Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Makrobiotika


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
86 komentarjev na to temo

#1 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 10. oktober 2004, 15:24

Pozdravljeni,
mislim, da te teme se ni, ce pa je, se pa opravicujem ( samo jaz resnicno nisem nasla ) :sori:
Zadnje case me vedno bolj interesira makrobiotika. Prebrala sem ze nekaj clankov o tem na internetu, vendar nikjer ne pise nic konkretnega. Predvsem bi rada izkusnje od koga, ki se je oziroma se se vedno ukvarja s tem.
Kolikor sem prebrala o tem, se mi zdi, da to je nekaj zame...tudi mogoce zato, ker ne maram toliko mesa in mlecnih izdelkov pa vsec mi je princip in pozitivne posledice taksnega prehranjevanja. Se bolj se za to zanima moja mami, ki mislim, da bi celo prej sla v to, kot jaz.
Torej...Nasla sem zanimiv clanek...


Beseda Makrobiotika dobesedno pomeni - Ziveti Dolgo Zivljenje.

Ima pa tudi širši pomen :

Ziveti ( nacin Zivljenja ) in Prehranjevati se v Harmoniji z Naravo
in z Zdravo Hrano, pridelano brez Umetnih gnojil
in v podnebju v katerem zivimo.
Jing in Jang ( vesoljski Energiji Nasprotja ) vzpostavljata Ravnovesje
tudi na podrocju Prehrane Cloveka .
Nekatera Zivila so bolj Jing, druga bolj Jang.
Umetnost Harmonije Zdrave prehrane je ,
da sta obe Energiji v Ravnovesju.
Upošteva se tudi Letne Case in Kraj Zivljenja ter uzivanje hrane ,
sadja in pridelkov, ki uspevajo kjer Zivimo
in ki so najbolj podobni Našim klimatskim razmeram
ter tako pripeljemo Organizem v ravnotezje in cvrstimo svojo naravno odpornost.
To pa je prav tisto, kar daje Energijo Zdravniku v našem telesu
in nam pomaga, da premagamo bolezni in ostanemo Zdravi.
Vse skupaj se gradi na ideji, da se nahaja v Cloveku Vsa Zdravniška Moc Vesolja.

Hrana, kjer sta sili v ravnovesju :

zita, vse strocnice in semena, sadje, sveza zelenjava, gomoljnice,ribe in vsi morski proizvodi, soja, morska voda in nerafinirana olja .

Jing Hrana: mleko,sladkor, zacimbe,sadje iz drugih krajev .

Jang Hrana: meso,sir, jajca in sol


Prav tako izbiramo Hrano po Barvi in Okusu .
Tista Hrana , ki Vam ne gre ni za Vas .
Kot je rekel Buda : Nihce ne more Jesti Namesto Vas .


x!x Ce jeste prevec Jing Hrane se bolj pocasi odzivate, ste mehkejši, pretirano kompromisni,
brezvoljni, bolj neodlocni in manj samozavestni.

x!x Ce jeste prevec Jang hrane, ste lahko agresivnejši, jezni, impulzivnejši, trdi, brezkompromisni,
eksplozivni in samozadostni.


x!x Prav tako je hrana ali sadje Rdece, Oranzne in Rumene barve bolj Jang ,
Zelene, Modre, Rjave in Pastelne pa bolj Jing.

Ni Jinga brez Janga in Janga brez Jinga
ali kjer je eden je tudi drugi .



Umetnost Zdrave Prehrane in Zdravega Zivljenja je Uravnovesiti vse dejavnike :
Zdravo hrano, Dovolj Gibanja in Športa in Kulture Misljenja in Bivanja
in odpravljanja Škodljivih Razvad - vse kar je pretiravanje.



Makrobiotika Upošteva potrebe in reakcije telesa ,
ki so skozi v delovanju : prebava, izkorišcevanje hrane in oddajanje odvecnih odpadkov.

Najintenzivnejši cas za prebavo hrane je med 12 - 20 uro - telo jemlje ,
za izkorišcevanje hrane med 20 - 04 uro - telo presnavlja ,
in za oddajanje odpadkov med 04 - 12 uro - telo izloca.
Skušajte upoštevati dano razporeditev pri pripravljanju dnevnih obrokov.




