Kreme in maže
Objavljeno: 16. maj 2009, 15:15

ki verjamejo v svoje sanje ...
Objavljeno: 31. maj 2009, 23:06
- kokos mast,
- karitejevo maslo,
- mandljevo olje in
- čebelji vosek,
tole sem že enkrat spisal:
http://www.orgon.si/...poznanstev.html
Kreme so mastne, kar se vidi že iz sestavin. Vendar ni bilo še pripomb, verjetno zato, ker so to najboljše naravne maščobe, ki jih koža potrebuje.
Objavljeno: 1. junij 2009, 08:43
Zelo zanimiva stran! Bravo!moje kreme so na osnovi,
slednji je bolj za trdnost kreme in kot konzervans.
- kokos mast,
- karitejevo maslo,
- mandljevo olje in
- čebelji vosek,
tole sem že enkrat spisal:
http://www.orgon.si/...poznanstev.html
Kreme so mastne, kar se vidi že iz sestavin. Vendar ni bilo še pripomb, verjetno zato, ker so to najboljše naravne maščobe, ki jih koža potrebuje.

Objavljeno: 9. januar 2010, 15:18
skratka, imela od mraza zelo suho kožo. pa si včeraj naredla masko za obraz. recept seveda iz luninega koledarčka

Objavljeno: 9. januar 2010, 17:21
Kakor jaz vem so bili druidi podobni magom. Bi pa že spacala kakšno mažo, če si iz njihovih vrst.nisem vedla, kam drugam naj tole napišem ...
skratka, imela od mraza zelo suho kožo. pa si včeraj naredla masko za obraz. recept seveda iz luninega koledarčkabananino si naredla, sem dala notri še mičken meda, mletih lešnikov in cvetnega prahu. sicer ne vem, če dobro, da vse tole zmešala skupaj, vendar moram reči, da mi ta maska zelo dobro nahranila kožo, nimam več izsušene kože

Life is like a game...play it...
Objavljeno: 9. januar 2010, 22:35

Objavljeno: 17. avgust 2012, 13:55
Objavljeno: 17. avgust 2012, 22:22
Mogoce kdo ve, kje bi lahko dobila rastlinski glicerin in etericna olja (predvsem pepermint)?
jp.
samson kamnik je trgovina s takimi stvarmi. usaj bila je. mal posrfej
drgač pa je en možakar, k jih sam dela in prodaja. torej-naravna glicerinska mila... pa tudi fertik mila različnih sestav, ki jih loh tut kupiš. pa tut izdelat ga ni tko težko. so delavnice na to temo, ampak ga je res lažje kupit, pa raztopit, pa pol po svojem filingu dodajat stvari, k ti pašejo. jest sem dodajal tut posušen žajbelj, pa glino...
če u samsonu nauš dobila, me na OS spomni, da poiščem cifro od unga modela. al pa še to sama posrfaj. regovec (franc mensezdi) fotr od unga astrologa, pa od ene od dweh pevk pr lajbachih. faca model.
eterična olja pa kupi... ker jih nauš nkol nardila. pa ne, da ne bi znala, ampak ni smiselno.
Objavljeno: 18. avgust 2012, 23:53
Hvala za info

Objavljeno: 20. avgust 2012, 07:57

100g čebeljega voska
100g kokosovega masla
100g jojobinega olja
eterično olje
maslo v posodo, čez polijemo olje, nato naribamo čebelji vosek. vse stopimo nad vodno kopeljo. nazadnje dodamo še eterično olje. damo v modelček in postavimo za krajši čas v skrinjo, da se strdi.
v ta druge masažne ploščice pa namesto jojobinega olja dala kakavovo maslo

Objavljeno: 20. avgust 2012, 22:55
si zadnjič naredla masažne ploščice. priporočam
![]()
100g čebeljega voska
100g kokosovega masla
100g jojobinega olja
eterično olje
maslo v posodo, čez polijemo olje, nato naribamo čebelji vosek. vse stopimo nad vodno kopeljo. nazadnje dodamo še eterično olje. damo v modelček in postavimo za krajši čas v skrinjo, da se strdi.
v ta druge masažne ploščice pa namesto jojobinega olja dala kakavovo maslo
hm. jest sem enkrat nabavil čebelji vosek... pa se mi je zdela čista iluzija sploh karkoli probat z njim. trd k kamen...
kako pa je izgledal končni izdelek tega pol? pa kako ga uporabljaš? a res ne rata ena trda, ostra gmota?
Objavljeno: 21. avgust 2012, 08:26
prav fajn je izgledal. v bistvu odvisno od modela, kamor zliješ maso. moje so v obliki ribic in zvezdichm. jest sem enkrat nabavil čebelji vosek... pa se mi je zdela čista iluzija sploh karkoli probat z njim. trd k kamen...
kako pa je izgledal končni izdelek tega pol? pa kako ga uporabljaš? a res ne rata ena trda, ostra gmota?

na koži se fajn maže. v bistvu se v stiku s kožo malce topi. če si že kdaj imel masažne ploščice iz lusha, če jih nisi, poglej malo po netu. no, take so mi ratale.
kar se tiče čebeljega voska, jp, malce težje se riba, gre pa.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (3)
Člani: 0 - Gosti: 3 - Skriti člani: 0