Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Bioterapija in kristali


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
19 komentarjev na to temo

#1 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 17. september 2004, 12:08

S kristali nimam nobenih izkušenj, ker pa sem prebrala, da blagodejno vplivajo na počutje, sem jih nameravala kupiti tudi sama. Ko pa sem to omenila svoji bioenergetičarki, mi je dejala, da bi mi prej škodovali kot koristili, sploh kamena strela ( nisem ji omenila katere bi kupila ). Nato me je vprašala, katera barva mi je všeč, sem odvrnila, da modra. Vprašala me je, ali svetla ali temna, sem povedala da svetla. Rekla je, da je ta za grlo in da imam tukaj tudi težave. Kar je res, a ji tega nisem nikoli omenila (je bilo preveč ostalih stvari x:)x ). Kristala tudi ne bi smela imeti v sobi, v bistvu sploh nikjer ne. Z njimi se naj ne igram.
S tem me je tako prestrašila, da si sedaj ne upam kupiti nobenega kristala.
Imajo kristali negativen vpliv na bioenergijo ali je obratno? Ali sem jaz tako zelo neprimerna za vse kristale? x:)x

Nosko, čakam na odgovor x;)x

#2 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 17. september 2004, 13:39

zna bit, da je tvoja bioenergeticarka skodljiva zate.... :8):

samo mnenje laika, ne se pustit prestrasit nekomu, ki ti ne zna dobro utemeljit razlogov za ali proti necemu... :palec: x;)x
(ce ti je utemeljila, se opravicujem, ampak sklepam, da ne, ker tu sprasujes)

kako je lahko moder kamen proti tezavam v grlu, ki naj bi jih imela, in istocasno neprimeren zate...?
hm...
ej... po moje:
igrat se ni v redu prekomerno s stvarmi, ki jih ne obvladas..nasplosno v zivljenju...
ampak malo moras poskusit sama... saj si ti v igri! tvoje telo in vse ostalo, in kar tebi odgovarja...po moje kmalu uvidis, ce kak kamen ni zate, tako, kot druge stvari...samo opazuj, mackica... xsrcx


toliko samo osebno mnenje, ker sem ravno v en kamnolom padla tule...bodo obvladovalci povedali svoje... :palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#3 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 17. september 2004, 14:28

x:Dx tinka, ne me strašit x:Dx x:Dx Že ona me je tako prestrašila, da za utemeljitev niti vprašala nisem x:Ix .

Hvala za mnenje, mi je ostalo v obeh ušesih xsrcx

#4 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 17. september 2004, 15:17

Ko pa sem to omenila svoji bioenergetičarki, mi je dejala, da bi mi prej škodovali kot koristili, sploh kamena strela ( nisem ji omenila katere bi kupila ). Nato me je vprašala, katera barva mi je všeč, sem odvrnila, da modra. Vprašala me je, ali svetla ali temna, sem povedala da svetla. Rekla je, da je ta za grlo in da imam tukaj tudi težave. Kar je res, a ji tega nisem nikoli omenila (je bilo preveč ostalih stvari  x:)x ). Kristala tudi ne bi smela imeti v sobi, v bistvu sploh nikjer ne. Z njimi se naj ne igram.
S tem me je tako prestrašila, da si sedaj ne upam kupiti nobenega kristala.
Imajo kristali negativen vpliv na bioenergijo ali je obratno? Ali sem jaz tako zelo neprimerna za vse kristale?  x:)x

Nosko, čakam na odgovor  x;)x

Dovolil si bom malo uvoda:

