Ja Shamo. Ne skrbi, ko bom že zjutraj na kratkem, mi bo šlo uiber slabo
Čiščenje jeter
#127
Objavljeno: 31. januar 2016, 15:51
vseeno je, ali si sirotko pripraviš sama z kisanjem mleka, ali pa jo kupiš pri kakem proizvajalcu sira
važno je, da je sveža, ne vem , zakaj bi jo dala zmrznit
za ovseno linonado je zanimivo, da če jo pijemo dva tedna vsak dan.. pred kemoterapijo, ne pride do izpadanja las
hvala
samo te vprašam, zakaj je tota moja sirotka, tak zanič ? jst je ne morm pit, se mi prav gravža če jo kupim ono od vogeleja v prahi, še spravim po gurgli, ono v flaški komaj če pa sama doma kisam pa kuham skuto, mi dvigne želodec in nikak da jo spravim dol, res da jso tote krave tu v toti štali, res nafilane z marsičim, pa da pašnika nea vidijo- sam vse glih prav smrdi
se opravičavam- prvič čujem za ovseno limonado kaj te to je?
Obečanje ludom radovanje...
#128
Objavljeno: 1. februar 2016, 09:14
ja Goldi - kaka je tale ovsena limonada ?
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#129
Objavljeno: 1. februar 2016, 09:38
Jz samo vem, da se oves namoči čez noč in potem to pije...doda se rajtam limona. Bo že Goldi povedal, jz pa, ko pridem do sinovega tasta.
#130
Objavljeno: 1. februar 2016, 10:16
sem šel pobrskat stare recepte babic
tkole gre tale ovsena limonada;
oves- žito za konje ( ne uporabit seme za sejanje )
oves ( pol litra ) operemo v tekoči vodi čez cedilo, namakamo v 3 litrih mrzle vode
na sobni temp. max 8 ur
pozimi v hladnejših temp. max 12 ur
precedimo, voda ki ostane pijemo, lahko jo mešamo z čemerkoli
shranimo jo v plastične ali steklene flaše in jo obvezno hranimo v hladilniku
vodo je potrebno spiti v treh dneh
- spada med zdravila za živčni sistem
- odvajanje od pomirjeval
- pred kemoterapijo
- pri odvajanju od drog
- znižuje holesterol in sladkor
- vzpodbuja delovanje žleze ščitnice
- krepčilo za maternico
- pri uravnavanju hormonov
- ureja pritisk
- Ne piti v primeru kronove bolezni !
#131
Objavljeno: 1. februar 2016, 10:16
Na čiščenje jeter se nič ne spoznam, mi je pa zanimivo, da omenjate sirotko, pa njen slab okus. Poznam samo albuminsko skuto, ki jo delajo iz sirotke in okus mi je blazno všeč, je pa zelo cenjena zaradi kakovostnih beljakovin. V bistvu je to ricotta. Ne vem pa, ali je po predelavi iz sirotke še aktualna za čiščenje jeter
#132
Objavljeno: 1. februar 2016, 10:21
Lepo piše, sveža sirotka stara do tri dni
kozja jee najbolj ogabna
za lažje pitje si zatisneš nos in njami, pol pa kak košček čokolade v usta, za boljši filing
#133
Objavljeno: 1. februar 2016, 11:18
Sem včeraj res kupila sirotko, pol litrsko, Planika https://www.google.s...cZXEA6pGVxBJwM:
Je imela okus kot bi pila mleko...
Drugače pa, če sama skisam mleko, z limoninim sokom, je malo drugačen okus, ampak tudi ni moteč.
#134
Objavljeno: 1. februar 2016, 17:04
hvala
samo te vprašam, zakaj je tota moja sirotka, tak zanič ? jst je ne morm pit, se mi prav gravža če jo kupim ono od vogeleja v prahi, še spravim po gurgli, ono v flaški komaj če pa sama doma kisam pa kuham skuto, mi dvigne želodec in nikak da jo spravim dol, res da jso tote krave tu v toti štali, res nafilane z marsičim, pa da pašnika nea vidijo- sam vse glih prav smrdi
se opravičavam- prvič čujem za ovseno limonado kaj te to je?
enako. sirotko, ki jo sama naredim (iz naravno skisanega ksl.mleka) ne morem spit, ker mi želodec obrača (smrdi, pa okus mi ni apetitlih)
Sem včeraj res kupila sirotko, pol litrsko, Planika https://www.google.s...cZXEA6pGVxBJwM:
Je imela okus kot bi pila mleko...
Drugače pa, če sama skisam mleko, z limoninim sokom, je malo drugačen okus, ampak tudi ni moteč.
tole lah spijem cel liter (sam je draga ko svina), okus mi je ful dober, res pa je, da je hladna. Mogoče ima temp.sirotke kaj pri tem?
