.... Juhca na cik cak ;
Na ghee masu zarumenela kajenski poper, in nekaj zrnc zelenega popra, ter sezama za okus, pridala narezan sladki krompir, nato rumeni korenček, pa ko se je zmehčalo pridala še narezane bučke, grah
sesekljano čebulco- ( tu pridala še ščepec Mgd-ja, ja-ja ....pa si rekla moram Mgd, moram ...ker čebula uničuje škodljive bakterije in ostalo golazen in pomembno je, da je ne pražiš ampak kuhaš, dušiš, ješ surovo - tik pred zdajci )
Zalila z vrelo vodo, solila- pred koncem zadnjih 7 minut pridala pest brokulija ...čisto na koncu še sesekljan peteršilj in radič...pa 2 žlici zmletega sezama in 1/3 žličke bio kurkume, ter pol žličke konopljinega olja .....
Mnjami, mnjami ...kkšne vojvodinske dobrote lepo prosim ....puffff...hitro pa zdravo je zakon
Bog samo daj, da mi rastlince ne zamerijo tega zdravja in malega veselja...zmolila ....zahvalila .... ....
....zdej pa dragi ojjjjj- čakam !!!
...upam, da ne zamujaš....sem rekla, da bodo palačinke, da o prej pršu ....sam ne ve, da bodo padle po seminarju k se nam začne ob 17h...bo pol krušna peč Rudolf tole zagratinirala- ajdove ....on pa bo še morbit kaj vmes povedal, ker jutri gre spet naprej v tuđino....
Kul
probej drugič tko, da daš celo žličko /al pa dve, če gre za cca 1,5 do 2l juhe/ kurkume kuj in tud čebulo in, halo, kva pa česen, pa popraž na mejhnem ognju, ker, čebula, ki en mal karamelizira /ker ma velik cukra/, da čist drug okus in ful sede v tako zelenjavno župco. Česen pa itak a ne.
Jst bi h kurkumi poleg kajenskega in navadnega popra ter sezama, dodal še eno žličko kumine, mal ingverja in ščep cimeta. Kumina noro dobr zaokrož okus juhe, sploh, ker maš križnico not, ingver da župci svežino, sonce, cimet pa orientalski, zlo nežen pridih. Te začimbe razvijejo okus in vonj, če so popražene, ker blj sprostijo olja v seb.
Pol, brokoli in grah mata 5 minut kuhanja čist zadost in pa, h grahu gre meta kt ata na mamo. Ne mal mete. Mrbit je tole preveč zate, ampak jst bi dodal še sok od pol pomaranče in sok od pol limone
Dober tek