Namazi
#51
Objavljeno: 19. januar 2005, 21:40
1/2 kg pljučne pečenke
1 čebula
1 kisla kumarica
3 stroki česna
1 kom. ribjih filetov
sol
poper
1 celo jajce
5 kom. kaper
žlica mlete paprike
za oreh masla
1 feferon
jedilna žlica majoneze
jedilna žlica gorčice
Takole izgleda "moj osnovni recept za biftek", držim se ga samo toliko, da česa ne pozabim dodat.....vedno dam česa več...skratka okus "popravljam".Sama uporabim telečje meso(ker ga trenutno pač imam v skrinji) in ni nujno, da je pljučna pečenka.....
Finančno gledano, je ceneje kupiti 30 dkg že narejenega biftka.........
#52
Objavljeno: 19. januar 2005, 22:06
Namaz iz sojine skute
2 trdo kuhani jajci
12 dag sojine skute (tofuja)
sol po okusu
2 žlici soka limone
1 žlica majoneze
Sestavine zmešamo v dobrem mešalcu. Z dobljenim namazom namažemo opečene kruhke, krekerje ali kruh. Lahko pa naredimo sendviče s solato in jih imamo za zdravo malico ali večerjo.
Namaz s skuto
skuta
čebula
sol
poper
rdeča sladka paprika
Čebulo narežemo na drobne koščke in jo dodamo skuti. Vse ostale sestavine dodamo po okusu in dobro zmešamo.
#53
Objavljeno: 19. januar 2005, 23:14
#54
Objavljeno: 19. januar 2005, 23:28
<{POST_SNAPBACK}>Heh Michelle, kikirikejevo maslo je res bljak, čeprav ga tako opevajo....in če pomisliš, koliko kalorij.....
Ja sem pogledala...ful kcal, cukra...ma vsega Pa brezvezen okus. Skoda denarja...bi si raje kupila Philadelphijo namaz
#55
Objavljeno: 19. januar 2005, 23:32
#56
Objavljeno: 20. januar 2005, 08:13
#57
Objavljeno: 20. januar 2005, 09:49
men je pa arašidovo maslo full dober! Na žalost... ko kalorije pa ne morš šparat.. pr njem se kr potencirajo.. pa kilce pol tud.. Zato pa tu in tam ga mal napadem..
#58
Objavljeno: 20. januar 2005, 10:33
Ja, ravno zadnjic je nekdo spraseval za tatarca (in kljub temu da imamo ze nekje recept, sem ziher, morda ga je contesa podala), thanx Enja!
Fino ko ste osvezili, ker sem ravno hotela.
Zanima me, ob vseh namazih, kaj menite, zakaj ni orehovega?
Saj so mastni orehi in vse....
Ker imam ene orehe, pa sem mislila, da bi naredila namaz, pa se spomnila, da cudno, da 'ne obstaja' (kolikor sem pac seznanjena)...
In ali so potem orehi sploh 'primerni' za tole?
Ceprav ne vem, zakaj ne bi bili, saj ce si ces krompir mazat na kruh, je to tvoja stvar - hocem reci, iz vsake stvari se skoraj da naredit nekaksen namaz.
Picasso
#59
Objavljeno: 20. januar 2005, 10:39
orehe drobno sesekljaš, dodaš skuto in drobno narezan žajbelj...
Astra
#60
Objavljeno: 20. januar 2005, 10:45
Lahko pa orehom primešaš še sončnična semena, primešaš pusti pasirani skuti in dodaš listke materine dušice. Preizkušeno in dobro
* p.s. valjda veš, da je treba soliti zadevo....
#61
Objavljeno: 20. januar 2005, 10:48
na skuto sem pa tud sama pomislila in se spomnila, da imamo na trznici eno fajn neslano in taksno... ker orehi so precej tezki, po mojem...
Vcasih so verjeli, da so dobri za mozgane, ker so takega videza..,. po isti logiki so za pljucnik ocenili, da je dober za pljuca in za srce paradajz (poleg srcnika ali srcne moci, nisem ziher, mesam to dvoje) - bo nekaj na tem, ker je zelo bogat s kalijem (med drugim).
Moram si spomnit kako zacimbo, ki hkrati tudi kulira, recimo....
Thanx Astra, torej si delala ze tole tud ti, je ze tud tebi prislo pol na misl, no saj jasno...
Picasso
#62
Objavljeno: 20. januar 2005, 10:50
ofkors!
Picasso
#63
Objavljeno: 20. januar 2005, 11:40
2 trikotnika sira Roquefort
1 sladka smetana
peščica grobo narezanih orehov
nekaj celih orehov za okras
Sir stopimo na blagem ognju s polovico količine smetane, drugo polovico smetane stepemo. Malo ohlajeni omaki primešamo stepeno smetano in vmešamo orehe. Ohladimo, okrasimo s celimi orehi.
#64
Objavljeno: 20. januar 2005, 11:43
Thanx!!
Picasso
#65
Objavljeno: 20. januar 2005, 11:50
<{POST_SNAPBACK}>Mene bolj zanima kak avokadov namaz...nic ne poznam. V mehiski je mnjami.
Kaka ideja? Pa samo iz zelenjave!
guacamole:
avokado prerežeš na pol, izkoščičiš, izdolbeš meso. takoj poliješ s sokom pol limone (sicer meso oksidira in potemni). dodaš majhen zrel paradižnik, majhen strok česna, majhen košček čebule, čili (ali brizg tabasca), sol in poper... vse skupaj zmiksaš in to je guacamole.
za pol ure daš v hladilnik, da se okusi prepojijo. odlično s koruznim čipsom, tortiljami, toastom...
