Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kaj znamo praktično?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
74 komentarjev na to temo

#51 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 19. junij 2004, 20:33

Rad bi znal imeti rad sestro. Znati imeti rad ima nekaj skupnega z znati kuhati. Doma vsakdo (lahko) kuha, a različno dobro. Rad znam dobro kuhati je nekaj drugega kot znam dobro kuhati.
Če znam skuhati dobro rižoto, še ne pomeni, da znam skuhati dobro zelenjavno mineštro. Ali da obvladam mesne jedi. Ali ribje. Ah! Rib nekateri sploh ne marajo. Nekateri tudi polente ne. Znati kuhati ne pomeni, da se bo tvoja slaščica zdela zelo dobra sladkosnedu, ampak, da bo ribja jed s polento všeč človeku, ki ne mara ne enega ne drugega!
Ob tem, kar je napisal Vojko, sem pomislil, če se v čim ne sklada s tistim, kar sem že napisal. Ali celo o znati kuhati. Včasih naredim večerjo za prijatelje, ves trud vložim v pripravo hrane po receptih, po katerih delam prvič in glej ga zlomka, ponavadi mi uspe. A si s tistim znanjem nimam kaj pomagati za naslednjič, ker bom uporabil nove, zame neznane recepte.
Znati imeti rad - že znam imeti rad mamo, trenutno mislim, da sem na dobri poti znati imeti rad očeta, saj pravim, rad bi se naučil znati imeti rad sestro.
Saj imamo vsi radi nekoga. Ali to zares znamo tudi dobro?
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#52 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 19. junij 2004, 20:47

]znati imeti rad sestro[/i].
Saj imamo vsi radi nekoga. Ali to zares znamo tudi dobro?

Trudimo se. Jaz svojo sestro na nek način obožujem in po svoje je središčna ikona mojega življenja. Sva zelo povezani in to nama vsi povedo. Imam jo rada na svoj način in tudi ona mene...eh te sestre, včasih tudi napor x;)x
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#53 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 20. junij 2004, 12:43

pojma nimam, kaj bi še rada znala x^x . vse kar me zanima, že znam delati, kar pomeni, da lahko z delanjem tega še naprej (in s tem z dodatnimi izkušnjami in novimi prebliski in navdihi) vse samo dopolnim ali izboljšam. bi pa rada preizkusila še veliko stvari (nobena od njih nima kakšne posebne praktične vrednosti x^x x:Dx ), nekam pa tega ne bi imenovala učiti se. če se znam kotalkat, to pomeni, da se ne morem učiti vožnje z rolerji, ker to na nek način že znam. se pravi, da gre samo za dopolnitev po sistemu: sve su ostalo nianse. rada bi se vozila s helikopterjem (nataly :palec: ), jadralnim padalom...itd, vendar samo kot potnik. kar u bistvu pomeni, da se tega ne bi učila, ker me ne zanima toliko. prav tako mi je malo mar za marsikateri kuharski recept in spet nima smisla učiti se nekaj, kar me ne zanima, sploh če tega ne nameravam potem uporabljati.
povzetek bi bil: da bolj ali manj že znam vse kar mi je potrebno x:)x x;)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#54 Klinar

Klinar
  • D član
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 20. junij 2004, 20:28

Hojla vsem skupaj !
Lahko rečem, da sem kar zadovoljna s tem, kar znam in res obvladam. Pletem, kvačkam , božansko kuham, sladic pa ne maram in jih tudi ne pečem. Ljubim rože, zato mi uspevajo. Tudi računalnika se nisem ustrašila, čeprav se ga mnogi pri moji starosti (52), vedno mi tudi ta prečudoviti prijatelj ponudi kakšen izziv in res velja pravilo, da nismo nikoli prestari za učenje, če se nekaj resnično želimo naučiti.
Smo podobni računalniku. Stvari, ki jih ne rabimo enostavno odmislimo in naredimo prostor novim podatkom.
Je pa res tako, da majbolje najprej vse dobro premisliti, potem se s stvarjo poistiti - začutitivse čustveno -intuitivno, nato pa prepustiti stvar višji inteligenci, da uresniči načrt kakršnega ima z nami. VEDNO JE TO NAJBOLJŠA MOŽNA POT.
Samo, če ne poizkusiš, ne moreš vedeti , da to deluje. Verjemi in poizkusi. Vse je v nas, le dopustiti moramo, da energija dela za nas.