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#135
Objavljeno: 1. februar 2016, 17:40
hvala
oves - sem se spomnila zdaj Gold, ko si napisal.....da sem to že enkrat delala, pa mi ni potegnilo - ampak takrat smo temu rekli ovseno mleko ( razlika v pridelavi je bila samo v tem, da sem ga dala v vrečo in potokla z lesenim hamrom ( speštala in potem namočila v vodo)
**
ampak ni bilo za pit. nisem ujela tajminga, pa je bilo ali preveč ali premalo- je zavrelo, je smrdelo in res ni bilo za pit - saj vem kaj boš rekel - red in ordnung
Ugotavljam, da mene samo biljke, korenince, poganjki v šnopsu rešijo- tist se mi ne pokvari in je za moje brbončice nebeška mana
*
riccota-je slastna- do zdaj še nisem pila slastne sirotke- bom šla ubost tole od Planike - pa da vidimo
Obečanje ludom radovanje...
#136
Objavljeno: 1. februar 2016, 17:59
Res je, iz naravno skisanega mleka je sirotka bolj izrazitega okusa. Skisano mleko z limono, je pa, vsaj meni, čisto ok.
Aja, za sirotko pa res tudi povohala nisem cene... Me prav zanima, koliko stane.
#137
Objavljeno: 1. februar 2016, 18:05
Moja niso zapacana ne od tablet ne od alkohola...pač pa od maščob Torej tistih, ki se proizvajajo od neporabljenih kalorij "cukra" .... lalalala... Že od sobote ne kupujeva nič sladkega, pa norim in hodim okol po bajti ter se tresem od potrebe po cukru... Hecno pa je, da se mi najbolj zlušta takoj po kosilu... grrrrrrrrrrr
#138
Objavljeno: 1. februar 2016, 18:30
Ja, sej, meso mi je obrobno. Župce v glavnem zelenjavne, zelenjava mi diši...sej ti pravim, preveč mi dišijo une "kruhasto sladke" kalorije
#139
Objavljeno: 1. februar 2016, 18:42
živalska maščoba je topna v našem telesu, čim
olja, margarine ipd., pa se nalaga v telesu
tak da,
svinjska mast je poleg masla zakon
sicer pa si preberite mal o masti, je kar nekaj dobrih člankov
#140
Objavljeno: 1. februar 2016, 18:44
jaa bejba ... za tebe ni obiranje mastnih lojnatih govejih kosti iz župce ... pa fajn mastna svinjska pečenka ... pa take sladice ... ... raje papcaj repo, pa zelje ... saj veš ... zelje se na rebre vesi ... in potem boš lepa zdrava debeluška ...
#141
Objavljeno: 1. februar 2016, 18:51
enako. sirotko, ki jo sama naredim (iz naravno skisanega ksl.mleka) ne morem spit, ker mi želodec obrača (smrdi, pa okus mi ni apetitlih)
tole lah spijem cel liter (sam je draga ko svina), okus mi je ful dober, res pa je, da je hladna. Mogoče ima temp.sirotke kaj pri tem?
Na netu našla, da je 500 g sirotke Planika v Mercatorju 0,68 eur. Ma ni to za ustavljat se, pa če je za zdravje...
#142
Objavljeno: 1. februar 2016, 21:28
nee bluh bluh in bluh... Sem pa na maščobe uiber aklih. Sem enkrat, kao, da mi bo ful pomagalo za grlo, če zjutraj popijem malo žličko totrovega olja. Jezus Marija pomagaj, slabo, spahovanje še par ur... Imam pa tudi občutljiv želodec... Tako da...ne vem ne vem, kaj bi.
Dober si Šamanči, da ti tole gre...
Jz pa kot Ik
Iknee, imam nekaj semenčk od pegastega badlja, moj pridelek. Samo mlinčka se še nisem lotila kupit za ta trda semena. Kaj ti z njimi narediš? Ker slimarin je samo v semenih...
Silvija, šele zdaj sem malo bolj natančno pogledala tole temo in opazila tvoje vprašanje. Mislim,da ne rabiš kupovat posebej mlinčka za semena, meni gre kar dobro s kamnito terilnico, ki je uporabna še za celo vrsto drugih pripravkov. Je pa dobro vedet, da je glavna učinkovina silimarin slabo topna v vodi, zato čaj ni preveč učinkovit. Bolje je pripraviti tinkturo z lekarniškim alkoholom ali dobrim močnim domačim šnopsom. Doziraš jo po 20 do 40 kapljic na kocko sladkorja ali zmešano v 1 dl vode. Če pa pripravljaš čaj, daj žlico zdrobljenih semen v 1/2 hladne vode, zavri do vretja in potem na blagem ognju kuhaj še kakih 15 min, odstavi, počakaj, da se nekoliko pohladi in precedi. Nekaj učinka bo že, ljudje so včasih delali tudi tako. Čaju lahko na koncu dodaš še nekatere rastline, ki pospešujejo izločanje žolča in s tem čistijo jetra: brezini listi, kopriva, korenina in listi regrata, korenina encijana, origano, meta, njivska preslica. Za jetra in žolč je zelo dobro jesti artičoko, hren in redkev. Pa tudi zelnica je super za prečiščevanje organizma, tudi jeter.