#66
Objavljeno: 20. januar 2005, 11:52
Hudo!
*Enja zate imam eno vprasanje v zvezi s tat. biftkom:
ali so vedno incuni not?
Picasso
#67
Objavljeno: 20. januar 2005, 12:12
<{POST_SNAPBACK}>guacamole:
avokado prerežeš na pol, izkoščičiš, izdolbeš meso. takoj poliješ s sokom pol limone (sicer meso oksidira in potemni). dodaš majhen zrel paradižnik, majhen strok česna, majhen košček čebule, čili (ali brizg tabasca), sol in poper... vse skupaj zmiksaš in to je guacamole.
za pol ure daš v hladilnik, da se okusi prepojijo. odlično s koruznim čipsom, tortiljami, toastom...
mmmmmmmmmmmmm
Pa same take fajn stvari so notri. Probam cez kak teden, zdaj se malce "postim"
Hvala!
#68
Objavljeno: 20. januar 2005, 12:44
Marsa ja, vedno so inčuni( slani ribji fileti notri).Kot sem že napisala, okus malo prilagodim svoji družini- ne marajo kaper, pa dam notri samo eno ali dve....<{POST_SNAPBACK}>
Hudo!
*Enja zate imam eno vprasanje v zvezi s tat. biftkom:
ali so vedno incuni not?
Če boš vse sestavine kupovala samo za ta namen, lahko tudi narediš takole: vse začimbe (razen jajca) zmiksaš , daš v kozarček in v hladilnik.Tako imaš pripravljeno maso , meso pa kupiš in narediš biftek kadar se vam zljubi...se pravi, če že kupiš škatlico filetov, pa kozarček kaper,kumar..lahko iz celotne količine kar nekajkrat narediš biftek...V receptu je meso pljučna pečenka...preverjeno je biftek dober tudi iz stegna mlade govedine ali teletine...
#69
Objavljeno: 20. januar 2005, 14:17
Se nikoli nisem sama delala biftka.
V bistvu mesa skorajda ne jemo, no zelo malo, a ce ze, mi pase samo kaksen prsut ali biftek, ki pa ni vsak dober.
Zanimivo. Morda se pa res kdaj lotim......
Pa hvala za tele prakticne nasvete (shranjevanje in tole).
p.s. he, zato meni tolk pasejo kapre zraven, ce jem biftek, jaz jih ne bi dala sam 5, to ni nic.
Picasso
#70
Objavljeno: 21. januar 2005, 20:57
No, če se lotiš biftka, naj ti uspe , pa dober tek!
#71
Objavljeno: 11. januar 2006, 15:31
Pod roke mi je prišel sezamov namaz (sezamovo maslo)- zelo podoben okus kot arašidovo maslo. Kaj kej veste o tem? Je res bolj zdrav kot arašidov namaz? Jz ga zdej jem s polnozrnatim kruhom za zajtrk. A je kul? Mislm, da ni preveč redilno, pa to...
#72
Objavljeno: 5. avgust 2006, 20:29
Če se ne motim, sem zmiksala:
sir Tamar,
čebulo,
malo paradižnika,
kakšno olivo ali dve (brez koščice seveda),
najbrž tudi majonezo,
mogoče gorgonzolo, ...
... in seveda tuno iz konzerve.
#73
Objavljeno: 5. avgust 2006, 22:13
čisto tak enostaven recept za tunin namaz naredim zmešam skuto pa tune iz konzerve , pa dodam česen, pa drobnjak pa peterišilj, pa sol. Česen drobnjak pa peteršilj na drobno naseckaš...
Pa fino vse skupaj zmešam ...
#74
Objavljeno: 5. avgust 2006, 22:21
Aha, s skuto zna biti tudi fajn, bolj light... Pa seveda začimbe naredijo svoje.
Je za probat tudi po tem tvojem receptu.
#75
Objavljeno: 5. avgust 2006, 22:30
drugače sem pa mal po netu poiskala tale receptek...hm nimam pojma kako tole izgleda, mislim če je dobro.
Lahko pa poskusite, je pa podobno tistemu tam zgoraj...tvojemu receptu Tamburin
SESTAVINE
konzerva tune
2 kuhani jajci
1 navadni jugurt
1 rdeča paprika
1 čebula
2 - 3 kisle kumarice
žlica kaper
2 žlici majoneze
mala konzerva koruze
sol
malo mlete paprike
po želji dodamo kakšen paradižnik ali pa tudi kakšno žlico kikirikijevega masla
Postopek POSTOPEK
Tuno malo pretlačimo, ostale sestavine - vsako posebej drobno nasekljamo (tako drobno, da še vedno zahrusta, ko ugriznemo). Vse skupaj premešamo in že je pripravljeno - če dodamo več jogurta, lahko uporabimo tudi kot preliv za solato.
Tunin namaz z mlado čebulo
Količina:
Za 4 osebe
Sestavine:
3 ali 4 male pločevinke tunine (skupaj približno 25 dag), limona, 2 mladi čebulici, pol šopka peteršilja, pol šopka mete, 10 dag zeliščnega sirnega namaza, 2 žlici kaper, sol, poper
Postopek priprave:
Limono ožamemo. Tunino odcedimo, pretlačimo z vilicami in pokapamo z limoninim sokom. Mladi čebulici očistimo in nasekljamo ali narežemo na tanka kolesca. Peteršilj in meto oplaknemo, osušimo in nasekljamo. Kapre nasekljamo. Tunino, mlado čebulico, peteršilj, meto, sirni namaz in kapre zmešamo. Po okusu dosolimo in popramo. Če želimo, v namaz vmešamo še pretlačeno trdo kuhano jajce. Postrežemo z opečenimi kruhki.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0