Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

VODA


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
205 komentarjev na to temo

#101 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 7. junij 2005, 18:39

Thx free, zanimivo branje...tema za razmišljanje...

Astra
Per aspera ad astra

#102 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. junij 2005, 16:23

Generalno je pa stvar taka, da mora imeti človek v sebi filter za vso svinjarijo, ki jo hote ali nekote požre in vdihne, ker v inkubatorju pač ne bomo živeli nikoli. 

No, evo, to jaz ze skoz govorim. xyesx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#103 Ajda-

Ajda-
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 958

Objavljeno: 8. junij 2005, 22:07

Mi imamo pa svoj izvir vode. Tko iz gozda prihaja :) smo dali pregledat vzorec pa je dobra, dosti boljša kot iz pipe... imamo tak lep majhen lesen vodnjak. Sicer v hiši imamo navadno vodo, prej ko smo imeli to našo "posebno" je je včasih poleti zmanjkalo... ni bilo fajn...

sicer pa pijem več ali manj kar vodo iz pipe... pa kakšen naraven sok je fajn
Live and let live! Life is beautiful!!!!

#104 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 8. junij 2005, 22:58

da, verjamem, da molitev, zegnanje iz srca klic po zdravju POMAGA! :palec:

da, dr. Barbic je meril veliko vod, tudi takih gorskih... ki so jih nosili razlicni ljudje iz razlicnih koncev slovenije na predavanja, ki smo jih imeli. zanimivo je bilo, kako si ljudje sami delajo zivo vodo :palec: , namrec, nekdo je v sod vode (morda je imel celo dezevnico) stresal razlicne zelenjave, zeli, ki jih je doma prideloval na bioloski nacin; in tako je dobil kar presenetljiv ORP, oz. zivo vodo!! x8Dx :palec:
sicer pa verjetno v sloveniji ni naravnih vod, ki bi bile zive. nisem preprican, toda merili so razne gorske vode in niso bile zive. in cetudi je kaksna ziva, je ziva zelo malo. :sori:
vsak kolikor sem jaz slisal; ker pa sem slisal in ne sam meril, ap je seveda to tudi zame dejasnko vprasanje! ker verjeti na slepe oci.... x;)x

sam, ce primerjamo recimo Hunza vodo na severu pakistana, ki naj bi bila najbolj antioksidantska na svetu, z naso neko naravno gorsko vodo; gre zato, da so minerali in gorstvo drugacno, kar je bistveno!!! himalajsko gorstvo je nad strao v primerjavi z nasim... etc... no, sam tolk, k vec itak ne vem zdej x:Dx x;)x torej gre za osnovo oz. kje ta voda nastaja, se premika, pobira, vsebuje, ipd... in naso gorstvo je po sestavini drugacno od himalajskega... prva tako, zemlja, podnebje, in vsa narava, duhovi narave, energije, etc... zal pa je v himalaji se vedno vec 'naravnega' kakor tu :sori: oz. ce se bolej izrazim - skoda da ni vec 'naravnega' povsod! :8):
---------

...a je kdo od vas pil vodo iz naravnega izvira, kje v alpah , tak k prteče iz skale....

pojma niam kaki ma orp...vem pa da ma čist drgačn okus.....

pa tud to vem da vsake meritve majo svojga malarja in merijo to kar hočejo in znajo zmert...če nečesa ne znajo, potem ni rečeno da take svinjarije ni not....
bljuzim spet .... x:o)x
..niso zastonj gospod župnik žegnano vodo solili x:Dx  x:Dx  x:Dx



#105 Primavera

Primavera
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 185

Objavljeno: 8. junij 2005, 23:06

Kar se vode tiče, imam res srečo. Živim v kraju, kjer je na vsaj petih koncih izvir pitne vode, ki priteče nekje iz globin hriba, ki je obrasel z gozdom. tako, da imamo na teh točkah kar kozarce in si natočiš, ko laufaš mimo s psom.. Iz teh izvirov se napaja tudi naš lokjalni vodovod tako, da je voda povsem pitna in zelo dobra..

#106 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. junij 2005, 01:14

Vsaka voda je pitna x;)x

#107 julijana

julijana
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 034

Objavljeno: 9. junij 2005, 07:46

ja, samo ni vsaka voda dobra, al je stane?
fish is mute-fish knows everything-G.B.

