Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kakšna je vaša omaka gospodična?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
186 komentarjev na to temo

#151 Trudi

Trudi
  • D član
  • Št. objav: 4 651

Objavljeno: 10. avgust 2004, 23:57

:palec: xDDx

#152 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 11. avgust 2004, 05:44

in si ji pripravil tisto omakco? je bla zadovoljna? :palec:
spet se mi je na bolš poslabšal

#153 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 11. avgust 2004, 05:47

Medtem skuhaš špagete na "al dente" - da ostanejo še malo trdi. Ponavadi ustreza čas kuhanja, ki je napisan na vrečki. Niti minutko več!

NA to temo imamo pa vedno fighte, moji ponavadi še malo hrustajo xredx , Trudi ima pa raje bolj kuhane x:Dx x;)x . Odloča pa kuhar x:Dx x:o)x x:Dx
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#154 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 11. avgust 2004, 05:49

jz mam tud rada bl kuhana. sej zato mu je pa verjetno moja hrana všeč. mava isti okus. k nama je ista mami kuhala... hi hi hi
spet se mi je na bolš poslabšal

#155 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 1. oktober 2004, 14:49

Ima kdo kake izkušnje z delanjem pesta?

Moj recept gre nekako takole, bazilika, olivno olje, česen, pinjole, parmezan, sol.

Pozna kdo drugačno verzijo?
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#156 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 1. oktober 2004, 14:59

Ima kdo kake izkušnje z delanjem pesta?

Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.

Smo pa prvič u lajfu kupl smrdljivo ovco in bomo danes probal narest kj pametnga iz dela njenga trupla.

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#157 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:08

Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.

Pesto Genovese. Omaka za na testenine iz bazilike in zgoraj naštetih sestavin.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#158 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:12

Ne, mislim da je to prava verzija, Cosma, da je to Pravi recept.
Nosorog, to je taka zelena omakca iz bazilike, navadno za spagete oz. makarone, ki jo poleg sugotov imn tega prodajajo - meni nekaj najboljsega za na makarone. x^x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#159 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:12


Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.

Pesto Genovese. Omaka za na testenine iz bazilike in zgoraj naštetih sestavin.

Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina. Štekam kuharske izraze in imena jedi kot so npr. ajmoht, ričet, musaka (za to sm genij), Pesto Genovese pa presega moje sposobnosti kuharskega dojemanja. Poleg tega pa še Italijanov nič kaj ne obrajtam; mama mija :xx!: .

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#160 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:15

Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina.,

Vem ja! Ne da se drugače povedat, kot pesto. Tudi za seljake je pesto. recimo temu zmešana, nasekljana bazilika z zgoraj naštetim.
Ti pošljem po pošti, da boš tudi ti vedel.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#161 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:17

italijani niso nic krivi, da znajo dobro kuhat pa oblikovat.
za ostalo pa... :O:

pesto je dobro in zeleno. a to razumes? :vragec: x:Dx


ce ves, kaj je bazilika, sol in orescki, si lahko se predstavljas okus...
srecno z jagenjckom :yumy:

ce imas kotletke, ti samo povem, da se hitro zapalijo...ce imas pa stegno, pa kar pocasi.... x;)x

naj ti dobro tece!
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#162 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:18

Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina.,

Vem ja! Ne da se drugače povedat, kot pesto. Tudi za seljake je pesto. recimo temu zmešana, nasekljana bazilika z zgoraj naštetim.
Ti pošljem po pošti, da boš tudi ti vedel.

Hm ....


Hvala, ker me toleriraš :vio: :vio: :vio:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#163 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:21

o kozmik! x:)x

a imas tudi za tarudeci pesto recept?
tisto je bolj zanimivo...tezje narest sam doma...
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#164 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:21

[quote name='nosorog' date='1. Oct 2004 ob 15:19'] [quote name='cosma' date='1. Oct 2004 ob 15:16'] [QUOTE=nosorog,1.
Hvala, ker me toleriraš :vio: :vio: :vio: [/quote]
Te bomo že razsvetlil tukaj na LNF. same :vragec: kuharce. Take it easy....
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#165 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:22

o kozmik!  x:)x

a imas tudi za tarudeci pesto recept?
tisto je bolj zanimivo...tezje narest sam doma...

a z orehi?
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#166 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:22

Hm ....


Hvala, ker me tolerirasˇ :vio:  :vio:  :vio:

x:Dx
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#167 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:24

Tardeči pesto.
Dodaš paradižnikov koncentrat in rikoto+ zmlete orehe

Ne me spraševat za količine-jest to vse od oka.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#168 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:25

o kozmik!  x:)x

a imas tudi za tarudeci pesto recept?
tisto je bolj zanimivo...tezje narest sam doma...

a z orehi?

ja ne vem...ce bi vedla, ne bi sprasevala...mislim, da so v igri paradizniki
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#169 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:54

hm...ne ni v redu tole z koncentratom...suhi paradizniki pa tko.... x;)x x:o)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#170 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 1. oktober 2004, 15:57

ja lahko daš sušene paradižnike, seveda, bo še boljši okus. Fejst jih speštaj!

