče izračuna, pojma nimam, kaj ti lahko še rečem drugega, kot sem že Bobnarju (če si prebrala, kot kaže, pa si); ne glede na to, da je softver najet in da imava zdaj v izdelavi svojega, LNsoftver, pa je tudi ta izračun, ki ga dobiš na LN, identičen z vsemi programi in sistemi, s pomočjo katerih sem si (ali pač drugim) kadarkoli do zdaj računala položaje.
Ker sem nekaj časa delala na 090 kot astrologinja, sem imela možnosti veliko eksperimentiranja na večih različnih programih, nekatere pa sem "šefom" celo jaz "zrihtala" - tako da sem si svoj Chart zagotovo že izračunala več kot 100X - ravno zato, da primerjam, opazujem, vidim, če je kje kaj drugače itd. Poleg tega pa imam že doma 3 različne programe (med drugim tudi Kairona, za Mac-a).
Ker tudi meni pade os neke hiše med konjunkcijo Urana in Plutona in je to zelo na majhnem orbisu, bi tudi pri meni v tem primeru bil zamik.
To si lahklo razlagam samo tako, da je bilo tisto računano npr. na ameriškem softveru, kateremu moraš npr. korekturo za evropskki čas sam dodati - pa še to nisem ziher, da itak že ni všteto, tudi v ameriških programih.
Najbolje, da si izračunaš še na katerem od drugih astro sajtov - pa primerjaj. Tule boš našla povezave na nekatere: http://www.lunin.net...odki/astro.html

Riba-Strelec- Devica, praviš? Nestalni T-kvadrat - zanimiva kombinacija - predvsem pa nemirna. Osebna rast in učenje - pa saj praviš, da si nekaj tega že obdelovala...
Lp.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#36 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. maj 2002, 01:00

*Obvestilce:
Vsake toliko mi kdo piše ali omeni, da je drugod dobil drugačne izračune, in ker me je o tem pobaral še Bobnar tule in Tasa, naj povem, da sem danes še stotič vse skupaj preverila - na Bobnarjevem primeru (*ker je bilo tudi tule javno govora o tem, tudi javno to sporočam). Seveda sem -kot vedno, ko mi kdo piše, ko pač dvomi- tole preverila in na treh različnih astroloških straneh dobila enake položaje, kot jih izračunava LN. Govorim seveda o položaju planetov in vrhovih hiš.
Tako da vsem bodočim skeptikom svetujem in vas pravzaprav prosim, da si na straneh, na katere povezave boste našli na strani, ki sem jo navedla zgoraj v odgovoru Tasi, vse skupaj sami preverjate in izračunavate. Astrodienst btw velja za zakon - imajo neverjetno bogato databazo.
Še enkrat torej - ne vem, kako je možno, da komu kdorkoli oz. kjerkoli izračuna kakorkoli drugače kot najdete na Luninem netu (razlike so kvečjemu 3' - stopinja pa jih ima 60, torej razlike, če so, ne presegajo niti 0.5 stopinje).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#37 ribica

ribica
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 16. maj 2002, 01:00

Marsi se zahvaljujem za odgovor, s tem nisem mislila nic slabega, samo zanimalo me je mnenje ostalih.

Tebi Tasa pa tole, ce se ti ne ljubi odgovarjat na moja naivna vprasanja, pac ne odgovarjaj in je problem resen.
Upam pa da je tu dovolj prostora za vse ljudi s takimi in drugacnimi
vprasanji in se ne bomo glede malenkosti prepirali med seboj.

ribica

#38 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 16. maj 2002, 01:00

Tasa, hvala za kompliment, res mi godi. Lahko pa dodam, da pogosto tudi sam ne vem, koliko se bo vzelo iz globin. Gre namreč za to, da pišem tekoče, imam trenutno v glavi, kolikor pač pove ena misel, v nekem okviru - ko pa se ta misel izliva, prihaja nova in nova. No, dobro, nek koncept si običajno naredim, vendar končnega izdelka nikoli ne vidim v celoti prej, predno je napisan. Res prihaja (tudi) iz globin.
Če povem drugače: če ne napišem, niti sam ne vem v celoti, kaj (ali kako) imam povedati...