#108 Primavera

Primavera
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 185

Objavljeno: 9. junij 2005, 09:08

<{POST_SNAPBACK}>Vsaka voda je pitna x;)x


:vragec: x:Dx x:Dx

#109 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. junij 2005, 12:30

ojoj... :o|o: spet smo tam... sstane se ne premakne iz zacrtane poti otroka ... in zdaj naj se kdo spusti v diskusijo steboj... pomoje raj ne x;)x ker itak ve, da se ti ne da 0 dopovedat. jst mam pa ocitno zlo debelo kozo, da se mi se vedno da stabo tkole debatirat... x:Dx x;)x

v glavnem raj povej kej kako vpliva zdrava sol na vodo, ki jo pijemo in kaj se vodi zgodi, ce damo malo tvoje soli not, kako v takem primeru reagira organizem, ali je priporocena vecja kolicina pitja vode, ce se uporablja tvoja sol; - predvsem odgovori povezani glede na temo: VODA in ker mas dost znanja osoli, povezes temo z zadevo na primeren nacin, pa je! to nas bolj zanima, tiste ki tvojo sol uzivamo ane!! ne pa kr neki no... :vio: sstanci, mal konstruktivne, poucne dabate naj lahko das, kmas tolk znanja, pa bomo cist bolj veseli!! x^x :palec:
-----------

Vsaka voda je pitna x;)x



#110 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 19. julij 2005, 00:50

najdu:
onesnazenost podtalnice s pesticidi in nitrati v slo. 2003

vir: ena-a-nakup


#111 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 19. julij 2005, 01:07

<{POST_SNAPBACK}>ojoj...  :o|o:  spet smo tam... sstane se ne premakne iz zacrtane poti otroka ... in zdaj naj se kdo spusti v diskusijo steboj... pomoje raj ne x;)x  ker itak ve, da se ti ne da 0 dopovedat.  jst mam pa ocitno zlo debelo kozo, da se mi se vedno da stabo tkole debatirat...  x:Dx  x;)x

v glavnem raj povej kej kako vpliva zdrava sol na vodo, ki jo pijemo in kaj se vodi zgodi, ce damo malo tvoje soli not, kako v takem primeru reagira organizem, ali je priporocena vecja kolicina pitja vode, ce se uporablja tvoja sol; - predvsem odgovori povezani glede na temo: VODA in ker mas dost znanja osoli, povezes temo z zadevo na primeren nacin, pa je!  to nas bolj zanima, tiste ki tvojo sol uzivamo ane!! ne pa kr neki no...  :vio:  sstanci, mal konstruktivne, poucne dabate naj lahko das, kmas tolk znanja, pa bomo cist bolj veseli!!  x^x  :palec:
-----------

Free, seveda bi bila najboljša voda destilirana voda z dodatkom zdrave soli v ustreznem odstotku, toda, če to resnico povem, boste zopet mnogi vihali nos. Taka voda je namreč kopija čiste deževnice, ki pade na najčistejša tla Zemlje in taka je bila vsa pitna voda stotisočletja, dokler v zadnjem stoletju ni pričel človek tal onesnaževati.
Torej, nabavi si dober aparat za čiščenje vode, zdravo sol pa tako veš, kje dobiš x;)x

#112 matjazz

matjazz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 19. julij 2005, 05:38

Čeprav so tud naravni izviri vode, kjer je le ta nabita z pozitivno energijo. Vem, ker takšno doma pijemo. x:)x

#113 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 19. julij 2005, 11:03

<{POST_SNAPBACK}>Čeprav so tud naravni izviri vode, kjer je le ta nabita z pozitivno energijo. Vem, ker takšno doma pijemo.  x:)x

Seveda, dobre vode je v Sloveniji še kljub vsemu veliko tudi iz vodovodov in mislim, da se s strašenjem malo pretirava x;)x

#114 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 19. julij 2005, 14:53

se niti sklucajno ne strinjam s teboj. pa tudi ni bila vsa voda taksna, ker je bila nekoc menda vsa antioksidantska! kar je pomoje bistveno, in manj bistveno, da je bila, ce je vsebovala vec naravne soli. Z izcrpavanjem podtalnic, zemlje, so se verjetno izcrpale tudi zdrave, naravne soli iz zemlje; temu primerni so produkti narave.
povsod tam kjer zivijo najdlje ziveca ljudstva na zemlji, je kaksna antioksidantska voda (hunze-sever pakistana, gruzija, vec se ne spomnim zdej).

