Takšne sem jz že naredila, pa so mi prav dobre:
Testo za 16 tortilj:
500 g bele moke in 200 g pirine moke
45 g kvasa
žlička sladila (javorjev sirup) ali sladkorja
3 dcl tople vode
2 žlici oljčnega olja
½ žličke soli
1. Kvas, žličko moke in sladilo raztopimo v malo tople vode in pustimo vzhajati na toplem. Moko presejemo v skledo in dodamo sol. Ko kvas naraste, ga dodamo v jamico sredi moke, dodamo preostalo vodo,žlici olja in zamesimo testo.
2. Testo naj bo srednje trdo, raje bolj kot manj. Po potrebi dodamo še toplo vodo. Damo ga vzhajat. (moj nasvet: že prej oblikujmo majhne kroglice, kolikor pač presodimo, da bo dovolj za eno tortiljo. Lepše tortilje lahko oblikujemo potem…).
3. Vzhajano testo razdelimo na 80 g kepice (če nismo že prej…), jih na pomokani površini tenko razvaljamo. Pečemo jih eno za drugo v vroči, NEnamaščeni ponvi. Ko se na površini začnejo napihovat zračni mehurji, obrnemo in na hitro popečemo še na drugi strani. Tortilje postrežemo
še tople.