Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Prebrali smo..


 • Prijavi se, če želiš komentirati
9093 komentarjev na to temo

#9076 tantra

tantra
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 255

Objavljeno: 8. avgust 2020, 16:13

Klopi - odstranitev

 

https://novice.svet2...le-crne-nadloge

 

Preventiva - kis za vlaganje (kompletno se prespricati)*, ...

 

*!Paziti na oci - ni prijetno.#9077 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 11. avgust 2020, 08:48

Streli pred Belo hišo, Trumpa skrili za deset minut

 

https://siol.net/nov...et-minut-531747

 

K Trumpu je nekaj minut po začetku novinarske konference pristopil varnostnik in mu v uho zašepetal, naj gre z njim. Predsednik se je odzval z začudenjem, se ozrl po prostoru in odšel, poroča STA.

 

Po približno desetih minutah se je vrnil in nadaljeval novinarsko konferenco. "Bili ste presenečeni, jaz sem bil presenečen in mislim, da je bilo tole precej neobičajno," je dejal. Ob tem je pohvalil delo ameriške tajne službe in dejal, da tudi za trenutek ni podvomil, da se bo vrnil med novinarje.

 

Upam da je zamenjal gate...  a065.gif

Če jih ni, je bila novinarska konferenca verjetno precej kratka...  m020.gif

 
           k032.gif

 

 


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9078 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 13. avgust 2020, 06:38

Petletnika na urgenci niso hoteli operirati, po 33 urah test na koronavirus negativen

 

https://www.24ur.com...-s-covidom.html

 

V dečkovem primeru so morali laboratorijsko preiskavo ponoviti

 

Kot so staršem pojasnili v bolnišnici, je v dečkovem primeru nastala zamuda, ker "je bilo potrebno ponavljanje laboratorijske preiskave". Zakaj točno, niso povedali.

Starši so z njihovimi pojasnili, kot pravijo, delno zadovoljni. "Razumem zdravstveno osebje, da imajo navodila in da se jih morajo držati. Ampak vse to bi moralo biti do neke meje zdravega razuma. Morali bi znati oceniti, kdaj je zadeva nujna in kdaj ne. Ne pravim, da je bil moj otrok življenjsko ogrožen, lahko bi pa bil zaznamovan, izgubil palec, lahko bi okužba prešla na kost palca, na bezgavke ..." pravi mama petletnika.

 

Strokovni direktor celjske bolnišnice Franc Vindišar se je staršem pisno opravičil. "Sprejmeva opravičilo. Težko rečeva, kdo je sedaj tu kriv. Vesela sva, da je danes sin dobro. Se pa bojiva trenutnega, očitno res močno ohromljenega zdravstvenega sistema," še sklenejo starši.

 

Mislim da je tale corona zelo v redu.

Kar naenkrat so izginile vse ostale bolezni, poškodbe, bolezenska stanja... icon1_eek.gif icon14.gif devil.gif

Obstaja samo corona.

Ta pa je pod nadzorom...  a020.gif

 

            g070.gif

 

 

Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9079 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 15. avgust 2020, 07:34

Miha Mazzini: Tito je spet med nami, a tokrat množično

 

https://siol.net/sio...mnozicno-532049

 

Nadaljujmo s tem slehernikom, ki pride na oblast – tu ni dolžnosti, samo pravice so! Vse mu je dovoljeno! Tega pošlje nekam, onega obsodi, tam kaj zgrabi za lastni žep in se skratka obnaša samopašno – kot diktator. Ko sem bil otrok, so se taiste zgodbe širile o Titu, češ, nič mu ni nemogoče, nihče mu ne upa oporekati, nikomur ne daje zagovora in, kar je otroke najbolj navduševalo, sploh nima denarnice, ker vse dobi zastonj. Do zadnje drobtinice in kapljice mu plačajo drugi. Še plače nima, saj je ne potrebuje.

 

Tekmovanje v brezsramju

 

Gre seveda za pozicijo moči. Kadar diktatorčki krenejo, se seveda v patriarhalni družbi najprej lotijo žensk. Izjava kandidata na listi Piratske stranke o slovenskih Centrih za socialno delo, ki da so "leglo feministk, nedofukanih zafrustriranih žensk in poženščenih beta fantkov", bi bila lahko nočni izpad frustracije, a zanimivo, da jo je takoj delil državni sekretar iz vrst SDS, predsednik programskega sveta Zelenih je pritrdil in oglasil se je DIF-samooklicani-psihoanalitik, češ, kdaj sem že jaz to rekel.

 

Pomislite, ti mali Brozi, Brozeki, so se celo sprli o tem, kdo je prej začel napadati nemočne! In kako lepo so porazdeljeni po strankah! To ni več ideologija, temveč mentaliteta.

 

Prošnja za razlago

 

Naj za trenutek prekinem kolumno in izkoristim priložnost. Dragi bralci, prosim vas za pojasnilo (dame naj tega razdelka ne berejo!).

 

Ni ženske, ki javno nastopi, da se nanjo ne bi takoj vsuli očitki o "nedojebanosti", torej, da ima premalo ali celo nič spolnih odnosov. Ker tega očitka nisem niti enkrat slišal za moškega, sklepam, da imajo moški dovolj ali celo preveč spolnosti.

 

Zdaj pa mi ni jasno, prosim, pomagajte: če so ženske spolno podhranjene in ste moški preobjedeni, kje dobite toliko spolnosti?

 

Očitno med sabo, druge možnosti ni. Je torej Slovenija vodilna gejevska država na svetu?

 

Jaz, kreten, se pa še kar ukvarjam z ženskami, namesto da bi se prepustil splošno sprejetim normam.

