Za število otrok je bolj malo pomembno, ali imamo v 5. hiši planete in tudi ne koliko planetov. Planeti v 5 hiši opisujejo dvoje: način rojstva in to skupaj z ascendentom in vrhom 9 hiše in opisuje otroka njegov značaj ter s čim se najraje ukvarja.
Med tem opisuje vrh pete hiše (vrh pomeni gledano od ascendenta v nasprotni smeri od urnega kazalca) in znamenje s katerim se začne hiša znamenje otroka (kar pa ni vedno sončne znamenje ampak je lahko tudi ascendent otroka), znamenje drugega otroka, to se pravi znamenje njegovega sonca ali ascendenta (če ga dobite) najdemo na vrh 7. hiše. Na splošno to v 80 % drži, razen kadar je bilo rojstvo odločeno od zdravnika (npt. ker je bil otrok v nevarnosti), če je nek dogodek pripeljal do predčasnega rojstva ali druge zadeve.
Če je ženska doživela splav, npr med 1. in 2. otrokom v tem primeru 2. otrok ni v 7. hiši ampak v 9. hiši.
v osebnem horoskopu otroku se lahko ugotovi od 9. hiše (= rojstvo) naprej dogodke po rojstvu, hiše pred 9. hiše pa "pripovedujejo zgodbo" kako je mati doživljala čas preden se je otrok rodil.
Glede planetov v hišah pomenijo po mojih izkušnjah
Sonce pomeni nekaj otrok (od tega bo eden zelo uspešen ali deležen časti)
Luna - številni otroci
Merkur - pametni otroci
Venera - nadarjeni in čustveni otroci, ki prinesejo staršem zadovoljstvo
Mars - sebični otroci ali več otrok
Jupiter - otroci, ki hitro napredujejo in so spoštovanja vredni
Saturn - zanositev ne poteka lahko, lahko težave z otroci, ali pa imajo starši močan občutek odgovornosti, ali se včasih vedejo do otrok bolj hladno ali pa veliko zahtevajo
Uran - talentirani in ekscentrični otroci, vendar pa malo otrok
Neptun - močna želja po otrocih, ki imajo umetniško dušo.
Pluton - nevarnost pri nosečnosti, zaradi otroka velika sprememba v življenja, in otrok je lahko zelo oblasten
Spol otroka kaže znamenje na vrhu pete hiše ( zato je potrebno vedeti, katero znamenje je žensko in katero je moško).
Slab aspekt med Soncem (pri ženski), (pri moškem je to luna) s Saturnom pogosto kaže na malo ali nič otrok. V rojstni karti ženske pokaže napet aspekt med Soncem in Uranom nevarnost splava ali druge nenavadne ali nepričakovane okoliščine pri rojstvu.
In glede število otrok lahko dvotelesno znamenje izda da bosta najmanj dva otroka prišla na svet
No jaz imam vrh pete hiše v levu, kar je enotelesno in moško znamenje zato sem rodila sina, ker je v 5 hiši Uran je tik pred rojstvom prišlo do zapletov (popkovina je bila zavita okrog vratu) in je tako prišel otrok na svet s carskim rezom. Ker je Uran v aspektu z Saturnom se je vleklo preden sem postala noseća.
In ker je Uran v 5. hiši se otrok najraje igra z računalnikom ter tuhta kako se kaj počne

bi raje videla, da več bere