Zemeljska znamenja poveste na drug, bolj koncizen način, kar je tudi lepo. In svet je pester, uživamo lahko vsi v njem.

Marsa, zdaj sva že skoraj stara znanca. Zelo zelo si me razveselila. Res uživam, da lahko nekaj preberem o sebi. In to zato, ker je bolj tekoče - in se ne izogibam nekaterim razlagam... :)

No pa naj zdajle malo pokomentiram Luno v dvojčku in ženo.
V nekem trenutku mi je nekoč očitala, da vidim v njej "dvojčico" in ne nje.
V čem je bil keč?
Da z njo kot dvojčico res dobro shajam.
Toda se tudi zaplete.
Zakaj?
Glavni razlog je v naslednjem:
ona ima SONCE v dvojčkih. Sonce je moška, jang energija.
Kar pomeni, da je zame sprejemljivo, ko ona nekaj predlaga, tako iz sebe.

Ne tisto, daj naredi to in to - in to takoj -> to sem jo moral kar nekaj časa učiti, da reče: prosim, čez tri minute bi šlo?
Medtem nekako dam iz glave prejšnje misli in se navzamem nove zamisli - drugače sem pa jezen. Kaj morem - če moram poleg tega, da ji prisluhnem, še fizično telo premakniti in to na ukaz - saj se počutim kot suženj.
Rabim čas, da sam sebi ukažem, si pritrdim, da bom... (O, ti Merkur, ti, hočeš, da je po tvoje - v škorpijonu).

Jaz kot Luna se odzovem na njeno pobudo in ni mi težko uresničiti.
TEŽAVA pa nastane, ko JAZ DAM POBUDO. Potem pa ona ne.
Zakaj, si lahko mislite.

Ko zasveti moj jaz, zažari Sonce v tehtnici. Odzove se njena Luna - če je relacija: ali bi ti naredila, ali bi ti prisluhnila moji ideji in nekaj v tej zvezi se odzvala.
Ne, ne bo, rekla bo ne, tako, da jo zdaj kot majhne otroke učim, da reče najprej ja in potem pove ugovore. Kolikor mi uspe...
Pri mlajši hčerki, ki zna le nekaj besed, je bil en sam ne. Ali pa nič - kar je lahko pomenilo nezanimanje, nevtralno, ali ja.
Potem sem jo učil, da je rekla ja vedno, ko se je strinjala. Zdaj je pri tamali obratno: ne potrebuje ne-jev - ker dokler je tiho, počakam in jo prepričujem dalje, dokler ne reče ja - potem zagotovo naredi (Ima Luno v škorpijonu).
No, pa da razkrijem, kje je skrivnost.
Žena ima Luno v OVNU. To pa je nekaj, kar sem gladko spregledal.
In se mi otepa.
Tako je tudi ona moja družica le toliko, KOLIKOR SAMA HOČE. Srečnica, ker jo razumem.
Ima pa težave, ko iz svoje ženske narave skuša voditi moškega. Tudi tedaj - kadar nepremišljeno nekaj hoče, deluje iz Lune - in meni je kar nekako izpod časti - takole odrezavo, brez prepričevanja, če je treba, malce s komolcem sune, če se jo dotaknem, ko ne mara...
Ja, ovni so mi površinski, ne vzamejo si časa niti, da ti povedo, o čem govorijo, kaj šele, da bi si vzeli čas za navajanje argumentov. Šele, ko jih lepo prosiš, če spoloh.

Se pa ujameta moje in njeno Sonce.
Tako, da se o tretjih stvareh lepo pogovarjava.
Toda spet, ko gre za konkretno stvar, udari kvadratast ascendent - ki je kvadrat pri njej na njeno Luno in "Jaz nočem, da sem taka", drugačna pa tudi ni...

Torej, ko naju nekdo posluša od zunaj, kmalu ugotovi, da sva na liniji.
Na neposredni liniji pa se hitro zaiskri - razen v primeru, da je enemu ali drugemu vseeno, ali da se eden prilagodi, ali pa, da si dava čas, recimo štetje do deset zadostuje.



Zdaj pa še poslastica.

LUna v dvojčkih je za moškega res dober model imeti tam ženo.
Toda dvojčka - pomeni, imeti dve.
Ena ti ne da dovolj, da ti en sam vidik. Četudi ima ona dvojno naravo, prej ali slej ugotovim, da "ni v pravi", ko jo najbolj želim razumeti, dojeti - in preskoči v drugo.