 

Tokrat se ne strinjam povsem.

Konkretno - z Mazzinijevim pisanjem o Šterovem "pošiljanju v kurac" - https://youtu.be/M-spF23R6Ok

Komentarji pa spet...  a0655.gif

Prva kategorija po Alefovo...  a040.gif


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9080 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 19. avgust 2020, 09:21

KORONA:
PROSIM, DOVOLJ JE BILO ZAPIRANJA IN KARANTEN.
LAHKO PROSIM POSKRBIMO ZA RIZIČNE SKUPINE, NAM PA PUSTITE PRAVICO DO NORMALNEGA ŽIVLJENJA?
Na začetku naj jasno povem, da politično ali kakorkoli drugače nisem opredeljen in resnično nimam namena kogarkoli napadati. Nikomur ne želim slabega. Popolnoma vseeno mi je, kdo je levo, kdo je desno. Moja mnenja temeljijo na podatkih iz statistik NJIZ, mnenju tujih, mednarodno priznanih strokovnjakov, predvsem pa so posledica pogovorov s strokovnjaki iz Slovenije, ki so pristali na pogovor z mano. Na štiri oči. Ker na žalost živimo v času velikih pritiskov, ko se morajo strokovnjaki bati svoje mnenje povedati na glas. Z njimi sem se sestal, ker sem želel dobiti objektivne in verodostojne odgovore ter pojasnila. Brez raznih pritiskov. Želel sem dobiti odgovore na vprašanja, za katera sem pričakoval, da jih bodo v vsem tem času zastavili mediji oz. novinarji, pa tega nisem dočakal.
Ena od teh oseb (namerno govorim brez izpostavljanja spola ter lokacije) je recimo zdravnik na intenzivni terapiji, kjer skrbi za paciente s hudimi zapleti. Denimo pri gripi ali zdaj pri novem, aktualnem virusu, ki nam kroji življenje. Ta oseba vas recimo priključi tudi na ventilator, če je potrebno. Ena izmed oseb, s katerimi sem se sestal, pa je tudi epidemiolog. Precej dobro pozna statistiko, potek bolezni, številke ter konkretno primerjavo med prehladom, gripo ter korono.
Ne pričakujem, da se z mano strinjate. To, da imamo različna mnenja, bi moralo biti nekaj povsem normalnega. Tudi zdravniki se vsi ne strinjajo. Eni verjamejo tako rečeno v apokalipso korone, drugi absolutno ne. A če mi želite nasprotovati, prosim le z argumenti, fakti, številkami. Jaz sem si svojo sliko torej ustvaril prav na podlagi slednjega.
Prosim, da se vzdržite komentarjev s političnim priokusom. Kako nam uspe vključiti ta večni boj med levo in desno v vsako sleherno temo, mi je tako ali tako uganka. Če boste to vseeno storili, se na to pisanje ne bom niti odzival.
Prav tako naj povem, da mi je veliko ljudi svetovalo, da naj javno ne izražam svojega mnenja glede virusa in stanja, povezanega z njim. Češ, da lahko to kdo dojame kot napad in se mi bodo zato maščevali v obliki poročanja določenih medijev, ki mi bo precej škodovalo. Izmišljene zgodbe ter napadi. Prav tako lahko pričakujem, da bodo na moja vrata potrkale določene institucije ter razni organi.
Osebno pa temu preprosto ne želim verjeti. Zato, ker nikomur ne želim žalega in zato, ker je povedati svoje mnenje ena naših osnovnih pravic. Ne želim živeti v svetu, kjer bi se svoboda govora kakorkoli kaznovala. Dokler seveda to ni žaljivo ali zlonamerno. Če bi izgubili svobodo govora, bi postali sužnji. In verjamem, da se tega vsi zavedamo. Tudi tisti, ki odločajo. Dvomim, da je kdorkoli tako filmsko angažiran ustaviti svobodo govora. Verjamem, da je beseda, ki je dobronamerna, doprinos k lepši in boljši prihodnosti za nas vse.
GENERALNA UGOTOVITEV
Po vsem, kar sem slišal, izvedel, prebral in spoznal, je moje mnenje sledeče:
Ta virus lahko človeka resno ogrozi, če ga tako rečeno ulovi v določenem trenutku neke težave z imunskim sistemom, ali pa če doleti eno od visoko rizičnih skupin. Torej zelo stare ljudi, ali resno bolne. Sicer pa gre za virus, ki pri veliki večini povzroči prehlad, ali stanje podobno blagi gripi. Pri mnogih niti tega ne. To govorijo tudi številke. ČE STE POVPREČNO ZDRAV ČLOVEK, VAS TA VIRUS NE OGROŽA NIČ BOLJ KOT PODOBNI VIRUSI, KI JIH POZNAMO ŽE OD NEKDAJ.
Če imate voljo, vam pa v nadaljevanju z veseljem razložim, zakaj tako mislim in na podlagi česa sem si zgradil svoje mnenje. Torej skupaj s strokovnjaki ter na podlagi konkretnih podatkov.
ŠTEVILKE IN STRAH
Stanje, ki ga imamo od marca me dobesedno duši. Kot marsikoga. Ukrepe, ki smo jih imeli ter trenutne napovedi, ali pa bolje rečeno negotovost, v kateri se nas pušča, je težko razumeti. Naj gre za začetek šolskega leta, napovedi karanten oziroma za odvzem svobode, ali pa kako bo izgledalo naše življenje nasploh v prihajajočih mesecih. Ogromno stvari nima nobene logike. Ne rabim jih naštevat, ker dovolj bodejo v oči. Odgovornost nas vseh pa je, da povemo na glas, ko vidimo, da gremo v napačno smer. In moje mnenje je, da to ni prava smer.
Zato bi postavil preprosto ter najbolj očitno vprašanje vsem:
KAJ JE TAKO GROZNEGA, TAKO ZELO DRUGAČE GROZEČEGA NA TEM VIRUSU, DA JE TAKO BOLJ NEVAREN KOT VSE, KAR SMO POZNALI DO ZDAJ?
Med iskanjem odgovora sem zasledil mnenja veliko mednarodno priznanih strokovnjakov, ki so jasno povedali, da celotna stvar nima nikakršnega smisla. Recimo;
Dr. med. Wolfgang Wodarg (epidemiolog, pulmolog)
Prof. Dr. Sucharit Bhakdi, (mikrobiolog, strokovnjak na področju epidemiologije nalezljivih bolezni)
Prof. Dr. Beda M Stadler, (imunolog, nekdanji direktor inštituta za imunologijo na univerzi v Bernu)
ali pa Prof. Püschel (vodja sodne medicine v Hamburgu), ki je opravil kar nekaj obdukcij tako imenovanih žrtev korone in dokazal, da dejansko niso žrtve korone.