Ko sem se pred kakimi petnajstimi leti začel zanimati za kristale, je bila pri nas o kristalih na voljo le skopa, izključno ezoterična literatura (največ v angleščini). Ko sem bral ezoterične avtorje, sem opazil, da se v mnenjih glede delovanja kristalov zelo razlikujejo in znašel sem se v slepi ulici. Ker nisem vedel, komu naj verjamem (v glavnem je šlo pri teh avtorjih za subjektivno doživljanje delovanja kristalov), sem spremenil taktiko. Po eni strani sem začel zbirati gradivo resnih avtorjev o tradicionalni uporabi kristalov (npr. egiptolog W. Budge - kristali v Starem Egiptu, mineralog Kunz - uporaba kristalov med Indijanci, S. Cunningham in W. Fernie - tudi kristali pri indijancih, prevodi spisov Svete Hildegarde iz 15. stoletja, Plinija Starejšega iz 1. stoletja, v Rusiji pa sem ljudsko izročilo o delovanju kristalov zbiral sam), po drugi strani pa sem začel brati čiste znanstvene razprave, ki so se kakorkoli nanašale na kristale. Ezoteričnih avtorjev že 10 let ne berem več (s tem ne želim reči, da nihče od njih pojma nima). Ko sem združeval tradicionalna verovanja in sodobne znanstvene izsledke o kristalih sem pomislil, da bi lahko komu, ki želi delovanje kristalov zares razumeti, tudi prihranil kaj časa, zato sem začel pisati knjige.

Ker ti je Tinka zgoraj glede modrih kristalov že korektno odgovorila, se bom tule omejil le na delovanje kamene strele, ki ga bom ustrezno argumentiral.

Moč kristalov je tolikšna, da so začeli raziskovati njihovo delovanje tudi v NASI. V zvezi z razumevanjem delovanja kristalov in bioenergetikov, so prišli do naslednjih dveh pomembnih odkritij:

1. odkritje: Andrija Puharič, po poreklu Hrvat, sicer pa parapsiholog in sodelavec NASE je pred slabimi tridesetimi leti intenzivno proučeval, kaj se dogaja, ko bioenergetik zdravi. V NASI so pod njegovim vodstvom v seriji eksperimentov ugotovili (in izmerili), da bioenergetiki tedaj, ko zdravijo, iz rok razširjajo alternirajoča elektromagnetna polja s frekvenco 8 Hz.

2. odkritje: John Pierrakos, direktor Inštituta za bioenergetsko analizo v New Yorku in sodelavec Nase je v delu "The energy field in man and nature" objavil izsledke svojih raziskav delovanja kamene strele. Če je kamena strela obrnjena s konico navzgor ali navzdol, vibrira Z NATANKO ENAKO FREKVENCO, KOT BIOENERGETIK V FAZI ZDRAVLJENJA. Zaradi različnih vplivov (zemeljsko magnetno polje, rotacija zemlje itd.) pa je njena frekvenca drugačna, če njen vrh obrnemo npr. proti severu, jugu, vzhodu ali zahodu (takrat ne oddaja zdravilnih frekvenc). Prišel je do naslednjega zaključka: bioenergetik ne zdravi s svojo energijo, temveč se "poveže" z zemeljsko lastno frekvenco (znaša 8 Hz, imenujemo pa jo Schumannovo valovanje), ki "zdravi" obolele. D popolnoma enake (zdravilne) energije pridemo tudi pri uporabi kamene strele, če jo pravilno uporabljamo - jo držimp tako, da je njen vrh obrnjen navzgor ali navzdol (napačno je torej polaganje kamene strele koničaste oblike na telo, ko ležimo, lahko pa na ta način uporabljamo kamene strele, brušene v čimbolj okrogle oblike).

Torej. Če ti nek bioenergetik reče, da ti bo kamena strela škodila, sta za to možna dva vzroka:
- ali se mu niti sanja ne, kako kamena strela deluje
- ali pa to ve in skuša prikriti, da oddaja kamena strela enake vrste zdravilno energijo kot on, saj mu to zaradi poslovnih interesov bolj ustreza.

Zaključek:
Kdor razume delovanje kristalov, ve, DA LAHKO V CELOTI ZAMENJAJO DELO BIOENERGETIKOV. Pogoj je le, da se na njihovo delovanje pripraviš - si vzameš čas, se sprostiš in se prepustiš njihovim vibracijam. Tudi bioenergetik je uspešen le tedaj, kadar je sam sproščen in kadar uspe sprostiti tudi pacienta. Moje osebno mnenje pa je še, da je zemeljska frekvenca, ki jo dobimo iz kamene strele mnogo bolj čista in prvobitna kot pa tista, ki jo dobimo iz rok bioenergetika, saj je v tem primeru filter tudi njegovo telo (praktično nihče ni povsem energijsko pretočen).


