Marmelada brez sladkorja
#1
Objavljeno: 5. julij 2004, 21:43
Imam možnost dobiti breskve, pa bi prosila mamo za pomoč pri kuhanju.
Tudi rabarbaro in drugo sadje.
Že vrsto let kupujem marmelado brez sladkorja, je odlična, na kozarcu piše, da je oslajena s naravnim jabolčnim sokom. Okusov je precej , edino kar ni super je, da stane 330 g 3,15 evra :o|o:
Ne bi rada sladila z Natrenom in podobnimi ciklamati. Imate kakšen dober recept?
#2
Objavljeno: 6. julij 2004, 00:01
#3 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. julij 2004, 05:34
Imam, pa ti ne upam povedatNe bi rada sladila z Natrenom in podobnimi ciklamati. Imate kakšen dober recept?
#4
Objavljeno: 6. julij 2004, 07:48
L.
#5 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. julij 2004, 08:03
Ampak, to moraš narediti tudi pri marmeladi s sladkorjem
Probaj in povej, okus je fantastičen
#6
Objavljeno: 6. julij 2004, 08:38
Jaz ju sladim z želirnim sladkorjem(ki da tudi primerno gostoto,veliko manj sladek od navadnega)
MANGOV DŽEM Z INGVERJEMZa 1 liter
1 kg olupljenega in narezanega manga
60 ml limoninega soka
žlička nastrgane pomarančne lupinice
30 g drobno sesekljanega kandiranega ingverja
1 kg želirnega sladkorja
Pripravljene sestavine damo v večjo kozico in pri šibkem ognju kuhamo 12-15 minut, da postane masa kašasta. Dodamo nekoliko vode, če bi se sadje hotelo prijeti dna. Sladkor v pečici počasi segrejemo. Vroč sladkor damo v mešanico in med kuhanjem mešamo do želiranja. Nekoliko ohladimo, nalijemo v sterilizirane kozarce in tesno zapremo.
LIMETINO-POMARANČNA MARMELADA
Za 1,5 litra
4 limete
2 pomaranči
3 litre vode
1 kg želirnega sladkorja
Limete in pomaranči temeljito operemo pod tekočo vodo in odrežemo cvetni in pecljev nastavek. Sadeže olupimo in odstranimo belo lupino. Obarvano lupino narežemo na tanke rezance. Pečke zavijemo v krpico. Sadeže narežemo na rezine in skupaj z rezanci lupine in pečkami denemo v večji lonec. Prilijemo vodo, mešanico zavremo in počasi kuhljamo na šibkem ognju.
Sladkor pogrejemo v pečici. Zamešamo ga med sadje in med mešanjem pri močnem ognju kuhamo do želiranja. Marmelado nekoliko ohladimo in odstranimo krpico s pečkami. Potem marmelado nalijemo v sterilizirane kozarce in tesno zapremo.
HONORE DE BALZAC
#7
Objavljeno: 6. julij 2004, 12:22
#8
Objavljeno: 6. julij 2004, 12:52
(sem malce upala, da se boš oglasila s kakšno ekstravagantno zadevo )
Moja mama pravi, da bo težko kuhati marmelado brez želirnih zadev, ki marmelado gostijo. :o|o: Prav tako je sladkor naravni konzervans, zato se marmelada obdrži toliko časa. :o|o:
Marmeladi, ki predlagaš, sta nedvomno 'nobel' zadevi, ju ne vidim zjutraj na popečenem kruhu ,
* mangovo, ki ji ingver da tisto posebno pikantnost bi dodala kot omako h kakšni divjačinski hladni pečenki
*lime-pomarančno pa obvezno s kakšno sladko gorgonzolco, mogoče gorgonzolo z maskarponom, zraven grisini in stebla od zelene
V te namene imam doma kar nekaj žlahtnih marmeladic, džemčkov, sladko in salsic: robidnično, figino, iz vrtnic, iz kutine, iz vijolic...
Vendar, da se držim teme:Jaz bi rada naredila marmelado iz breskev, ki ne vsebuje sladkorja, ne belega, ne rjavega, ne tistega za diabetike (natren in podobno), ne želirnega. Marmelado za zajtrk, popečen polnozrnat ali koruzni kruh, gor nemastna skuta in marmelada brez sladkorja!
#9
Objavljeno: 19. julij 2004, 13:41
Glede na to, da je pri medu kritična temperatura zelo nizko, 45 stopinj, in pregret med postane zgolj okusno sladilo, bi težko pričakoval kakšen dober recept.Prijateljica pravi, da je imela nekoc recept, kako narediti marmelado sladkano z medom....brez vseh zelirnih zadev. Ali ima mogoce kdo kak tak recept?
#10 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. julij 2004, 14:27
Potem pač ne tišči cukra notVendar, da se držim teme:Jaz bi rada naredila marmelado iz breskev, ki ne vsebuje sladkorja, ne belega, ne rjavega, ne tistega za diabetike (natren in podobno), ne želirnega. Marmelado za zajtrk, popečen polnozrnat ali koruzni kruh, gor nemastna skuta in marmelada brez sladkorja!