testi (sicer an glodalcih :xx!: ) so pokazali da so le ti zboleli v zelo kratkem casu, ce niso uzivali 0 zive hrane, 0 antioksdantske prehrane; docim drugi, ki pa so jo, so ziveli normalno. Torej, ce bi jaz vso hrano kuhal in uzival tvojo sol, verjetno ne bi bil dolgo zdrav. Obratno, ce bi uzival samo surovo prehrano, brez tvoje soli, bi bil verjetno zdrav. Kajti naravna (biolosko pridelana) hrana, ze po defoltu vsebuje soli, ki jih dobi iz zemlje.

Destilirana z soljo, pa pomoje se zdalec ni dovolj, da bi rekli zdrava voda.
--------

Free, seveda bi bila najboljša voda destilirana voda z dodatkom zdrave soli v ustreznem odstotku, toda, če to resnico povem, boste zopet mnogi vihali nos. Taka voda je namreč kopija čiste deževnice, ki pade na najčistejša tla Zemlje in taka je bila vsa pitna voda stotisočletja, dokler v zadnjem stoletju ni pričel človek tal onesnaževati.
Torej, nabavi si dober aparat za čiščenje vode, zdravo sol pa tako veš, kje dobiš x;)x



#115 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 19. julij 2005, 15:07

<{POST_SNAPBACK}>se niti sklucajno ne strinjam s teboj. pa tudi ni bila vsa voda taksna, ker je bila nekoc menda vsa antioksidantska!  kar je pomoje bistveno, in manj bistveno, da je bila, ce je vsebovala vec naravne soli. Z izcrpavanjem podtalnic, zemlje, so se verjetno izcrpale tudi zdrave, naravne soli iz zemlje; temu primerni so produkti narave.
povsod tam kjer zivijo najdlje ziveca ljudstva na zemlji, je kaksna antioksidantska voda (hunze-sever pakistana, gruzija, vec se ne spomnim zdej).

testi (sicer an glodalcih  :xx!: ) so pokazali da so le ti zboleli v zelo kratkem casu, ce niso uzivali 0 zive hrane, 0 antioksdantske prehrane; docim drugi, ki pa so jo, so ziveli normalno.  Torej, ce bi jaz vso hrano kuhal in uzival tvojo sol, verjetno ne bi bil dolgo zdrav. Obratno, ce bi uzival samo surovo prehrano, brez tvoje soli, bi bil verjetno zdrav. Kajti naravna (biolosko pridelana) hrana, ze po defoltu vsebuje soli, ki jih dobi iz zemlje. 

Destilirana z soljo, pa pomoje se zdalec ni dovolj, da bi rekli zdrava voda.
--------

Free, tudi Himalajci pijejo destilirano slano vodo. Kaj pa misliš, da je deževnica drugega, kot destilirana voda in kaj misliš, kaj raztaplaja, ko pade na zemljo :8):

#116 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 19. julij 2005, 23:45

ja, tista pa tece med zelo zelo starimi kameninami, polnih mineralov... menda je ze tudi njihova onesnazena :sori:
nekatere vode ne padejo iz neba in se potem v 1 uri prikazejo v reki.. seveda so tudi take. prav tako pa so tudi take, ki se nabirajo v podtalnicah, zemlji, v in med gorami...

#117 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. julij 2005, 08:38

Bolj stare, kot so kamenine, bolj so tudi izlužene od dežja in bodi prepričan, da se v morjih nahaja prav celoten speketer vseh elementov, tudi netopnih, od platine do zlata, so pač v koloidni obliki.
Ko pa že govoriš o starosti, je vse na Zemlji enako staro, le oblika materije se s časom spreminja, eni elementi so z radioaktivno fuzijo ali razpadanjem prehajali v druge in ene spojine v druge in to se vsak dan dogaja tudi sedaj.
Vse ima svoje rojstvo, življenje in smrt, nič se pa s stališča materije in energije ne uniči, le časovna komponenta konkretnega življenja se od primera do primera razlikuje.
Torej, stara sol nima pred mlado nikakršne prednosti x;)x

#118 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 21. avgust 2006, 17:11

http://www.hado.net/

#119 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. september 2006, 00:34

Več kot milijarda ljudi brez pitne vode
sobota, 9. september 2006 @ 22:39 CEST
Objavil: Pozitivke


Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije in Unicefa več kot 1,1 milijarde ljudi nima dostopa do kakovostnega vira pitne vode, 2,6 milijarde Zemljanov pa je prizadetih zaradi slabe osnovne higiene. Ustanovi opozarjata, da bi bilo za ureditev razmer potrebnega veliko dela in predvsem finančnih sredstev.