To je bilo torej bolj na kratko...mene zanimajo predvsem konkretne izkusnje ljudi...ce jih kdo ima, naj se javi, ker potem pridejo na vrsto se prakticna vprasanja! x:Dx
Slisala sem tudi, da je makrobiotiko priporocajo bolnikom, ki imajo raka...


Hvala,
LP x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 10. oktober 2004, 15:57

Zelo kul, Michelle, da si odprla tole temo in jo tako dobro ze predstavila. x^x

*skopirala jo bom v Prehrano se.... da bomo imeli na obeh koncih. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 10. oktober 2004, 18:33

Michele verjamem, da je tako kot si opisala, takoj ko to resnico sprejmeš in jo tudi potrebuješ...

Jaz jo še nisem, ker jem prav takrat ko mi paše in tisto kar imam na razpolago..prav vedno začutim kaj mi paše in kaj ne...če sem na cesti in mi pride hamburgar na misel, volan kar sam od sebe zavije do MC&.....če se proti jutru zbudim, da grem odlit, prav vedno spotoma še kaj v sebe vržem, včasih tudi kak kozarec mleka, potem pa zaspim nazaj....tko praktično mi sploh ni pomemben nek ustaljen red pri prehrani.......edino kosilo imam približno v istem času.....

Ne vem, mogoče bom tudi o tem kdaj razmišljal a trenutno prav nobene potrebe nimam...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#4 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 10. oktober 2004, 18:39

Nekatera Zivila so bolj Jing, druga bolj Jang. Umetnost Harmonije Zdrave prehrane je ,da sta obe Energiji v Ravnovesju.
Upošteva se tudi Letne Case in Kraj Zivljenja ter uzivanje hrane ,sadja in pridelkov, ki uspevajo kjer Zivimo in ki so najbolj podobni Našim klimatskim razmeram, ter tako pripeljemo Organizem v ravnotezje in cvrstimo svojo naravno odpornost.

Hrana, kjer sta sili v ravnovesju :
zita, vse strocnice in semena, sadje, sveza zelenjava, gomoljnice,ribe in vsi morski proizvodi, soja, morska voda in nerafinirana olja .

Jing Hrana: mleko,sladkor, zacimbe,sadje iz drugih krajev
Jang Hrana: meso,sir, jajca in sol

Prav tako izbiramo Hrano po Barvi in Okusu.Tista Hrana,ki Vam ne gre ni za Vas. Kot je rekel Buda :Nihce ne more Jesti Namesto Vas

.Ce jeste prevec Jing Hrane se bolj pocasi odzivate, ste mehkejši, pretirano kompromisni,
brezvoljni, bolj neodlocni in manj samozavestni.

.Ce jeste prevec Jang hrane, ste lahko agresivnejši, jezni, impulzivnejši, trdi, brezkompromisni,
eksplozivni in samozadostni.


Prav tako je hrana ali sadje Rdece, Oranzne in Rumene barve bolj Jang ,
Zelene, Modre, Rjave in Pastelne pa bolj Jing.


-odpravljanja Škodljivih Razvad - vse kar je pretiravanje.

Makrobiotika Upošteva potrebe in reakcije telesa ,
ki so skozi v delovanju : prebava, izkorišcevanje hrane in oddajanje odvecnih odpadkov.


Najintenzivnejši cas za prebavo hrane je med 12 - 20 uro - telo jemlje,za izkorišcevanje hrane med 20 - 04 uro - telo presnavlja ,
in za oddajanje odpadkov med 04 - 12 uro - telo izloca.
Skušajte upoštevati dano razporeditev pri pripravljanju dnevnih obrokov.

x^x :palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#5 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 10. oktober 2004, 18:43

˝.Hrana in Duhovna rast˝; Dr.Tanja Poberaj :8):
:rolleyes:

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#6 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 10. oktober 2004, 18:47

Michele verjamem, da je tako kot si opisala, takoj ko to resnico sprejmeš in jo tudi potrebuješ...