Veliko uspeha vsem želim
Clean
peace and love
Klinar

#55 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 20. junij 2004, 20:38

madonca clean :palec: ......pa še spomnila si me, da se moramnekaj stavri naučit, da se ne bom tok važla, da vse že znam x:Dx ...ja, na novem računalniku se moram navadit fotke nalagat, pa cd-je pečt pa take fore x:)x x:Ix x;)x x:px
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#56 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 20. junij 2004, 21:03

Še nečesa sem se spomnila, kar bi rada znala: ŽONGLIRATI!!!
To sem vedno občudovala! x:px In zdi se mi, da žongler pri tem delu uživa še bolj kot gledalci. x:o)x

(Saj z dvema kamenčkoma nekaj malega znam, ampak kaj več... :fiju: )

#57 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 21. junij 2004, 08:02

Trudimo se. Jaz svojo sestro na nek način obožujem in po svoje je središčna ikona mojega življenja. Sva zelo povezani in to nama vsi povedo. Imam jo rada na svoj način in tudi ona mene...eh te sestre, včasih tudi napor

Veš, z mojim odnosom do sestre je popolnoma drugače. Prav nič je ne obožujem, za nikakršen zgled si je nisem vzel, popolnoma sva si različna. Sedaj pa, če asociiram na kuho: tisto, kar jaz skuham, njej ni všeč. Po drugi strani pa tistega, kar ona rada je, ne znam kuhati. Zato pravim, da bi se rad naučil znati imeti rad sestro.
Piko
P.S.
Ali je še kdo opazil, da je Tjazy napisal, kako zna seksat, da je to všeč Majici, da zna Sanjalica seksat fenomenalno, potem pa je Voljkota zmotilo, da zna seksat tudi Michelle! :vragec: Oh, ti posebni ponedeljki!
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#58 mari

mari
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 311

Objavljeno: 21. junij 2004, 08:07

Definitivno sem najboljša v tem, da vem s svojo praktičnostjo zagreniti življenje mojim mojstrom.....(zidar, mizar, električar, sedaj je na vrsti pečar....)

uf, jaz jih tudi ob pamet spravljam... glih tolk osnov poznam, da jim vmes skačem.... x:Dx
da ne govorim o računalničarjih.... jim tolk časa utrujam, da hočem vse v detajle vedeti, da so se zdaj že navadili, da mi v štartu cel potek povejo! Ne maram kasnejših presenečenj! :vragec:


lani sem se naučila na karavana prtljažnik gor dat... x8Dx x8Dx x8Dx ... ampak sem se iz tega naučila še eno bolj pomembno lekcijo: če kupiš prtljažnik za okoli 25.000,00 SIT se bom z njim matrala kakih 45 minut!!! Če pa dam zraven še 15.000,00sit, pa dobim takega, ki ga imam na avtu montiranega v največ 30minut in brez polomljenih nohtov in opraskanih rok!!!! x:Dx x:Dx x;)x

ta lekcija mi je prav prišla še marsikje, predvsem pri tehničnih zadevšnah! x;)x pa nisem glih mahnjena na znamke in zveneča imena, ampak večkrat se je že izkazalo dejstvo, da so ti izdelki boljši!

Tudi stavek: nisem tako bogata da bi kupovala poceni! se je izkazal za resničnega...... se je zgodilo da sem kaj poceni kupila, pa sem čez eno leto spet poceni kupila, pa..... za ta denar bi že v štartu lahko kupila ornk zadevšno in mela mir! :palec:

#59 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 21. junij 2004, 19:01

Uh, človek bere, kaj nekateri vse znate, pa skoraj komplekse dobi :O: x:o)x

Čeprav, po drugi strani...
znam brat in nekaj malega pisat, pa poštevanko x:o)x (aja, to znajo tudi otroci v 2. razredu oš xrolleyesx )
gospodinjska opravila mi ne grejo preveč dobro od rok, ampak če je treba, znam tudi to (lenoba, lenoba, zvest ti bom do groba) :inocent:
znam zarjovet, če mi kaj ni prav :vragec: (ne vem, koliko je to ravno praktično... največkrat ima za posledico muljenje :O: )
znam špilat basket, pa kegljat, pa balinat :hepko:
znam vozit avto (večina sopotnikov pravi, da kar dobro) x^x
znam štrikat, kvačkat, vozlat makrame (tole bi bilo mogoče bolj realno postaviti v preteklik) x;)x
znam dokaj dobro angleško, pa nekaj besed francosko (kontravoje x:o)x )
če mi pride na pot kakšen izziv, ki se mu ne morem ali ne želim izogniti, me trma pripravi, da se naučim, kar je potrebno, da ga premagam x^x

