Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Prebrali smo..


  • Prijavi se, če želiš komentirati
9127 komentarjev na to temo

#9051 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 9. oktober 2020, 14:41

Za šolsko malico sendvič z 'dodatkom': dijak v hrani našel vijak

 

https://www.24ur.com...asel-vijak.html

 

Dijak ljubljanske srednje šole za gastronomijo in turizem je v sendviču za malico našel vijak. Odnesel ga je nazaj v šolsko kuhinjo, kjer so mu ga zamenjali. Vodstvo šole je bilo z 'najdbo' seznanjeno, o tem je obvestilo podjetje Sovita, ki hrano dobavlja. Kot pravi ravnateljica, je vijak najverjetneje odpadel med strojnim pakiranjem. V Soviti pa pojasnjujejo, da so od dobavitelja teh specifičnih sendvičev zahtevali izvedbo korektivnih ukrepov.

 

Kaj so mu zamenjali?

Sendvič ali vijak? 

 

 g070.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9052 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 14. oktober 2020, 18:12

Dr. Vesna V. Godina: Kar se nam dogaja, je pot v samomor;

https://onaplus.delo...e-pot-v-samomor


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9053 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 17. oktober 2020, 07:59

Miha Mazzini: Ruska ruleta kot nacionalni šport

 

https://siol.net/sio...-mazzini-536762

 

Srečal sem znanca, sedla sva za čaj, začneva klepetati in pride mimo nek starejši možakar, nasloni se znancu s podlahtjo na ramo in mu prične nekaj na glas razlagati v uho, z razdalje kakih deset centimetrov. V kontrasvetlobi sem videl, kako govornik poslušalca tušira s slino. Ko je odšel, sem znanca vprašal, kaj pa virus? "Ah," je odmahnil z roko, "ta možakar nima ničesar." Kot da sem ga vprašal, ali res vozi porscheja.

 

Vidim znanko, a ne utegne klepetati, teče na žur! Tako nisem žurala že od študentskih dni, vsak večer zabava nekje, moramo, preden spet zaprejo lokale. Vprašam o virusu. "Ah," odmahne, "jaz sem bolj za švedski model!" Povprašal sem znance v Skandinaviji in ne, ne tekajo z zabave na zabavo.

 

Dva komentarja:

 

DACAR / 17.10.2020. OB 07:58

 

Pri nas v Sloveniji ima vsak pravico deliti svoje mnenje o virusu in njegovih posledicah. Vsak dan poslušamo o lažeh, ki jih raznorazni trosijo po vseh mogočih medijih samo, da se dokopljejo do sekunde razpoznavnosti.

 

MIMI129 / 17.10.2020. OB 08:17

 

Tole ogledalo Slovenceljnom je pa kruto, vendar še kako resnično. Resnica boli. Od naroda, ki izvoli za predsednika klovna, se ne more pričakovati, da bo cenil Ihana bolj kot fitnes trenerje.

 

Moje mnenje o virusu je znano in od njega ne odstopam.

Ni treba verjet Kacinu in Kreku, oba imata lastne pameti bolj malo, če sploh kaj, trobita le tisto kar jima ukažejo gospodarji.

 

Ni pa za verjet niti tistim ki trdijo da virusa ni in vneto razlagajo o nekih svetovnih zarotah in o "edinih pravih resnicah" ki jih objavlja rumeni tisk in drugi "trač mediji"

Prava resnica je nekje vmes.

Kot običajno.

 

Mazzinija cenim, vendar se mi zdi da tokrat malo pretirava - z ugotovitvijo da drvimo v katastrofo.

Ni res, ne drvimo.

Katastrofo že imamo, na čelu države.

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9054 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 18. oktober 2020, 08:06

Ameriški toksični koktajl: neenakost, odtujenost elit, rasizem in politična korektnost

 

https://www.24ur.com...ski-razkol.html

 

Z izvolitvijo Donalda Trumpa za ameriškega predsednika leta 2016 so ZDA vstopile v obdobje negotovosti. Del družbe, ki je bil sit lepih govoričenj, v celofan zapakiranega komuniciranja, odtujenosti vladajoče politično-ekonomske kaste in družbene liberalizacije, je Trumpa, ki je šokiral z zmago, sprejel kot odrešenika. Na drugi strani pa so se pojavili številni strahovi, saj je Trump, predvsem s svojo retoriko, ostro napadel vrednote liberalne Amerike.