Jaz ne vem, ce je tako...
Mi je ena prijazna zenska poslala OS in napisala, da je s taksno prehrano dokazano, da se da marsikaj popravit.
Zanimajo me predvsem izkusnje...
Sama sicer verjamem, da hrana vpliva na pocutje ( fizicno in psihicno ), ta makrobiotika mi je pa simpaticna ze zato, ker mi je nacin prehranjevanja in izbira hrane vsec.
Ne bom hvalila preden ne sprobam...ce mi ne bo lezalo, bom pac nehala in imela eno izkusnjo vec.
Resnicno pa so mi vsec teorije budizma naprimer...
No izkusnje prosim x:Dx x:o)x


Bu, hvala za lepse barve x^x x:Xx
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#7 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 10. oktober 2004, 18:49

˝.Hrana in Duhovna rast˝; Dr.Tanja Poberaj  :8):
:rolleyes:

Najlepsa hvala :palec: x^x
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#8 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 10. oktober 2004, 20:39

Zanimajo me predvsem izkusnje...

o izkušnji z makrobiotiko je pisala Bernarda Pavko v svoji knjigi 'Marija Magdalena -potovanje v svetost ženske, ki jaz sem' ... ozdravila je raka na dojki brez uradne medicine (k zdravniku je šla, ko je dobila diagnozo od 'alternativke', dobila potrjeno diagnozo od uradne medicine in prišla kasneje na pregled, kjer so potrdili, da bolezni ni več). :palec:

#9 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 11. oktober 2004, 14:58

Hvala mateja x;)x :palec:
Sem nasla en intervju ( ce koga zanima, ceprav imam filing, da sam mene x:px x:o)x )

Po oddaji Vizita, ki je tokrat govorila o makrobiotični prehrani, smo se v spletni klepetalnici 24ur.com pogovarjali z gospo Marijo Kočevar, lastnico trgovine z zdravo prehrano in strokovnjakinjo za makrobiotiko.

moderator] Dober večer in lep pozdrav v nocojšnji klepetalnici 24ur.com. Tema tokratnega klepeta bo makrobiotična prehrana. O tem se bomo pogovarjali s strokovnjakinjo gospo Marijo Kočevar, ki je že z nami in čaka na vaša vprašanja.

[JM] Dober večer

[Marija_Kocevar] jm: Dober večer tudi vam.

[JM] Postavil bi kar nekaj vprašanj o stvareh, ki me zanimajo, potem pa bi dal prostor drugim. Glede na to, da prehrana temelji zgolj na žitaricah me zanima, kakšen je potem pravilen način prehranjevanja. Je to še vedno 5 obrokov na dan oziroma, kakšni naj bodo? Ne jem nobenega sadja razen ananasovega kompota. Je prav, če ga kombiniram s kašami in podobnimi živili? Poleg tega me zanima tudi vpliv takšne prehrane na oblikovanje telesa in mišične mase z obiskom fitnesa.

[Marija_Kocevar] mj: Žita in izdelki iz žit predstavljajo le polovico, ostalo je biološko proizvedena zelenjava, sadje in oreščki. Število obrokov je individualna stvar. Pravilo petih obrokov na dan ne velja za vse ljudi. To je odvisno od konstitucije in načina življenja, starosti, zdravstvenega stanja, dela,... Ananas ne raste v Sloveniji, torej ni primerno živilo za človeka, ki živi v tem okolju. Kompot med drugim vsebuje tudi veliko količino belega sladkorja. Zmanjšajte količino kompota in naredite polnovreden makrobiotičen jedilnik. Tak način prehrane zagotavlja zadostitev vseh telesnih potreb. Za pridobitev mišične mase v obroke vključite čim več beljakovin (leča, fižol, pšenično meso, sojin sirček-tofu). Vsi ti izdelki se kupujejo v trgovinah z zdravo hrano.

[JM] Gospa Marija, zahvaljujem se vam za odgovore in želim vam prijeten večer. Lahko noč, Jernej
[pozdrav] Mi lahko prosim naštejete nekaj oreščkov, ker ne vem, kaj vse spada pod to skupino. Na Primorskem se ne dobi biološko predelane zelenjave. Mi lahko svetujete, kaj naj potem uživam?