Ker ima ona Sonce v dvojčkih, bi seveda imela dva moška.
kar ne prizna neposredno.
Posredno pa se kaže na tisoč načinov.
Ja, v sproščenem pogovoru pove, da bi imela mene in nekoga, pred mano, jaz sem ji všeč, ker veliko govorim in o marsičem, oni pa zato, ker ni NIČ GOVORIL, temveč samo prišel, tako prepričljivo, da jo je objel in je samo skupaj padla...

In jaz? Eno žensko dušo vsaj rabim še za klepet, za domišljijska potovanja. Če pa bi živeli v idealnem svetu brez predsodkov, pa bi se nama gotovo prilegel par, kjer bi bilo vsaj flirtanje dogovorjeno in dovoljeno v neomejeni količini...
Ampak predsodki to preprečujejo.
Dopisna prijateljica pa mi je razkrila: ljubosumna je zato, ker se zaveda, da morda sama ni dovolj močna, da bi ostala v zvestobi...

Vsem prav lep pozdrav, Tasa, od tebe pa si želimo nadaljnih razprav. Dobrodošla (in vsi drugi tudi:)!
sonce -vlada luni</u><b></b><u>

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#39 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. maj 2002, 01:00

Ribica: Nikakor jasno ne mislim, da bi (ti) mislila kakorkoli slabo - kvečjemu si bi lahko mislila, da si nekoliko površna ali da si nisi vsega ogledala. :)
Seveda pa je razlog ta, da te je jasno zanimalo mnenje ljudi, ki se ukvarjajo s tem, in si z nečim pač morala "začeti".
Tudi jaz nisem mislila nič slabega - morda sem le izzvenela nekoliko naveličano.
Dosti jih sprašuje in hoče "moje mnenje", moje mnenje o tem pa že čivkajo vrabci na strehah. To sem mislila. Težko kaj novega povem, ker sem tiste podatke zbirala več let in so lepo na kupčku - kvečjemu bi sedaj kaj pozabila omeniti.
Asociacijo (kar pa koristi ob nadaljnji razlagi) pa bom dobila še iz drugih tvojih položajev in eventuelnih tvojih novih objav.
Zdaj pa že vidim, da si prava "Ribica" - občutljiva. ;)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#40 tasa

tasa
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 16. maj 2002, 01:00

Zdravo!

...sem ze tukaj..
Cel dan sem se morala drzati nazaj, da nisem odbrzela na Forum, prevec drugega dela sem imela in ko so mi misli uhajale sem, sem se morala prav prisiliti da sem delala'resno delo'. Ok, to je mimo. Kako vam uspe tako uskladiti cas, da se lahko posvecate razmisljanju in razglabljanju? Meni zelo tezko uspeva, ceprav me kar 'odnese' ko je tema o astrologiji. Glede na to, koliko misli mi zaposluje v zadnjih dneh, bi si morala kar priznati, da me se zelo 'drzi'.

Ko berem vase poste se mi zdi, da se v vsakem od vas malo najdem ali pa, da poznam nekoga s podobnimi lastnostmi. Nace, moj oci je tudi tehtnica z Merkurjem v Sco in tudi on se dostikrat 'pritozuje', da mu mami zeli dodeliti podrejeno vlogo. Mami je zelo mocna levinja (sonce in Asc v levu) in v prvi hisi ima se Plutona in Merkur v konjunkciji. Lahko si predstavljas, da bi takrat, ko levinja zarjove vsi najraje nekam zbezali,...ha,ha,ha..

No, zelela pa bi postaviti eno drugo vprasanje. Meni se zdi, da me celo zivljenje spremljajo ljudje, ki imajo (vsaj po horoskopu) izpostavljene dolocene lastnosti. Npr. ce malo analiziram (kar mi ocitno lezi) lahko ugotovim, da imajo vse tiste moje prijateljice, s katerimi imam ali sem imela najbolj pristne stike luno v Sco - ima jo tudi moj moz, ki ima sicer sonce v kozorogu, Asc v devici s Plutonom na Asc - enako, kot moja mama!!!

