Kakšna je vaša omaka gospodična?
#26
Objavljeno: 1. julij 2004, 19:19
Sem tudi en vrste kreten veš. Na testenine navadno pozabim, da sploh obstojajo, pa še v omari jih imam. Danes bom lepo špagete skuhal s tistim djuvečom od včeraj, al kaj je že ratalo. Skratka z eno Andres omako.
Andres
#27
Objavljeno: 1. julij 2004, 19:23
Kupi si pasteriziran paradajz, pelate, to 'moras' imeti vedno na broju, poleg tega pa tak postopek ravno totalno pase paradajzu in je ravno dbest.
nasprotno, za moje 'recepte' rabis zelo malo.
Picasso
#28
Objavljeno: 1. julij 2004, 20:09
Andres
#29
Objavljeno: 1. julij 2004, 20:31
Cele paradajze pomoči v vročo vodo, da odstopi olupek. Potem jih olupi in nareži na majhne kockice ter vrzi v posodo, kot bi pasterizirane...
#30 Gost_sstane_*
Objavljeno: 1. julij 2004, 21:31
Ko je osnovna omaka na hitro, po nekaj minutah gotova, stisneš skozi prste surov paradaj in posoliš ter premešaš, doliješ nekaj surovega olivnega olja in vržeš na neslane ai dente špagete
Olup, ki ti ostane v roki pa posoliš in kar takega popapcaš
#31
Objavljeno: 1. julij 2004, 21:36
#32
Objavljeno: 1. julij 2004, 21:36
To sem naredil včeraj s paradajzi. No, nisem jih olupil, samo umil in vse to. No, včeraj sem rekel, da mi je nek džuveč ratal. Joj, danes sem si tisto še pogrel pa riž zraven. Še boljše je bilo kot včeraj, samo olupki od paradajza so bili pa res preveč vidni. In ker mi je tega Andres džuveča omake ostalo sem odprl omaro kjer sem našel celo zakladnico. Ful neke hrane je bilo notri. Na žalost jo moram še skuhat. Med drugim sem našel riževe nudlne in sem jih skuhal ter pojedel s preostalo omako. Mojo omako seveda
Andres
#33
Objavljeno: 1. julij 2004, 21:38
Tole bom pa otrokoma povedal. Če bosta stiskala paradajz in če bosta sama papriko metala v ponev, bosta normalno hrano rajši jedla. Predvsem hčerka nekako noče preveč jesti. Za sina ni problem, še shujšat mora.
Andres
#34 Gost_sstane_*
Objavljeno: 1. julij 2004, 21:42
#35
Objavljeno: 2. julij 2004, 12:14
Sem se spomnila za omako karbonara, je zelo simpl za naredit in nič kuhanja.
Stepeš jajce, dodaš nariban sir, in na kockice narezan: pršut, panceto ali šunko -lahko prepražiš ni pa nujno, ter sladko smetano, tako da bo mokro -zaftno. Nekateri dodajajo še čebulo ampak meni bolj paše brez.
Preliješ čez vroče testenine, da zakrkne jajce, potem seveda soliš s stanetovo soljo in popopraš.
Dober tek!
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#36
Objavljeno: 2. julij 2004, 12:35
-sladka smetana
-gorgonzola(ali kak drug prešvican sir)
-njoki
sladko smetano daš v ponev, pustiš da malo zavre(ne preveč, da ne gre čez), dodaš gorgonzolo po okusu,ko je sir stopljen preliješ čez njoke . Če hočeš lahko tudi poper, sol, whatever.
ful dobr in ful nasitno
#37 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. julij 2004, 12:48
Torej, ko smetana zavre, jo takoj odstavi in začni vanjo vmešavati gorgonzolo, tudi zdravo sol in surove začimbe, če je potrebno, tako bo temperatura padla takoj na 65°C in omaka bo odlična. Če pa gorgonzolo pregreješ, narediš iz nje najslabši konzervans.
Dišala sicer še bo na staro "šuferico", bo pa popolnoma zanič
#38
Objavljeno: 2. julij 2004, 12:53
HONORE DE BALZAC
#39 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. julij 2004, 12:59
Si že kdaj poizkusila
#40
Objavljeno: 2. julij 2004, 13:02
Super! Samo da ji potem eni izgleda dodajajo technokodo v obliki kečapa...Gorgonzola je slan sir, ki zaradi plesni vsebuje veliko količino biokode, če je narejen z dobro naravno soljo. Originalen je tak.
#41
Objavljeno: 2. julij 2004, 13:09
Sem Sstane,ala Jamie Oliver-mi je všeč tak način, čeprav včasih malo packasto zgleda!Mmmm, ali pa kar surov paradižnik med prsti stisni, da bo špricalo po gorgonzoli.
Si že kdaj poizkusila
HONORE DE BALZAC
#42 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. julij 2004, 13:14
#43
Objavljeno: 2. julij 2004, 14:03
Kaj čmo, lahko napišejo karkoli, (recimo kečap) vedno imajo v mislih omako močefit!Piko, ne ser.., si videl
Bi moral biti pozoren že prej
#44
Objavljeno: 2. julij 2004, 14:48
HONORE DE BALZAC
#45 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. julij 2004, 14:56
#46
Objavljeno: 2. julij 2004, 15:26
... technokodo v obliki kečapa...
Kar pa se tice... stiskanja paradajza oz. tegale rocnega nacina... ja, fajn, verjamem... a meni je malo neapetitlih tole in ostajam pri svojem nacinu, je cisto enako soka ven za dobit... (oz. vec) - zgleda pa seveda atraktivno in mega pogruntavscina.
Kako 'pasteriziras' paradajz?
Zavres vodo, v ze mrzlo pa das neolupljen paradajz. Tik preden zacne vreti ali ko rahlo zacne vreti, izkljucis. Pocakas malo, lupina gre komot dol, samo s prsti jo potegnes.
Vzames ono tlacilko za pire in je... ali pa z vilico pretlacis.
Glede na to, da kuham v stanovanju, mi ni kul, da imam cele roke od paradajza in da se kje kaj dol zliva... :o|o:
ce pa smo zunaj, pa je drugace in nisem tolk natancna.
Picasso
#47
Objavljeno: 2. julij 2004, 19:34
Ketchup in majonezo se zmeša. Dobro za s pomfrijem. Ampak nič zdravo. Pa še brez zdrave soli je ta poc.
Andres
#48 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. julij 2004, 21:20
Se spomnim rosnih let, najraje sem imel hrenovko z zenfom.
Ampak, hrenovka je bila gotovo iz najboljše teletine in v pravem črevesu, zenfa še pa tudi niso znali konzervirati ali pasterizirati.
Pazi finto, pasterizacija je popolnoma enako sranje kot konzervacija s konzervansom, narod pa misli, mmmm pasterizirano ,mmmmm, odlično.
Drek, še pir je zanič pasteriziran, da o mleku in drugem sploh ne govorimo.
Pa še v mikro švas aparatu pogreješ
#49
Objavljeno: 2. julij 2004, 21:56
Izbiramo torej med vašo omako gospodične. Nekaj jih imam že, toda leto šteje 365 dni. Naslednje celo 366.
Andres
#50
Objavljeno: 2. julij 2004, 22:05
Pa ja na misliš ti vsak dan drugačno omako jest!Nekaj jih imam že, toda leto šteje 365 dni. Naslednje celo 366.
Andres
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0