Mogoče kdo ve, kako se pripravi bezgovec? Mislim namreč na bezgov sok, ki ga potem mešamo z vodo in pijemo razredčenega. (Ali uporabljamo bezgovo cvetje ali bezgove jagode?)
Hvala za odgovore
Bezgovec
Avtor teme:
smrketa
, 15. avg 2004, 19:59
#1
Objavljeno: 15. avgust 2004, 19:59
#2
Objavljeno: 15. avgust 2004, 22:19
1. Sirup iz cvetov: 40 velikih cvetov, 4 l vode, 2 dkg limonske kisline, 4 kg sladkorja, sok 5 limon. Cvetove, ki niso prezreli fukneš v veliko posodo, dodaš vodo, lim. kislino. Posodo prekriješ z gazo in pstiš stat 24 ur. Pol vse skp precediš, dodaš sladkor in sok 5 limon. Zmešaš in naliješ v flaše. Hraniš na hladnem in temnem.Mogoče kdo ve, kako se pripravi bezgovec? Mislim namreč na bezgov sok, ki ga potem mešamo z vodo in pijemo razredčenega. (Ali uporabljamo bezgovo cvetje ali bezgove jagode?)
Hvala za odgovore
2. Sirup iz jagod: 3 l vode, 5 kg cukra, 1,3 kg očiščenih jagod, žlica lim. kisline. V vodo fukneš očiščene jagode in cuker. Vse skup prekuhaš. Prekuhani sirup spasiraš, daš vanj žličko lim. kisline in še toplega tresneš v flaše. Na isti način lohka nardiš tud sirup iz grozdja.
3. Bezgovo vino (šabesa): 4 cvetove bezga (velke k svina) daš v posodo in doliješ 5 l vode. Dodaš pol kile cukra, kozarc kisa, sok in razrezane lupine ene limone. Pustiš stati par dni in občasno pomešaš. Ko začutiš, da je začelo "pobirat" cuker, daš v flaše. Če daš prezgodaj, jih razfuka (plastične pa napihne).
lalala
http://tadej-pretner.com
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#3
Objavljeno: 16. avgust 2004, 13:39
Oho Nosorog tudi gospodinja . vedno bolj si simpatičen čak se ko tvoja ta nova knjiga izide, ti ne bom dala mira
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
#4
Objavljeno: 16. avgust 2004, 19:43
Nosorogec, thanks
#5
Objavljeno: 16. avgust 2004, 21:09
nosorog, pohvaljen...
smrketa samo to bi dodala, najprej dobro zmešaj in razstopi sladkor, šele nato dodaj citronsko kislino in limone.....
smrketa samo to bi dodala, najprej dobro zmešaj in razstopi sladkor, šele nato dodaj citronsko kislino in limone.....
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0