 

Pa vendar tega filma ne gledamo prvič in ameriške težave niso nastale z Donaldom Trumpom, pač pa vlečejo dolge korenine. O tem je le nekaj dni po umoru Georgea Floyda pronicljivo spregovoril ameriški filozof Cornel West. "Priča smo razmeram, ki dokazujejo, da je Amerika spodletel družbeni eksperiment. Njeno kapitalistično gospodarstvo ne more ustvariti okoliščin, ki bi zagotovile ljudem, da bi živeli spodobno življenje. Prav tako njen pravosodni sistem ne zagotavlja zaščite pravic in svoboščin. Tudi naša kultura, v kateri je vsakdo in vse naprodaj, je postala povsem tržno naravnana. Zato ne more zagotoviti 'duševne prehrane' in dati družbi nek smoter ali smisel. Ko takšne razmere ustvarijo 'popolno nevihto', ki je nastala iz številnih neuspehov na vseh možnih nivojih ameriškega imperija, smo priča temu, kar gledamo danes ... Amerika žanje, kar je sejala." 

 

 

Laganje je zanj način življenja

 

https://www.24ur.com...-zivljenja.html

 

"Laganje je za Donalda Trumpa način življenja, celo do točke, ko niti sam več ne ve, kaj je resnica in kaj ne," je med drugim povedal profesor Lichtman za Fokus.

 

Trumpov mandat so zaznamovali kaos, škandali, laži, pridobitništvo, poglabljanje delitev, napadi na medije in podrejanje institucij ... "Ko sem govoril o fašističnih in nedemokratičnih posledicah Trumpovega početja, so me obtoževali, da sem histeričen," se spominja profesor politogije George Shullman (New York University), a "zdaj me nihče več ne obtožuje, da sem histeričen". Ta predsedniški mandat je močno zaznamoval vso Ameriko. O tem, kako in kakšna je trenutna klima v državi, ki je pomembna za ves svet, nocoj v Fokusu. Tudi o že prisotnih strahovih, kako se bo Trump odzval, če bo volitve izgubil. 

 

Volitve v ZDA.

Trump bo izgubil.

Če ne bo, če bo še enkrat izvoljen, bom močno podvomil v duševno zdravje Američanov ki že tako ni kaj prida.

To je Amerika, ne tiče se nas, bo kdo rekel.

Pa še kako se nas tiče.

Žal tisto kar se dogaja v ZDA vpliva na cel svet.

 

Kar pa je še bolj zaskrbljujoče kot situacija v ZDA je to da tisto kar je zaznamovalo Trumpov mandat imamo tudi doma.

Le v manjši meri, manj prefinjeno, bolj pritlehno in zlobno, bolj "balkansko"

In nič manj nevarno.

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9055 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 1. november 2020, 00:36

Facebook blokiral Družino

 

https://siol.net/nov...je-video-537853

 

Zakaj je ameriški spletni velikan Facebook blokiral vsebino slovenskega katoliškega tednika Družina? "Take cenzure ni v zgodovini Slovenije," danes pravi urednik. Je v ozadju sporni članek o pravici do splava? Po treh dneh še vedno nimajo odgovora od Facebooka, zato ne vedo, ali je o blokadi odločil zapleten programski jezik ali je šlo za posredovanje človeka, torej za prijavo sovražnega govora. V uredništvu pravijo, da se ne bodo pustili utišati.

 

Odgovora od Facebooka še niso prejeli, zato tudi uradnega razloga, zakaj je prišlo do blokade, nimajo. Bi se pa lahko ta domnevno skrival v članku, ki predstavlja alternative splavu, od psihološkega svetovanja in terapij do finančne pomoči, v članku pa Katarina Nzobandora iz Zavoda Živim med drugim pravi takole:

 

"Mnogi pari, ki se poslužujejo te možnosti, torej umetne oploditve, se zavedajo, da s tem tvegajo smrt nekaterih otrok, ki v laboratoriju ne bodo preživeli in bodo zavrženi, saj niso dovolj kvalitetni. Drugi umrejo ob redukciji pri vstavitvi v maternico. Nekatere otroke celo zamrznejo, da bi jih morda vstavili v mamo čez nekaj let. Te po desetih letih zavržejo."