Nato sem se lotil številk. Ampak številk v Sloveniji. Ker v Italiji in tako naprej imam kar velike pomisleke glede zaupanja. Slovenija pa je tako majhna, da se precej težje igramo razne igre številk. Kljub temu, da imamo metodologijo štetja mrtvih tudi mi popolnoma spremenjeno napram preteklosti. Naj opozorim na besede specializantke javnega zdravja z NJIZ, Eve Leban, ki je za DELO, pred časom novega virusa, dejala – citiram:
»PODATKOV GLEDE SMRTI ZARADI ZAPLETOV Z GRIPO (POSLABŠANJE KRONIČNE BOLEZNI, SEKUNDARNE PLJUČNICE IN PODOBNO) NI NA VOLJO, SAJ SE KOT OSNOVNI VZROK SMRTI OZNAČI OSNOVNA BOLEZEN, NE AKUTNA BOLEZEN (GRIPA).«
Zakaj je torej pri koroni zdaj drugače? Mi in cel svet štejemo »žrtve korone«, kljub temu, da dobro vemo, kakšna je struktura teh umrlih pri nas. Naj vam predstavim številke:
Pri nas je do vključno 15.8.2020 umrlo 124 ljudi, ki se jih šteje v to statistiko.
70 od teh je bilo starih več kot 85 let!
34 jih je bilo starih med 75 in 84 let!
15 ljudi je bilo starih med 65 in 74 let!
3 osebe so bile stare med 55 in 64 let.
2 osebi med 45 in 54 let.
Seveda so vse osebe pod 75 let imele resne pridružene bolezni že pred tem, kakor tudi starejši. Se torej zavedamo, o čem govorimo? Koliko novinarjev je pogledalo to statistiko? Iz teh podatkov bi res bilo težko ustvarjati paniko. Naj pa tukaj poudarim; vsako življenje spoštujem. Nikomur ne želim predčasnega konca, a na neki točki se naše življenje pač konča. Po 85+ letih to ni nenavadna zadeva. In na takšni točki človeka ogroža 1.000 in 1 različna okužba, ne samo ta »nov« virus.
Edini podatek, iz katerega se zato ustvarja paniko, je število okužb. In ob tem se res vprašam, KAKO SE NEVARNOST VIRUSA MERI PO ŠTEVILU OKUŽB?
V tem trenutku imamo v Sloveniji na intenzivni negi 3 osebe. Še enkrat, 3 osebe so v tem trenutku na intenzivni negi v vsej Sloveniji! Skupno pa imamo po statistiki trenutno hospitaliziranih (na zaradi tega virusa, ampak z njim!) 17 oseb. 17! V vsej Sloveniji!
POMEMBNO:
Te številke so v zadnjih tednih več ali manj enake. Torej se z novimi okužbami ne večajo!
Število okužb samo po sebi dejansko ne more biti merilo za resnost grožnje, ki jo nek virus predstavlja.
Še en pomemben podatek, ki ga mediji in odgovorni ne podajajo, je, da DOBRIH 80% OKUŽENIH TA VIRUS PREBOLI KOT RAHEL PREHLAD, ENODNEVNI GLAVOBOL ALI PA CELO SPLOH NE VEDO, DA GA IMAJO, dokler jim tega recimo ne pove test.
Torej tako rečeno »z levo roko« ga odpravi velika, res velika večina.
Večamo pa število testov, da povečamo število okuženih na papirju. In s temi številkami okuženih nato dobesedno strašimo ljudi ter z njimi celo utemeljujemo nove ukrepe, ki občutno vplivajo na našo svobodo, na mnoge druge pravice ter tudi na ekonomijo, od katere pa smo odvisni.
Jaz na to gledam tako; okužb je lahko kolikor želite, lahko tudi milijon, a če povečanemu številu okužb posledično ne sledi vsaj dvig na intenzivni negi, če že ne umrlih izključno zaradi tega virusa, je podatek o okuženih namenjen samo širjenju strahu. Razumeti morate, da se s tem ne moremo sprijazniti. Ker gre za naša živiljenja. Ta so prizadeta. A ne zaradi virusa, temveč zaradi vsega, kar se gradi okoli njega. Naj gre za to, da ljudje dejansko umirajo, ker je zdravstvo, ki ga financiramo, zdaj na voljo skorajda samo za ta virus, naj gre za to, ker se nas zapira kot živali, naj gre za to, da moramo nositi maske ali pa za finančno stanje mnogih gospodinjstev. Skratka teža posledic vseh ukrepov krepko prekaša dejansko nevarnost ter posledice samega virusa.
In če ste zdaj dejali, kaj pa preostlih 20%?! Oni tega virusa sicer ne bodo odbili skoraj brez težav kot velika večina, a za skoraj vse v teh 20-ih odstotkih ta virus seveda ne pomeni nič drugega kot podoben potek bolezni kot gripa. Veliki, res veliki večini med temi ne bo potrebno oditi v bolnišnico. Torej imajo bolj povišano telesno temperaturo, ali pa jih bolijo sklepi, ali pa kašljajo in težko dihajo oziroma se počutijo slabo. Ampak... a je to kaj novega? Vi še nikoli niste bili tako bolni? Recimo, da ste morali v postelji odležati dan, dva ali celo nekaj dni? No, danes je to praktično prepovedano. O tem govorimo!
Seveda so tudi primeri, ko pride do hujših zapletov; pljučnic, celo dihalne odpovedi in tako naprej. Ampak veste kaj? Podobno redki so ti primeri pri koroni, kot so vedno bili tudi pri ostalih boleznih pred pojavom korone. To mi je zatrdila tako oseba/zdravnik, ki dela na intenzivni negi, kot tudi oseba, ki je epidemiolog v neposrednem dogajanju trenutnega stanja.
Pri ljudeh z resnim predhodnim zdravstvenim stanjem pa so seveda tovrstni zapleti verjetni neprimerno bolj. In tudi to ni nič novega. Tudi to je zmeraj bilo in zmeraj bo! Le večina medijev nam to zdaj predstavlja kot konec sveta. Prej nam mediji pač niso kazali slik najbolj shiranih, večinoma starih ljudi, s cevkami v nosu ter skrušenih na koncu svoje življenjske poti, ko so poročali o gripi. In tudi ni bilo slik osebja v grozljivih zaščitnih oblekah, z na pol vesoljskimi maskami, rokavicami ter pokrivali, ki jemljejo brise tako, kot da že sama okužba s tem virusom pomeni gotovo smrt. Pa dobro vemo, da ne! To prikazovanje bi bilo smešno, če ne bi v pravo paniko spravljalo mnogo ljudi, ki jih je zdaj strah živeti.
In tako pridem do števila okužb v primerjavi z gripo. To je kar precej pomembno, če že tako dramatično prikazujemo te številke okužb!
