Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Atopični dermatitis


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
48 komentarjev na to temo

#1 pupa

pupa
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 20. maj 2002, 01:00

Upam, da nisem čisto zgrešila topica... ampak tu se mi je še najbolj zdelo primerno.

Ok... to je moj prvi post. Imam pa že 24 let probleme z atopijčnim dermatitisom (najprej so ga imenovali nevrodermitis). Ko sem bila stara 2 meseca, se mi je pojavilo, pa mi še do danes ni izginilo.

Zdravijo me z kortikosteroidi, ki pa mi tanjšajo kožo in 24 let me bašejo s tabletami, kremami, kapljicami... vse samo da pozdravijo posledice, ne vzroka.

Pred nekaj leti sem se seznanila z nekim avstrijskim homeopatom, ki mi je nato poslal miniaturne tabletke. Res se je začelo pucati iz telesa, ampak sem imela 80% kože prizadete in v sokrvici, zato sem terapijo prekinila in naslednji mesec preživela v bolnici, da so me tako "skupaj" spravili, da so me lahko poslali spet med ljudi.

Alergijo imam na 80% hrane(mleko, mlečni izdelki, vsa koščičasta in pečkata sadja, vsi konzervansi, vse kar je iz čokolade in kakava, vse iz svinjskega mesa, orehi, lešniki....), poleg tega pa še na cvetni prah, živalsko dlako in domači prah.

Alerija se mi iz leta v leto slabša... le letos pozimi je bilo za spremembo boljše kot v zimskih obdobjih do sedaj.

Tega imam že počasi zadosti, ker se počutim omejeno pri določenih stvareh v življenju.

Zanima me, če obstaja kakršnakoli alternativna pot do izboljšanja. Ali je bioenergija, akopunktura ali kaj podobnega. Pa da bi zadeva res pomagala. Ni problem v denarju, problem je, če vržeš kupe denarja za pocarja, ki ti zadevo ali še poslabša, ali pa se prav nič ne izboljša.

Hvala za kakršnekoli informacije in lep pozdrav!!

Pupa

#2 baki

baki
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 20. maj 2002, 01:00

draga moja vem kako ti je
Jaz sem imelado svojega 25 leta iste tezave, kaj vse nisem probala od tablet, krem, bioenergetikov,inekcij, pravilne prehrane...Sovrazila sem poletje ker nisem mogla nositi majic brez rokavov, nisem hodila na plazo, praskala sem se do krvi, vsak delcek telesa me je bolel, bila sem tudi v bolnici.meni so najbolj pomagale tablete dihalar in krema ki mi jo je dermatologinja sestavila, vendar so mi tezave samo malo omilile, hodila sem vsak mesec na inekcije tudi po obrazu sem bila vsa rdeca in grozna, nisem vedela kaksna se bom zjutraj zbudila.Kaj mi je pomagalo?Se sama ne vem sigurno, vendar po rojstvu otroka je bilo kaksno leto zelo hudo, kot bi se organizem pucal, potem je pa vse izginilo kot da nikoli nisem imela alergije. Zdaj je tega ze 10 let in jaz sem kot drugi clovek. Poletje je moj najljubsi cas. Rada bi ti pomagala ker vem kako ti je.pozdrav od Dade