Med razvojnimi cilji Združenih narodov za novo tisočletje so si članice za cilj med drugim zadale tudi prepolovitev števila ljudi, ki nimajo stalnega dostopa do pitne vode in osnovnih sanitarnih potrebščin. Kljub temu imajo zaradi hitrega večanja svetovne populacije zdravstvene službe težave že s samim vzdrževanjem sedanjega stanja, piše v poročilu Svetovne zdravsteve organizacije (WHO) in Unicefa.

Med najpogostejšimi žrtvami slabih razmer so otroci. Po ocenah WHO je v letu 2005 zaradi neprimerne kakovostne pitne vode in slabih higienskih razmer umrlo 1,6 milijona otrok, kar je povprečno 4500 otrok na dan.

24 odstotkov svetovnih bolezni je posledica okoljskih razmer.
Če želimo trajno odpraviti te težave, moramo v prvi vrsti odpraviti njihove vzroke, so opozorili avtorji poročila. Ocenjujejo, da bi moral svet za dosego zadanih razvojnih ciljev, povezanih s pitno vodo, vložiti za tretjino več truda, za dosego ciljev glede higienskih razmer pa bi se morali potruditi kar dvakrat bolj.

vir: www.dnevnik.si

#120 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 16. november 2006, 16:00

PDF file download

RE: Brezalkoholne pijače Life, Simfony ali Harmony (9.8.2006 13:47:55)

v okviru študija sem delala ravno neko raziskavo ustekleničenih vod in vam povem, da je Zala enih najslabših vod, z okusom ali brez.

Glede genotoksičnosti (st. genotoksičnosti se izkazuje kot odstotk. razmerje med št. celic brez poškodovanih kromosomov in s poškodovanimi. Nižja st. pomeni boljšo kakovost vode):
Zala= 25,93%, pa še za primerjavo Dana= 3,35%, Živa= 8,73%, Vodovod Lj-Poljane 15,53%...

Glede nitratov (nitrati v vodi niso zaželeni, ker ovirajo prehod kisika po telesu. Po EU standardih ne sme presegati 10 mg/L)
Zala=8,50, za primerjavo Jana, Radenska, Jamnica, Tempelj= 0,00...

Glede magnezija (več ga je, boljše je)
Zala=9,20, Donat= 1030, Tempelj=107,40, Dana=38,40, Tiha=35,90...

Mikrosiemensi na cm (prevodnost vode, dobra voda ima čimnižjo prevodnost, med 300-500 mikroS/cm=pomeni da voda nima nobenga učinka na čiščenje telesa in izločanje strupov) Po tej razdelitvi imajo popravca vse ustekleničene vode v Sloveniji.
Zala=515, Spar voda=305, Oda= 493, H2O=364...


VODA RAZVRŠČENA GLEDE NA GENOTOKSIČNOST
Stopnja genotoksičnosti se izkazuje kot odstotkovno razmerje med številom celic brez poškodovanih kromosomov in številom celic s poškodovanimi kromosomi.
Nižja stopnja pomeni višjo kakovost vode.
DANA ( izvirska voda ) 3.35 %
ŽIVA( naravna pitna voda ) 8.73 %
ZLATA KAPLJA ( izvirska voda ) 10.85 %
Vodovod Domžale 12,2 %
Vodovod LJ-Poljane 15,53 %
TIHA ( izvirska voda ) 17,6 %
JULIJANA (naravna mineralna voda ) 18,52 %
EDINA (naravna mineralna voda ) 18,71 %
ODA ( pitna voda ) 19,57 %
IZVIR ( izvirska voda ) 20,93 %
ZALA ( pitna voda ) 25,93 %


