Putika
#26
Objavljeno: 24. februar 2008, 18:48
vranice s trebušno slinavko;
in jeter.
Uravnoteženo ph prehranjevani teh simptomov nimajo.
Knjižnica:
1. Barica Kranjec - Zdravje prihaja iz kuhinje,
2. Ica Starovasnik - Kuharica za dušo in telo,
3. Vodnik zdrave prehrane (avtorjev se trenutno ne spomnim).
#27 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. februar 2008, 21:29
#29
Objavljeno: 15. april 2011, 11:10
LP
Ne me jebat, sol ne pomaga ?? Porny, da se ne švercaš ti z navadno soljo ? In si dal porcije na pol ?
Pornij, odkar so v Fokušimi izpuhali toliko radioktivnega joda, je stanko izgubil miljonske dobičke, ker prodaja nejodirano sol.
#30
Objavljeno: 15. april 2011, 18:48
Putiko se pozdravi s spostom in z vege hrano.
LP
Preveč poenostavljaš.
Mojmu svaku sam omeniš fižol, pa je že na berglah.
#31
Objavljeno: 16. april 2011, 17:36
#33
Objavljeno: 22. april 2011, 10:43
Preveč poenostavljaš.
Mojmu svaku sam omeniš fižol, pa je že na berglah.
Pa naj se posti še fižola
LP
Putika pomeni zasičenje telesa z beljakovinami. Tako ponavadi najbolj pomaga post mesa in jaj cer beljakovinsko bogate hrane. Vegetarjanci imajo manj težav s putiko. Očitno pa je včasih tudi fižol prevelika beljakovinska bomba.
LP
#34 Gost_sstane_*
Objavljeno: 11. junij 2011, 01:35
Predpostavljam, da razumeš.
#35
Objavljeno: 11. junij 2011, 10:47
Putiko povzroča sečna kislina, ki v neslani vodi kristalizira, v slani pa ostaja v ionski obliki.
Predpostavljam, da razumeš.
Kalcinacija zaradi soli.............
#36 Gost_sstane_*
Objavljeno: 11. junij 2011, 22:13
Da, podoben proces zaradi pomanjkanja soli.Kalcinacija zaradi soli.............
V pomivalni stroj se tudi dodaja sol, da se vodotopni kalcijev bikarbonat ne spremeni v netopni kalcijev karbonat.
#37
Objavljeno: 20. junij 2011, 10:38
Putiko povzroča sečna kislina, ki v neslani vodi kristalizira, v slani pa ostaja v ionski obliki.
Predpostavljam, da razumeš.
Mislim slanko lažnivko, da si spet ustrelil mimo in kot vedno lažeš kradeš in ptičke ubijaš. Koncentracija NaCl ima zanemarljiv vpliv na topnost sečne kisline ali če bi res hoteli vplivat na spremembo topnosti bi motali toliko soli naložit v kri, da bi postal prej konzerviran z soljo ...
Na topnost sečne kisline vplivaj v glavnem pH in sicer tem bolj bazičen pH imamo bolj je sečna kislina topla in prej jo spraviš iz telesa, saj se kristali bolj topijo in tukaj je tvoja sol navadno nakladanje in laž.
Putiko povzroča sečna kislina, ki v neslani vodi kristalizira, v slani pa ostaja v ionski obliki.
Predpostavljam, da razumeš.
Ne ne razumem ali pridi te špase razložit na inštitut za medicino in spet te čaka nobelova nagrada, saj boš z svojimi iznajdbami pretresel svet medicine in kemije.
#38
Objavljeno: 20. junij 2011, 10:44
Putika je posledica nalaganja kristalov
sečne kisline v sklepe. Poenostavljeno povedano, če so sklepi ležaji, potem so kristali sečne kisline pesek v ležaju ki škrta in zavira ...
Sečna kislina nastane pri presnovi
purunov
v telesu. Purini so pa sestavni del skeleta DNK in RNK.
Torej če tvoje telo ne more nastale sečne kisline potem izločit z lulanjem ... dobimo viška sečne kisline, ki se kristalizira v telesu ...
Torej če hočemo pomagat telesu pri putiki, moramo izločit hrano iz jedilnika, ki je bogata z purini npr. meso. Hkrati pa moramo tudi dvignit pH krvi, saj je sečna kislina bolje topi v bazičnem ali zakisano telo je bolj deležno takšnih bolezni.
LP
#39
Objavljeno: 20. junij 2011, 11:01
Da, podoben proces zaradi pomanjkanja soli.
V pomivalni stroj se tudi dodaja sol, da se vodotopni kalcijev bikarbonat ne spremeni v netopni kalcijev karbonat.
Stanko še ena za Nobela. Jaz res ne vem kje jih pobiraš, daj preberi si kak učbenik iz kemije. Stanko kaj sedaj boš še prijavil, da tvoja sol spreminja svinec v zlato. ha ha ha ha Stanko je našel nov način za uničevanja kotlovca. Žlica njegove soli in kotlovca več ni. Stanko ti samo sipaj soli ampak kotlovec bo vseeno nastajal. In katera mona bo dajala sol v pomivalni stroj, saj sol uničuje moč šampona. Če ne verjameš zmešaj žajfo in sol. Stanko ponavadi se pri pranju skušamo izognit vplivu soli, zakaj misliš v mehki vodi se bolj peni in bolše pere.