Najprej; v pravilnost rezultatov testov po vsem svetu se že dolgo dvomi. Tudi mnogi strokovnjaki. Mail Online je celo pred dvema dnevoma objavil, da so v Veliki Britaniji »po tihem« umaknili 1,3 mio testov, ker naj bi jih šteli dvakrat. 1,3 milijona! A je poročal o tem kakšen naš medij? Morda delam komu krivico, ker nisem gledal. Pa o resničnosti tega podatka ne bom sodil, ker gre za tujino. Težko pa je razumnemu človeku sprejeti, da voditeljica televizijske informativne oddaje, s katero se seveda poznava, maha po zraku z listi v roki in podaja tako imenovano »izredno novico«, ki jo je pravkar prejela na teh listih; 3 NOVE OKUŽBE V UKC! Pod njene besede je bila položena dramatična glasba in to številko je podajala tako, kot bi govorila o 3-ih mrtvih ljudeh, ki so bili iztrgani iz življenja. Ampak v resnici je govorila o treh ljudeh, ki sploh niso vedeli, da imajo ta virus, dokler jim tako ni pokazal test. Ampak to seveda ne zveni niti malo dramatično. To ne prikuje gledalca na ekran. Ker sem delal nekoč v takšnih redakcijah vem, kako izgleda želja po čim bolj dramatičnem učinku, ki bi gledalca prikoval na ekran.
Ampak, ali ta voditeljica ve, da VSAKO LETO SAMO V SLOVENIJI ZA GRIPO ZBOLI 5-10% PREBIVALCEV? TO POMENI MED 100.000 IN 200.000 LJUDI! Še enkrat? 200.000 ljudi samo v Sloveniji! Vsako leto! Na povprečno leto, mimogrede. Letos pa jih je bilo verjetno precej več, ker jaz, za razliko od večine medijev, nisem pozabil na letošnji januar in februar, ko je v šolah in vrtcih manjkalo več kot pol otrok! Kje je bila drama takrat? Pa takrat otroci niso bili doma, ker bi jim test pokazal, da imajo virus. Dejansko so bili bolni! Jaz vem. Naša dva sta oba 3 dni preležala v postelji z visoko vročino in kašljem. Ni ju bilo lahko gledati. Ker bolezen pač nikoli ni prijetna. Ni bila pred korono in tudi v prihodnosti ne bo. Zdaj si pa predstavljajte, da sta takšna zaradi korone. Ona dva sta naslovnica vseh medijev v tem trenutku. Ampak februarja nista bila. Ker takrat je še bilo normalno, življenjsko zboleti. Takrat si še lahko zbolel, ne da bi te to stigmatiziralo. Potek bolezni je bil tak kot ga ima manjšina pri Koroni. So takrat odredili karanteno, nas pozaprli po domovih, preprovedali prehajanje med občinami? Niso! Zakaj ne? Ker ni potrebe. Ravnateljica Klinike za infekcijske bolezni na Hrvaškem, Alemka Markotić, odkrito priznava, da bodo jeseni po sami klinični sliki težko ločili med gripo in okužbo s korono. Torej, če je potek bolezni enak, samo povzročitelj drug, kje je drama?
MEDIJI
Mediji, vsaj večina (na srečo ne vsi), vam sporočam sledeče: razočaran sem. Razočaran, kako nekritično ter brez raziskovalnega novinarskega pristopa širite paniko. Brez enega omembe vrednega soočenja za in proti. S svojim načinom pri ljudeh povzročate prave psihoze. Dejansko se mi zdi, da je včasih politika celo pod pritiskom in sprejme kakšne odločitve zaradi vas in vašega načina poročanja. Zamerim vam, ker ste dobesedno ugrabili besedo OKUŽEN. Komunicirate jo tako, kot da je OKUŽEN ENAKO MRTEV. To se mi zdi nedopustno. Ker velika, zelo velika večina ta virus odpravi z levo roko.
In to je to, kar res na srce polagam vsem odgovornim; prikazovanje apokalipse v nečem, kar se je izkazalo, da ne odstopa od tega, kar že poznamo, ni prav. Ni odgovorno, če že toliko govorimo o odgovornosti v tem času. Tukaj ne gre za ebolo v novi obliki, ki se prenaša po zraku namesto z dotikom. Pa bi človek mislil, da gre za to, ko gleda vse te ljudi v »skafandrih«.
Ljudje; danes, jutri, naslednji teden ... imejte v mislih; 200.000 okuženih vsako leto z virusom, ki povzroča gripo. Samo v Sloveniji! 200.000! To je bila zmeraj naša realnost. Mi pa delamo dramo iz 3-ih, 10-ih ali pa 30-ih okuženih. In še enkrat; to so vse uradni podatki z NJIZ. Dostopni seveda tudi novinarjem, mimogrede.
ZAKLJUČEK
Zakaj torej potrebujemo novo realnost?
Življenje brez bližine sočloveka, brez objemov, brez stiskov rok, brez druženja, brez spoznavanja novih ljudi, brez brezskrbnih najstniških zbliževanj s simpatijami, brez glasbe, brez športa, brez nasmehov (ki jih zdaj zakrivajo maske)... to ni življenje. Zavračam to novo, temačno realnost. Ne morem in ne želim se sprijazniti z njo. Ne zase, še manj za svoje otroke. Ker za njo preprosto ni razloga!
Zato odločevalci, govorci in mediji... prosim vas. Premislite. Ne zatekajte se k zapiranju ali ga podpirajte. Polagam vam na srce;
- Dovolj je bilo karanten, groženj in žuganj kot da smo majhni otroci
- Dovolj je bilo odvzemanja pravic ter svobode
- Spustite naše otroke v šole in v vrtce normalno ter jim ne povzročajte psihoz oziroma nočnih mor z maskami, s prepovedovanjem stikov s prijatelji ali objemov z njimi; socializacija je nekaj najbolj pomembnega v času odraščanja
- Ne prenašajte na otroke nerazumnih, nečloveških ter neživljenjskih zahtev
Povedano drugače; ne vzemite nam življenja, otrokom pa ne otroštva. Z vsem tem naštetim se kot starš enostavno ne bi nikoli sprijaznil. Zaradi nečesa, kar nas ne ogroža nič bolj kot veliko drugih stvari, ki jih poznamo že od nekdaj, zagotovo ne.
Če pa bi dejansko prišel smrtonosni virus, ki bi resno ogrožal recimo vsaj 5% povprečnega prebivalstva, torej ne zgolj najbolj ranljivih skupin, pa verjemite, da starši sami ne bi spustili otrok iz naših domov.
Namesto tega predlagam, da naredimo vse, da zaščitimo ranljive skupine. Predvsem domove za ostarele. Brezpogojno se strinjam, da k babici v dom pridem na obisk v popolni zaščitni obleki, če boste tako rekli. Ker tam to ima smisel. Pa tudi maske lahko nosijo ljudje, ki to želijo. Ki se bodo tako počutili bolj varne. Nimam nič proti temu. Sicer pa ne pričakujte, da bomo vsi zaradi tega virusa, ki nas življenjsko ne ogroža, prenehali živeti.
Ker ne bomo.
Hvala. In res vse dobro vsem.
 