#143
Objavljeno: 1. februar 2016, 22:48
Super Iknee, hvala za tole. Pa veš, da potem bolje naredit tinkturo, kot pa za kuho čaja vsaj 20 minut. Imam idejo za čaj z rastlinami, ki si jih naštela in v čaj nato tinkturo...
Hren imam prav rada, a vmes kar malo pozabim nanj. Lahko bi ga večkrat uporabljala, ne samo kruhov hren, kot pri nas na Koroškem. Ali jabolčni hren. Prav paše, če ga malo naribam kar tako in dodam h kakšnemu namazu ali drugi jedi, sem ravno danes to naredila. Skratka, tudi po ayurvedi zame več pekočin in grenčin.
#144
Objavljeno: 2. februar 2016, 08:54
Gold thanks za ovseno limonado ... in ostalim za dobre nasvete
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#145
Objavljeno: 2. februar 2016, 15:15
Silimarin (pegasti badelj) ni za v čaj, če maš kamnit možnar doma, si zdrobi žličko semen in daj v smuti. Jaz v jutranji sadni smuti z žlico domače smetane namešam čudo dodatkov (samo zame Basico, jajčni prah, D3, zraven pogoltnem kapsulirane probiotike in klamatske alge).
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#146
Objavljeno: 2. februar 2016, 16:49
Komot ga daš v čaj, sploh v obliki ekstrakta (tinktura), zakaj pa ne. Če zmletih semen ne precediš, ampak jih popiješ skupaj z manjšo količino čaja, je vseeno, če se v vodi slabo topijo. Itak pridejo v prebavni sok v prebavilih, ki je v osnovi vodna raztopina. Bolj je problematično kombiniranje z mlekom in fermentiranimi mlečnimi napitki, ker mleko zavira absorbcijo mnogih snovi, silimarin se pa že tako sorazmerno slabo absorbira iz črevesja v kri. Metanje vseh mogočih prehranskih dodatkov v smutije - čeprav brezmlečne - tudi ni nujno v vseh primerih koristno. Snovi v sadju (od fenolov do sadnih kislin ...) lahko ugodno vplivajo na prehranske dodatke in njihovo absorbcijo, lahko pa jo tudi zavirajo oz. se dotična reč spremeni in se ji učinek zmanjša.
#147
Objavljeno: 2. februar 2016, 17:23
oh, se pravi stranski učinek je sranje - dobesedno
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#148
Objavljeno: 10. februar 2016, 00:53
jetra lahko čistiš le tako, da jih ispiraš, pospešuješ izločanje jetrnih tekočin ... in ravno to sproži kombinacija grenke soli, olivnega olja in limon ali grenivk ... ajurveda uporablja recimo limone, bolj evropska varianta pa so grenivke ...
prehranska dopolnila, tablete in podobno še bolj zamašijo jetra ... jetra so najpogosteje zamašena in onesnažena z usedlinami ravno od tablet, ki jih nekdo golta iz dneva v dan, tedne, mesece, leta ... to je dobro vidno na ultrazvoku jeter ...
nekaj drugega pa so poškodovana jetra od alkohola ...
Pardon, ali smem vprašati kje se preveri ta podatek?
Torej prehransko dopolnilo ( recimo silymarin ) zamašuje jetra.
...to je dobro vidno na ultrazvoku jeter...
Če si zdravnik, potem vprašanje odpade.
#149
Objavljeno: 10. februar 2016, 16:46
posvetuj se s svojim zdravnikom ... ampak tega ti sploh ne priznajo radi, ker jih sponzorira farmacija ... če že vzameš kot dejstvo, da včasih rabiš in jemlješ neke tablete, pa prehranskih dopolnil nikakor ne rabiš ... prehranska dopolnila so industrija, ki nekomu prinaša zelo veliko happy happy $$$ ...
S tem se popolnoma strinjam
Vendar ob jemanju prehranskega dopolnila zaznavam veliko razliko v počutju ( več odpornosti, energije in t.n.). Mogoče ni so vsa dopolnila enaka? Mogoče nekatera so bolj škodljiva za jetra nekatera pa manj in prinašajo telesu več koristi kod škode?
Potrebno je povprašati o izkušnjah...
#150
Objavljeno: 11. februar 2016, 09:38
Ok, tam, kjer je govora o vsakdanji hrani, ki je koristna za jetra (in žolč), mi je vse nekako fajn, jasno in razumljivo. Ko pa gre za neke radikalne, mučne kure, čeprav ok, na naravni bazi, - a ste resnično ugotovili zamaščenost jeter, a ste delali laboratorijske preiskave, gre za priporočilo zdravnika, samodiagnozo ali preventivo? Me zanima.
Ker če ima človek načeloma zdrava jetra, ne vem, zakaj it v neko skrajnost. A ni možno, da se s tem poruši neko drugo ravnovesje?
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0