Oz. dve prijateljici, ki sta mi bili tudi zelo blizu (vmes smo se malo dale na distanco) potem pa je vse skupaj spet ozivelo, sta imeli Asc v devici - enako kot ima tudi moj moz (ali povedano drugace, vrh sedme hise imajo v ribah).

Kaj menite o tem? Jaz bi rekla, da so torej ves cas ob nas ljudje, ki nam pomagajo, da bi spoznali svoj pravi jaz (ki se skriva v sedmi hisi)in ga ozavestili?

Pozdravcek!
Tasa

#41 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. maj 2002, 01:00

Nace:
Tale tvoja Luna je res precej močna <to itak, glej poste - končno nisem edina s kilometrskimi posti!> :)
Vedno sta prisotni pri tebi dve/obe plati - vedno se poigravaš z mislijo na drugo možnost. Tudi svojo partnerko spremljaš "radovedno" - to ti po eni strani otežuje globlja čustvena razumevanja (nje v tem primeru), po drugi strani pa ti omogoča, da te nikoli nič ne vrže povsem iz tira. :) Vedno znaš biti tudi oddaljen (opozicija).
Zelo se vidim v tvoji ženi, pa nimam Lune v Ovnu (a jo imam v konjunkciji z Marsom) - tudi jaz znam biti zelo neposredna in celo groba in tudi jaz kar silim včasih... (ne ravno s komolcem, prej z nogo) ;~)) "Odrezavo", kot praviš, meni nič tebi nič.
To sem vselej pripisovala rušilnemu aspektu med vladarjem mojega ASC in Marsom.
Pač pa moj partner, ASC Tehtnica, tudi mene morda vidi tako. :)

Dobro si opisal svoj Merkur v Škorpijonu - ne, Škorpijon se pa prav zares niti najmanj ne pusti prisiljevati. ;)
Kot si nekje napisal: "Na škorpijona vpiti, da bi te ubogal, bo zadnje, kar bi delovalo" - prav nasmejati sem se morala parkrat ob kakšni taki tvoji izjavi. :)
Pa še veliko bi jih lahko citirala...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#42 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. maj 2002, 01:00

Tasa - tamle sem odgovarjala oz. komentirala nekako "v paketku", pa sem ravno zaključila, ko si ti medtem že objavila svoj zgornji post.

Zanimivo si razmišljala in vidim, da si na tekočem s položaji v svojem horoskopu in da si uspela to "prevesti" tudi v vsakdanje življenje..
Ja, seveda - jasno, da se energije privabljajo. Saj že najbolj nepoučeni poznajo rek: Iste ptice skup' letijo.
Ne vem, če je za to zaslužna ravno ali samo 7. hiša - mislim, da gre še za številne druge povezave in kombinacije - Luna je na primer zaslužna in vpliva ravno na te, tekoče dnevne dogodke, pa je zato morda skoraj najbolj pomembno, da iomamo Lune harmonične. Po drugi strani pa se zelo pozna vpliv Merkurja v komunikaciji in tako celo znaki, ki se naj med seboj ne bi ujemali, s pomočjo Merkurja najdejo razumevanje, in zato medsebojno dobro komunicirajo.
Itd.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#43 ODRI

ODRI
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 121

Objavljeno: 21. maj 2002, 01:00

ko vse tole prebiram ... se vse bolj zavedam, da sem zelo zakomplicirana kombinacija OVEN/ŠKORPIJON, rinem skozi zid, nepotrpežljiva, včasih preglasna, včasih preveč zaprta... tisti skrivni predalček pa sploh ne vem, če imam?
Nikoli se ne umikaj z odra pred koncem predstave, razen če sam ne presodiš, da je to lahko del tvojega lastnega scenarija; pravico imaš BITI...

#44 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 25. maj 2002, 01:00

zakaj odri? =?teatri? od kje tole ime, čeprav paše :)

pokowc

#45 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 26. maj 2002, 01:00

Tasa,hvala, zelo lepo si napisala. Moram povedati, da si me tudi potolažila. Primer s tvojim očetom se mi res zdi super. (Zame).