[Marija_Kocevar] pozdrav: Oreščki primerni za nas so lešniki, mandeljni, orehi, bučna semena, sončnična semena,... vse kar se najde pri nas. Biološko zelenjavo je težko dobiti, zato predlagam, da se povežete z društvom AJDA iz Vrzdenca, kjer boste dobili naslove kmetij, kjer te izdelke pridelujejo.

[roby] Imel bi vprašanje za svojega 3 letnega sina, ki ima težave s prebavo. Po vseh obrokih ga namreč boli v žlički. Kaj mi predlagate?

[Marija_Kocevar] roby: Mogoče je, da v usta jemlje prevelike grižljaje, in da prehitro je. Morda hrane ne prežveči dobro. Žvečenje je najbolj pomembno. Z dobrim žvečenjem se izognemo veliki večini težav s prebavili.

[roby] Efekt je isti. Zadnje čase mu večinoma dajemo pasirano hrano. Zlasti ga boli po mleku, a načeloma po vsej hrani. Na primer, zdaj je jedel pire krompir in malo pokuhano cvetačo s korenjem, pa tudi toži, da ga boli

[Marija_Kocevar] roby: Kravje mleko ni primerno za ljudi! Pogosto ga ne prebavljamo, ker nimamo encima za prebavo laktoze - amilaze. Krompir je skoraj čisti škrob in se zato slabo prebavlja, še posebej, če je pasiran, ker na ta način ne dobi prebavnih encimov iz ustne sline (ptialin).

[roby] Se strinjam z vami... Mi sicer iščemo rešitev, ki pa najbrž vedno ni dobra. Boli ga tudi po juhi, po makaronih, po sojinem mleku, po aptamilu...

[Marija_Kocevar] roby: Vzrok je lahko tudi psihološke narave. Otroci so v tem obdobju zelo pronicljivi in občutljivi. Morda klepet s psihologom nebi bil odveč. Hrano dajajte otroku, ko je lačen oziroma v času, ki je za to namenjen. Ne silite ga in ne dajajte mu različnih prigrizkov med obroki.

[pozdrav] Prosim, če mi lahko na kratko razložite, kako začeti s tem načinom prehranjevanja?
[Marija_Kocevar] pozdrav: Postopoma. Najprej se dobro informirajte. Na voljo je nekaj knjig o makrobiotiki, najbolj pomembno pa je, da se vi odločite za to, in da veste zakaj.

[tonni] Pri vegetarijanski prehrani naj bi bil kritičen vitamin B12. Kako ga dobiti v ustrezni količini.

[Marija_Kocevar] tonni: Vitamin B12 se nahaja v algah, peteršilju, nekaj ga najdemo tudi v svežih žitnih kalčkih. Tudi v zdravem organizmu se tvori določena količina tega vitamina. Če pa je telo zaradi nepravilne prehrane že obolelo (še posebej črevesje), ga je treba dodajati ali uživati s hrano.

[roby] Prosil bi vas za pomoč. Na koga se lahko obrnemo za nasvete glede pravilne prehrane?

[Marija_Kocevar] roby: Ste že obiskali dr. Petra Papugo? On se ukvarja z zdravljenjem - tudi s prehrano. Prav gotovo vam bo znal svetovati

[roby] Hvala. Imate kakšen njegov kontakt?

[Marija_Kocevar] roby: V reviji Aura ima stalno rubriko.

[roby] Gospa Marija. Iskrena hvala za vse informacije, nasvete in pomoč.

[Marija_Kocevar] roby: Vaši družini želim veliko sreče.

[moderator] Predvideni čas za klepet se izteka zato bomo počasi zaključili. Naši gostji se za vse odgovore zahvaljujemo, prav tako hvala vsem sodelujočim in nasvidenje v naslednji klepetalnici.

