Kakšna je vaša omaka gospodična?
#51
Objavljeno: 2. julij 2004, 22:20
Ampak ne. Jutri grem v trgovino, kupit verjetno tisto kar že imam. Ponavadi je tako no.
Andres
#52
Objavljeno: 2. julij 2004, 22:24
Jaz vedno delam tako - pišem listke. Zadnjič nisem našla kemičnega, pa sem pisala z enim debelim flumastrom... in potem sem po Mercatorju hodila z listom A4 format.
#53 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. julij 2004, 22:33
Si te predstavljamJaz vedno delam tako - pišem listke. Zadnjič nisem našla kemičnega, pa sem pisala z enim debelim flumastrom... in potem sem po Mercatorju hodila z listom A4 format.
#54
Objavljeno: 2. julij 2004, 23:03
Ampak nekaj bom moral narediti, ker samo po Majaron ne bom v trgovino hodil.
Andres
#55
Objavljeno: 3. julij 2004, 14:01
Andres
#56
Objavljeno: 3. julij 2004, 16:18
No, Andres, vidiš da gre tole z listki! Ne sekiraj se, tudi jaz imam včasih samo 3-4 stvari napisane. Ampak so napisane in jih ne pozabim kupit; pa tudi ne kupim tistega, kar ni napisano.
#57 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. julij 2004, 16:51
Ne vem več, kako se je moj upor zaključil, ni važno, toda bolj ko razmišljam, po sol me pa menda ni nikoli poslala.
Tamara, sol imaš na svojem listku, ali ti je to toliko v krvi, da ti je nikoli ne zmanjka
#58
Objavljeno: 3. julij 2004, 18:16
Je bila pa res cudna.Nekoč pa je bilo zadnjič, ker sem se uprl, da njene pozabljivosti pa ne bom več podpiral, naj gre kar sama, če je toliko butasta, naj si pa na listek napiše, da ne bo pozabila.
Pomankljivo oblecena bi hodila okoli, bi staknila prehlad...no, nosila bi robec, na njem pa bi vozel naredila-ne bi nikoli nic pozabila...
So vcasih ljudje neiznajdljivi....
#59
Objavljeno: 3. julij 2004, 18:35
...ampak praktična pa taka omaka je. Časovno bi se tudi obnesla. ...
Andres, Andres, kok ti mene nasmejis vcasih...
Tistegale pildka pa tudi jaz pol ne stekam.
Bi moral nasga v amdamu videt.
Picasso
#60
Objavljeno: 3. julij 2004, 20:34
Hja. Prinesel sem domov še piškote, jogurte, krompir, čestitko za rojstni dan, lepilo ++.
No, potem sem normalna stvar začel omako delat. Otrokoma sem rekel, naj malo stiskata paradajz in tako je tudi bilo. Ampak tega je bilo preveč, zato je bila omaka kisla.
Kaj sem dodal. Vse kar sem v omari našel. Čebulo, česen, paradajz, naribano zelje, zenf. No, za mero nisem ravno vedel, koliko naj ga dam. Sem hotel s ta veliko žlico v kozarec, pa ni šla notri. Potem sem pa dve ta mali, morda tri uporabil. Na koncu ko sem opazil, da je ta omaka resda nekoliko kisla sem daš še kokosovo mleko, tako da je vse skupaj malo ublažilo. Ampak kislo je še vedno.
Časa je sicer zmanjkovalo, da bi krompir pekel, sem pa riž skuhal. In piščanca sem spekel.
Kaj naj dodam. Lačen bi si ob tej hrani prste polizal, ampak meni je šlo pa bolj težko dol. Sploh pa otroka nista jedla omake, ampak sta rajši uporabila tisto kupljeno sojino. Ah, kaj čem. Dan omake je torej za mano, ni pa jo ratalo za 365 dni.
Andres
#61
Objavljeno: 3. julij 2004, 20:58
Jaz tud z listki letam po trgovini vedno. Tud iz tega razloga, pa da ne kupujem kao nepotrebnih stvari, pa da ne pozabim kaj.......no, pa se še vseen kaj neplaniranega obvezno v vozičku znajde, pa ne vem kako?Če ti ni do tega, da bi kupil tisto kar že imaš, si doma napiši na listek, kaj rabiš.
K. Čapek
#62 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. julij 2004, 21:00
Daj si v žep samo en listek, Jurjano, pa še vseen kaj neplaniranega obvezno v vozičku znajde, pa ne vem kako?
#63
Objavljeno: 3. julij 2004, 21:02
K. Čapek
#64 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. julij 2004, 21:05
Petkrat...pismo, pol pa bom vsak dan morau v trgovino.
#65
Objavljeno: 3. julij 2004, 21:07
K. Čapek
#66
Objavljeno: 3. julij 2004, 21:59
na olivnem olju na hitro prepražiš strt česen, drobno narezan korenček in peteršilj, nato dodaš obarjen, na koščke narezan stročji fižol (ali bučke, malancane, ohrovt - skratka - po izbiri, oz., kar imaš na voljo), dodaš tudi na drobno narezan paradižnik in malo potenstaš... na koncu dodaš žlico kisle smetane, odstaviš, posoliš in povrhu še malo svežega peteršilja (na drobno sesekljanega - of kors)...
paradižnikovo omako za testenine naredim takole: na olivnem olju prepražim strt česen, dodam pelate, malo sladke paprike (in nekaj sesekljanih oliv, ki jih ti ne maraš)... odstavim, posolim, potresem malo origana in dodam še svežo baziliko...