Zdaj pa bi rad pokomentiral tvojega škorpijona.
Luna v škorpijonu ti to znamenje naredi močno, v nekaterih delih najmočnejše (saj kot ženska pogosto živiš prav Luno - še celo jaz, kot ugotavlja Marsa, jo presenetljivo velikokrat uporabim).
No, strinjam se z Marso, da ni zaslužna samo Luna kot taka, da iščeš škorpijonovske tipe. Čeprav to, da imajo tvoji najbljižji prijatelji prav Luno v sco pove veliko. Potem bo že držalo, da rabiš tudi lunino kvaliteto!!!
Odslej boš lahko izdelala horoskop in nekatere na podlagi čarta povabila za uspešnega prijatelja/-co. Mislim, da bi to moralo teči.

Ampak kljub temu, o znamenju škorpijona sem želel - moj Merkur tam mi namreč nekaj pove o svojem gnezdu v sco.
Škorpijon zahteva POGLABLJANJE, v stvari, jezi se nad površinskostjo.
Zanimivo je, da to dobiš ravno pri tistih, ki se lahko "pogrezajo".
Za to so najboljši sogovorniki prav škorpijoni. Raki začno prehitro tožit, kako je vse slabo (moja žena s Merkurjem v raku in asc v devici najprej in to čisto vedno, da negativno opazko (doma, na obisku je vljudna!) - ker naj bi bila pozitivna samo po sebi umevna).
Ribi se potapljajo, vendar izgubijo smer, kar te pusti nekako negotovega.
Ognjena znamenja ti sicer dajo energijo, toda ker se tako hitro umaknejo, se počutiš nekako izdanega. Moj brat, strelec, je po nekaj stavkih z mislimi že nekje drugje...
Prav škorpijonovska energija mora biti za polnjenje teh globinskih baterij.
Nekdo, ki gre GLOBOKO. Sicer vem, da ne prideva 'do konca', to vzamem v obzir. - Toda ključno je POTOVANJE v globino, pri čemer dobiš vedno bolj določne občutke, mnenja, prepričanja izostriš, o nekih stvareh dobiš bolj jasno predstavo, o tistem, kar veš in oblikuješ tisto, kar ob tem ČUTIŠ.
Identificiraš se s svojom mnenjem. Ti, Tasa, pa morda z občutki...

Kako sem vesel, da si opisala primer svojega očeta ob ženi levinji. Tako se mi zdi, da je bil še nekoliko na slabšem kot jaz, pa že meni ni prav lahko; pogosto.


Ampak ko to vem, se še hitreje spomnem, da NI TISTI ČLOVEK KRIV, temveč moram pač DOBITI SVOJO HRANO, ki jo tako nujno rabim.


Tako sem opazil, da EN MESEC ZDRŽIM brez globljih pogovorov.
PO TREH MESECIH pa izgubljam ravnotežje, nisem več zadovoljen z ljudmi, lahko mi grejo na živce in potrebujem zrak.

Če medtem opravim neko daljšo razpravo, spet vidim vse svetlejše. Prav vredu je, da so taki ljudje, kot so in jaz lepo krmarim v njihovi sredini.

Zdi se mi, Tasa, da se podobno lahko dogaja tudi tebi. Le da si morda "lačna" sočustvovanja, nekoga, ki čuti s teboj, ki te torej razume na nivoju čustev. Način tvojega odzivanja. Ki ti dovoli, da si taka, kot SI v resnici in ne taka, kot BI morala biti... Ko imaš občutek, da se s svojo notranjostjo drugega DOTAKNEŠ in ob tem čutiš harmonijo.

Gre za razumevanje čustev pri tebi, oz. načina "ozadja iz katerega normalno deluješ"?!
Pri meni pa za so-RAZUMEVANJE teme pogovora, ob kateri se da POTOVATI.

Morda je v tem razlog, da nekaj časa si zdržala brez tistih dveh prijateljic, potem pa je bila praznina tako velika, da si šla preko razloga, zaradi katerega si povečala razdaljo?!