 
Preberite, presodite in se zamislite.
Ali pa ne, kakor vam drago. 
Vir: FB
 
 

 


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9081 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 30. avgust 2020, 07:01

Rad bi živel brez nagobčnika, tako da oprosti, stari, svoboda pa to

 

https://www.24ur.com...da-znanost.html

 

Ja, ni vsemu za verjet...  a040.gif

Pa ni pomembno s katere strani pride...  a045.gif


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9082 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 4. september 2020, 06:35

Šest napotkov, kako do zdravniške obravnave v koronačasih: Vztrajajte!

 

https://www.24ur.com...zdravnikom.html

 

3. Vaš prvi stik z ordinacijo bo medicinska sestra. Svoje težave natančno razložite medicinski sestri. Ta ni tam, da vam preprečuje komunikacijo z zdravnikom, ampak je strokovno usposobljena, da oceni, kako nujno obravnavo potrebujete, s tem pa ima zdravnik več časa, da je na razpolago pacientom, ki ga zares potrebujejo. 

 

Strinjam se z vsem razen z zgoraj napisanim.

Medicinska sestra NI strokovno usposobljena in NE SME odločati o tem ali zdravnika potrebujete ali ne.

Žal se dogaja ravno to - preprečevanje komunikacije in stika z zdravnikom.

Osebne izkušnje...  a015.gif


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9083 gold

gold
 • Lunatik
 • Št. objav: 6 944

Objavljeno: 4. september 2020, 15:07

Kacin: Porod je prava šala mala v primerjavi s covidom-19

 

https://novice.svet2...0e7ce5c6f/kacin

 

Virolog, imunolog in nedonošenček, je očitno že rojeval, sam rodil se še ni do konca.