[Marija_Kocevar] Vsaka sprememba v načinu življenja je lahko težavna, še posebej, če posega v naše zakoreninjene navade. Če želite narediti nekaj za svoje zdravje, le pogumno. Ne ustrašite se začetnih težav. Makrobiotski način prehranjevanja je prijeten, okusen in nas nagradi z dobrim počutjem in vitalnostjo. Opozarjam pa na nekaj: ne bodite preveč papeški in ne posvečajte vse svoje pozornosti le hrani. V življenju so še druge pomembne stvari, predvsem radost! Želim vam lep večer in srečno!
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#10 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 11. oktober 2004, 16:16

Pa še kritika makrobiotike:

Na področju makrobiotike je stanje še hujše in obeti za njene pristaše nični. Začetnik makrobiotike je umrl za rakom na prebavilih eden njegovih vidnejših naslednikov v Ameriki je umrl za rakom na prebavilih, Švedska zdravnica, ki je prva v Evropi v knjigah propagirala makrobiotiko, je umrla za rakom na prebavilih in slovenska zdravnica, ki je pri nas med prvimi propagirala makrobiotiko je umrla za rakom na prebavilih. Obe slednji razmeroma mladi. O tem seveda propagandisti makrobiotike molče.


Vir: http://www.svet-je-l...t=799#reply_823

#11 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 11. oktober 2004, 16:46

:palec: Hvala Rachek - a kolkor sem opazila, govorijo pravzaprav o postu in o nekaterih posameznikih, ki so se sli tole...

Konec koncev je tudi castaneda umrl za rakom ali cem ze...
je odvisen VES lajf, ne samo od tedaj, ko je oni zacel izvajatikarkoli pac, drugo pa je, da ni potrebno, da bi govorili o ekstremih, pac pa o ideji sami - ki pa je dobra.

Torej - jaz ne rabim taheebo, ce imam hrastovo lubje in ne rabim javorjevega sirupa, ce imam med, rabim olivc...
In TO je (vsaj zame) osnova makrobiotike. Jem, kar je tu in kar je. Paradajza ne bom jedla januarja iz NL al kaj jaz vem, bom pa takrat pojedla na kile zelja.
Tu in zdaj - potem pa sele ostalo. Kot povsod.

No o tem smo seveda ze govorili, bom prav nasla...

p.s. poleg tega so pa to prav tako samo ena mnenja pac, na enem forumu, kot tu...
Hocem rect - kako vemo, da so vsi tile nasteti res umrli za rakom na prebavilih? je pisec videl posamicni zdravstveni karton oz. zapisnik obdukcije? al kaj...

Nevemkaksen sportnik, zdravobivalec, kaj jaz vem, pa tudi konec koncev umre pac od necesa....
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#12 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 11. oktober 2004, 17:10

saj naj bi bila osnova tud to, da jemo tisto, kar raste v določenem obdobju na naših tleh, če sem prav zasledila v prispevku na tv.. tko da, e mi zdi, da marsikdaj poslušamo svoje telo in delujemo kot je zanj najbolje, na silo pa itak nekaj ne gre... se telo upre, slej ko prej

#13 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. oktober 2004, 17:35

Seveda sta instinkt in okus zelo važna, toda to ti privzgoji mati že med nosečnostjo in v zgodnji mladosti in, če imaš smolo, so lahko tvoji senzorji narobe umerjeni.
Zato je poleg prakse in takih, makrobiotičnih, vegetarijanskih ali presnojedskih nasvetov dobro poznati tudi teorijo iz moje knjige in splošno formulo za pripravo hrane, ki pravi, da za 100kcal kuhane hrane telo potrebuje tudi 100gr vode, 1gr soli in 10mg Cvitamina in ta poraba se zmanjšuje proti nič z uživanjem samo surove hrane.
Se pa ta občutek izgublja tudi s starostjo in ni čudno, da starejši ljudje dehidrirajo, ker uživajo premalo soli, vode in naravnega C vitamina.
Tako, da na sam instinkt se tudi ni za zanašati, vsak odmik od njega se ti pa takoj pokaže v kilah ali bolezni.
Torej, beri knjigo in testiraj in vzgajaj svoj okus z zdravo soljo, pa boš vitka, zdrava in polna energije.
Se ne šalim :sori:

#14 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 12. oktober 2004, 09:17

Seveda Marsa, se strinjam, ne more vsak vsega pojasniti, tudi higieniki, npr. Alois Kolar se spretno (ali pa tudi nespretno) izmika odgovorom na nekatera neprijetna vprašanja, kot npr. zakaj nekateri otroci zbolijo za rakom in zakaj imajo nekateri astmo že ob rojstvu. Čeprav bi si nekateri to želeli.