 

Da bi lahko za blokado njihovih vsebin stala Fakulteta za družbene vede, ki vodi projekt Spletno oko, točko za prijavo sovražnega govora na spletu v Sloveniji, sta na družbenem omrežju Twitter opozarjala med drugim Aleš Primc in Janez Janša, a so na fakulteti očitke zavrnili in dodali, da lahko prijavo poda katerikoli uporabnik omrežja.

 

Sem proti vsakršni cenzuri.

Razen če gre za sovražni govor.

 

Tole kar piše ta Katarina Nz... icon14.gif icon14.gif  ni sovražni govor.

Je pa demagogija.

In neumnost brez primere.

V stilu Aleša Primca.

IQ kot telesna temperatura...  e040.gif

 

                a040.gif  g070.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9056 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 2. november 2020, 07:49

"...
Skupina zdravnikov, ki se ne strinjamo z dodelitvijo imunitete, smo zaskrbljeni, saj to odpira možnost politiki, da nas, zdravnike, podredi in zlorabi v svoje namene. Prav nasprotno, predlagani imuniteti je nujno utrditi pravico zdravnikov do ugovora vesti, če ta meni, da predlagani ukrepi niso v korist bolnika oz. človeka nasploh in da nedopustno posegajo v njegovo pravico do samoodločanja.
Če oblast zahteva od zdravnikov, da morajo posegati v telesa ljudi brez njihovega soglasja, naj bo to testiranje, cepljenje ali kakršna koli druga oblika zlorabe medicinske stroke, nas s tem sili v neetično ravnanje, kar je nedopustno. Če se predlagana imuniteta izglasuje, bo žal med nami tudi kar nekaj takih, ki bodo take ukaze brez kančka slabe vesti tudi izvajali. ...
"
 
Cel članek:

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9057 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 2. november 2020, 08:26

Bill Gates: Zločini brez kazni

 

»Sem strokovnjak za cepiva in zdravljenje,« je Bill Gates izjavil za CNN. Zdravnike, dolgoletne profesorje in znanstvenike cenzurirajo, milijarder Gates pa javno laže na eni najbolj gledanih televizij na svetu v času pandemije covid-19. Kdo je dal Gatesu pooblastila, da določa smernice v karanteni? Gates je poslovno udeležen tudi pri zasebnih zaporih, ki ustvarjajo dobiček. Je zanj karantena poslovna priložnost z drugim imenom?

...

Bill Gates izhaja iz bogate, gospodarsko in politično vplivne družine v ZDA. Družina Gates je vpletena v nastanek organizacije Planned Parenthood, ki je v ZDA zločinsko izvajala sterilizacijo in s podjetjem IBM, ki je sodelovalo z nacistično Nemčijo.

...

 

Globalne žrtve fundacije Gates


Fundacija Gates je pomagala zelo spornemu farmacevtskemu in kemičnemu velikanu Monsanto pri uveljavitvi v Afriki in s tem osiromašenju tamkajšnjih kmetov. Leta 2009 v Indiji je Fundacija Gates sodelovala pri etično spornem kliničnem testiranju cepiva proti HPV, v katerem je bilo 23.000 revnih deklic starih od 9 do 15 let, izpostavljenih potencialno smrtonosnemu cepivu brez soglasja staršev. Sedem deklic je zaradi testiranja umrlo. Leta 2010 je fundacija Gates testirala cepivo proti malariji v podsaharski Afriki, kar je povzročilo smrt več kot sto otrok. Vse kaže, ugotavlja Mint Press, da si Fundacija Billa Gatesa prizadeva za odstranitev ljudi, ki trpijo in ne za ostranitev trpljenja. Bill Gates nenehno poudarja potrebo po zmanjševanju števila prebivalstva in rojstev, nikoli pa ne analizira tega, kako njegovo nenehno bogatenje razdiralno vpliva na svetovno gospodarstvo in zdravje. In ne nazadnje, zakaj je Bill Gates sodeloval s pravnomočno obsojenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, financirala sta namreč elitno univerzo Harvard? Nikoli tudi ni bilo pojasnjeno, zakaj je imel Billa Gatesa v lastni hiši zaposlenega pedofila, ki je imel na računalniku shranjen otroško pornografijo.