#40
Objavljeno: 20. junij 2011, 11:07
#41
Objavljeno: 20. junij 2011, 11:18
In katera mona bo dajala sol v pomivalni stroj, saj sol uničuje moč šampona. Če ne verjameš zmešaj žajfo in sol. Stanko ponavadi se pri pranju skušamo izognit vplivu soli, zakaj misliš v mehki vodi se bolj peni in bolše pere.
Pomojem vsak, ki ima pomivalni stroj, daje sol vanj. Ne Stanetovo, pač pa sol za pomivalni stroj /Calgon, Finish, Mečkator...pa tko/.
#42
Objavljeno: 20. junij 2011, 11:24
Pomojem vsak, ki ima pomivalni stroj, daje sol vanj. Ne Stanetovo, pač pa sol za pomivalni stroj /Calgon, Finish, Mečkator...pa tko/.
Jaz pravim o NaCl kuhinjski soli.
#43
Objavljeno: 20. junij 2011, 11:28
Pomojem vsak, ki ima pomivalni stroj, daje sol vanj. Ne Stanetovo, pač pa sol za pomivalni stroj /Calgon, Finish, Mečkator...pa tko/.
Pazi, da ti še pralni stroj ne faše putiko.........
#44
Objavljeno: 28. september 2011, 08:36
Torej: zelo po domače in enostavno povedano je putika posledica tega, ker je telo preveč kislo. V telesu je preveč kisline. In to kislino je potrebno spraviti iz telesa. To pa najbolj enostavno in hitro naredimo tako, da vase spravljamo dodatno kislino in to s samo kislo hrano in pijačo! Recimo tri dni, pa je ok. Jaz se držim sledečega recepta: prvi dan zjutraj na tešče ožamem eno limono in spijem ves sok z mesom vred, drugi dan dve limoni, tretji tri, itd. do sedmega dne. Potem pa osmi dan šest limon, deveti dan pet, deseti, štiri, itd do nule. To terapijo naredim od začetka do konca in jo ponavljam na vsake dva do tri mesece. Tako me putika ni napadla že več kot eno leto in pol, odkar sem začel s to terapijo. Jem in pijem pa normalno kakor že celo življenje. Ne šparam nobenih pišk in šnicelnev ali krače.
Ko sem prvič začel s to terapijo, sem želel seveda čimprej odpraviti grozno bolečino, zato sem po limoni še: Ker sem imel cviček, ki se mi je skisal, si nalijem deci cvička in deci vode (bevanda) in to pijem čez dan (tri do štirikrat). Čez dan pojem vsaj liter kislega mleka (domače mleko iz mlekomata), potem si naredim kislo zelje v solati samo olje in več kisa, paradajz v solati z veliko vinskega (jabolčneka) kisa, ki ga na koncu spijem,.... V glavnem, ogromno kisline sem spravil vase. Ker je bila putika že močna, sem s tem načinom hrane porabil tri dni, da je bolečina popolnoma izginila. Pred tem me je "držala" po deset in več dni.
Nazadnje, ko sem začutil zjutraj bolečino-putiko v desnem palcu, s to pijačo in hrano zvečer ni bilo nobenega duha ne sluha o putiki. Čez dan je izginila.
Pa brez zamere, če ni napisano preveč strokovno.
#45
Objavljeno: 30. oktober 2011, 18:57
Želim samo po domače razložiti, kaj je pravzaprav naredil in svetoval uporabnik Burmi. S takim prekomernim zauživanjem limon je svoje telo pravzaprav razkislil in ne še bolj zakisil, kot pravi.
Limone so za naš okus kisle, in tudi vsebujejo nekatere kisline, ampak, če gledamo limono kot hranilo, se limona takoj ko jo zaužijemo "spremeni" v zelo bazično oz. alkalno hranilo.
Jabolčni kis učinkuje podobno, sam pa sem mnenja, da bi lahko iz nasveta zgoraj omenjenega uporabnika lahko izključili mleko in omejili količino cvička;)
Drugače pa kar tako naprej Burmi, vsak mora sam pri sebi ugotoviti kaj je najbolje zanj, kaj mu dobro dene in kaj mu škodi. Treba je poslušat svoje telo in mu ugoditi;)
S spoštovanjem
#46
Objavljeno: 30. oktober 2011, 22:12
#47
Objavljeno: 30. oktober 2011, 22:25
njet, alko zakisa
pa bruhne tud
#48 Gost_sstane_*
Objavljeno: 30. oktober 2011, 23:27
Limona, sol, tekila, pa se ti po nekaj rundah začne dogajat, da pozabljaš na težave
Drži, samo sol mora biti prava in težavo odpraviš, na da nanjo v pijanosti pozabiš
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0