Dober tek. No mogoče se pa lotim, pa uletiš na malico x:Dx

sem se zdele spomnila :OoO: da imam doma na zalogi sušene paradižnike x:px , bomo naredil tinka. Pis of kejk

To temo je popravil/a cosma: 1. oktober 2004, 22:05

Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#171 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 1. oktober 2004, 23:44

Tardeči pesto.
Dodaš paradižnikov koncentrat in rikoto+ zmlete orehe

Ne me spraševat za količine-jest to vse od oka.

Ja, tale varianta pa se že kliče pesto alla siciliana x^x

Tako, sedaj je čas, da naredite vazico pesta za v hladilnik, ker bo kmalu konec z baziliko. V glavnem, Cosmin recept je čisto ta pravi. :palec:

Glavno je, da v pesto, ki ga nameravate shranit NE ribate sira, ker postane kmalu žarek. :o|o:

Za dober pesto ne šparat na dobrem olivnem olju! In po originalnem receptu gre zraven dobro zorjen ovčji sir. Ribanje parmezana v pesto je za Italijane malce bogokletno.

Pesto se da na ŠPAGETE št.8, pa možnosti.
(kdor lazi po It, naj kupi špagete Voiello. Originalni napoletanski, od koder so špageti doma. Odlični, sušeni na bakru, da so grobi in boljše sprejemajo omako.
(Jajčni rezanci, balzamski kis in parmezan pa so iz regije Emiglia -Romagna -Bologna)


Nosorogec :2src: , kaj so se ti pa Makarončkarji tako zamerili?
Sploh niso slabi ljudje, obožujejo vse lepo in dobro x^x x^x x^x

#172 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 1. oktober 2004, 23:57

Kako vi mene pridno z vašimi omakami zasuvate. Prav hvala lepa. Bom moral spet malo kuharsko rutino spremeniti.

Andres

#173 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 4. oktober 2004, 15:47

cosmica, sem imela vikend vmes, kako je bilo? rdece ali zeleno? x:o)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#174 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 1. januar 2005, 20:22

Sem človek, ki planira in misli, povprečno nekaj let vnaprej. Opažam, da je drugače pri hrani. Namreč, ko postanem lačen se spravim na noge in pripravim kaj za v trebuh.
Tako je bilo danes.
Pogledam v hladilnik, vidim piščanca, s katerim sem se nadalje mučil in mu dol kožo rezal. Potem ko sem nekako za silo dobil ven perutnice se mi je krompir že, le te pa sem vrgel v ponev, čemur sem kasneje dodal še čebulo in česen. Ampak ostalo mi je še 80% piščanca. Jebemo, kaj z njim? Sem sam, tako da celega naenkrat pa ne morem pojesti.
No, prižgal sem pečico in ga vrgel notri brez olja, pa še tisto kožo sem dal zraven, ker menil sem, da lahko kako maščobo spusti.
Potem pa sem se lotil rezanja vse zelenjave, ki jo moj hladilnik danes premore. Paradižni, zelje, paprika so bili kmalu v ponvi sperutnicami, tačas je bil fertik tudi krompir.
Obenem sem gledal v pečico, piščanec brez perutnic je bil vedno bolj sexi, toda na oko se mi je zdelo da mu nekaj manjka.
Še tja notri med njega sem narezal papriko, zelje in paradižnik, nakar vidim da imam v omari polno nekih kozarčkov z raznimi začimbami.
Basiliko sem našel, majaron oregano, neko stvar za piščanca in beli poper. Vse to sem nasul notri in kmalu po tistem so bile pertnuce v ponvi že fertik.
Vonj mi je bil všeč, zato sem se odločil, da zmečkam krompir v pire, kateremu sem dodal še Stanetovo sol Zdravo sol. Kasneje sem opazil, da se mi je preveč osulo, ampak bo itak več biokode ostalo, sem se tolažil.

Joj drage moje omakarce. Naredil sem fantastično kosilo, brez sladkorja in brez moke, z minimalno olja in ko sem prvič rignil po kosilu sem si rekel, da to je pa verjetno znak, da vam tule vmes post dodam. x:Dx x:Dx


No, jutri me čaka še preostali del piščanca, s podobno ali isto omako iz zelenjave, tako da če bo katera mimo letela mi/me lahko pride pogret. x:)x


Andres

#175 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 1. januar 2005, 20:26

...ni dobro perja jesti na novega leta dan...
..ti sreča lahko odfrči.... x:Dx :vragec: x;)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0