---
Marsa, tudi ob tvojem postu mi je lažje - ko vidim, da je lahko "odrivanje" nekaj normalnega in brez slabega namena.
Verjela ali ne, sem pogosto razmišljal, da me 'ta ženska morda sploh ne ljubi'. Ker pač gre za "hitre in nezavedne reakcije", kjer 'se skriva resnica'.
Kadar je bila budna in skolirana, tega suma nikoli nisem mogel potrditi.
Tako smo spet pri tistem:
dobre razlage položajev iz horoskopa ti bolje pojasnijo ozadje določenih odzivov in lastnosti kot "zdrava kmečka pamet", celo, kadar je podkrepljena z izsledki psihologov - ki vedno veljajo za določene tipe ljudi...
Vedno je tudi tako, da ko vzamem v obzir, kar lahko pri njej pričakujem in me to ne preseneča, se zgodi:
1. da tista lastnost ali reakcija sploh ne pride do izraza, izgleda, da je sploh ne pokaže, ne uporabi.
2. če se odzove na neljub način, traja le nekaj sekund, da grem z mislimi preko tega, da bi to lahko bilo kakorkoli slabo ali/in obremenjujoče - in spet sije naprej - sonček.

Vsekakor astrološko osveščen človek ne more in ne sme od drugega zahtevati, da se spremeni, lahko pa spobuja tiste lastnosti, ki so že v njem/njej, da čimbolj časovno prekrijejo tiste, ki jih ne spodbujaš, ker ti niso všeč. Pogovarjaš pa se lahko V MIRU seveda tudi o slednjih, neljubih.

Morda pri energijah, ki se kažejo v astrološki karti, še posebej velja: bolj ko si radodaren s tistim, kar imaš v izobilju, kar zmoreš in kar si - v pozitivni obliki, več darov s strani drugih si deležen.

Za nas, ki to vemo, se skoraj nikoli ne bomo bali KONKURENCE. Vedno bomo našli način, pot, ko delujemo bolj pristno in kjer nas nihče ne more povsem posnemati in s tem ne ogrožati...

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#46 onewa

onewa
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 63

Objavljeno: 26. maj 2002, 01:00

Ste prav neverjetni 'majstri' kar se tiče astrologije. Tako sem še sama zadnje dni preučevala svojega, vendar si ga ne znam razložiti. Če ima kdo kakšno idejo, prosim...

Sonce imam v 7.hiši v vodnarju, luna je v ribah (8.hiša), ASC v raku, ostale planete več ali manj vse v zračnih in vodnih znamenjih, bojda zelo pomemben pa je Mars v Škorpijonu in Saturn (Oven-edino ognjeno znamenje)v 10. hiši znotraj 8 stopinj oddaljenosti od MC-ja?!
Res?

Lep pozdrav vsem!

#47 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. maj 2002, 01:00

Evo, evo... Zanimivo...
Namreč, Onewa - nekako prepričana sem bila (po tvojih postih) da si npr. Kozorog (ASC v Raku -meni- lahko daje nekoliko podobne energije in tudi videz)...
Zdaj pa bi samo nekaj poudarila - vedno pravim, kako pomemben je lahko planet na MC in spet se ta moja teorija potrdi - namreč - nimaš niti enega od najosebnejših položajev v Kozorogu, in vendar jaz pri tebi čutim in opazim "kozorogovski moment" - ki je - Saturn na MC-ju - v tvojem primeru... Kulminantni planet.
(*poleg tega je seveda možno, da je Saturn tudi vladar tvoje Venere ali Merkurja).
In res MC "zaokroža celotno sliko horoskopa".

Začela pa sem spet "pri koncu" - izvleček.

Ob tem bodi vesela, da imaš Luno v znamenju Rib - ki te seveda bega in si jo morda že ničkolikokrat klela, a vendar ti daje razumevanje, modrost, notranji ritem in vero. Marsikatera zelo znana in nadarjena oseba ima Luno v znamenju Rib - ta položaj daje tudi nekakšno milino, toploto, ki jo izžareva ta oseba.

Kombinacija najpomembnejših položajev daje pri tebi morda eteričen videz ali krhkejšo telesno konstitucijo - od nekdaj si občutljiva in tudi nagnjena k vsem mogočim alergijam ali pa nenavadnim boleznim oz. težavam. Si kot goba - občutljiva in večkrat žrtev - pravzaprav bi rekla, da v tej vlogi morda večkrat ko ne celo uživaš, kar ne pomeni nujno, da si mazohist.
Si na nek svoj odštekan način tudi egoist - čeprav imaš ogromno razumevanja.
Težko pa se nekako oddaljiš od svojih težav - vedno se zdi, kot da koplješ po njih in se vračaš k starim vzorcem.