#60 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 21. junij 2004, 19:13

pa nekaj besed francosko (kontravoje x:o)x )

x:Dx x:o)x ... hih, jest tud ... pa žab'rtma... znam pa tud še zmeri prvo lekcijo iz učbenika... 'bonjours madame, est que Michele est a la maison? Qui, il est a la maison... Vous alez a al piscine? Qui, nous alons a la piscine.' matr, zlo uporabn znanje x:px x:Dx x:o)x


*ampak, sem se pa ob temle spomnila, da bi znala rada fajn govorit špansko (ne sam tkole, kokr francoščino, oziroma tisth nekej besed, ki jih znam)

*pa rada bi znala plesat še flamenko (sem se letos prijavila na tečaj, pa je odpadel, ker je bilo premalo kandidatk)... mičkeno sem ga poskusila in sploh ni tko simpl xcivx x;)x

#61 plesalka

plesalka
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 109

Objavljeno: 21. junij 2004, 19:22

Znam dobro kuhati, pa negovati rastline, šofirati, plesti, plavati...

Rada pa bi znala bolje smučati, leteti z letalom, natankati bencin v avto - vedno rabim pomočnika...

xredx
Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!
(Bob Dylan)

#62 plesalka

plesalka
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 109

Objavljeno: 21. junij 2004, 19:33

QUOTE (plesalka @ 21. Jun 2004 ob 20:23)
natankati bencin v avto - vedno rabim pomočnika...

 



jao


Mhhh, pa še tok sem trapasta, da to priznam ,a ne? :C:

Rada bi tudi znala priznati svoje napake, pa delam na tem... :vio:
Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!
(Bob Dylan)

#63 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 21. junij 2004, 19:35

x:Dx  x:o)x ... hih, jest tud ... pa žab'rtma... znam pa tud še zmeri prvo lekcijo iz učbenika... 'bonjours madame, est que Michele est a la maison? Qui, il est a la maison... Vous alez a al piscine? Qui, nous alons a la piscine.' matr, zlo uporabn znanje  x:px  x:Dx  x:o)x

x:o)x :palec:
Ja, saj, tudi večina naslednjih lekcij je bila približno tako uporabna... (Michelle est dans sa chambre... tega se tudi spomnim) večina nadgradnje je pa itaq sčasoma 'disparue' (žal - bi mi zdaj včasih kar prav prišlo nekaj več tega znanja).

Španščina pa tudi mene privlači... morda se odločim in se je lotim :vio:

#64 janai

janai
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 52

Objavljeno: 29. junij 2004, 19:59

Hm......khmmmmm....
Kaj pa jaz znam? Večino splošnih opravil obvlada velika večina izmed nas...itak ni to nič posebnega...je rutinsko opravilo..
Le tisto v čemer je človek specifično izurjen in izpiljen šteje kot to da obvlada nekaj. Danes je že kar težko veliko stvari obvladati hkrati in do popolnosti...zadeve so že tako zelo razvite da če hočeš nekaj res fuuulll obvladat se moraš posvetit le eni stvari...to mi ne diši preveč....sama rada spoznavam različna področja...do tiste mere ki se mi zdi ustrezna da ne prehajam v obsesijo... x:Dx
- slikanje...risanje...obdelava raznih naravnih materialov
- dekoriranje prostora in izdelava aranžmajev :palec:
- fotografije in vse v zvezi s tem :2src:
- vzgoja ortroka in razumevanje razvoja osebnosti
- petje :onfire: xmusicx xsuperx
- priprava hrane in njeno dekoriranje
- sončenje, plavanje, tenis, kolesarjenje...ipd...
- poslušanje
Rada bi se naučila govoriti japonsko...pisati kitajsko, vzpostaviti harmonijo v svojem telesu, izdelati fresko, restavrirati starine, oblikovat frizure, igrati violino, voziti motor...in še kaj bi se našlo x:Dx
Ni smrt, kar nas ločuje.....
In življenje ne, kar druži nas...
So vezi močnejše, brez pomena zanje so razdalje, kraj in čas.

