Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Magnet


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
10 komentarjev na to temo

#1 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 18. julij 2004, 09:39

frendica, ki se ukvarja z alternativo, je nekoč dejala, da z uporabo magneta vplivaš na jakost mišice in pokazala preizkus. po tej teoriji je južni del magneta tisti, ki energizira, severni pa tisti, ki energijo razprši. nekako tako, kot bi delal tonifikacijo ali pa disperzijo akupresurnih točk. nimam pojma, kakšna je znanstvena podlaga za tole (pa itak je večina znanstvenih dokazov empiričnega izvora x:Dx ), sam če zadeva drži, bi si npr majhne magnetke lahko postavljali na telo za boljše delovanje organov-če je keri bol švoh, ali na aku točke za stumulacijo . ..............mnenje, izkušnje, teoretična podlaga.... x?x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#2 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 18. julij 2004, 19:37

O magnetoterapiji kot taki ne vem nič. Zdajle bom le razmišljal in če se motim, naj me kdo, ki stvari bolj pozna, popravi.
Tale zadeva, da severni pol energijo razprši, južni pa jo doda, mi ne sede kaj preveč. Zanimivo, da nikoli nisem niti pomislil na to, kateri pol moraš pri tisti veji magnetoterapije, ki se ukvarja s polaganjem magnetov na akupresurne točke, na točko položiti. Torej - kaj me moti?

Pri izvajanju magnetoterapije moramo poznati okultno anatomijo, ki se med drugim ukvarja tudi s tem, kako je kakšen organ polariziran (ali je polarizacija pozitivna, negativna ali nevtralna). Verjetno so isti štosi polarizacije tudi pri nadijih in če želimo na sečišča nadijev vplivati z magneti, pač ni vseeno, kako to počnemo; če ne vemo, kateri pol na določeno točko sečišč položiti, lahko verjetno naredimo več škode kot koristi.

Ti štosi ne veljajo le za magnetoterapijo, temveč tudi za zdravljenje s polaganjem rok oziroma za reiki. Polarizacijo telesa sem dobro naštudiral in potem, ko sem šel na prvo stopnjo reikija in dobil skripto, v kateri so bili narisani različni prijemi, sem hitro opazil, da so nekateri nepravilni. Na to sem opozoril mojstra, pa mi je rekel, da je reiki energija inteligentna in da sama ve, kam mora. Že mogoče. A zadeva je gotovo neprimerno učinkovitejša, če izvajamo prijeme pravilno. Vedno je treba položiti negativno polarizirano roko na pozitivno polariziran del telesa (enako velja po mojem za magnete) in nikoli obratno. Klasični zdravilci s polaganjem rok celo imenujejo prijem plus na plus ali minus na minus - prijem napetosti, onega drugega pa prijem pretoka energije.

Pa še nekaj v zvezi z magneti. Glede na to, da z magneti telo očitno lahko stimuliramo ali pa energijske pretoke v njem ob napačni polarizaciji zaviramo, je magnetno pregrinjalo, ki ga prodajajo kao za zaščito postelje pred sevanji strel v prazno, oz. celo škodljivo. Spanje je za to, da se človek spočije, ne pa da ga preko raznih točk jebejo magneti.

:wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#3 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 18. julij 2004, 23:18

Spanje je za to, da se človek spočije, ne pa da ga preko raznih točk jebejo magneti.

:palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#4 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. julij 2004, 23:22

Magneti magnetijo železo v krvi in če to komu prija, pomeni le, da je njegov elektrosistem precej razštelan :eek: x^x

#5 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 19. julij 2004, 12:00

nosorog hvala :palec:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#6 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. julij 2004, 01:41

Magneti magnetijo železo v krvi in če to komu prija, pomeni le, da je njegov elektrosistem precej razštelan :eek:  x^x

Ne gre le za to. Vedno rad primerjam živo zemljo in človeško telo. Če govorimo o akupunkturnih točkah, korelacija definitivno obstaja. V enem prejšnjem postu sem omenil, da bi bilo treba najprej ugotoviti polarizacijo točk na človekovem telesu in potem se šele pokaže, s katerim magnetnim polom se jih boš lotil. Enaka zadeva je v geomantiji, kjer ugotavljamo, da so lahko zemeljske točke pozitivno ali negativno polarizirane, lahko pa so nevtralne. Preko njih s pravilno aktivacijo (+ ali -)spodbujamo pretok energij po zemeljski finoenergijski mreži, enako pa je tudi z magneti na telesu. Polarizacijo bi bilo nujno treba naštudirat in ne vem, v kolikšni meri se magnetoterapija v to zares spušča. Škoda, da se ne oglasi noben, ki bi stvar detajlneje poznal.


:wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#7 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 22. julij 2004, 07:12

res škoda. sam možno je, da se tud u magnetni terapiji bolj kot s polarnostjo ukvarjajo s pričakovanimi rezultati terapije. tako nekako pokaže praksa: če narediš to na tak in tak način, potem bo rezultat tak in tak.

sam veš kaj nosko, člouk na koncu ugotovi, da je vse skupaj ful zajebano, če gledaš s tega zornega kota. sem se spraševala podobne stvari pred časom, sam sem se čist zaciklala pol. vprašanja take sorte so se začela z razmišljanjem o aurikuloterapiji, kjer deluješ na točke na ušesu. namesto prosenih zrn, ki se pogosto uporabljajo za stimulacijo teh točk, se lahko uporablja tud zlate in srebrne magnetke. z zlatimi delaš tonifikacijo in s srebrnimi disperzijo. sam pol si pa takoj pri normalni polariziranosti samih točk, ki predstavljajo organe....no in pol sem po uspešnem teženju ugotovila, da je u bistvu tvegano že če se koga dotaknem, ker mogoče točke in njihova polarizacija ni kompatibilna. no in pol spet mislim, da nardim več škode kot koristi (že s samom svojim obstojem)...-in ker je to blesavo in nesmiselno, sem se od takega razmišljanja raj distancirala.

na koncu nima človek druge izbire kot da posluša sebe in je pozoren na lastna notranja dogajanja, ker če bi hotel vedno vse spoznat u nulo in z vsemi dokazi in nardit vse po regelcih...potem sploh ne bi imel časa žvet x:)x x;)x

pismo, filozofiram že zjutraj.... :o|o: menda se mi bo skisalo :O: ...ja, res rabim dopust x:Dx x^x x;)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#8 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 26. avgust 2004, 17:36

Delovanje magneta na človeško telo ne poznamv smislu zdravilnega ali škodnega učinka, smo pa tako ali tako podvrženi stalnim magnetnim poljem, glede na to kje in kako bivamo. Vem pa, da je Štefan svojo Teslovo medaljo opremil z magnetom in da mu strokovnjaki v Švici niso dali pozitivnega mnenja, čeprav je bil trenutni učinek vidnejši. Pri nošenju magneta na eni točki telesa se v tistem predelu telesa zgoščujejo magnetni delci v krvi, to je tudi vzrok, da je bila ta medalja, ki je bil dodan magnet, odsvetovana. Kako lahko vplivamo na pretok krvi z magnetnim, (nenazadnje tudi avričnem poljem) je pa tako dokaz na dlani, saj to je edina finta tehnike zdravljenja po Domančičevi metodi.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#9 Gandalf

Gandalf
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 162

Objavljeno: 13. maj 2009, 12:33

Zato ker imate uničeno energetsko polje, kupite magnetne zapestnice... Vaše bolje bo uničeno do nerazpoznavnosti.

#10 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 13. maj 2009, 12:55

Zato ker imate uničeno energetsko polje, kupite magnetne zapestnice... Vaše bolje bo uničeno do nerazpoznavnosti.

Trajni magnet nositi na istem delu telesa je škodljivo, ker kri vsebuje tudi nekaj železa, ki se posledično nalaga v žilah na mestu kjer magnet nosimo.
Za uranovešanje porušenih simetrij energij je bolj priporočljivo nositi kameno strelo ali pa "Teslovo" medaljo.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#11 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. marec 2012, 11:17

Trajni magnet nositi na istem delu telesa je škodljivo, ker kri vsebuje tudi nekaj železa, ki se posledično nalaga v žilah na mestu kjer magnet nosimo.

zanimivo...
ravno hočem to napisat.
Namreč dobila sem magnetni prstan, ki je sicer prec začel delovati in sem začutla dobre vibre itd., sem skratka opazla da deluje, me je pa začela boleti žila na prstu, kjer sem ga nosila, tako da sem ga dala pol na drugo roko.
V bistvu sem ravno zato poiskala temo, da to vprašam (če je normalno).
Mi je kar *nabreknil* prst, kar me je ful presenetilo, ker nisem nagnjena k zatekanju, imam drobne členke in ne preveč vode (zatekanja itd.).
No in mi je bil najprej ful prevelik, tako da sem ga morala dat na sredinec, no pol sem ga pa komaj dol dobila in še na levem prstancu, kjer mi je kar dol padal, zdaj lepo 'sedi'...
kot da bi se prst mal 'napihnil'. xDDx

še poročam.
(aja nimam težav, da bi ga zato dobila; dobila sem ga za darilo, kao za dobro počutje itd.)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0