Za enkrat toliko.

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#5 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 17. september 2004, 15:22

nosko, če prav razumem, torej ni nobene razlike v tem, v katero smer je obrnjen vrh kamene strele? ali pa ima to vendarle kakšno vlogo, posebnost....?

:vio: x:)x :vio:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#6 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 17. september 2004, 15:26

Vseeno je, je pa logično, da ga obrneš proti telesu - če ležiš, dr-iš kameno strelo navpično nad obolelim delom telesa, če pa maš npr. težave z grlom, lahko sediš, jo imaš v rokah in jo usmeriš proti grlu (ni nujen neposreden stik).

lalala


Vam bom dal Noskota, vsem skup. Smrklje!!! x:o)x x:Xx x:o)x
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#7 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 17. september 2004, 15:35

saj si prav simpatičen, če se mal razburjaš x:Ix x;)x

resni del: ja, jasno mi je, če narediš terapijo...sem se spomnila na to, da so vsi obeski iz kamene strele u bistvu obrnjeni navzdol,,, zato sem vprašala

:vio: x:)x :vio:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#8 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 17. september 2004, 15:37

x:Dx x:Dx x:Dx




lep vikend,
z globokim spostovanjem,

gospod Nosorog in madame Amis,

vam vedno vdana in na voljo

tinka
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#9 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 17. september 2004, 15:40

Za desert pa še tole - nekateri pač pogrešajo osebni kontakt. Pri zdravljenju, se pač lažje prepustimo "nekomu živemu". Toda - ali kristali niso živi? V I. poglavju svoje knjige Minerali*zdravje*duhovnost razpravljam ravno o tem. Navajam argumente, zakaj sem prepričan, da so kristali (oziroma minerali) živi. Razpravo zaključim takole:

Ker so torej nedvomno živa bitja tudi minerali, je povsem jasno, da imajo pri delu z njimi uspeh predvsem ljudje, ki jih kot živa bitja obravnavajo, in z njimi ravnajo ljubeče. V takšnih primerih se minerali večkrat odzovejo zares čudežno. Zaradi teh dejstev je verjetno nesmiselno, da skeptika, ki v zdravilno moč mineralov ne verjame, prepričujemo, naj poizkusi svoje težave odpraviti z uporabo le-teh.



Tralalero - lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#10 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 17. september 2004, 15:56

Nosko, smrkavc x;)x x:)x , hvala za izčrpen odgovor x:)x . Ampak si me pa čisto zmedel. Kaj bi se pa recimo zgodilo, da si nabavim kameno strelo in grem z njo na terapijo? Bi s tem povečala njen učinek? Kaj pa stranski učinki? Po terapiji mi je ponavadi slabo, hrbtenica me boli kot sv***a, zgledam pa najbrž tudi tako. Pa kako dolgo naj bi bila kamena strela usmerjena proti grlu, vsak dan koliko časa? Mene že dolgo nekaj pika v grlu, pa nihče ne ve kaj :o|o:

#11 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 17. september 2004, 16:01

Za desert pa še tole - nekateri pač pogrešajo osebni kontakt. Pri zdravljenju, se pač lažje prepustimo "nekomu živemu". Toda - ali kristali niso živi? V I. poglavju svoje knjige Minerali*zdravje*duhovnost razpravljam ravno o tem. Navajam argumente, zakaj sem prepričan, da so kristali (oziroma minerali) živi. Razpravo zaključim takole:    

Ker so torej nedvomno živa bitja tudi minerali, je povsem jasno, da imajo pri delu z njimi uspeh predvsem ljudje, ki jih kot živa bitja obravnavajo, in z njimi ravnajo ljubeče. V takšnih primerih se minerali večkrat odzovejo zares čudežno. Zaradi teh dejstev je verjetno nesmiselno, da skeptika, ki v zdravilno moč mineralov ne verjame, prepričujemo, naj poizkusi svoje težave odpraviti z uporabo le-teh.  



