Nisem kak poseben ljubitelj klobas, ampak če kdaj kakšno že požrem, mam zraven rad kakšno dobro prilogo. Ko sem se klatil po Rusiji, so mi nekoč postregli s klobaso in prilogo, od katere sem na hrbet padel in začel od zadovoljstva blago potrzavati z okončinami (lalala). Tej prilogi tam pravijo adžika, naredijo pa jo takole:
Sestavine: 2,5 kg čim manj sočnega paradižnika, 0,5 kg paprike, o,5 kg kislih jabolk, 3 hudi feferoni. Vse skup spustiš skoz mesoreznico oz. narežeš. Dodaš 200 g sladkorja, 2 dcl sončničnega olja, 1 dcl kisa, 1,5 jedilne žlice soli. Kuhaš 3 ure. Ko odstaviš, dodaš 200g stisnjenega česna, dobro premešaš, daš v kozarce in vakuumsko zapreš.
Zadeva je res ubitačna.
lalala
Adžika
Avtor teme:
nosorog
, 16. avg 2004, 23:44
#1
Objavljeno: 16. avgust 2004, 23:44
http://tadej-pretner.com
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#2
Objavljeno: 17. avgust 2004, 06:41
sliš se zanimivo. sam za probat res ne morš narest take količine. bom povedala naprej da mi bojo nardil. men se ne da pacat
spet se mi je na bolš poslabšal
#3
Objavljeno: 17. avgust 2004, 08:41
tole bo unim dvema zih ushech
chist slovensko zvenio tole ime
666 zlomkou...tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
#4
Objavljeno: 17. marec 2005, 11:58
kerim dvema?
spet se mi je na bolš poslabšal
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0