... ... ...

 

 

Cel članek na:

https://www.zdravo-s...gz8skHNCF3i4_bs


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9058 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 3. november 2020, 18:26

'Varnostna situacija v Sloveniji zagotovo resnejša, kot je bila še včeraj'

 

https://www.24ur.com...-na-terenu.html

 

Slovenska policija je v povezavi s ponedeljkovim terorističnim napadom na Dunaju okrepila delovanje na terenu, prav tako je v stalnem stiku s partnerskima agencijama in tujimi varnostnimi organi Avstrije in sosednjih držav, s katerimi poteka izmenjava podatkov v okviru tesnega mednarodnega sodelovanja. Obrambni minister Matej Tonin je povedal, da je varnostna situacija v Sloveniji danes zagotovo resnejša, kot je bila še včeraj. Avstrijski kolegici Klaudii Tanner pa je ponudil pomoč Slovenije.

 

Jaka neka pomoč...  a030.gif

No ja, vsaj zbudili so se...  a075.gif

 

Predsednik Borut Pahor pa je v pismu avstrijskemu kolegu Alexandru Van der Bellnu sporočil, da "z vso odločnostjo obsojamo vsa nasilna dejanja zoper demokracijo in temeljne svoboščine".

 

En komentar:

 

hera2010

03.11.2020, 17:59:45
 
Naš generalni poveljnik vojske pa “ z vso odločnostjo obsojamo vsa nasilna dejanja zoper demokracijo in temeljne svoboščine"....tak ja, to bo rešilo problem..obsojanja...in pogovori...ter izrekanja sožalja svojcem pokojnih...cez kaksen dan pa ponovi vajo...itd...itd...tako gre v demokraciji...policija ne sme to, ne sme ono...dovoljenja za bivanje in deli se stampajo kot hitre srecke...na enem naslovu jih zivi 100..takoj jim pripadajo vse pravice...prisel bo cas, ko bomo spet potrebovali kaksnega generala Maistra in ne teh novodobnih prdcev, ki bi v WW II zdrzali 2 sekundi...ne odobravam kaksnega nasilja, sam neka odlocnost in jasna pravila, dolznosti in potem pravice bi pa bilo prav...
 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9059 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 5. november 2020, 08:05

Polovica Američanov se bo počutila izdano

 

https://www.24ur.com...ila-izdano.html

 

Politična in kulturna razdeljenost še poglablja ujetost v povsem ločeni medijski okolji. Konservativni del ZDA se vrti okoli televizijke Fox News, na kateri je izjemno gledani voditelj Tucker Carlson včeraj opisoval demokratsko zaroto, s katero se ne skušajo samo dokopati do oblasti, ampak zamenjati politični sistem v državi. Sledil mu je Sean Hannity in podžigal gledalce z besedami »Vsak Američan bi moral biti jezen ... zaradi te izjemne sramote, ki se dogaja pred našimi očmi.« Neuradni svetovalec predsednika Trumpa je tako krepil trditve predsednika o volilni goljufiji in o »glasovnicah, ki se pojavljajo kar iz zraka«. Razlaga je na ameriški desnici vedno preprosta, tudi Hannity govori o levičarski zaroti, njegov seznam zarotnikov je kratek: »lažnivi mediji, globoka država, goljufivi anketarji in velika tehnološka podjetja«. Resnica je seveda vedno bolj zapletena, postarani ameriški politični sistem pa ne zmore več zajeti tako hudega razkoraka med obema poloma. Največji pesimisti govorijo celo o možnosti razpada republike, čeprav je država v preteklosti preživela še hujše delitve. Za zdaj je gotovo, da se bo v

prihodnjih dneh polovica Američanov po volitvah počutila izdano. Edino vprašanje je, katera polovica.

 

Se tudi vam to zdi nekam znano?

Razen "velikih tehnoloških podjetij" - teh nimamo.

Vse drugo imamo - po mišljenju desnice.