Tralalero - lalala

Skomine mi delaš x:)x

#12 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 17. september 2004, 16:03

Nosko, smrkavc  x;)x  x:)x , hvala za izčrpen odgovor  x:)x . Ampak si me pa čisto zmedel. Kaj bi se pa recimo zgodilo, da si nabavim kameno strelo in grem z njo na terapijo? Bi s tem povečala njen učinek? Kaj pa stranski učinki? Po terapiji mi je ponavadi slabo, hrbtenica me boli kot sv***a, zgledam pa najbrž tudi tako. Pa kako dolgo naj bi bila kamena strela usmerjena proti grlu, vsak dan koliko časa? Mene že dolgo nekaj pika v grlu, pa nihče ne ve kaj  :o|o:

Slabosti po bioterapiji niso nič nenavadnega. Če ima človek nekje v telesu močne blokade, se ob prilivu energije le ta na teh mestih nabira, a jih v začetku ne prebije. To je vzrok bolečinam. Na tak način deluje kamena strela tudi npr. pri zobobolu - najprej je bolečina še hujša, nato pa v enem momentu splahni (po preboju blokade - a k zobarju je slej ko prej treba vseeno iti - lalala).
Strelo lahko uporabljaš večkrat - do preboja. Fino pa bi bilo predvsem ugotoviti, zakaj je do blokade sploh prišlo (priporočljivo je tudi razmigavanje vratu).

Dal sem ti zadosti podatkov, da se sama odločiš. Sklepam pa, da kombiniranje ne bi bilo ustrezno. Tvoj bioterapevt(ka) je pač proti kristalom in če boš na terapijo pritrobila s kristalom ga(jo) boš spravila v slabo voljo; bo manj pretočna in na terapiji manj učinkovita.

Dost za dons. Pokam v Radeče.

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#13 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 17. september 2004, 16:23

blagor enim (radeče) x;)x

kitty, nosko ma prav veš...kristali so res in do konca živi in imajo neverjetne načine komunikacije z nami...stestirano. je pa res, da jih gotovo vsak od nas doživlja po svoje. zato ker smo mi različni in so oni tudi posebni...potem so naše interakcije tudi vedno unikat (eden od razlogov, zakaj trdim, da je vse subjektivno).

sama si zvečer zamislim, da imam kristal pod posteljo. pa ne tak običen košček, ampak tako "ploščo" cca 60/200...in mi je fajn. pa eksperimentiram z različnimi vibracijami kristalov in še angelčki mal pomagajo...saj ne pravim, da je to recept za vsakega...moje izkušnje pač...potem se pa zbudim ful polna energije, včasih pa tud kaj zašuštram x^x

tinka, z globokim spoštovanjem tud tebi x:)x :palec: x:Xx ...kolk se mi dopade tvoj smisel za humor....pa še dobro da nisem tip x:Dx x:o)x x;)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#14 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 17. september 2004, 17:15

....pa sˇe dobro da nisem tip x:Dx  x:o)x  x;)x



ah...kaj cmo...ni vsem ljubeznim namenjeno, da se utelesijo x;)x

ok, sibam na krasko, do ponedeljka, draga amis in mirno noc na kamniti plosci! x:o)x :palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#15 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 17. september 2004, 19:08

Nosko, smrkavc  x;)x  x:)x , hvala za izčrpen odgovor  x:)x . Ampak si me pa čisto zmedel. Kaj bi se pa recimo zgodilo, da si nabavim kameno strelo in grem z njo na terapijo? Bi s tem povečala njen učinek? Kaj pa stranski učinki? Po terapiji mi je ponavadi slabo, hrbtenica me boli kot sv***a, zgledam pa najbrž tudi tako. Pa kako dolgo naj bi bila kamena strela usmerjena proti grlu, vsak dan koliko časa? Mene že dolgo nekaj pika v grlu, pa nihče ne ve kaj  :o|o:

Slabosti po bioterapiji niso nič nenavadnega. Če ima človek nekje v telesu močne blokade, se ob prilivu energije le ta na teh mestih nabira, a jih v začetku ne prebije. To je vzrok bolečinam. Na tak način deluje kamena strela tudi npr. pri zobobolu - najprej je bolečina še hujša, nato pa v enem momentu splahni (po preboju blokade - a k zobarju je slej ko prej treba vseeno iti - lalala).
Strelo lahko uporabljaš večkrat - do preboja. Fino pa bi bilo predvsem ugotoviti, zakaj je do blokade sploh prišlo (priporočljivo je tudi razmigavanje vratu).