#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 20. maj 2002, 01:00

Tudi sama poznam vse to - do pribl. 25.-ega leta sem bila alergična na vse mogoče. Tudi jaz sem imela take alergije, da sem celo jokala, ker me je koža tako srbela in skelela - sploh nisem imela kože - vse je bil en sam srbeč lišaj. Grozotno! Tudi meni se je koža zaradi uporabe teh sredstev stanjšala in so mi popokale žilice.
Bila sem alergična na: breskev, papriko, svinino, penicilin, aspirin, ananas, na alkohol, na skoraj vse kreme... ... Vendar (v primeru hrane) vedno v povezavi še z nečim - npr. lahko sem jedla paprike, pa ni bilo nič, če pa sem še z nečim, pa sem dobila totalno alergijo - ta se je odražala samo kot kožna, le enkrat ali dvakrat pa je bilo tako hudo, da me je dušilo - sodim pa, da zato, ker je bilo vnete toliko kože, ki pač ni mogla dihati. Kot pravim, tudi mene so mazali z vsem mogočim, dokler se nisem nekoč ODLOČILA, da napravim temu konec in tako postopoma začnem zmanjševati dozo agresivnih zdravil oz. mazil...
Poleg tega pa sem se začela ukvarjati še z jogo - ne vem, če je to odpravilo alergije, vendar v takšni meri se mi alergije nikoli več niso pojavile.
Kot pravi Baki, se je tudi meni po porodu to še bolj omililo - še vedno pa sem alergična na zunanje dejavnike - npr. na kovino (kositer, baker), alkohol v kremah in sprejih, zato teh ne morem uporabljati, na vse gumbe poletnih cunj pa si tam, kjer bi bil stik s kožo, kovinske gumbe prešijem s tankim blagom. :)
Vendar pa temu jaz pravim "pozitivna alergija" - zakaj bi nosila nepravo kovino - telo mi že samo pove in to odklanja.. Tako ne bo nič, če mi boš hotel "prodati" srebrn prstan, ki to ne bo - v desetih minutah dobim alergijo.
:)

Bolj pa me moti, da vsake toliko (ne nujno vsako pomlad in jesen) dobim nekakšen seneni nahod - 3 dni kiham, oči se mi solzijo in od vsega tega imam roževinast nos in sem čisto preč. Na sumu imam lesko, mora pa biti še kaj. Enkrat sem vzela Floridan in mi je pomagal, vendar ne čisto takoj.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 pupa

pupa
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 21. maj 2002, 01:00

Hhhmm... kaj potem naj na hitro zanosim in rodim?? Saj kot kaže je to obema pomagalo. Ker meni so obljubljali, da je 80% možnosti, da se mi ob puberteti koža izboljša oz. alergija, pa se mi je samo še poslabšalo. Sedaj mi pravijo da ob porodu.. oz. po porodu, potem meno pavza, nazadnje mi ostane še to, da bo po smrti vse bolje.

Jojj... ko sta govorili, kaj se vama je dogajalo, je tako, kot bi sebe brala... imam čisto enake simptome, le da imam jaz še bronhitis.

hmm... kaj mogoče sta probali kakega bioenergetika, saj so mi zagotavljali, da se stanje lahko izboljša ali celo v celoti popravi.
Pa še eno vprašanje: kako je ta alergija vplivana na vajina otroka? imata tudi dojenčka oz. sedaj verjetno že otroka kake alergije?? Me pač zanima koliko je to dedno.

Hvala za odgoovore!!

#5 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. maj 2002, 01:00

Hhhmm... kaj potem naj na hitro zanosim in rodim?? Saj kot kaže je to obema pomagalo. Ker meni so obljubljali, da je 80% možnosti, da se mi ob puberteti koža izboljša oz. alergija, pa se mi je samo še poslabšalo. ...


:)
Morda nisem bila dovolj konkretna - vse skupaj se mi je skoraj v celoti pozdravilo že približno pri 25.-em letu (*ko sem rodila, sem bila stara 28 let). Potem se mi je stanje pač še toliko bolj izboljšalo. Prej pa, kot sem rekla - začela sem izvajati jogo, šlo je za trdno odločitev, postopno sem zmanjševala agresive medicinske pripomočke...
Poleg tega pa praviš, da nekateri trdijo, da bo po puberteti bolje - ni nujno, meni se je začelo slabšati okoli 17.-ega do 20.-ega leta.
Alergija je zelo individualna. Če bi jo bilo mogoče tako na hitro stlačiti v takšnele kalupe, bi jo že zdavnaj odpravili.
Ker pa je tako težko najti pravi vzrok in vse povezave, ki povzročajo alergije, je zato tako zahrbtna.
Vse več ljudi tudi toži o tem zaradi vse večje onesnaženosti in zaradi vse številnejše uporabe najrazličnejših kozmetičnih pripomočkov, čistilnih sredstev in podobnega.
Odsvetujem ti preveliko zanašanje na druge (omenjaš terapevte, kot je bioenergetik etc) - raje se zanesi nase.
Takrat, pri 20-ih, se pozitivnim afirmacijam v tem smislu še nisem toliko posvečala, zdaj pa verjamem, da bi v tem primeru zagotovo delovale (*saj kaj pa je drugega odločitev, ki jo sprejmeš pri sebi).