Fox News je pa kot nora tv, pardon, Nova24 TV, le kvaliteta je na precej višjem nivoju-

 

Desničarji so pa očitno povsod po svetu enako zadrti in zaplankani...  a080.gif  a042.gif

 

                                  g040.gif

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9060 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 5. november 2020, 08:18

Mogoče pa je Bidna, ko je takrat "to" izjavil, demenca malo izdala in je pomotoma bleknil resnico.. smile.png 

 

https://www.youtube....h?v=K-54DOem0d0


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9061 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 5. november 2020, 10:05

Mogoče pa je Bidna, ko je takrat "to" izjavil, demenca malo izdala in je pomotoma bleknil resnico.. smile.png 

 

https://www.youtube....h?v=K-54DOem0d0

 

Dvomim. 

Če bi politik - katerikoli - kdaj o čem govoril resnico bi bil to skoraj čudež...  a010.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9062 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 5. november 2020, 10:27

Nižje kazni za prehitre voznike: kaj bo to pomenilo za varnost na naših cestah?

 

https://www.24ur.com...re-voznike.html

 

Bomo za prehitro vožnjo v prihodnje manj kaznovani, tudi do 500 evrov? Bomo za prehitro vožnjo dobili večje število kazenskih točk in bomo hitreje ob vozniško dovoljenje? Strokovnjaki se sprašujejo, kje so analize, kaj bodo ti ukrepi prinesli – manj ali več prometnih nesreč? Eden najpogostejših vzrokov za velike tragedije na naših cestah so namreč prav divjaki za volanom. Kakšno sporočilo bodo torej dale nižje kazni?

 

"Bistvo je v vzgoji državljank in državljanov in jaz jim zelo zaupam," je na to v oddaji 24UR ZVEČER dejal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Kot je še dodal, se z znižanjem kazni ne bo zmanjšala prometna varnost.

 

"Zaupanje do voznikov je tudi pri meni lahko zelo veliko, ampak to še ne pomeni, da so naše ceste varne tudi v realnosti," je izpostavil strokovnjak za področje varnosti v prometu Andrej Brglez. Dejal je še, da bi pri preventivi pa morali biti "bolj konkretni".

 

Zaupanje je dobro, kontrola je boljša - izrek menda iz prejšnjega sistema.

 

Nižanje kazni...  d010.gif

Že zdaj so bile prenizke.

Še višje kazni.

In seveda boljša kontrola, ker kazni same ne pomenijo nič.

Socialna ogroženost zaradi visokih kazni?

Me ne zanima, tudi če kdo crkne zaradi tega.

Tisti ki se bo držal predpisov in zakonov ne bo "socialno ogrožen".

 

Je pa tu en problem. 

Visoka kazen je za nekoga cela plača ali več, za nekoga drugega pa drobiž.

Kaznovanje v % dohodka je pa menda protiustavno.

Ampak nekatere države to imajo.

Torej bi bilo treba spremeniti ustavo.

 

Kakšno sporočilo dajejo nižje kazni?

Divjajte še bolj, pobijte se v čim večjem številu.

To je tudi en način kako razbremeniti naše prazgodovinske ceste.

Je ceneje kot graditi nove...  d020.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9063 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 5. november 2020, 11:38

Dvomim. 

Če bi politik - katerikoli - kdaj o čem govoril resnico bi bil to skoraj čudež...  a010.gif

 

Ni možno ne, absolutno ne !!! 

 

razen če ti um odpoveduje..  potem se pa lahko zgodi..   torej, demenca.comsmile.png


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9064 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 6. november 2020, 00:06

Meni se zadnje dni pojavlja predvsem eno vprašanje?   

Zakaj pridobiva ta dualistični show toliko in toliko več pozornosti, še MNOGO več kot jo je imel kadarkoli prej? Zdi se mi da enim (tam zgoraj) v nulo uspeva plan, kako bolj in bolj pridobivati pozornost globalnih mas ljudi..    da se 24/ ukvarjajo z njimi in razmišljajo o njih in se ukvarjajo ves čas le z dvema ponujenima opcijama (dualnost) in da tako ujamejo njihovo pozornost in jo umaknejo iz neskončno možnosti drugih izbir, ki jo ponuja zakon realnosti..