Prodana glava širi blesarije, za katere nima niti malo pojma.

In take pajace plačujemo davkoplačevalci, zakaj in koliko časa še ??

 

Se pravi, ko moški preboli gripo, je hujše, kot  porod  em119.gif#9084 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 5. september 2020, 06:25

Življenje hudo bolne deklice viselo na nitki, brez testa na koronavirus je niso pregledali

 

https://www.24ur.com...pregledali.html

 

A ne samo na urgencah, zapleta se tudi na primarni ravni. Telefoni osebnih zdravnikov pogosto zvonijo v prazno. 

 

Rešitev je več, meni Čebašek Travnikova, poleg boljše organizacije dela in večjega števila zdravnikov "se bodo morali pacienti prej sli slej morali naučiti sodobnih načinov komuniciranja."

 

Moje izkušnje:

 

ZD Kamnik.

Telefonski sistem "spusti skozi" 80 klicev dnevno(pojasnilo med. sestre moje os. zdravnice)

80 klicev pri 12 osebnih zdravnikih od katerih ima vsak 2000+ pacientov?? a031.gif

Zaradi "varovanja osebnih podatkov" icon1_eek.gif icon14.gif icon14.gif prek e-mailov ne komunicirajo(uradno obvestilo na njihovi spletni strani)

Prek e-maila se da naročiti samo recept za zdravila ki so že predpisana.

Toliko o "sodobnih načinih komuniciranja"... devil.gif

 

Seveda je prva in tudi edina oseba ki se oglasi na telefon - če si med tistimi 80 srečneži ki "pridejo skozi" - medicinska sestra.

Ambulanta sama je neprebojna trdnjava in nekoč prijazne med. sestre so se spremenile v bojevite čuvaje te trdnjave.

Do zdravnika ne prideš nikakor.

Jih povsem razumem, če nimajo pacientov se ne morejo okužiti s corono...  a038.gif

 

Zgleda da je Covid-19 izbrisal vse druge bolezni...  a040.gif devil.gif

 

bysard
04.09.2020, 21:50:44
+39
"Pacienti se bodo morali nauciti sodobnih nacinov komuniciranja" - dodajam - beli bogovi in modre spomincice pa osnovnega in vljudnega!
Krtača 17
04.09.2020, 21:47:16
+33
Očitno imamo zdaj v naši družbi ljudi, politike in zdravnike. Zadnja dva naziva pač ne sodita med ljudi....
 

 

Dribler
04.09.2020, 21:45:53
+29
Se mi zdi, da se Čebašek Travnikova nekoliko bolj nagiba zaščiti zdravstvenega sistema "ogroženega" od pacientov in drugega.
 

 

 

 

 

 


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9085 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 5. september 2020, 06:31

Kacin: Porod je prava šala mala v primerjavi s covidom-19

 

https://novice.svet2...0e7ce5c6f/kacin

 

Virolog, imunolog in nedonošenček, je očitno že rojeval, sam rodil se še ni do konca.

Prodana glava širi blesarije, za katere nima niti malo pojma.

In take pajace plačujemo davkoplačevalci, zakaj in koliko časa še ??

 

Se pravi, ko moški preboli gripo, je hujše, kot  porod  em119.gif

 

 a030.gif  m040.gif

 

Tale Kacinova modrost bi bolj pasala v Šalo dneva...  k015.gif

 

Pa ne se preveč jezit na Kacina.

Saj revež ni nič kriv.

Lastne pameti nima, govori le tisto kar mu rečejo.

Drugega ne zna...  a045.gif


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9086 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 9. september 2020, 09:15
ZIVIMO V FAŠISTICNI DRZAVI, KO UMIRAS OD BOLECIN TI NE PRIDEJO IN TI PRVO VRZE TELEFON DOL ZDRAVNICA NAKAR SE POLICIST NA 113, KO PRIJAVLJAS DEZURNEGA ZDRAVNIKA, KI TI ODKLANJA POMOC.


KJE ZIV8MO? V FASISTOIDNI SLOVENIJI
BOG NAM POMAGAJ

Sedaj potrebujem nujno pomoc zdravnikov, pičli me je srsen pod nogo, ne morem več od bolecin, klicem rešila da mi pridejo dati protibolecinsko injekcijo, nocejo pridet, klicem 113 policijo, da prijavim resevalno Izola , nakar tudi policaj mi poči dol telefon

Zivimo v fasisticni državi, ni nam več pomoci
Tudi, če umiramo od bolecin ti zdravniki ne pomagajo
Fuj fuj fuj prekleta banda zdravniska fašistična,

UPAM, DA NOBENEMU PRI ZDRAVI PAMETI KDAJ V BODOČNOSTI NE PADE NA PAMET DAT PODPORO ZDRAVNIKOM ALI POLICISTOM PRI njihovih zahtevah
 
Vir FB
 
Poškodb ni več, drugih bolezni ni več, obstaja samo Covid-19... devil.gif
Življenje je naenkrat postalo zelo enostavno.
Za bele bogove... icon_smile_dead.gif
 

Bolnišnica dr.Petra Držaja v Ljubljani.
Prazne čakalnice včeraj.
SLOVENSKO ZDRAVSTVO IZVAJA GENOCID NAD LASTNIM NARODOM
ali
SO VSI KAR NAENKRAT ZDRAVI, DA NI NIKJER NIKOGAR???
 
bpd1.png unnamed.png
 
Vir FB
 
Covid-19 je zmanjšal tudi čakalne vrste...  a060.gif

 


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9087 domoljubka

domoljubka
 • Lunatik
 • Št. objav: 6 382

Objavljeno: 11. september 2020, 19:15Ubijajo tudi druge bolezni, ne samo covid-19
Popolnega zaprtja jeseni ne bo, a zdravstveni sistem bolj dostopen kot zdaj tudi ne bo.

https://www.delo.si/...-19-346332.html


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9088 gold

gold
 • Lunatik
 • Št. objav: 6 944

Objavljeno: 13. september 2020, 10:44

https://www.regional...-kako-se-izogni

 

Končno en medij, ki se je spozabil na pravila igre icon24.gif#9089 domoljubka

domoljubka
 • Lunatik
 • Št. objav: 6 382

Objavljeno: 13. september 2020, 11:03

Sem v temi Politika linkala vzorec pritožbe na kazen nenošenja maske - če koga zanima ali rabi .