Dal sem ti zadosti podatkov, da se sama odločiš. Sklepam pa, da kombiniranje ne bi bilo ustrezno. Tvoj bioterapevt(ka) je pač proti kristalom in če boš na terapijo pritrobila s kristalom ga(jo) boš spravila v slabo voljo; bo manj pretočna in na terapiji manj učinkovita.

Dost za dons. Pokam v Radeče.

lalala

Hvala še 1x, se mi zdi, da bom tudi jaz pripokala v Radeče, le da si žep spet napolnim x;)x x:)x

#16 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 17. september 2004, 19:11

blagor enim (radeče) x;)x

kitty, nosko ma prav veš...kristali so res in do konca živi in imajo neverjetne načine komunikacije z nami...stestirano. je pa res, da jih gotovo vsak od nas doživlja po svoje. zato ker smo mi različni in so oni tudi posebni...potem so naše interakcije tudi vedno unikat (eden od razlogov, zakaj trdim, da je vse subjektivno).

sama si zvečer zamislim, da imam kristal pod posteljo. pa ne tak običen košček, ampak tako "ploščo" cca 60/200...in mi je fajn. pa eksperimentiram z različnimi vibracijami kristalov in še angelčki mal pomagajo...saj ne pravim, da je to recept za vsakega...moje izkušnje pač...potem se pa zbudim ful polna energije, včasih pa tud kaj zašuštram x^x

tinka, z globokim spoštovanjem tud tebi  x:)x  :palec:  x:Xx ...kolk se mi dopade tvoj smisel za humor....pa še dobro da nisem tip x:Dx  x:o)x  x;)x

amis, vem da ima prav, zato ga pa nadlegujem x:)x
Veliko dobrega komuniciranje ša naprej ti želim x:)x :palec:

#17 Lady M.

Lady M.
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 13

Objavljeno: 18. september 2004, 13:06

Jaz mislim da kristali in minerali res delujejo ker jih imam okoli deset doma že tri leta pa name niso vplivali slabo ampak dobro. Za rojstni dan sem kupila enega tudi babici in mami pa jima ni škodoval. x:)x x:)x Pomagal ti bo če boš v to verjela, če boš pa verjela v to da ti škoduje se ti bo zaradi podzavesti začelo kaj čudnega dogajati ti boš pa takoj mislila da je to zaradi mineralov in kristalov, pa ne bo. Ti si kar kupi enega ki ustreza tvojemu horoskopu, daj ga na eno lepo mesto da ti bo krasil sobo pa še pomagal ti bo x!x x!x
:hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko: :hepko:

#18 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 18. september 2004, 16:13

Bolj čudno kot se mi dogaja, se mi že ne more x:)x . Vsekakor si ga bom kupila in zanj ljubeče skrbela xsrcx

#19 Akvamarin

Akvamarin
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 128

Objavljeno: 19. september 2004, 11:39

Ko pa sem to omenila svoji bioenergetičarki, mi je dejala, da bi mi prej škodovali kot koristili, sploh kamena strela ( nisem ji omenila katere bi kupila ).

Kitty,

sicer te je Nosko že potolažil glede uporabe kristalov (sorry Nosko, ženske so me zavedle s tem imenom x;)x ), pa vseeno. Sem bil enkrat z mamo pri eni bioenergetičarki (Šentvid pri Ljubljani), pa je rekla enako. Po njenem kameno strelo uporabljajo celo za to, da določeni ljudje z njeno pomočjo črpajo tvojo energijo :mellow: Bla bla bla. Potem je tudi rekla, da delo s čakrami ni v redu. Kar brano med vrsticami pomeni: To, kar ti delaš, je sicer v redu, ampak meni odžira posel. :vragec: :vragec:
Lepo poslušaj Nosoroga, po možnosti preberi Minerale Zdravje Duhovnost in veselo na delo s kristali.

#20 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 19. september 2004, 14:23

hehehe ok, vas bom ubogala. Hvala za podporo xsrcx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0