Spraševala si še za otroka.
Ja, moj sin je imel kar precej alergij, vendar predvsem na kemične sestavine, zdravila ipd.
Zelo alergičen pa je bil tudi na komarjev ali vsakršen pik mrčesa.
Vendar je še to sedaj skoraj minilo oz. se ta alergija pojavlja v vse blažji obliki. Poleg tega pa je, prav tako kot jaz včasih, alergičen tudi na nekatero koščičasto sadje - npr. breskve. Alergija ni huda, vendar imam vedno, če kam gremo, za vsak primer s sabo Claritine.
V homeopatska zdravila verjamem - vendar zdravilo, ki ga je nekdo pripravil posebej zanj za te primere, ni delovalo. Vseeno sem mu morala dati Claritine (dala pa sem šanso homeopatskemu zdravilu 2 dni, da je bil otrok že čisto zatečen).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#6 pupa

pupa
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 21. maj 2002, 01:00

Ja kar se individualnosti alergije tiče se 100% strinjam s tabo. Problem je v tem, ker imam tudi jaz take primere, da recimo rezance za juho lahko, ampak v povezavi z juho, sem pa alergična na njih.... itd... Ampak vse kar me zanima je način, kako ste se te nadloge rešili. Vse kar je pa na meni, da potem to probam, nikoli se ne ve, mogoče bo pa kaj pomagalo. Mogoče ne... ampak te možnosti se dobro zavedam.
No ampak ravno tu se konča. Ker vem, da meni izbruhne ta alergija tudi zaradi sekiranja, obremenjevanja, živčnosti ne najdem neke rešitve. Saj sem ko mali otrok. In se zaprem vase, se začnem praskat, potem se obremenjujem še bolj ker se praskam, se praskam še bolj... vse do stanja, ko koža ni več podobna koži ampak eni veliki brazgotini, rani..... pa saj vem, najbolje k psihiatru na pregled ne?? :-))

No tako.... in iščem rešitve in odgovore in možnosti in..... kaj pa vem... mogoče enkrat, ko se bom nehala obremenjevati s tem, pa bo bolje...

#7 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 21. maj 2002, 01:00

Hojla,Pupa, alergija je pa res sr.. Sama nimam z njo težav (z vsem jih pa res ne morem imet..), poznam pa par ljudi, ki so se tega ozdravili- na razne načine. Naštela ti bom tri, kaj je dobro ravno zate in ali ti bo delovalo, pa ti nihče ne more garantirat. Saj veš.

Sama si napisala, da je veliko odvisno od psihe, sekiranja, živčnosti.. Verjamem, da je Marsi joga ogromno če ne popolnoma pomagala, ker verjamem, da je vse v naši notranjosti in tako kot na nek način povzročimo bolezen, smo jo sposobni tudi pozdraviti, le da ponavadi ne vemo čisto dobro kako. In ko se odločiš, da je dosti, gredo zadeve na bolje. Ampak treba je odpraviti vzroke v duši- če ne ti nobena zdravila ne bodo pomagala, niti bioenergetik.
Enkrat sem bila pri bioenergetiku in mi je rekel: ljudje mislijo, da jih bioenergija pozdravi. Jih, a ne za zmerom- odvisno kaj spremeniš v sebi.To je kot da bi ti očistil čevlje- so čisti, če ne hodiš več ponovno z njimi po blatu. Tu potrebuješ nekoga, ki ti bo pomagal- pa ni treba da je psihiater. Tudi tebi bom napisala- poizkusi Shen-Qi na Tržaški 37b (ob 19.h). Logika življenja, notranji mir, alergija nima več razloga da te mori.. Na NOBENEGA ne boš več alergična, ne bo potrebe.