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9090 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 14. september 2020, 07:01

KOMENTAR UREDNIKA

 

Triglav v karanteni

 

Avtor: Peter Jančič, odgovorni urednik

 

Velika rast števila okuženih je bila najhujša v seriji slabih novic zadnjih dni. Posledice drugih bodo manjše. V DeSUS so odstopili svojo predsednico Aleksandro Pivec. Jutri bo zaradi tega na Brdu na koalicijskem srečanju Tomaž Gantar prvič zastopal to stranko na pogovoru predsednikov vladnih strank z Janezom Janšo. Iz opozicije pa je Marjan Šarec opozoril, da "covid-19 ni 'nateg', kakor menijo nekateri”. Takoj za tem je vrsta njegovih poslancev pristala v karanteni. Doletela je tudi enega od uradnikov pri poslancih SD Tanje Fajon.

 

Ena od posledic teh karanten je, da jutri ne bo seje državnega zbora, na kateri bi opozicija odstavljala notranjega ministra Aleša Hojsa. Poskusili bodo najbrž konec tedna, ko bo karanten že konec. 

 

Zanimivo, pa ravno poslanci opozicije v karanteni...  a025.gif

Tik pred interpelacijo ministra Hojsa...  a045.gif

 

En komentar(se strinjam povsem)

 

ASTROLOG / 13.09.2020. OB 09:31

 

FRACE, v tej državi ni nikomur mar za državljane, v igri so vedno dobro plačane službe, bonitete in možnosti za postranske zaslužke. Žalostno dejstvo je, da imamo trenutno nekaj več smole, kot sicer (smo prišli z dežja pod kap), tudi slabe izglede, da bi bilo pod kakšno drugo vlado kaj drugače. Koritarstvo je najbolj popularen šport v državi, morda bi morali imeti še en parlament in še eno vlado, da bodo lahko brez prerivanja vsi prišli na vrsto.

 

 

Kolaboranti?

 

Avtor: Žiga Turk

 

Običajna Turkova duševna driska...  a010.gif

 

Komentar:

 

KEPICA123 / 12.09.2020. OB 08:23 +42  - 8

 

Žalosrno!! Vedno eno in isto.. Hvaljenje ene strani na račun obtoževanja druge strani.., če pa koga dobijo pri napačnem ravnanju, pa se že išče nekoga iz druge strani, ki je delal podobno.. Saj ste odrasli ljudje, sprejmite odgovornost, nehajte se obnašat kot otroci v peskovniku. Začnite reševat probleme zdravstva, gospodarstva.. ! Poglejte okoli sebe koliko revnih SLOVENCEV je v državi, tudi zaradi politike!!!


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9091 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 14. september 2020, 11:52