VODE RAZVRŠČENE GLEDE NA KOLIČINO NITRATOV ( mg/l )
NEZAŽELJENA SESTAVINA:
Nitrati v vodi niso zaželjeni, saj se lahko s pomočjo mikrobioloških procesov reducirajo v nitrite, ki ovirajo prehod kisika po telesu. Zapisana vrednost po evropskih predpisih za vode ne sme presegati 10 mg/L.
(manj pomeni boljše):
H20 0,00
JANA ( izvirska voda ) 0.00
RADENSKA IZVIR, RADIN, MIRAL, CLASSIC (mineralna voda ) 0.00
JAMNICA ( mineralna voda ) 0.00
TEMPEL (mineralna voda ) 0.00
Voda SPAR ( pitna voda ) 0.40
ZLATA KAPLJA ( izvirska voda ) 0.40
ŽIVA( naravna pitna voda ) 0.40
REDKERSBURG (mineralna voda ) 0.50
DANA ( izvirska voda ) 0.70
IZVIR ( izvirska voda ) 0.90
EVIAN ( mineralna voda ) 1.00
TIHA ( izvirska voda ) 1.30
JULIJANA (mineralna voda ) 2.00
BISTRA ( pitna voda ) 2.20
ODA ( pitna voda ) 4.87
ZALA ( pitna voda ) 8.50


Izvirska voda | Naravna pitna
Jana - Tiha - Zl. Kaplja - | Dana - Oda - Živa - Zala - H20
Kalcij: 63 - 75 - 31 - 73 - | 50 - 31 - 60 - 35
Kalij: 0,8 - 0,4 - 0,4 - 1,3 - | 0,2 - 0,4 - 1,2
Natrij: 2,2 - 1,5 - 3,9 - 1,7 - | 1 - 3,9 - 9,5
Železo: 0,1 - | 0,05 - 0,02
(več je bolje)
Kloridi: 1,1 - 2,1 - 4,0 - 1,4 - | 6,0 - 4,0 - 12,8 - 1,9
Sulfati: 5,7 - 19,0 - 2,6 - 10,5 - | 45,6 - 2,6 - 17,9 - 8,5
(več je slabše)

VODE RAZVRŠČENE GLEDE NA KOLIČINO MAGNEZIJA ( mg/l )
(več pomeni boljše):
KORISTNA SESTAVINA:
Magnezija, sodeluje pri prenosu živčnih impulzov, uravnava presnovo in aktivira delovanje encimov. Pomanjkanje povzroča omotičnost, srčne aritmije, večja je nagnjenost h krčem, slabi se krvni obtok.
DONAT ( mineralna voda ) 1030.00 magnezija
BAD REDKERSBURG ( mineralna voda ) 206.00
TEMPEL ( mineralna voda ) 107.40
RADENSKA CLASSIC ( mineralna voda ) 91.00
VODA ( mineralna voda ) 83.00
DANA ( izvirska voda ) 38,40
TIHA ( izvirska voda ) 35.90
JAMNICA ( mineralna voda ) 34.70
JANA ( izvirska voda ) 32.50
ODA ( pitna voda ) 30.00
IZVIR ( izvirska voda ) 28.00
EVIAN ( mineralna voda ) 24.00
JULIJANA ( mineralna voda ) 21.00
H2O ( pitna voda ) 19.60
Voda SPAR ( pitna voda ) 13.75
ZLATA KAPLJA ( izvirska voda ) 13,70
ŽIVA( pitna voda ) 13.75
BISTRA ( pitna voda ) 11.90
ZALA ( pitna voda ) 9.20


---
vir: neznan, zato obstaja dvom, da je tole kaka anti-propaganda... x;)x

#121 jasinti

jasinti
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 48

Objavljeno: 27. november 2006, 19:37

stane a ti v zivljenju poznas se kaj drugega kot lunin forum in sol?
...sem nenehno v pricakovanju....

#122 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 28. november 2006, 11:26

stane a ti v zivljenju poznas se kaj drugega kot lunin forum in sol?

Poznam, pa ti :8):

#123 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 23. marec 2007, 01:41

No, vceraj je bil svetovni dan VODE!
Naj povemo, da povprecni slovenec porabi dnevno 160 litrov vode! Kar je seveda dosti prevec!

22. 3. 2005 se je s Svetovnim dnevom voda začel Unescov desetletni program Voda za življenje, katerega namen je uresničiti mednarodne cilje na področju vode in zdravstvenih ukrepov do leta 2015 ter izgraditi temelje za napredek v prihodnjih letih. Generalni sekretar Kofi Anan je izdal nujni poziv z namenom razvoja človeštva in človeškega dostojanstva z izjavo, da svetovne zaloge vode določajo čas našega obstanka in pogoje za trajnostni razvoj v 21. stoletju.