Druga ozdrtavitev, ki sem jo videla na lastne oči (iz krast in srbečice na čisto gladko kožo !) je posledica vitaminskih dodatkov prehrani firme California Fitness. Sama ne poznam, ker nimam potrebe, sem pa veliko slišala. Gre za vitamine ipd., ki vplivajo na organizem in kožo. Baje imajo nekega zdravnika v Trzinu, ki ti individualno predpiše preparate (tista ženska je imela ogromno B vitamina in še neke kapsule- brez kemije v smislu kortikosteroidov- mesečno so jo baje stale cca 12.000 Sit, učinek je bil dokaj hiter- čeprav taka reč deluje po krvi navzven in to lahko traja). Iz interneta sem ti poiskala naslov če se boš pozanimala: SLOFIT d.o.o., Ižanska c. 343, Ljubljana, tel.4276336.

Tretja stvar, ki sem jo poslušala na predavanju društva Preporod (ko sem se pripravljala na post -60 dni, 42 dni, sem se šla malo podučit) pa je tapravi post- post s sadno-zelenjavnimi sokovi ali pa čaji po Breussu, ki traja 42 dni. Pričevanj o ozdravitvi hudih alergij je več, konkretno nek moški je pripovedoval javnosti, da je imel hudo astmo, bil je na kortikosteroidih in nekih injekcijah- zelo hudo. Potem je začel s postom (ko je videl ženo, kako si je pozdravila s postom raka na ščitnici) in danes je brez zdravil in injekcij. Tovrstne informacije dobiš na društvu Preporod (063 773 717). Delati post ni mačji kašelj in moraš biti krepko poučen o zadevi. Lahko ti posredujem lastne izkušnje, če želiš mi piši na mail dejzi@pinkponk.com.

Predvsem pa išči notranji mir, ker to je predpogoj, da ti telo in notranja kemija pravilno deluje.

daisy
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#8 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. maj 2002, 01:00

Pupa - point je v tem, da VERJAMEŠ, da si boš pozdravila alergije oz. da je to mogoče.
Ne smemo gledati na bolezen kot na neko dokončno stanje, ki ni ozdravljivo, zgolj zato, ker pri nas nastopa tako trdovratno.
Konec koncev vidiš, da se da alergijo v veliki meri tudi pozdraviti oz. da se sama nekako ublaži, zato smo pa tudi mi tu, s svojimi izkušnjami, ki ti jih posredujemo - da vidiš, da se vse da! :)

Osebno ti odsvetujem letanje od enega zdravilca do drugega - furam prepričanje, da imamo svoja zdravila že pri sebi - včasih traja, da to odkrijemo, a sem vseeno prepričana v to - kot ima vsaka mama možnost dojiti.
VSE imamo. Samo malo moramo pobrskati.

Prvi korak pa je zagotovo, v to sem več kot prepričana, pozitiven odnos, vera in odločitev.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#9 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 14. junij 2002, 01:00

tudi jaz sem imela težave s kožo . diagnoza.luskavica, alergija na vodo. začela sem meditirat, se čistit, opazovat zakaj to. Vzrok kožnih težav je v odnosih z ljudmi. Starši, prijatelji, partnerjem, otroci.V glavnem je treba kaj naredit. Pa strogo brez teh krem s kostikosteroidi. nujno! naredijo več škode kot koristi! amfirmacije, pozitivno mišljenje zelo pomaga.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#10 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 27. junij 2002, 01:00

Vidim da ima kar nekaj ljudi na tem forumu težave z alergijami. Mogoče smo bolj senzibilni in imamo zato težave.

Tudi sam imam alergijo na vse živo že od prvega leta in sem jo do sedaj če se izrazim numerično odpravil 90%. O tem sem nekje že pisal bom pa povedal še enkrat.

Vsa zdravila in tehnike so samo pripomočki, potreben je celostni razvoj osebnosti. Pot je dolga ampak dosežek je trajen. Pomembno se je posvetiti bolezni sami. Najti vzroke zakaj je nastala pa ne v okolju ampak v nas samih. Sproti ko odpravljamo blokade se popravlja bolezensko stanje. Torej je bolezen v bistvu nekaj dobrega saj nam kaže pot.