#11
Objavljeno: 19. julij 2004, 16:29
a brez se ne obdrzi? oz. da dodas le malo sladkorja?...Moja mama pravi, da bo težko kuhati marmelado brez želirnih zadev, ki marmelado gostijo. :o|o: Prav tako je sladkor naravni konzervans, zato se marmelada obdrži toliko časa. :o|o: ....
mnorda bi bila zanimiva kombinacija, da bi na vrhu sdezev, ki vsebinsko predstavljajo marmelado dodala kaj drugega, kar bi odvrnilo pozornost bakerij oz. bi raje sle na vrh sadezev!? ; ali pa i imela dvojne kozarce z ozkim prehodom, spodaj bi bila marmelada, zgoraj pa prostor za vse drugo
#12
Objavljeno: 19. julij 2004, 21:17
sam zakaj brez sladkorja? sej tudi fruktoza v sadjih redi...
drugace pa lahko poskusis, tko da prekuhas sadje, ki ima dovolj pektina, ker v skrajnem primeru namesto zeliranih sladkorjev pektin poskrbi za gostoto, tega pa imajo najvec jabolka, ribez... sam breskve? al pa naredi mesanico, teh tvojih breskev, pa dodaj nesladkan sok ribeza? pa potem vse to shran v majhnih kozarckih! ker tko ni dolgo obstojna! vem pa za recept maremelade brez teh stvari, ki tebi niso vsec gre pa nekak tkole: 1,5 kg sliv, sok ene pomarance, sok ene limone, 1/2 drobno naribane pomarancne in limonine lupine, 150 g rozin, kuhas brez vode, rozine pa dodas na koncu... lahk pa poskusis namest sliv z breskvami?
life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...
#14 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. julij 2004, 11:30
#15
Objavljeno: 20. julij 2004, 13:29
jap, vse se da! (ce si upas tvegat)vou, evo, sej sm vedu, da se da!
life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...
#16
Objavljeno: 20. julij 2004, 16:36
Po pravici povedano, ne bom tvegala.
Upala sem na kakšen preizkušen recept, ne bi ekserimentirala z kilami breskev, pa kozarci...pa ves mater...
Pa drugo leto :o|o: :o|o:
#17
Objavljeno: 20. julij 2004, 16:54
life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...
#18
Objavljeno: 21. julij 2004, 10:59
Bi ga bila full vesela.
#19
Objavljeno: 15. avgust 2005, 20:10
Help.
Torej, dobil smo veliko breskev. Ogromno. Pa sva se z mami odlocile, da bi naredile marmelado. Tako, ki bi jo tudi Michelle jedla, torej brez sladokrja, al pa z natrenom. A ma kdo kak dober recept?
Sem prebrala tistega z zdravo soljo, samo jo zal nimam in nocem da prej zgnijejo
Kdo? Kdorkoli?
#20
Objavljeno: 15. avgust 2005, 20:15
#21
Objavljeno: 15. avgust 2005, 21:24
#22 Gost_sstane_*
Objavljeno: 15. avgust 2005, 21:35
Kdo pa pretirava, jaz ne in tudi tega nikomur ne priporočam<{POST_SNAPBACK}>@Stane, pretiravanje s soljo škodi!
#23
Objavljeno: 22. avgust 2005, 21:20
Najbrž je že prepozno...pa vendar...<{POST_SNAPBACK}>Hello
Help.
Torej, dobil smo veliko breskev. Ogromno. Pa sva se z mami odlocile, da bi naredile marmelado. Tako, ki bi jo tudi Michelle jedla, torej brez sladokrja, al pa z natrenom. A ma kdo kak dober recept?
Sem prebrala tistega z zdravo soljo, samo jo zal nimam in nocem da prej zgnijejo
Kdo? Kdorkoli?
Breskve bi zmlela v multipraktiku, dodala zmleta jabolka(pektin!)...zavrela, dodala tekoči natren in sok dveh limon....napolnila v kozarce, ki sem jih sterilizirala....
#24
Objavljeno: 25. avgust 2005, 11:02
Potem pa dali 2 kozarca sosedom, 2 babici, ostalo je ostalo za doma in je ze vse izginilo. So jo jedli kar z zlico
Pa nisva cist zmlele, ker jaz imam rada kaksen koscek vsake tolk casa
#25
Objavljeno: 25. avgust 2005, 11:12
Super Michelle ..sem najprej prebrala, da vama je vse zgnilo ....če ste jo že pojedli, je morala bit pa res dobra.Tudi sama pustim koščke v marmeladi...in rada pomešam sadje..slive, breskve, jabolka...itd...<{POST_SNAPBACK}>Hvala enja, sva na zelo podoben nacin naredili.
Potem pa dali 2 kozarca sosedom, 2 babici, ostalo je ostalo za doma in je ze vse izginilo. So jo jedli kar z zlico
Pa nisva cist zmlele, ker jaz imam rada kaksen koscek vsake tolk casa
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0