#65 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 29. junij 2004, 21:10

O, Janai x:)x :palec: ... sploh nisem opazila, da ti v bistvu sodeluješ na forumu... sem pa opazila tvoje fotke, ki jih je Tjazy objavil (če si to ti) in si mi blazno všeč na njih x8Dx xflirtx ... v tvojem podpisu pa je verz, ki je moji mami najbolj ljub... in ... ko gledam njene fotke iz njenih mladih let... sta si zelo podobni


sončit se znaš x:Dx :palec: ... saj je res po svoje umetnost. Ko sem bila mlajša, se nisem znala sončit... sem pač preživela mesec ali več nekje ob morju, prišla nazaj, kakršno me je sonce medtem naredilo...

#66 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. junij 2004, 19:37

...Ko sem bila mlajša, se nisem znala sončit... .

x:o)x Jaz tudi ne in mi je mama vedno govorila:
Od Lune se ne porjavi. xDDx x;)x x:px :vragec:

p.s. Ja, to so njene fotke, sory ker se ftaknem, jana, a morda ne bos opazila, pa je brez veze, da zdaj matejo tole muci... ;) x:px
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#67 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 2. julij 2004, 06:37

Ponosna sem na svojo pozitivno energijo, ki je nikoli ne zmanjka. x;)x
spet se mi je na bolš poslabšal

#68 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 2. julij 2004, 06:52

sory ker se ftaknem, jana, a morda ne bos opazila, pa je brez veze, da zdaj matejo tole muci...

x:Dx (xscratchx :o|o: ---> :mex: )

#69 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 2. julij 2004, 07:10

sory ker se ftaknem, jana, a morda ne bos opazila, pa je brez veze, da zdaj matejo tole muci...

x:Dx (xscratchx :o|o: ---> :mex: )

Tega pa jaz sploh ne razumem.. Mogoce mi niti ni potrebno.. x:px
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#70 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 2. julij 2004, 08:24

saj ni kaj razumeti, Tjazy ... sem spraševala, če je Janai tista s tvojih taluštnih fotk in mi je potem Marsa odgovorila malo v hecu 'da me ne bo mučilo to, kao'... in sem jaz potem s smeškoti kao, da sem se prej ful ukvarjala s tem, zdaj sem pa relax... skratka - kaj že? aja - Janai lepa punca :palec:

#71 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 2. julij 2004, 08:42

Aha.. x:)x in kako cokoladnica?
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#72 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 2. julij 2004, 08:44

... skratka - kaj že? aja - Janai lepa punca  :palec:

Aja, to znam tudi jaz - z ikonce od Janai videti, da je lepa bejba. x:o)x
Saj veš, ene pa znajo dati v ikonce svoje fotke, predvsem tiste, ki se nimajo za grde x:Dx
aja, pa znajo tudi odrezati kos sličice, zna biti originalno gor še kaj...
Ampak, slej ko prej se pojavijo oči, ki vse vidijo... :vragec:
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#73 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 2. julij 2004, 09:02

Piko - toliko kreativnih znanj, da te kap  :eek:  x?x ... a vidiš, no! Meni pa se nič takega ne zdi... spljoh (kot bi rekla naša Sončna)  x;)x

iz izkušenj lahko povem, da so mandale najljubše 'delo' mojih učencev in to 'tavelkih' in 'tamalih'

Pismu Mateja, pa jaz nobenega tako predanega in zainteresiranega učitelja in profesorja nisem srečala v življenju. Kaj ti vse delaš, pismu kaj jim vse nudiš. Si res Učiteljica ali Profesorica (ne vem, pa niti ni tako bistveno) z veliko začetnico, kot vse kaže uživaš in gledaš kako motivirati in ne kako kaznovati x:)x :palec: . Res nisem niti enega takega srečala na celi izobraževalni poti, srečni tvoji učenci x:)x :palec: , Pujsa pa majčkeno zelena od zavisti x:Dx .

Hvala Pujsa! Mateja, ali bo tale izposojena razlaga - v redu?
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#74 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 2. julij 2004, 09:23

Piko hvala x:Ix x:)x

Tjazy - čokoladnica v moji viziji vedno bolj jasna... imam že vse na broju - celo ime in simbol in idejo, kako bo na steni mozaik iz kamenčkov (pa pomočnike imam tud - sestra obvlada mozaike, Daša riše in oblikuje - smo ful padle v tole čokoladno sceno) ... študiram azteško in majevsko čokoladno zgodovino, pa recepte razne (ampak ne za praline) ... njamsi, kolk že zdaj uživam :party: x:px

#75 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 2. julij 2004, 09:25

imam že vse na broju

denar se bo zgleda na konc od nekje vsul x:Dx x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0