Kakšne tehnike in zdravila pa sem uporabljal in jih še pa sem že opisal nekje drugje na tem forumu pa sem pozabil kje.

andrej

#11 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 27. junij 2002, 01:00

menda je povezano predvsem z spolnim centrom?
v taksnih primerih so mi priporocali post in presno hrano.

mogoce najdes kaksno primerno informacijo tudi na tejle strani:
http://gohslovenia.cjb.net

nadalje: v kranjski gori zdravi g. domancic,
h kateremu hodilo iz cele slo. z razlicnimi boleznimi,
kot tudi koznimi, virusi, blokadami, raki, tumorji, etc..
tudi sam sem biv pri njem. ozdravil je 1 mojo frendico,
ki je imela zelo hudo obliko limfnega raka, kateri ni
pomagala noobena kemoterapija, on pa jo je ozdravil, do
mere, da se ji bolezen ne ponavlja.
zdravi v hotelu larix-kranjska gora in brezplacno.
ce se narocis v tem tednu, morda prides na vrsto v decembru.
vse zasedeno. participacija je le 5.000 za stroske dvorane.
terapija poteka 4 dni. tel.: 04/ 5884-470
morda ti pomaga, morda ne.

zanimalo me je kako deluje bolezen na tvoje psihicno pocutje?
in odnose?

#12 anita

anita
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

"Tahoma">Zivijo!

Ce te zanimajo resnicni vzroki tvoje bolezni in ce bi rada pomoc pri odpraviljanju teh vzrokov, ti lahko pomaga Shen qi.

SHEN QI, Center za kvalitetno zivljenje
Tbilisijska 57b, Ljubljana (za Intersparom Vic)

informacije: vsak ponedeljek ob 18.30
tel.: 041 755 068
e-mail: shen_qi@email.si

:), anita

#13 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 16. december 2002, 01:00

Joj kaj je teh alergij!
Za kortikostereoide pravijo da se jih je bolje izognit če se jim da. Ampak včasih je njihovo jemanje le smiselno?
Jst mam alergijo na cvetni prah, zdej še na sonce. Enkrat se mi je spustil tud tko zlo srbeč ekcem, al kaj.. na nogi. Koža je bla rdeča, repeča od čohanja.. In ni pomagala nobena krema. Ne od zdravnikov, ne v lekarni kupljen ribasan, tud kalcij, claritini ne. Sem se pa spomnila da morje velik stvari pozdravi in sem se kr z morsko soljo pomešano z malo vode natrla ko me je začel srbet za p..
Pa je pomagalo!
Drugač pa mamo tud Demoklejev meč v familiji. Moj in B.-jev oče imata oba luskavico. Upam da se nam bo ratal temu izognit, midva še nimava znakov. Je pa hudič otroke imet, ko je tveganje če imava to bolezen v sebi oba
60-70% ali celo do 80%, da jo podeduje otrok. Pismo, bo treba na teste it, samo kaj potem nardit, če bi tko blo? Uf..
Pri vsaki bolezni pa.. naj bi bil človek čim bolj umirjen, osredotočen na pozitiven cilj, pozitivne misli, čimmanj stresa, skrbi... Pa kaj nam to rata?
mushi
Mushi

#14 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 19. december 2002, 01:00

Zanimivo, kaj vse odpravi porod. Meni je odpravil parezo obraza. Naravni šok za telo, so rekli.
Sem se spomnila, na prijateljico, tudi z alergijami na vse živo. Po porodu, so izginile.
Ali je našla mir v sebi - kar je - in še porod(kot naravni šok torej).

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#15 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 20. december 2002, 01:00

Res ne bi rada, da tole zveni kot reklama, a moram napisat, da je moja terapevtka, h kateri hodim na shiatsu, zelo navdušena nad t.im."živo vodo" FHES, s katero si je končno izboljšala dermatitis.. Ravno danes pa me je zanjo prosila še ena gospa, ki je trenutno na bolniški zaradi problemov z dermatitisom, ker je slišala, da je zadeva super tudi za take stvari.
Mislim, da poizkusiti ni greh.