 

Tale govori o podobnem..   Če odmislim religijo, ki jo vmešuje in dojemanje "kabale"..  ker kabala ni samo ena, ampak jih je več..  

https://www.youtube....AADiKcbOfbSqTg0


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9065 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 6. november 2020, 08:26

Trumpova izbira: Bela hiša ali zapor in ubožnica

 

https://www.24ur.com...n-uboznica.html

 

Newyorška tožilca pleteta mreže

 

Newyorški milijarder je doslej spretno prekrmaril skozi poskus odstavitve, dve ločitvi, šest bankrotov, 26 obtožb o spolnih zlorabah in po ocenah okoli štiri tisoč tožb. Poraz proti Bidnu bo morda ostro zasekal v njegovo prekanjeno izogibanje težavam. Dve preiskavi na ravni zvezne države New York sta pod drobnogled vzeli Trumpovo poslovanje, še preden je postal predsednik. Ker ne sodita pod okrilje zveznih sodišč, ga proti njima ne more obvarovati niti predsedniška pomilostitev, ki bi jo ob odhodu iz Bele hiše morda podelil samemu sebi. Sloviti zgodovinar ameriških predsednikov Jon Meacham je dejal, da bi bilo takšno dejanje "skrajni primer ustavnega onaniranja narcističnega predsednika".

 

Bogi Trumpek...  a015.gif

Ko ne bo več predsednik bo v riti...  a035.gif

Pa še Melanija bo šla.

S precejšnim delom njegovega premoženja, kar ga mu je še ostalo.

Za Ameriko je nepredstavljivo da bi se predsedniški par ločil.

Ko pa ne bo več predsednik...  m015.gif

 

https://youtu.be/0XGBFQyEsNc 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9066 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 6. november 2020, 08:41

Bogi Trumpek...  a015.gif

Ko ne bo več predsednik bo v riti...  a035.gif

 

Težka bo..  Če sta ga JJ in Orban podprla, pol veš da bo zmagal..     biggrin.png

 

No karkoli že bo, težko da bo razglasitev ta mesec, tako da se ne mudi..  Realnostni šov se nadaljuje..

 

Zadeve se komaj ogrevajo..   niso še niti blizu vrelišča..   wink.png   

 

123807872_10158851605351788_220706657752


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9067 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 6. november 2020, 16:05

Ali pa napoved od naše Elene Seničar:

 

"Na volitvah v ZDA bo zmagal Donald Trump. Kmalu zatem bo nanj izveden atentat, ki ga morda ne bo preživel,“ je zapisala in spomnila na prekletstvo Tippecanoe, ki naj bi doletelo vsakega predsednika, ki na volitvah zmaga na leto, ki je deljivo z 20 oziroma se konča z ničlo. Vsak predsednik, izvoljen na tako leto, naj bi umrl pred koncem mandata."

...

..

 

Članek na:

https://www.zurnal24...fHVfXC9zwritQw0


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9068 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 6. november 2020, 17:58

In pravkar je objavila, da še vedno stoji za svojimi besedami:  

 

Trump.png


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9069 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 7. november 2020, 15:51

Miha Mazzini: Naša opora v viharju

 

https://siol.net/sio...-viharju-538358

 

Med pregledovanjem objav na Facebooku pred prejšnjo kolumno sem tako zasledil pogovor o sveti birmi v Železnikih, kjer je neka gospa izrazila dvom, ali je 15. oktobra 2020 pametno zbrati na kup nekaj sto ljudi, kot je zapisala, a so ji someščanke hitro odgovorile, da virus ne obstaja in je vse skupaj "lari fari".

 

Kar ne pomeni, da so se manj bale od nje.

 

(trenutno stanje: "Najvišji delež trenutno okuženih je še vedno v Občini Železniki" (vir))

 

Twitter

 

Na pomlad sem zapisal, da je Janša prihod na oblast odigral popolno, le da "s seboj nosi hudiča skušnjavca, ki se imenuje Twitter. Bo zdržal ali ne?"

 

Čas je, da preverim.

 

Twitterja se izogibam, ker se je spremenil v greznico že dolgo tega. Impulziven je, torej vključuje le osnovna, agresivna čustva in ne prav veliko razuma.

