Tra-ra-tratratratra-tra-ra!!
Evo, Nace - Dan X.

)
Sonce imam v znamenju Rib, v konjunkciji z njim pa so še trije planeti - Mars, Luna in Merkur (in še vsak od njih drug z drugim).
Tako imam vse osebne planete v Ribah (v 4. hiši), razen Venere, ki jo imam v Biku (v 6. hiši, vendar imam tudi 7. hišo v Biku in je Venera v bližini DSC).
Po Ascendentu sem Škorpijon, Neptun imam v Škorpijonu na ASC (v 12. hiši), Pluton pa imam v konjunkciji z MC-jem iz 10. hiše. (*Uran pa v konjunckciji z MC-jem iz 9. hiše - med sabo sta v konjunkciji, tako da imam posrečen položaj - os 10 hiše - MC mi pade med konjunkcijo Urana in Plutona).
To je to.
Jupiter imam v Ovnu - v 5. hiši, Saturn v Vodnarju v 3.
Točko Duha in Točko Fortune imam v konjunkciji z Ascendentom (ena v 1. in druga v 12. hiši), Kiron imam v Ribah na IC-ju (vendar ne v konjunckiji s stelijem). Čvor imam v Raku v 8. hiši.
Moji najbolj rušilni aspekti - Mars opp. Pluton. Luna opp. Pluton, Sonce konj. Mars...
Moji najbolj všečni aspekti - Venera trigon Uran/Pluton, Merkur trigon Neptun...
Najbolj eksaktni aspekti - Merkur/ASC, Mars/Neptun, Venera/Uran.
Zakaj sem bila tako "skrivnostna"?
Daljša zgodba...

Finta je v tem, da ob vseh Ribah, ki jih imam - mi je nihče ne pripiše - največkrat mi pripišejo Škorpijona, večkrat pa tudi Ovna (to zaradi kombinacije pomladnega znaka in marsovskega momenta), često pa tudi Dvojčka - to je ta moj potentni Merkur - sem pa tudi svetla, svetle polti in las.
No, štos pa je v tem, da sem rojena na petek 13.-ega... In edini petek 13.-ega, ki pade v tistem letu poleg Marca, je ravno November, tega datuma pa je Sonce na mojem ASC. V obeh primerih je (kakšno naključje!) ravno Luna v znamenju Rib. Potem pa sem se malo pohecala, ker sem vedela, kako bo kdo razmišljal (in tudi je - nekaj mi jih je pisalo, da so videli, petek 13., leta 64 - in potem sem lahko samo škorpijon)! :>)))
Tudi ko sem bila gostja v oddaji in je bilo vprašanje za nagrado moje znamenje, mi je prva, ki je klicala, pripisala Škorpijona. Ko smo se v Chatu pogovarjali desete stvari, so mi takoj pritisnili Škorpijona.
In celo tu, na Forumu, se ga je nenadoma v zvezi z mano začelo omenjati.... Torej - zato sem se odločila, da pač ne povem vsega, ker se mi je zdelo hecno in simpatično naključje vse skupaj.
Ko sem bila majhna, sem bila precej Riba, vendar me že takrat ni zadovoljila "Ribja" razlaga.
Ko sem brala vse znake, sem nenadoma VEDELA, da sem zagotovo v ASC Škorpijon. Ko so mi veliko kasneje to tudi z izračunom potrdili, me sploh ni presenetilo.
Aja - moja prva karta v tarotu je 13 - smrt - Škorpijon/Pluton.
Rekla bi zase tako: osebnosti ne čutim Ribje (razen muhavosti in podobnih ribjih značilnosti, vendar bolj v vsakdanjem življenju). Najbolj Ribjo noto mi daje Luna - morda še Mars (ritem, spontanost, gibanje, drive...). Riba sem v tem smislu - umetnost, glasba.. nekako moja PODROČJA delovanja...
Sicer pa sem dosti trden, nekako realen in celo hladen in morda tudi majčkeno krut človek - imam voljo in sem malo predrzna - to pripisujem Škorpijonu. Mojo absolutno nepripravljenost popuščanja sistemom, ki so butasti, pa seveda spet ne gre pripiosovati ničemur drugemu, kot ravno Sco. Da ne maram, da se me v KARKOLI in KAKORKOLI prisiljuje, pa je itak moja glavna značilnost...
Ukočenost in trema je Saturn kvadrat ASC.
Moja togost in nenavadna počasnost v nekaterih rečeh pa je Venera v Biku - če namreč ne uvajam sama novosti, včasih nisem zelo za... ;>))
Tako. That's me. :>))
Timing? Naključje? ;>)
The Day - Dan X - 27. (9) 5. 2002 (*9)
13.3.1964 (*9)