O tem je že dostikrat pisal Free, ker res zelo pomaga na marsikaterih področjih in vidim, da je že napisal tudi link na stran, kjer so podane informacije o tem čudu. Če koga zanima kaj več, lahko vpraša Free-ja ali mene.


daisy
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#16 pupa

pupa
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 9. januar 2003, 01:00

NO dragi moji, v vsem tem času, ko nisem nič pisala se mi je ogromno zgodilo. Po temeljitem premisleku sem se odločila obiskati bioenergetika g.Domančiča v Kranjsko goro. Najprej sem sicer mislila, da mi zadeva ni pomagala, samo kot ste vi rekli in kot je on sam tudi rekel je, da zadeva ni kožna bolezen, ampak psihična. In res se mi je nekaj zganilo v sebi. Začela sem premišljevati o dogodkih iz preteklosti, o svoji prihodnosti. Kdo sem, kaj hočem, zakaj se določeni vzorci ponavljajo itd....

Moram vam povedati, da sem od Domančiča naprej brez tablet proti alergiji, kortikosteroidnih krem skoraj nisem videla. Koža sicer ni briljantna, samo glede na to, da sem brez vsega se odlično drži. Tudi brez navadne kreme zdržim 3,4 dni, pa nimam tako suhe kože, kot sem jo imela včasih.

Za nadaljevanje svoje lastne terepije in zdravljenja sem se odločila delati reiki. Začela sem verjeti v svojo lastno moč in sposobnost.

Začela sem se ceniti, spoštovati, si zaupati in predvsem sem se sprijaznila s tem, kakšna sem..... in to je najpomembnejše.

Danes bolje živim....

Hvala vsem za dobre besede, za predloge, že vi ste mi marsikaj pomagali.

Pupa

#17 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 9. januar 2003, 01:00

Bravo Pupa, res super.

Sem že pisal, da sem tudi jaz brez zdravil. Prej sploh nisem funkcioniral brez sedaj pa jih ne rabim več.

Pogumno naprej!!!

Tudi meni je v glavnem pomagal reiki.

#18 alex

alex
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 9. januar 2003, 01:00

Ojla!

SUPER!!!!!!!!!

samo še en komentarček Andreju.. (ne bit jezen) x;)x.
G. Domančić ne dela po Reiki metodi, vem pa, da je Reiki metoda tudi zelo učinkovita.

Me veseli, da sta ozdravljena po naravni poti.


<< Lep dan želim vsem >>
LP, Alex

"Bolezen je nekaj naravnega, kar pripada življenju, tako v fizični, kot tudi duhovni obliki. Ampak na samo, da je bolezen naravna, temveč je človeku tudi potrebna, ker ga kot ogenj očisti od usedlin fizične in duhovne umazanije." Paracelzus (1493 - 1541)
www.jugov.net

#19 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 9. januar 2003, 01:00

Ja, sej, tist TUDI je čisto odveč .... Malo prehitro sem pisal x:Dx

#20 Roy

Roy
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 13

Objavljeno: 9. januar 2003, 01:00

Pupa ...

Zelo sem vesel zate, da se ti je uspelo znebiti dermatitisa in da je sedaj boljše. Če želiš res popolnoma ozdraveti bi bilo zelo dobro, da se odpoveš mesu, jajcem, mleku in mlečnim izdelkom ter, da uživaš čim več sadja in zelenjave. Seveda mislim na sveže sadje in zelenjavo in ne na prekuhano, saj je ravno kuhana hrana vzrok številnim boleznim in alergijam. Ob vsem tem pa ne pozabi tudi na svojo duševno hrano.

Srečno!

Prijazen in iskren nasmeh človeku polepša dan.

#21 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 9. januar 2003, 01:00

Pupa! Cestitke! :palec:
Zelo pa sem tudi vesela, ko nisi pozabila na nas in si "porocala" se sem. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#22 Padre

Padre
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 25

Objavljeno: 6. maj 2003, 21:49

Atopicni dermatitis se se vedno imenuje Nevrodermitis, samo bolj uceno se slisi...