Sicer se izogibam kateremu od položajev pripisovati negativne note, vendar ti moram reči, da je ASC v Raku (sploh, če gre npr. za Vodnarja, tehtnico, Ribe ipd, "šibkejše" znake) precej težaven položaj - zdaj mi je tudi jasno, zakaj si privzemaš takšne vzorce in resnično v postih omenjaš močen starševski vpliv - kajti tega (močnega, in tudi problematičnega) vpliva se res težko otreseš v življenju oz. res porabiš dosti energije (in tudi časa) - da v tem smislu najdeš sebe, da ti ni treba več tekmovati s predstavami staršev o tebi - vedno si se namreč bolj, kot ustreči sebi, trudila ustreči drugim/svojim staršem - pravzaprav si to že vse življenje prizadevaš harmonizirati in to je ena od tvojih življenjskih nalog;
da uspešno krmariš med starim, tradicijo, vrednotami, in novostmi in novimi pogledi.
Tvoja naloga je mdr. vzgoja otrok tako z modernimi pristopi kot z znanjem in poznavanjem tradicionalnih vrednot.

To je v bistvu tvoja glavna naloga - odnosi, transformiranje vzorcev...
Mislim, da tudi drugiod, na drugih področjih, nimaš toliko težav - pri delu si npr. vestna in pridna, zanesljiva in odgovorna, vse, kar tebe zanaša, so samo čustva in morda slaba samopodoba - zdaj je pri tebi obdobje najbolj pospešene osebne rasti in zdaj se nekako šele začenja "tvoj čas".
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#48 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 26. maj 2002, 01:00

Mislim,da jaz se brzdam med zmernostjo in vladanjem .
zakaj ne bi tole kr združla ,sej mi uspeva ampak naturni lider bit , okolje te ne sprejme .
Kaj je vse le reakcija v sprostitvi_ Dovoliti si in uresničiti ?
Mislite, da je hvala temu, da sem Lev, kje pa, to je le šelem neka vrsta kazni, da se ućiš bit ponižen, kajne ,potem je treba iskati svoje ljudi, da ti odobravajo svoje razsvetljenje, iskati potešitve v umetniškem ali športnem svetu?
Kje pa vas čevelj žuli, je še kaki Lv, ki bi rad povedal o razsvetlenju svoje duše*



pokowc

#49 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 26. maj 2002, 01:00

Biti V znamenju Leva ,to sploh ni nagrada, ampak prekleto brzdanje karakterja, torej usmeritev k ponižanju .Bi lahko kateri drugi Lev to rekel?Drugače pa sm vedno gazilo po poti,med zmernostjo in vladanjem. Sej nekateri se rodimo naturni liderji, ampak le tile so ustvarjeni, drugi so narejeni!
Zlo me zanima, če kdo od vas svoje razsvetljenje poizkuša v mat.svetu da se sproži kombinacija med modrovanjem in materialnem hotenjem? _ in hkrati učiti človeštvo kako dihat naprej? Kaj je taka naloga vsakega novodobnega razsvetljenca?

pokowc

#50 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. maj 2002, 01:00

Mislim,da jaz se brzdam med zmernostjo in vladanjem .
zakaj ne bi tole kr združla ,sej mi uspeva ampak naturni lider bit , okolje te ne sprejme .
Kaj je vse le reakcija v sprostitvi_ Dovoliti si in uresničiti ?
Mislite, da je hvala temu, da sem Lev, kje pa, to je le šelem neka vrsta kazni, da se ućiš bit ponižen, kajne ,potem je treba iskati svoje ljudi, da ti odobravajo svoje razsvetljenje, iskati potešitve v umetniškem ali športnem svetu?...


Dobro razmišljaš, Pokowc!
Hecno - kot Lev imaš veliko momenta dvojnosti - vedno -se mi zdi- izhajaš iz obeh, dveh nasprotujočih si stališč, postavk... Vedno hkrati postaviš vprašanje in že nekako daš odgovor nanj.
Iščeš potešitev v vsem, kar je lepega in estetskega, pa tudi všeč ti je akcija in dinamično delovanje..
... Umetniškem, gibljivem, dinamicnem, očitno pa tudi kjerkoli, kjer se lahko svobodno izražaš...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0