JOSIP BROZ - TITO
 
4.maja 1980 je umrl človek zaradi katerega se zadnja leta krešejo take iskre, da bi še kovačnica pogorela do tal. Torej... Kdo je bil ta človek? Po zgodovinskih dejstvih (to bo najbolj za mlade), je združil največjo državo Jugoslavijo v zgodovini in s to združitvijo spravil v začudenje ves svet. Toliko različnih in sovražnih plemen je združil v eno državo. In še zajebal jih je, ko je uvedel bratstvo in edinstvo. Le kaj bi to bilo? To lahko vidimo danes, ko je Slovenija najbolj Jugoslovanska republika na tleh Balkana. Le koliko je čistokrvnih Slovencev z rodovnikom danes pri nas? Toda človeku, ki ga danes zmerjajo z morilcem je to uspelo. Prekleto da smo se imeli radi in se spoštovali. Gradili smo državo, ki jo je druga svetovna vojna sesula še bolj kot do temeljev. Le v Sloveniji (železarna Jesenice, Litostroj, Mura, Salonit Anhovo, TAM, IMV, Iskra, Krka, premogvniki in še bi lahko našteval, pa ni prostora). Kako smo živeli!!! In potem je leta 1980 ta človek rekel: "Dovolj vas imam. Naučil sem vas, kar sem vas imel za naučiti in zdaj nadaljujte sami." Umrl je!
Na pogreb tega lopova, morilca, terorista, tihotapca, PRASCA, so prišli: 4 kralji, 6 princev, 31 predsednikov držav, 10 podpredsednikov, 11 predsednikov nacionalnih parlamentov, 22 premierov, 12 namestnikov predsednika vlade, 47 ministrov za zunanje zadeve - to pa je le zbirka tistih najmogočnejših in kje so potem še milijoni po vsem svetu, ki smo jokali? Tudi Janša, Rupel, Zver, Gorenak in podobni so jokali. Toda tu mi ne gre nekaj v glavo... Kaj so na pogrebu zajebanega komunajzarja počeli princi in kralji?! Se jim je zmešalo ali pa jih je ta terorist s krvavimi rokami hipnotiziral? Toda to je bil pogreb kakršnega prej v zgodovini tega planeta ni bilo in kdo ve če bo še kdaj!
Z njegovo smrtjo je bilo konec Titovega komunizma in se je rodil plemenski Balkanski komunizem z vsemi inflacijami, deflacijami, devalvacijami. Takrat se je iz nedrij Titovega komunizma rodil podmladek (Janša, Rupel, Zver, Bavčar, Gorenak, Grims, Zidar,...). Takrat je ta popek nove Jugoslavije zavohal denar in svojo pravo priložnost za fevdalno komunistično oblast. Kdor danes pravi, da so ti gospodje desničarji, brca v temo. Niso! So ultra levičarji - kar so že od svoje mladosti. Gorenak je bil strah in trepet dijakov na policijski šoli v Tacnu s svojim STM (samoupravljane s temelji Marskizma), Janša je silil pacifiste streljati s pištolo in se igral partizane, Zver in Bavčar sta deklamirala Marksa kot župnik pri maši litanije, Zidar pa kot pravi gospodarstvenik je imel vedno dovolj velik žep za svoje potrebe in je bil tako dober profesor za te nadobudne izmečke Slovenije.
Toda vrnimo se k kriminalcu, ki je sesal življenjsko energijo svojih državljanov (tudi Slovencev) kot vampir. Pri Titu smo bili vsi na dopustu; vsi smo imeli službo (IN PLAČO!!!); zastonj je bilo zdravstvo (UKC je bila med najbolj cenjenimi bolnicami na tem zavoženem planetu); šolstvo je bilo zastonj (tudi za Janšo, Bavčarja, Rupla, Hojsa in ostale podrepnike). Toda... Tito nas je zajebal, pravijo današnji demokrati (pa oni vedo kaj je demokracija?), zapufal nas je!! Toda resnica je, da je Slovenija njegove pufe odplačala do leta 1995 - da kdaj bo odplačala pufe današnje države (vlade)? Tito je bil lopov, ki je nakradel od nas državljanov bajne vsote! Ja, kje pa so? Saj ti, ki ga obsojajo še za svoje ne vedo kam vse so jih skrili.
Torej (za mlade) - 4. maja 1980 je umrl Človek, ki je uvedel svojo varianto komunizma, ki se mu je reklo socializem. Pod njim smo živeli kot bubreg v loju. Ti današnji demokrati, pa so nam odvzeli vse - celo kruh. Pes jim jajca lizal. (Oprostite psi, če sem vas užalil)
4. maja je umrl šlosar, ki se je družil s kralji, predsedniki, ki so mu stoje ploskali, ko je govoril na OZN v New Yorku. 4. maja je umrla Jugoslavija in z njo tudi Slovenija.
Kraljica Elizabeta II: "Z veliko bridkostjo sem sprejela novico o smrti predsednika Tita. V moji deželi (Anglija) ga že dolgo občudujemo kot velikega domoljuba in človeka izrednega poguma in trdnosti."
TAUBI
 
Vir: FB
 
Mislim da zgoraj napisano ne rabi nobenega komentarja.
Tisti ki imate kaj proti njemu, pljuvajte.
Zmerjajte ga z morilcem, diktatorjem.
Samo prej se vprašajte kdo vam je te besede in misli položil v glavo.
In kaj ta(ali tisti) počne(počnejo) s Slovenijo...  a015.gif
 
 m016.gif
 

 


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9092 *glas*

*glas*
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 394

Objavljeno: 14. september 2020, 16:57

Pazite se..   ylflower.gif 

 

 

Pozor: "Aanticovid" influencerji se povezujejo in novačijo še druge znane slovence v boju proti zaščitnim maskam ! 

 

wernerpotr%C4%8Dtanjaribi%C4%8D.jpg

 

Članek:

https://nova24tv.si/...dG4273UtfGoz3X0


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9093 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 15. september 2020, 06:14

Pazite se..   ylflower.gif 

 

 

Pozor: "Aanticovid" influencerji se povezujejo in novačijo še druge znane slovence v boju proti zaščitnim maskam ! 

 

 

 

Članek:

https://nova24tv.si/...dG4273UtfGoz3X0

 

Ker je vir nora tv, pardon, Nova 24 Tv. bi tem "influencerjem" verjel.

 

Nova 24 Tv...  a045.gif  a050.gif

 

                           g040.gif


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

#9094 alef

alef
 • Lunatik
 • Št. objav: 16 134

Objavljeno: 20. september 2020, 05:47

Miha Mazzini: Zakaj hočemo vedno več birokracije?

 

https://siol.net/sio...ontentdiscovery

 

Shema pravil bi morala biti čisto preprosta:

 

"Zaščitite stranke ali pa kazen!"

 

Namesto:

 

"Naredite (sto strani pravil) ali pa (mogoče kazen, a za zdaj samo opozorilo, a če bo kazen, bo polovična, če boste plačali

takoj ...)"

 

 

 

Shema

 

Naj dodam še tole shemo, ki se mi zdi vredna razmisleka.

 

Švicar ve, da mora vse sam, a obenem izjemno zaupa državi.

 

Američan ve, da mora vse sam, a obenem prav nič ne zaupa državi.

 

Totalitaren režim prepričuje ljudi, da ne morejo ničesar sami in naj mu povsem zaupajo.

 

Slovenci sebi ne zaupamo (nemoč!) in obenem ne zaupamo državi.

 

Skratka, ne zaupamo nikomur. Ni čudno, da imamo tako visoko stopnjo paranoje in zarot ter da nam je svet povsem nedoumljiv, saj niti zase v njem nismo odgovorni.

 

             g070.gif

 

             m015.gif


Objavljena slika
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0