 

 

Predsednik vlade

 

Račun Janeza Janše na omrežju Twitter je … je … Nimam besed.

 

Naštel pa sem 102 objavi o ameriških volitvah in 20 objav o epidemiji v Sloveniji.

 

Med ameriškimi sem široko zazeval ob tisti, da volivec iz Arizone pravi, kako njegovega glasu za Trumpa niso šteli. Volivec iz Arizone? Slovenski predsednik vlade daje svoj glas in vpliv, da bi zaščitil volivca iz Arizone? Slovenija se mi nikoli ni zdela manjša.

 

OK, gremo na domač teren: "Med influencerji, odgovornimi za slabo epidemiološko situacijo, tudi Kučan!"

 

Ojej.

 

Kaj naj vam rečem?

 

Prosim vas, ne berite teh objav! Namesto jasnega fokusa, ki mu sledijo jasna pravila, odjemalci premierjevih tvitov dobivajo golaž vseh mogočih teorij zarote, pomešano zasebno in službeno, pomembno in obskurno. In posledica mora biti zmedenost.

 

Kolumna sama ne rabi nobenega komentarja.

Razen dela o Twitterju - podobnost JJ in Trumpa je očitna.

Tako eden kot drugi na podstrešju nimata "vseh dil pribitih"...  a050.gif  a0655.gif

 

Še to - primerjava Janševih twitov z golažem se mi ne zdi najbolj primerna.

Za golaž se točno ve kaj gre noter.

Janševi twiti so bolj mućkalica...  a042.gif

 

               g040.gif  g050.gif

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9070 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 8. november 2020, 09:37

Biden: Vsi smo Američani, dajmo si priložnost

 

https://siol.net/nov...iloznost-538405

 

Trump poraza na volitvah za zdaj še ni priznal, njegova kampanja pa je vložila številne tožbe proti izidu volitev. Bidnovo zmago pa je očitno brez težav sprejela tudi Trumpu naklonjena televizija Fox News, ki je prenašala govor Bidna in Harrisove le z občasnim opozarjanjem, da se predsednik Trump še ni vdal in da vlaga tožbe.

 

Oranžna buča se ne da...  a042.gif

Ni še konec, šele prav začelo se je, Trump bo še delal štalo predno ga bodo dokončno zbrcali iz Bele Hiše.

 

Je pa v veliko zadrego spravil našega Janezka ko je izgubil volitve.

Kako naj veliki vodja sedaj čestita Bidnu za zmago?

Če mu čestita bo izpadel bedak ker je prezgodaj čestital Trumpu.

Če mu ne čestita bo to škandal...  a0655.gif

 0125.gif

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9071 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 8. november 2020, 10:37

Trumpu lahko uspe v teh sodbah, le če je res vse to bila ena enormna prevara, ker dokazali bodo lahko mogoče le kakih 20% prevar, ker se gre za države, kjer je vse v monopolu demokratov, tudi štetje glasov, kot vse ostalo..

 

In če je kdo spremljal rezultate, je Trump vodil z 300+ glasovi proti Bidenu, ki je imel manj 170 glasov, in to so bili rezultati volitev v živo, nato pa so prišli listki po pošti in kot da je več kot 90% volilcev po pošti volilo za Bidena.. kar bi moralu v vsaki osebi poroditi dvome.. tudi če oseba navija za zmago Bidena, bi ji moralo to vzpodbuditi dvome, da nekaj ne štima..
Kakorkoli že, kdorkoli od teh dveh bo zmagal, bo nad njemu visela zalo velika verjetnost, da ne bo preživel tega mandata.. kaj vse vpliva na to vpliva, je predolgo da omenjam..
Trump pa je nasploh mnogo bolj ogrožen.. sploh da dočaka sedaj konec teh sodnih postopkov.. če pa zmaga pa bo še bolj ogrožen in ne vem kako se bo vse tole izteklo..