Mi je pa zanimivo, da so vsi zboleli za rakom prebavil. Torej, ni mi zanimivo to, da so zboleli, ampak kje so zboleli.

#15 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. oktober 2004, 09:20

Ja, saj, a glih zato sem pa rekla, kako vejo tocno ta podatek, ce se jaz madonca, ne morem izvedeti, kolk mam trombocitov ali tripsina ali cesarkoli! :o|o: x:Dx x;)x x:px
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#16 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 12. oktober 2004, 17:55

Hvala za vse informacije. Sem si sposodla par bukvic, bom malce prestudirala.
Ne vem, ne vem...najbrz ne bom sla v to, vsaj se zdaj, mi je pa zanimivo stvar malce raziskat.
Kot vse ostalo x:o)x
Skoda, da tu ni nobenega, ki bi dejansko prakticiral to...me zanima kako to vpliva na pocutje pa tak...
stane, bom kupla tisto bukvico...samo zmer pozabim xrolleyesx ...
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#17 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. oktober 2004, 19:57

stane, bom kupla tisto bukvico...samo zmer pozabim  xrolleyesx ...

Zakaj bi jo kupila, zadošča, če jo vsaj desetkrat prebereš x:Dx

#18 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 12. oktober 2004, 23:25

ja...tocno x:o)x ker rastejo na vsakem drevesu x;)x
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#19 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. oktober 2004, 23:34

ja...tocno  x:o)x ker rastejo na vsakem drevesu  x;)x

Samo na tem x;)x


http://www.salesalute.com/knjiga.asp

#20 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 13. oktober 2004, 10:53

No, grem malce raziskovat tole stran... x;)x :palec:
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#21 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. oktober 2004, 10:06

x?x :sniky:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#22 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 15. oktober 2004, 10:24

Jaz pa bi se prehranjeval Makrobioticno. A je tukaj kdo, ki se tako prehranjuje? Drugace pa bom kar sam neki zmutil..
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#23 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. oktober 2004, 10:30

Tjazy - v knjiznici si sposodi ali si pac nekje obvladaj knjigo Makrobioticni zen (avtorja se ta hip ne spomnim, sam se ga bom ziher, pa se dodam) - je ful variant, kako se lahko na te nacine prehranjujes, brez da bi moral do picice slediti raznim razpredelnicam ipd.
Obstajajo najbrz, ziher, ze tudi druge, tale je ze kar stara, a mi je bilo vsec, pa se nek slovenski dodatek je notri, pa si malo preberes, kaj probas....
Ful receptov je notri kot tudi kar precej razlage, vsekakor cist zadost, da dobis vpogled. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#24 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 15. oktober 2004, 12:08

Tjazy - v knjiznici si sposodi ali si pac nekje obvladaj knjigo Makrobioticni zen

Super...danes popoldne jo mahnem v knjiznjico, itak.
Vrba :palec:
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#25 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. oktober 2004, 12:19

Michelle, sory ker nisem prej omenila, sem mislila, da to ze vse poznas, ko si se malo bolj bezala s temle, pa je ze kar staro... No, ja, kakih 10 let...

Avtor je pa Georges Oshawa, ko nisme napisala, pa golobcek ali grlica je gor, na naslovnici, rjava knjigica A5 (mali zvezek) formata, tiskano na okolju prijaznem papirju (da si rpedstavljas, kaj isces).

Notri je ful receptov, pa tudi veliko izkusenj, pa se slovarcek teh izrazov, nacini priprave jedi (ko lahko potem prakticno karkoli tako pripravljas), kaj od tega ze poznas, in si reces, aha, tole... itd... :) :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0