Bučke hokaido
#26
Objavljeno: 11. november 2004, 20:49
Pravim zakaj pa ne tadej, ce je ze matevz...
... ja, vem, da je (matevz) pire fizola in krompirja, kako bi sicer lohk pomislila glih na matevza... saj, al pa na tadeja...
Picasso
#27
Objavljeno: 31. december 2004, 11:03
Bučo Hokaido operi in nareži na cca 3x3cm velike kocke, dolij vode, da je zravnana površina in kuhaj 10-15 minut. Ko je mehka tudi lupina - poskusi z nožem, je dovolj kuhano. Vodo odcedi (lahko jo uporabiš za kakšno zelenjavno juho) in bučo zmečkaj z mečkačem za pire.
Dodaj:
- na drobtine zmečkane krekerje (lahko tudi krušne drobtine ali kar malo starejši kruh), toliko, da je jed dovolj gosta (če rata pregosto, pa doliješ malo vode, v kateri se je buča kuhala),
- 2 veliki žlici masla,
- 2 stepeni jajci,
- nariban sir po okusu,
- suh česen,
- sol in poper po okusu.
Keramično posodo za v pečico namaži z oljem in vanjo daj maso. Potresi s parmezanom ali naribanim sirom. Peci 15-20 minut na 180°C.
Jed uporabimo kot prilogo ali kot samostojno jed, zraven paše kakršnakoli solata.
Vegani lahko jajca in sir mirno izpustijo (lahko pa dodamo praženo čebulo in kakšno začimbo), ni bistvene razlike, glavni okus da buča.
Tudi v pečico ni nujno dajati, lahko samo še malo popražimo na ognju, da se sestavine lepo prepojijo in zmešajo skupaj.
Pa dober tek!
#28
Objavljeno: 31. december 2004, 11:16
Bomo probal. Sam, ce ne bo dobro...
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#29
Objavljeno: 3. januar 2005, 12:03
saj ves, tisoc ljudi, tisoc okusov, ampak meni je res zlo dobro.
#30
Objavljeno: 3. januar 2005, 12:06
Dobrodosla, Tina!
Picasso
#31
Objavljeno: 5. januar 2005, 16:44
lp
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0