 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9072 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 12. november 2020, 11:25

Men je žalostno, da se sploh najde kakšen procent, ki voli Trumpa ... Whatever_anim.gif

 

Kaj je v folku, da voli rasista, ki deluje s Ku Klux klanom in pispeva v spopadih lastne države ... v neonacističnih načrtih diskriminacije narodov,...  šovinista, ki razlaga, da denar kupi vsako žensko pičko, mafijoza, ki se ukvarja s kriminalom in porastom hazarderstva ter trgovine orožja, elitneža, ki deluje z ostalimi psiho elitneži z zares 666 razsežnostimi .... ki se peča z največjimi klavci in uničevalci mednarodnih bank kot je Rothschild, ki mu je pred desetletji odkupil vse dolgove in osebni bankrot hazardersrkih mafijoznih kompleksov, ki zares ves razpoložljiv denar pritekajoč iz najbolj črnega ozadja vlaga v platforme lastne lažnive propagande verjetno lastnih praks, ki je namenjena ljudem s spominom zlate ribice ... ??? !!!

 

Kako lahko sploh kdo skombinira rešitelja v tako podn značaju ... ?

Njegova navidezna borba proti ostalim svetovnim cepivom, je v bistvu borba za lasten farmacevstki profit ... in kako to, da ljudje ne premorejo enega ubogega intelektualnega vprašanja ; Zakaj že zdavnaj v svojem mandatu, vključno z zdejšnjim obdobjem, ni zamenjal iz položaja tega slovitega satanista Anthony Stephen Faucija ? Cela Amerika ne premore boljšega vodilnega epidemiologa od tega Faucija icon1_rolleyes1.gif  ... abejžga Trump ...ves čas je ob tebi, pa tolko si ti drugačen, drugačnega znanja, prakse, kaj ne ?

 

ahahah ja ... ker vse je to isti obraz kovanca ... Ista druščina, ista igra ... slepilo za ubogi skalkulirani privid k naivnosti ...mellow.png

 

Se spomnem večkrat na stavek, ki ga je izrekel en naš plemeniti kontraš foruma tu - Pico Deella Mirandola;

 

Narod si zasluži takšnega vodjo, kot ga sam izvoli, glede na lasten nivo ...

 

eeeee, pa srečno Janšatrumpovanje in fintiranje folkova sloameriskega ...rainbow.gif em45.gif 


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9073 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 12. november 2020, 18:21

Men je žalostno, da se sploh najde kakšen procent, ki voli Trumpa ... Whatever_anim.gif

 

 

ahahah ja ... ker vse je to isti obraz kovanca ... Ista druščina, ista igra ... slepilo za ubogi skalkulirani privid k naivnosti ...mellow.png

 

Se spomnem večkrat na stavek, ki ga je izrekel en naš plemeniti kontraš foruma tu - Pico Deella Mirandola;

 

Narod si zasluži takšnega vodjo, kot ga sam izvoli, glede na lasten nivo ...

 

eeeee, pa srečno Janšatrumpovanje in fintiranje folkova sloameriskega ...rainbow.gifem45.gif

Volilci ki so volili Trumpa so duhovno in duševno na istem nivoju kot pri nas Janševa volilna baza oz. janšeljubci.

Se pravi zelo nizko.

Redneck...  a025.gif  m028.gif

Jih je bilo videti nekaj na posnetkih ko so prišli "zavarovat" volišča.

Puško v roke in vsi problemi bodo rešeni,,,  m035.gif

 

                              m015.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9074 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 13. november 2020, 20:00

biggrin.png


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9075 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 13. november 2020, 20:44

Potrč se znova sprašuje, kako ima lahko Švedska 15krat manj okužb kot Slovenija, pa nimajo ne mask (niti v zaprtih prostorih ne), ne lockdownov, odprte imajo vse trgovine, vse lokale, restavracije, šole, fitnese itd itd..
Jaz poznam odgovor: virus se začne širiti najprej čez (prodane) medije, nato se panični ljudej hodijo testirat in testi so okuženi (ne vsi, ampak mnogi)...
Lahko podam veliko člankov (o okuženih testih), ki so prišli ven med prvim valom, ko so nekateri iz medicinske stroke še iskali resnico.. Danes pa so večinoma kar zapadli v industrijo reklamiranja pandemije.. in gaganja floskul, ki so skregani z zdravo pametjo in tudi s statitikami, ki so nam na voljo..
 
 
 

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0