#67
Objavljeno: 3. julij 2004, 22:10
K. Čapek
#68
Objavljeno: 3. julij 2004, 22:21
Se bom držal tvojega recepta. Kot tudi recepta vseh ostalih. Me pa veseli, da ste take omakarice tu. To vse daje tudi kak drug kazalec ga še razčlenjujem.
Andres
#69
Objavljeno: 4. julij 2004, 15:37
1 kumara
1 žlička zdrave soli
3 žlice drobno sesekljane poprove mete
1 strt strok česna
1 žlička sladkorne sipe
200 ml nemastnega gostega jogurta
Kumaro olupimo, podolgem prerežemo in z žličko odstranimo semena. Kumaričino meso tanko narežemo in posolimo. Počakamo 15-20 minut. Sol bo kumaro zmehčala in izvlekla iz nje morebitne grenke sokove. V skledi zmešamo meto, česen, sladkor in jogurt. Kumaro oplaknemo pod tekočo vodo. Dobro odcedimo in zmešamo z jogurtom. Ponudimo mrzlo. Krasna priloga k perutnini iz žara, kot solata ali kot omaka za pomakanje.
HONORE DE BALZAC
#70
Objavljeno: 4. julij 2004, 15:52
Omaka pripravljena z grahom namesto avokadom. Ta različica prihrani maščobo in kalorije, ne da bi prizadela okus.
Za 4-6 oseb
350 g odtajanega zmrznjenega graha
1 strt strok česna
2 sesekljani spomladanski čebuli
1 žlička drobno naribane lupine in sok 1 limete
1/2 žličke zmletega laškega kumina
brizg tabasca
1 žlička nizkokalorične majoneze
2 žlici sesekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listkov
zdrava sol in črni poper
ščepec paprike in rezine limete za okras
Zelenjava in sadje
6 mladih korenčkov
2 stebli stebelne zelene
1 rdeče namizno jabolko
1 hruška
1 žlica limoninega ali limetinega soka
6 storžkov male koruze
Grah,česen, spomladansko čebulo, limetino lupinico in sok, laški kumin, tabasco, majonezo, sol in črni poper, damo za nekaj minut v mešalnik in gladko obdelamo.
Dodamo sesekljan koriander ali peteršilj in obdelujemo še nekaj sekund. Preložimo v servirno skledo, pokrijemo s folijo in damo za 30 minut v hladilnik, da se bo okus popolnoma razvil. Pripravimo zelenjavo in sadje. Korenčke obrežemo in ostrgamo. Zelenini stebli po dolgem razpolovimo in narežemo na koščke, dolge kot korenčki. Jabolko in hruško razrežemo na četrtine, razpečkamo in narežemo na tanjše krhlje. Pomakamo jih v limonin ali limetin sok. Skupaj s koruznimi storžki razporedimo na pladenj. Gvakamolo potresemo s papriko in okrasimo s spiralasto zvitimi rezinami limete.
HONORE DE BALZAC
#71
Objavljeno: 4. julij 2004, 16:25
Predvidevam da se prebijaš med prvih 300 LF omakaric. Cool.
Tista prva omaka mi nekako ne gre, ker kumar ne jem. Se mi čoravo spahuje, (beri riga) po njih. Ta druga in tretja sta veliko boljši. Bom enkrat poskusil.
Kaj pa je to Limeta? Verjetno o limoni govoriš.
Andres
#72 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. julij 2004, 17:05
Tudi kolcanje je tak znak in če se ti zgodi, le ščepec zdrave soli na jezik in konec
Je pa nerodno, če ravno takrat katera misli nate, te bo takoj pozabila
#73
Objavljeno: 4. julij 2004, 18:10
Andres!Tista prva omaka mi nekako ne gre, ker kumar ne jem. Se mi čoravo spahuje, (beri riga) po njih. Ta druga in tretja sta veliko boljši. Bom enkrat poskusil.
Kaj pa je to Limeta? Verjetno o limoni govoriš.
Andres
Verjetno si kumare vedno užival v kombinaciji s semeni(ker mnogi naredijo to napako in jih ne odstranijo-ravno te pa so razlog spahovanja, ker so težko prebavljive), če jih odstraniš, tudi težava izgine. Verjemi je preizkušeno!
Limeta je sorodnica limone,veliko manjša, bolj okrogla,zelene barve in izrazitega okusa. Odlična tudi za razne osvežilne pijače in sploh jedi, kjer želiš močnejši okus!
HONORE DE BALZAC
#74 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. julij 2004, 18:18
Ampak, mene tudi kumaričina semena ne motijo več, včasih pa kumaric še pogledati nisem smel
#75
Objavljeno: 4. julij 2004, 19:47
Kumare sem vedno jedel v solati. Mislim, da se me ta odpor drži še od otroštvotva, ko sem bil pri stari mami en mesec in smo šli na polje delat, potem so mi pa dali kumare za jesti in sol.
Sem jih pa vedno jedel, če sem že moral, s semeni, ampak če se le da, bolj čebulo ven poberem iz solate kot pa kumare.
Stane.
Zanimiva povezava o pomanjkanju soli in kumarami. Na to niti pomislil nisem.
Andres
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0