Človeško telo in voda
Voda je sestavni del človeškega telesa. Opravlja v telesu podobno funkcijo, kot jo ima morje na našem planetu. Njena naloga je, da odnaša nesnago, ki nastaja pri presnovi, povečuje obrambne sposobnosti telesa pred strupenimi snovmi, prenaša informacije po celem telesu in vzdržuje stalno temperaturo.
Voda je osnovna sestavina celic, tkiv in telesnih tekočin. Preprečuje trenje med površinami tkiv in vzdržuje vlažnost sluznic v telesu.
Voda je poglavitna sestavina živih bitij in predstavlja približno 70 do 85 odstotkov človekove telesne teže.

Kako je razporejena voda v človeškem telesu?

človeški organ delež vode (v %)
zobje in kosti 10–13
rdeče krvničke okoli 68
jetra okoli 70
mišičevje 75
pljuča in možgani 80
kri in plazma okoli 90
limfa in slina 94–96



Koliko vode moramo popiti na dan?
Odrasel človek mora za normalno delovanje organizma popiti od 2 do 3 litre vode na dan. To pomeni, da mora v enem dnevu popiti približno 35 g vode na kilogram telesne teže.
Količina vode, ki jo moramo zaužiti dnevno, se od posameznika do posameznika razlikuje. Odvisna je od fizične aktivnosti, telesne teže, klimatskih pogojev, kulture, zdravstvenega stanja in starosti posameznika.
Pomanjkanje vode je za telo bolj kritično kot pomanjkanje drugih hranil, saj je izguba vode za več kot 15 odstotkov telesne teže lahko že smrtno nevarna!
V primeru pomanjkanja vode se poruši ravnotežje kroženja vode v telesu. V telesu se začnejo kopičiti metaboliti, kar lahko pripelje do zastrupitve in celo smrti.
Pijmo čisto vodo!
Človek mora nenehno uživati vodo. To pa hkrati pomeni, da je izpostavljen vplivom snovi, ki so v njej. Pitna voda mora biti zato zdravstveno neoporečna in ne sme vsebovati mikrobioloških in kemičnih onesnaževalcev, ki bi lahko povzročili zdravstvene težave.


vir >>>

Nekaj malenkosti, ki jih lahko naredimo sami:

- Zapirajmo pipe iz katerih kaplja oz. jih popravimo!
- Z nakapljano vodo lahko zalijemo vrt, peremo avto, etc...
- Zobe si umivajmo pri zaprti pipi!
- Vodo s katero smo oprali sadje ali zelenjavo, lahko uporabimo za zalivanje roz, splahovanje stranisca, etc...!
- Uporabljajte praske, mila, sampone, cistila..., ki ne vsebujejo fosfatov in snovi, ki so vodi skodljivi!
- Kupujmo in uporabljajmo biolosko pridelane (prehranske) proizvode, za katere ni bilo potrebno skropiti polj s pesticidi! (Le ti so ZELO veliki onesnazevalci vod, podtalnic, ipd..)!
- WC skoljka NI kos za smeti! V stranisce ne mecemo olj, odpadkov od hrane, ipd... !!!


#124 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 23. marec 2007, 10:03

Voda še za v šuhe ni dobra, so govorili v starih cajtih :o|o: x:)x

#125 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 23. marec 2007, 12:39

reci to miljardi, ki je nimajo, ce upas :sori:
za njih, kakor bo nekoc tudi za nas, bo morda pitna voda najdragocenejsa materialna snov na zemlji!

Upajmo le, da si bo clovestvo pomagalo z dvigom zavesti in ohranilo tisto preostalo pitno vodo in s tem vsaj nek nivo njene kvalitete;
ali pa vsaj izumili osebne cistilne naprave, ki bodo precistile vodo do mere, da jo bomo lahko uzivali.
Nekaj takih naprav ze obstaja... toda problem bo MORDA v tem, da vode sploh ne bo, ali pa bo zmoznost filtriranja vode premalo kvalitetna.
Posledicno bo premalo vode tudi za rastlinje, kar lahko pomeni tudi premalo hrane.

Edino cesar bo posledicno verjetno dovolj, je soli x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0