Gospod Ivo Boscarol, za vas imam vprašanje
https://triglavmedia..._x9tHARp86Ii1V0
»Govoriti o tako imenovanem "čistem mesu" ali "etičnem mesu" je zavajajoče. Proizvodnja laboratorijskega mesa se začne s postopkom pridobivanja matičnih celic iz mišic živih živali. Pri tem se odvzame mišičnina živim živalim, kar običajno pomeni poseg in bolečino. V nadaljevanju se gojijo matične celice s plodovim telečjim serumom. Ta se pridobi iz krvi še vedno utripajočih src nerojenih telet, ki poginejo, ko serum odstranimo. Za podporno strukturo je nujen kolagen, pridobljen iz kosti govedi in prašičev. Uporabljajo se hormoni in njim podobne substance, ki spodbujajo razmnoževanje in rast celic. Evropska zakonodaja jih strogo prepoveduje,« navaja vodja službe za rejo neprežvekovalcev in varno hrano na KGZS Gabrijela Salobir.
In še zadnje vprašanje: gospod Ivo Boscarol, kaj je narobe z vami?
Z gospodom, na katerega so naslovljena ta vprašanja, je verjetno res nekaj hudo narobe.
Bil je res dober podjetnik in po pričevanju zaposlenih tudi dober delodajalec.
Meni ni bil nikoli prav všeč, razlog je predvsem njegova malo z realnostjo skregana ideja do katere starosti naj bi delali.
Ampak to je preteklost.
Sedanjost je pa to da hoče postaviti obrat za proizvodnjo "umetnega", torej laboratorijsko proizvedenega mesa.
Postopek je na kratko opisan v razlagi KGZS.
Zadeva, če je takšna, res ni ne ekološka ne etična.
In če tole uspe, bo to "meso" prišlo na police trgovin.
Ljudje bodo to kupovali in jedli.
Pri tem se poraja več vprašanj.
Je zdravo?
Kakšne so posledice uživanja in učinki na zdravje?
Kakšne posledice na okolje ima takšna proizvodnja?
In na koncu:
Kaj je narobe z Boscarolom?
Zdi se mi da precej.