Vzroki za nastanek nevrodermitisa (atopicni dermatitis) se niso povsem raziskani. Ta kozna bpolezen nastane delno zaradi vplivov okolja in delno zaradi dednih dejavnkov. Bolnike prizadene mocna srbecica in vnetje koze z pordelostjo, luscenje koze, vlazen izcedek in nastanek krast. Ponavadi je koza izredno suha. Pogoste so tudi alergije, kot so seneno nahod, vnetje veznice ali bronhialna astma (in se vse ostalo, kar je ze bilo napisano).

Alergije na zivila, npr.na mlecne izdelke ali citruse, dusevne tezave ter alergije na hisni prah in zivalsko dlako, vse to spada med sopovzrocitelje te bolezni. Nevrodermitis se ponavadi zacne ze v otrostvu, vedno pogosteje pa opazamo prve pojave obolenja tudi v odrasli dobi. Za odpravo bolezni najpogosteje predpisujejo kortizonska mazila, zal pa so uspehi ponavadi le kratkotrajni. Veliko bolnikov, ki so se organizirali v drustva za samopomoc (v ZDA je to praksa), ima izkusnjo, da lahko celostno zdravljenje po dolocenem casu pripelje do popolne ozdravitve.

Celostno zdravljenje pa obsega: TEMELJITO spremembo prahranskih navad, vaje za sproscanje ter uporabo naravnih zdravilnih sredstev...
Veliko primerov iz celega sveta prica o tem, da je naravno zdravilstvo se najuspesnejsa pot k delni ali celo popolni ozdravitvi te bolezni.

PREDLAGAM sledece korake za olajsanje bolezni:

1. Posvet z strokovnjakom za prehrano, ki bo dolocil nov "rezim" pšrehranjevanja in uzivanja hranil (svetujem zdravitelja, ki obvlada starodavno indokitajsko vescino dolocanja, ali kaksen drugacen nacin, mogoce staroegipcanski...).

2. Posvetujte se z zdraviteljem, ki vam mora najprej uravnoteziti imunski sistem ter izboljsati splosno pocutje, da boste pripravljeni na nadalnje zdravilske "posege".

3. Skrbite, da bo vasa koza VEDNO vlazna in mehka. To lahko dosezete le s potrpezljivim mazanjem s lkremami in losijoni za telo. Po moznosti naj bodo naravnega izvora. (Ognjiceva krema je zelo dobra). Namazite se veckrat na dan...

4. Posluzujte se oljnih kopeli, ker le-te veliko bolje negujejo kozo, kot navadne penece kopeli...

Kaj se pomaga? Obrnite se na izkusenega zdravilca, ki je specializiran za naravne oblike zdravljenja. Ne uporabljajte agresivnih mil in dodatkov za penece kopeli (jaz bi na vasem mestu penece kopeli crtal). Tako milo je GLICERINSKO milo, samponi za lase pa naj bodo cim milejsi, najbolje otroski in pH nevtralni (obvezno). Oljne kopeli se dobijo v bolje zalozenih lekarnah, ne smeo pa vsebovati drazecih parfumskih dodatkov in naj vsebujejo blag lokalni anestetik. Priporocan pa se redne "ZRACNE KOPELI" na morju ali v hribih, ki tudi zelo pospesijo ozdravitev. Trajajo naj vsaj tri tedne....

Padre

#23 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. marec 2004, 23:03

Baje uradna medicina ne pozna vzroka, niti nima zdravila za to bolezen, piše neka gospa na moj forum.
Vem, da poznate mojo diagnozo in terapijo, vseeno me pa zanima, če kdo kaj ve o tem.

#24 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 21. marec 2004, 00:18

Hi, hi stane.. Ti pa tvoja zdrava sol.. x:Dx Ja, ja, verjamem da deluje!! :palec:

#25 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. marec 2004, 00:37

Pa veš kaj o tej bolezni :8):




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0